TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1242243245247248362

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Sherlock je zpátky.......... v 19. STOLETÍ!!!!!!!! :D

Čtvrtou řadu uvidíme bůh ví kdy, ale už teď se můžeme těšit na Vánoční speciál. :dance:
  • @Tyrion Lannister Ty asi pravidelně nečteš téma tv seriály. =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 13. července 2015
    Jestli to tu už bylo tak sorrry :-D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Arutha
    Ja som tiež skôr za to, že sa proste predtým stretli vrámci epizód a nič to neznamená, ale bola by to pre niektorých klasicákov žúžo - a úprimne aj mňa by to zaujalo.
  • tak to FTWD nevyzerá tak hrozne, ako som čakal...ak to bude dejovo s časov, kedy začala tá epidémia, bude to super
  • upraveno 14. července 2015
    @Gepeto
    Nemám nič proti tomu, aby sa Susan v seriáli objavila, ale nie ako decko. Susan je ako Doktorova vnučka iba o pár rokov mladšia ako on, takže ak by to bola ona, Moffat by nastavil nebezpečný precedens a raz by sme mohli mať detského Doktora.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @stano to je super, ze uvidime ako to zacalo
    @Arutha
    :twisted: Skoro všetci už sú zdesení z toho, že raz budeme mať asi ženského doktora, takže detský Doctor hore dole =D Len pri Moffatovi sa bojím, že ak by bola navrátená Sue dospelá, neodpustil by si minimálne nejaký trápny bozk (ako Missy) a mohlo by to ešte skončiť incestným "romantickým" príbehom (pod romantickým myslím po štýle RiverSong).
    BTW druhá možnosť je, že je to Jenny, tá jeho dcéra zo štvrtej série.
  • @Gepeto
    Jenny prijmem skôr, ale omnoho radšej by som bol, keby to bola nejaká postava, ktorú sme ešte nevideli.
    @Arutha
    Tak v tom prípade pre teba je tu teória, že je to Jana z Arku. Jej príbeh nepoznám, aby som poznal vek, no nikto sa opozične v diskusiách neozval, že by na to bola Maisie moc mladá, tak hádam, že aj skutočná Jana začala v mladom veku.
  • @Gepeto
    To by som napríklad bral. :) Historické diely Doktora ma vždy bavili.
  • @Arutha Já mám zase rád ty horové a sci-fi, nejlépe v kombinaci obojího. Třeba díly 42 (pád do slunce), nebo Impossible planet (Satan) a podobně.
  • Inak mám za sebou prvé tri diely Blake's 7 a som zatiaľ celkom nadšený. Vek seriálu je síce poznať, ale dejovo sa môže kľudne radiť k súčasnej špičke. Veľa ľudí na nete tvrdí, že seriál im pripomína Firefly, a zatiaľ môžem len potvrdiť. Ak niekedy existoval seriál, čo by si zaslúžil nejaký rozumný remake, tak B7 by bol určite vhodný kandidát.
  • @Gepeto
    Johance z Arku bylo v době, kdy ji upálili, 19 let a svoji "kariéru" začala v 17, pokud si to dobře pamatuju. Takže to opravdu není velký věkový rozdíl (Maise je kolik, 17?) Akorát nerozumím, co z toho traileru by tomu mělo napovídat :)
  • @CervenKa už 18 :twisted:
  • @Everett_Young á, čekala jsem, že odpověď přijde z této strany :D
    To má pak pro tu roli věk přesně uprostřed, akorát.
    @CervenKa
    Z traileru nič, z fotiek z natáčania, táto teória sa váľa už dlhšie, ešte pred trailerom. Ako ja som to z fotiek tiež nevyčítal, skôr ide o spojenie Vyzerá to francúzsky + Vek + Historická postava = Johanka.
  • Everett_Young napsal(a):

@Arutha Já mám zase rád ty horové a sci-fi, nejlépe v kombinaci obojího. Třeba díly 42 (pád do slunce), nebo Impossible planet (Satan) a podobně.

