Hra o trůny - obsazení

upraveno 5. listopadu 2012 v Seriál Hra o trůny
Aktualizované obsazení hereckého ansámblu Hry o trůny.
Číst celý článek zde
1111214161769

Komentáře

• upraveno 17. října 2010
    Patrně nikdo kromě Aryi nevěděl, jaký má k ní Syrio vztah. Všichni si mysleli, že jde o nějakého najatého šermířského učitele, aby Pobočníkovu malou dcerku na pár měsíců zabavil, takže by mohli předpokládat, že by ji ihned neběžel hledat, ale že prostě zdrhnul a nejbližší lodí odplul zpět na východ - pokud by tedy nějak vyvázl ze souboje s Trantem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. října 2010
    Fakt pochybuji, že by v podstatě neozbrojený přežil střet s Trantem.

Ale u Martina člověk nikdy neví. Pokud se ho rozhodne využít, tak ho klidně "oživí" ve stylu - získal meč jednoho z ochromených lannisterských strážných a po krátkém boji se mu podařilo zmizet v labyrintu Rudé bašty.

Že se Arya ještě setká s Jaqenen s tím počítám. A doufám, že mistr nezklame.
    Nevada píše:
    Fakt pochybuji, že by v podstatě neozbrojený přežil střet s Trantem.

Mohl smrt předstírat, mohl se "přerodit" atd. Kdoví, jak to funguje u Mužů bez tváře a jim podobní...
    upraveno 17. října 2010
    Neřekla bych, že Syrio je Muž bez tváře nebo někdo podobný. IMHO je něco jako klasický šermíř, obdoba západozemského rytíře. Ale žádnou oporu pro toto tvrzení samozřejmě nemám.
    Možné spoilery, i když spíš spekulace.

A ty si teda nemyslíš, že Syrio a Jaqen (a dodat můžeme i Alchymistu v Hostině) jsou jedna osoba? Já už tohle beru pomalu jako hotovou věc, tak to tak i píšu.
    upraveno 17. října 2010
    Alchymista a Jaqen jako jedna osoba mě napadl ihned, ale Syrio ne.

Ale hádat se nebudu :o)
    Já taky ne... ale hezká myšlenka, ne? Navíc se na scéně pěkně vystřídali. To nemůže bejt náhoda. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. října 2010
    Alchymista a Jaquen je celkem známá věc, ale Syria jsem mezi jeho tvářema teda nehledal. Ostatně to by asi k Arye přistupoval trochu jinak ne? Tyhle dva spojovat je dost vedle.
    upraveno 17. října 2010
    Alek píše:
    Já taky ne... ale hezká myšlenka, ne? Navíc se na scéně pěkně vystřídali. To nemůže bejt náhoda. :-)

Je fakt, že Jaqena potkala Arya poprvé hned když opouštěla s pomocí Yorena město. Byl vězněm. To by mohlo být, jestli ho Trant skutečně zajal a kdyby následně Syrio změnil podobu, to jo. Vysvětlovalo by to i to, že se k ní choval docela shovívavě.
    Flanker.27 píše:
    Ostatně to by asi k Arye přistupoval trochu jinak ne?

K Arye jistě, ale k Arrymu? Navíc by musel zbytečně vysvětlovat svůj původ. Kdepak, místo toho pokračoval s Aryiným výcvikem v trochu jiném směru. A pak ji nasměroval do Braavosu, odkud pocházel Syrio. Ale jo, má to spoustu děr a hlavně neznámých, uznávám. Taky proto bych rád věděl, jak se Syrio dostal k Nedovi.
    Nevím jak jejich setkání proběhlo, ale myslím si, že ho Ned najal až v Králově přístavišti, a tip na něj dostal buď od Varyse nebo od někoho ze svých mužů, kteří na Syria narazili někde ve městě. Pochybuju, že na učitele šermu pro Aryu proběhl nějaký konkurz. :-D A na druhou stranu se mi nezdá, že by Ned byl nějak znalý Bravosanů.
    Vidím to podobně, až na tu náhodu. Spíš předpokládám, že se Syrio Nedovi vetřel. Možná měl nějaký vyšší cíl/úkol v Králově přístavišti...?
    Info ze setkání fanoušků s GRRM

Skladatel hudby byl už vybrán, oznámení je ale na HBO.

