Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Zvířata se budou pářit s kýmkoliv (třeba naše jedna slepice si hraje na kohouta se vším všudy a odmítá snášet vejce :-)), ale lidi mají přece jenom zabudovanou nějakou brzdu. Zlegalizovaním sexu v rodině těžko dojde k masovému úprku od manželů k sourozencům. :-)
Taky se mi nelíbí, že když se šestnáctiletý vyspí s čtrnáctiletou, má jít sedět.
Nebo s tím vlivem - to je i v ČR? Setkala jsem se s tím jenom v tvorbě USA, že učitel nesměl chodit s žákyní 15- konec VŠ.
Ale dřív to bylo tak, jak říkám, ne?
Nový trestní zákon 40/2009, který hrdě vybojoval exministr Pospíšil, překopal zažitou praxi od základu a materiální hledisko (nebezpečnost činu) úplně vyhodil a přešel k formálnímu pojetí. Tedy přesněji řečeno, téměř úplně, protože pořád ponechal jeden požadavek a to ten, že čin musí být pro společnost škodlivý, aby byl trestný. Počítám, že už se vyšlapaly cestičky, jak zabránit právním absurditám i v tomto ovém pojetí, ale jinak zas ebe říkám, že se mi kroky vedoucí k právnímu formalismu pranic nelíbí.
Tyna: ano, dřív šlo o osoby do 18 let věku. Nicméně i tak nebyla vyločena trestnost pro spáchání jiného činu, většinou mohlo jít o vydírání, příp. tzv. poškozování práv, to byl takový trestný čin, kdy šlo o nějaké jednání zjevně zavrženíhodné, které se ovšem nedalo naroubovat na žádný existující paragraf :)
U zvířat do jejichž genofondu nezasahoval člověk nižádnou měrou (berme tedy, že třeba i zvířecí druhy zachráněné v zoologickcýh zahradách a vypuštěné zpět do přírody - například kůň Przewalského zásluhou profeseora Veselovského - nejsou možnými příklady.)
Ostatní zvířata ovšem takové protiincestní brzdy mají. Jsou potomky těch, kteří je měli a ne těch, co je neměli a degenerovali.
Třeba jak psala Jarla - oficiálně podle soudu bere alimenty, ale reálně má prd. A znám plno dalších případů z okolí.
Nebo jak byl ten starý případ z tábora (nedávno medializovaný), kde banda ožralců obtěžovala dívky a když je vedoucí zpacifikoval, obviněn byl policíí on.
Rostliny taky časem degenerují, když bereš semena z vlastních výpěstků.
Ale třeba u jahod jsme vždycky říkali, že degenerovaly, ale dočetla jsem se, že je to nějaká nemoc, kterou přenáší hmyz, a která způsobuje genetické změny.
A my teď ani nevíme, jestli můžeme dát auto opravit nebo ne. Už jsme si zjistili, že leda do smluvního servisu pojišťovny. Ale my ani nevíme, jestli tu vinu nakonec nepřišijou nám jen tak z plezíru až to ne dřív než za měsíc (nová zpráva vytelefonovaná na městském úřadu) bude městský úřad posuzovat.....
U nás je zkrátka vždycky trestaná oběť....
Na druhou stranu ženská soudkyně by taky nebyla objektivní.
Ovšem nikdo nespočítal,kolik nás stojí ti kriminálníci na svobodě, zaměstnávající policii, lékaře apod.
a) Přestaň sakra podvádět! A buď ráda, že tě neposlali zametat ulice.
b) Odmítnout můžeš
- pokud se staráš o dítě mladší 15 let
- pokud ti zdravotní stav neumožňuje vykonávat konkrétní práci
- pokud se právě rekvalifikuješ (když chodíš na nějaký kurz)
- můžeš si taky platit zravotní a sociální sám a být jen uchazeč o práci, to pak na práce nemusíš (ale to hádám nechceš)
Můžeš se taky zkusit odvolat na metodický pokyn ministra Drábka, který říká, že veřejné práce mají být primárně nabízeny dlouhodobě nezaměstnaným a lidem, u nichž je podezření, že pracují na černo. Nebí totiž běžné, aby ti hned po dvou měsících práce "napařili". Jenže ty na černo pracuješ, takže s tím moc nepochodíš. Asi mají podezření.
Ale chápu stát, že by cikánům nesvěřil do ruky ani erární smeták nepřikovaný řetězem k podlaze...
Ať hodí kamenem, kdo ani jednou nezneužil státní peníze.
Na pracáku jsem byla chvíli, když jsem se vrátila z Anglie a neměla hned práci, ale tu jsem si pak sama našla na jiném konci republiky. A podruhé, když jsem se přestěhovala z důvodu sňatku a prakticky ihned otěhotněla a tudíž jsem prakticky byla nezaměstnatelná, ačkoliv zákon hovoří jinak. Během mateřské jsem chodila do fabriky vydávat obědy - což jsem legálně přiznala a za ty mizerné 3000 měsíčně jsem pak nedostala (ač samoživitelka o vlastním chlebu a momentálně bez alimentů) přídavky na dítě.
Takže popravdě nevím. Dokud jsem chodila do šloky, tak nevím, jestli jsem něco zrponevěřila, protože nevím, jak.
Jaké jsou ještě možnosti ?