DW dobře pracuje s hororovými tématy, ale přijde mi, že Moffat je tím už posedlý (a ten trailer vypovídá, že se na tom nic nezměnilo). Kdykoliv dá přednost humoru nebo to kombinuje (výroční speciál, dva poslední vánoční speciály), tak je to lepší. Upřímně - stejně by už měl dát prostor čerstvé krvi.
  • @svoa00 Pokud vím, tak Moffat by měl končit spolu s Capaldim. Navíc jsem četl článek přímo od něj, kde říká že se "radikálně změnil" a že devátá řada bude úplně něco jiného než na co jsme zvyklí . Ale pokud vím, tak poslední dobou těch hororových dílů moc nebylo. V osmé sérii snad nebylo nic, pokud nepočítám Listen, které se mi ale vůbec nelíbilo. Navíc celá osmá série je poznamenaná Danym Pinkem, který mě neuvěřitelně vytáčel.
    @svoa00 Tak Moffat je divný, Listen bolo úžasné, malo dobrú atmosféru, a následne celú tému Plačúcich anjelov zničí vo všetkých ostatných dieloch. Čo si spomínam tak najlepšie desivé diely boli asi iba predsmithovské, nepamätám sa, že by práve v novo-nových dieloch bol tak atmosférovo dobre spravený desivý diel. Za jediné desivé diely hodné starších považujem asi dvojdiel so Spovedačmi (Impossible Astronaut, Day of the Moon) a trocha Boží komplex a Cestu do stredu TARDIS.

Možno s desivejšou témou, ale nie vyslovene desivý, taký psychodesivý Amy's Choice a dvojdiel s bielymi klonmi a prvý kontakt s Clarou. S Night Terrors by sa dalo pracovať, keby to nemalo takú rodinkársku tému (tá bola dobrá, ale Prázdne dieťa to vedelo skĺbiť lepšie). Tam boli najlepšie tie psycho rýmy, no to mohli použiť viac v epizóde než na konci ako most k storyarcu.

Takže mi nepríde, že by tým bol Moffat posadnutý a bolo ich tam až toľko. Ale to je asi vec názoru a pamäte (ja mám značné medzery), kto čo považuje za ten hororvý štýl, takže to len konštatujem.

Z osmičky mnohé diely začali s desivou atmosférou, ale na konci to bolo často zničené nejakou absurdnosťou. Takú absurdnosť mal dokonca aj Listen, hoci zrovna ten sa mi celkom páčil, minimálne znova atmosférou. A Múmia.

@Everett_Young Netvrdil čosi podobné aj na začiatku osmičky? :D BTW ja som zase čítal, že Moffat by chcel odísť hlavne aby mal viac času na Sherlocka.
  • Tohtoročné nominácie Emmy (natučno vyznačené ako by som hlasoval)

Drama Series
    Better Call Saul
    Downton Abbey
    Game of Thrones
    Homeland
    House of Cards
    Mad Men
    Orange Is The New Black

Comedy Series
    Louie
    Modern Family
    Parks & Recreation
    Silicon Valley
    Transparent
    Unbreakable Kimmy Schmidt
    Veep

Lead Actor in a Drama Series
    Kyle Chandler
    Jeff Daniels
    Jon Hamm
    Bob Odenkirk
    Liev Schreiber
    Kevin Spacey

Lead Actress in a Drama Series
    Claire Danes
    Viola Davis
    Taraji P. Henson
    Tatania Maslany
    Elisabeth Moss
    Robin Wright

Lead Actor in a Limited Series or Movie
    Adrien Brody
    Ricky Gervais
    Timothy Hutton
    Richard Jenkins
    David Oyelowo
    Mark Rylance

Lead Actress in a Limited Series or Movie
    Maggie Gyllenhaal
    Felicity Huffman
    Jessica Lange
    Queen Latifah
    Frances McDormand
    Emma Thompson

Lead actor in a comedy
    Anthony Anderson Blackish
    Louis C.K.
    Don Cheadle
    Will Forte
    Matt LeBlanc
    William H. Macy
    Jeffrey Tambor
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Kompletní nominace.

Hm, wajfka jen tři vedlejší role. Alanu Cummingovi bych to už konečně přála. I když měl i lepší roky než tuhle sérii. A Christine Baranski dokonce dvě nominace za vedlejší roli. I té bych to hodně přála.
    Příznivcům dobových dramat z dílny BBC doporučuju Dancing on the Edge. Drama z 30. let šmrncnuté krimi zápletkou za doprovodu jazzu.
  • @Nevada Hm, to by mohlo být dobré.
  • Hodím dotaz nevíte o nějakém podobném seriálu jako je bílá královna? Kde se nepřekrucuje tolik historie
    upraveno 21. července 2015
    NTV, oni chtějí znovu točit Xenu... Jakoby to peklo jednou nestačilo.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. července 2015
    Nevada napsal(a):

NTV, oni chtějí znovu točit Xenu... Jakoby to peklo jednou nestačilo.

@flanker.27 :twisted:

• Na 5. díl True Detective se konečně šlo dívat. Možná to bude tím, že Farell
    shodil ten děsivý knír
    :twisted:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Xenu jsem zabil v Dračáku, jak to že - ha, nemrtvá! =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.