@svoa00 Pokud vím, tak Moffat by měl končit spolu s Capaldim. Navíc jsem četl článek přímo od něj, kde říká že se "radikálně změnil" a že devátá řada bude úplně něco jiného než na co jsme zvyklí . Ale pokud vím, tak poslední dobou těch hororových dílů moc nebylo. V osmé sérii snad nebylo nic, pokud nepočítám Listen, které se mi ale vůbec nelíbilo. Navíc celá osmá série je poznamenaná Danym Pinkem, který mě neuvěřitelně vytáčel.
@svoa00 Tak Moffat je divný, Listen bolo úžasné, malo dobrú atmosféru, a následne celú tému Plačúcich anjelov zničí vo všetkých ostatných dieloch. Čo si spomínam tak najlepšie desivé diely boli asi iba predsmithovské, nepamätám sa, že by práve v novo-nových dieloch bol tak atmosférovo dobre spravený desivý diel. Za jediné desivé diely hodné starších považujem asi dvojdiel so Spovedačmi (Impossible Astronaut, Day of the Moon) a trocha Boží komplex a Cestu do stredu TARDIS.
Možno s desivejšou témou, ale nie vyslovene desivý, taký psychodesivý Amy's Choice a dvojdiel s bielymi klonmi a prvý kontakt s Clarou. S Night Terrors by sa dalo pracovať, keby to nemalo takú rodinkársku tému (tá bola dobrá, ale Prázdne dieťa to vedelo skĺbiť lepšie). Tam boli najlepšie tie psycho rýmy, no to mohli použiť viac v epizóde než na konci ako most k storyarcu.
Takže mi nepríde, že by tým bol Moffat posadnutý a bolo ich tam až toľko. Ale to je asi vec názoru a pamäte (ja mám značné medzery), kto čo považuje za ten hororvý štýl, takže to len konštatujem.
Z osmičky mnohé diely začali s desivou atmosférou, ale na konci to bolo často zničené nejakou absurdnosťou. Takú absurdnosť mal dokonca aj Listen, hoci zrovna ten sa mi celkom páčil, minimálne znova atmosférou. A Múmia.
@Everett_Young Netvrdil čosi podobné aj na začiatku osmičky? :D BTW ja som zase čítal, že Moffat by chcel odísť hlavne aby mal viac času na Sherlocka.
Komentáře
Čtvrtou řadu uvidíme bůh ví kdy, ale už teď se můžeme těšit na Vánoční speciál. :dance:
To má pak pro tu roli věk přesně uprostřed, akorát.
Možno s desivejšou témou, ale nie vyslovene desivý, taký psychodesivý Amy's Choice a dvojdiel s bielymi klonmi a prvý kontakt s Clarou. S Night Terrors by sa dalo pracovať, keby to nemalo takú rodinkársku tému (tá bola dobrá, ale Prázdne dieťa to vedelo skĺbiť lepšie). Tam boli najlepšie tie psycho rýmy, no to mohli použiť viac v epizóde než na konci ako most k storyarcu.
Takže mi nepríde, že by tým bol Moffat posadnutý a bolo ich tam až toľko. Ale to je asi vec názoru a pamäte (ja mám značné medzery), kto čo považuje za ten hororvý štýl, takže to len konštatujem.
Z osmičky mnohé diely začali s desivou atmosférou, ale na konci to bolo často zničené nejakou absurdnosťou. Takú absurdnosť mal dokonca aj Listen, hoci zrovna ten sa mi celkom páčil, minimálne znova atmosférou. A Múmia.
@Everett_Young Netvrdil čosi podobné aj na začiatku osmičky? :D BTW ja som zase čítal, že Moffat by chcel odísť hlavne aby mal viac času na Sherlocka.