V příapadě 3. série a dalších je ve hře možné rozdělení Bouře mečů do dvou sériií a spojení Hostiny a Tance.
    upraveno 17. října 2010
    Alek píše:
    Spíš předpokládám, že se Syrio Nedovi vetřel. Možná měl nějaký vyšší cíl/úkol v Králově přístavišti...?

Třeba dohlížet na dluh království u Braavoské banky.

Ty vaše různé teorie se mi líbí čím dál víc :o)
    upraveno 17. října 2010
    Alek píše:
    Skladatel hudby byl už vybrán, oznámení je ale na HBO.

V příapadě 3. série a dalších je ve hře možné rozdělení Bouře mečů do dvou sériií a spojení Hostiny a Tance.

Jo, doufám, že na 3. sérii dojde. Hrozně ráda bych viděla Boží soud v jejím závěru.
    Nevada píše:
    Třeba dohlížet na dluh království u Braavoské banky.

Hmmmm, pěkné! Stačí nějakou teorii jemně pohladit po zádech a hned se sama naježí (to je zas přirovnání, já vim :-)
    upraveno 17. října 2010
    *výbuch smíchu* a jdu radši spát! :o)))
    Nevada píše:
    Hrozně ráda bych viděla Boží soud v jejím závěru.

Co, máš ráda kousky kostí a mozku odpadávající z toho, co dřív mělo být Oberynovým obličejem? :-D
    upraveno 18. října 2010
    Ještě k Syriovi - mohl být i normálně špeh. Muži bez tváře zřejmě mají propracovanou špionážní síť, protože Laskavý muž byl velmi dobře informován o dění v Západozemí. A co víc by si mohl špeh přát, než se pohybovat v Pobočníkově domácnosti.

Olorin píše:
    Co, máš ráda kousky kostí a mozku odpadávající z toho, co dřív mělo být Oberynovým obličejem? :-D

Krvavější podívaná mi nevadí ;o))

Ale Oberyna jsem měla ráda, závěr mě mrzel.
    upraveno 18. října 2010
    BTW Yoren už měl svoje lidi pro Hlídku vč. Jaqena už vybraný. Že by Syrio volně procházel do temných kobek a ven? To je fakt hodně kostrbatý.
  • upraveno 18. října 2010
    A my víme, že je už měl všechny vybraný? (už si to nemapatuju, tak mě kdyžtak opravte) Třeba to s Yorenem zahráli stejně jako s Aryou, tedy že se k nim přidal až dodatečně. Za předpokladu, že Syrio a Jaqen je jedna a tatáž osoba, samozřejmě. :-)
    ak by sa syrio vrátil do deja, bol by som veľmi rád. veľmi, preveľmi som si obľúbil jeho charakter. jeho smrť nebola definitívne potvrdená, u martina to však nemusí znamenať nič, ale aj veľmi veľa.

v jeho štýle písania naozaj stačí dramatický náznak, az vyšok nechá na čitateľovi, na druhú stranu možno si nechal otvorené dvierka. že by ho arya našla v nejakej kobke, keď si bude skracovať svoj modlitebný zoznam?
    upraveno 18. října 2010
    To by byl hodně velkej WTF moment, stejně tak jeho ztotožnění s Jaqenem. Obávám se, že tu přání je otcem myšlenky, a to hodně podezřelé myšlenky.
    Ale že mi ty dětičky rostou, že? :-) Ba ne, já asi nejsem úplně první otec, kdysi jsme to probírali na fóru, ale já to asi převzal stejně z westeros.org.
  • upraveno 2. listopadu 2010
    Chýba v obsadení ešte niekto?
    jj, třeba Stannis či Kevan, jestli se dobře pamatuju. Ale tenhle měsíc už je mezní termín, protože právě v listopadu by měl začít natáčení Charles Dance (Tywin).
    Myslel som si, že Stannisa uvedú až v druhej sérii.
    Je to možný, možná to už bylo i oznámeno. Ale ten Kevan je jistej, o tom GRRM psal, že je vlastně vybranej, jen se dohadujou termíny a čeká se na posvěcení od HBO.
    upraveno 2. listopadu 2010
    Nemejlim-li se, chybí Podrick, i když v první knize moc nevystupuje, přecejen je to důležitější postava.
  • upraveno 3. listopadu 2010
    Navíc budou potřebovat v druhé sérii jinou velkou hvězdu za Beana, tj. Stannise by mohl hrát někdo fakt dobrej.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.