Nejsem psycholog, ale myslím, že vlastnosti dětí se formují v raném dětství a na to byli dva. Dokonce bych řekl, že výchovu J a C asi do devíti let měla na starosti paní Lannisterová. Navíc Jaime až na neomluvitelný exces s Branem snad až tak strašný člověk není. Tedy v rámci světa ve kterém žije. Mně skoro dojalo, když se jako malý chlapec zastal miminka Tyriona, poté co mu Cersei kroutila pindíkem. Nakonec je to vidět i v Písni. Cersei je zlá a krutá, ale dvě její děti tyto vlastnosti nemají. Další věc je ta, že Tywin mohl taky Tyriona klidně nechat utratit.
Tywin si byl taky docela dobře vědom potenciálu svých dětí. přece jen poslal Tyriona, aby dělal pobočníka, místo aby to nechal na Cersei, kterou chtěl posléze docela správně provdat.
Bran: Myslel jsem, že mohl nechat Tyriona nechat zabít po narození pochopitelně. Je docela možné, že v tom hráli roli určité náboženské důvody jak píšeš (zvláštní, že například R. Tarly by s tím asi problém neměl) a nebo na to prostě neměl žaludek...zabít vlastní dítě. Taky se mohl Tyriona zbavit jinak. Poslat ho k černým a ani to kupodivu neudělal. On se Tyrion v rámci svého postižení zas tak špatně neměl. Netrpěl žádnou hmotnou nouzí, mohl si cestovat a užívat si. Kdyby se chovat jako trošku větší svině a poslouchal víc taťku, mohl by v tuhle chvíli být lordem Zimohradu:-)
Chmur: A to je zvláštní, kolik lidí bere lannisterský slovo (zvlášt Tywinovo) jako bernou minci. Tywin si plánoval, že až se seveřani unaví bojem s Roosem Boltonem, tak budou štěstím bez sebe, že jim bude vnucovat rádoby vnuka Eddarda Starka (rodově samozřejmě Lannistera). Je vidět, že seveřany vůbec neznal. I kdyby neměli ještě Karstarky, radši by si za pána zvolili jakýhokoliv seveřanskýho lorda (někteří dokonce i Boltona, jak víme z Tance).
Co se týče Tywina a Tyriona myslím že ho nenenáviděl ani tak kvůli jeho postižení jako kvůli smrti Joany. V knize se píše že před její smrtí to byl jiný člověk. Určitě viděl Tirionův potenciál a věděl že v sobě má hodně z Tywina ale nedokázal se přenést přes smrt svojí manželky. Doufal že jejím životem bude vykoupen další pořádný syn, a dostal trpaslíka... Jinak Tywin si to u mě pohnojil tím "incidentem" s Šae. Jinak byl opravdu dobrej.
My nehovoríme ale o dôvodoch prečo Cersei nenávidí Margaery ale prečo ja nenávidím Margaery :D Až tu sa dostávame k tomu, že nenávidím Margaery pretože ani Cersei ju nenávidí, ale to, prečo Cersei nenávidí Margaery je jasné. Po dozvedení sa tej veštby sme sa aj dozvedeli, pečo Cersei tak paranoidne nenávidí Tyriona (nie žeby bolo presne dokázané, že on je ten onen valonquar)
Jinak co bylo opravdu vtipné, kdyby na konci Vichrů Zimy byla kapitola z pohledu Eda Tolleta: Zeď zničená, černí bratři mrtvý, Jiní mrtvý (jakože mrtvý mrtvý ne mrtvý živý) a mezi tou hromadou mrtvol živý a nezraněný Ed, největší pesimista celé ságy prohlásí: "Já vám to říkal!"
doufám že právě Bolestínský Ed se dožije konce ságy, to by bylo opravdu super, člověk který má pořád smůlu, všechno vidí černě a je strašný pesimista dopadne nejlépe :P
Komentáře
Navíc Jaime až na neomluvitelný exces s Branem snad až tak strašný člověk není. Tedy v rámci světa ve kterém žije. Mně skoro dojalo, když se jako malý chlapec zastal miminka Tyriona, poté co mu Cersei kroutila pindíkem.
Nakonec je to vidět i v Písni. Cersei je zlá a krutá, ale dvě její děti tyto vlastnosti nemají.
Další věc je ta, že Tywin mohl taky Tyriona klidně nechat utratit.
doufám že právě Bolestínský Ed se dožije konce ságy, to by bylo opravdu super, člověk který má pořád smůlu, všechno vidí černě a je strašný pesimista dopadne nejlépe :P