Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1525355575867

Komentáře

• upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    Ben Nevis: Ono definovat pojem hlavní postava je v Písni relativní. Ti, co hodně hýbou dějem, zhusta ani nejsou POV postavy. Hlavní postava je třeba i Cersei a tej se oproti jiným daří dost dobře. Uspokojení ze smrti neoblíbené postavy... inu, u Janose Slynta jsem si spíš oddechla, protože to byla otravná postava, ale on to pak Martin zazdil tím, že oživil Horu. Mám navíc trochu problém s tím, že ani jedna z nových postav v Hostině a Tanci mě moc nebere (OK, Brienne je hloupoučká, ale aspoň celkem sympatická) a Tanec u mě pozvedal hlavně Theon (čili "stará" postava). BTW - v čem se Arye dařilo? Přežila, ale jak ji mám ráda, tak otevřeně říkám, že z ní okolnosti udělali chladnou sociopatku.
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    Svoa: Arye je dařilo v tom duchu, že měla misi a udělala ji na jedničku. Zatímco jiné postavy mají nějaký úkol a nechají se spálit drakem nebo se svět spikne proti nim.
    Ještě se daří prozatím Malíčkovi a Varysovi.
    Nové postavy mě taky neberou. A taky sáhodlouhé kapitoly, jejichž děj se dá shrnout do dvou vět.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    flanker.27: Proč?
  • upraveno 2. srpna 2012
    Areo Hotah je BOREC. Jeho kapitoly mě baví i proto, že nás aspoň lehce seznamují s Norvosem. Navíc...ten kdo spí se sekerou je buď blázen nebo strašně hustej týpek:-)
    Taky se mi líbily kapitoly s novými POV - Barristan, Theon, Victarion, Arianne. Vlastně mě nudily (za to ukrutně) dvě nové POV a to Brienne a Cersei.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. srpna 2012
    Protože bagr. :) Přesně ten typ bojovníka jak si představuju, klidnej, sebedisciplinovanej, naprosto si vědomej svejch schopností, který nemá potřebu předvádět jako Jaime.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Chmur: Theon není nová POV postava. Ale na Barristana bych zapomněla - ale jo, toho mám rádá, i když ne tak jako Davose.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Máš pravdu. Nějak jsem zapomněl, že smraďoch nebyl vždy smraďochem ale klukem plným života.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Ben Nevis: v podstatě máš pravdu, ale tomu gaunerovi prostě nešlo fandit...
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    Areo mi připadá jako archetyp věrného osobního strážce, který ledacos u dvora zaslechne.
    Arianne mě nebavila, hlavně její kapitola, jak ji celou profňuká ve věži a nakonec přijde tatík s "šokující" informací. V Hostině mě kromě Brienne nudila strašně Sansa. Ale to bude tím Orlím hnízdem, protože předtím mě stejně nudila Catelyn.

Nepochopila jsem, proč někdy Martin dá POV hlavní postavy, třeba Cersei, Dany a jindy jenom má POV nějaký přihlížeč.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Protože kdyby byly POV třeba Roose, Malíček nebo Ramsay, tak by to ztratilo tajemno.
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    Gardien: To doufám, že jich taky pár umře, aby cesta byla dokonaná :P
    upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    upraveno 2. srpna 2012
    Aša v Braavose :D Keďže je to mesto lodí a malých lodiek...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.