Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@M1on Uff, to se mi ulevilo =D
I když, jsi si zcela jistej, že Kristanna Loken nemá osmičky :?:
@MissUtahraptor Nečetla - jdu hledat. Ale jestli to dopadne jako Cestopis s jezevčíkem, tak mě máš na svědomí :)
Flanker: moje osmicky detto, horne nechcu vyjst a cakaju a cakaju...
Ziadne prach drziace veci sa u nas netesia oblube. Okrem knih som mala v kniznici max jeden ramik a Activity, lebo kto to predsa bude utierat? Ja?
Sice to úplně nesplňuje tvé požadavky, ale včera jsem nad tím pár minut proslintala :)
A to běhání do kopce, kdyby alespoň bylo v krajině, ale byla to obyčejná asfaltka mezi baráky. :-(
@Melindaaaa Já tu Divergenci ještě nečetla v době psaní příspěvku. :-) Jenom jsem si všimla toho loga na obálce, přečetla anotaci, a bylo mi jasné, na jaké čtenáře je to cílené.
Ale byla jsem zvědavá, tak jsem se do toho začetla. Je to trošku i mix s Harrym Potterem, protože hlavní téma je rozdělení do frakcí (stejně jako v HP se rozděluje podle schopností do kolejí a ty spolu soupeří). Problém té knížky je, že taková společnost by fungovala tak s bídou půl roku. Každý člověk má v sobě víc charakterových vlastností, a tak mi přišlo neúčelné násilně separovat společnost podle toho, jestli dávají přednost upřímností nebo statečností.
Další problém jsou odpadlíci. Podle toho jejich systému by museli být odpadlíci majorita. Třeba přijmou 20 nováčků a jenom 10 může postoupit do frakce. Zbytek může jít na ulici.
Přijde mi to jako samoúčelné vyvolávaní napětí a strachu o hrdinku. V Hunger Games byla ta společnost vybudovaná rozumněji, trošku přirozeněji, protože tam bojují chudí proti bohatým vykořisťovatelům.
Takže máš pravdu, moc se mi ta knížka nelíbí, když hlavní hrdinka je divergentní v tom, že je normální, zatímco ostatní nejsou asi lidé.
Ale mám ráda postapo nebo dystopie, tak se kouknu i na ten Přechod, i když se mi tam moc nelíbí ti upíři. Na Zombieapocalypse moc nejsem. :-)
Fantasy ti asi žádnou nedoporučím, leda toho Krtka, ale dobrá beletrie vychází v Odeonu, edice Světová knihovna.
@brbr To nevím, ale já bych to řešila druhou řadou knih - už teď je skládám do skříňky jako tetris :)
Ale ked si raz kupim stvorizbovy bytik, tak Ti dam vediet :)
@Hildegarda Se vejdete :)
Nas pes bol zjavne divny tvor - ziadne papuce, ziadne plysaky. Jedinou nerestou bolo vylihovanie na gauci.