TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Pokud někdo chcete seriál o chytrém sériovém vrahovi (Jamie Dornan hraje jako bůh), kterého chytá "ledová mrcha Scullyová" (ta je taky skvělá), můžu doporučit.
https://www.serialzone.cz/serial/y-1883/
Když jsem si četla recenze jinde, tak moje pocity asi nejvíc vystihl fanoušek, který napsal, že Sapkowski je mistr krátké povídky a knihy od té třetí v pořadí už nejsou tak úplně to, co člověka chytlo za srdce, takže to bude poznat i v adaptaci.
Už je to pár let, co jsem měla Zaklínače naposledy v ruce, tak jen ještě přemýšlím nad pár detaily (vynechme pár přehozených věcí a útěk Yennefer). Zaklínačský výcvik měl být trošku delší, ne? Tady Ciri zvládla výcvikovou dráhu za jedno odpoledne a ještě k tomu bez Geraltových rad. A jak na Vás působila matka Nenneke? Opravdu používala tak drsné výrazy a mluvila, jako když jí máte odezírat ze rtů?
Vzhledem k tomu, že jsem si začal jako historik dělat soukromý výzkum pro zábavu o devadesátkách, tak se mi Česká televize trefila do nálady. Perfektní kriminálka, která zároveň poučuje skvěle o historii a kterou nemůžu nic než doporučit.
Seriál je to fakt dobrý. Hlavně se mi líbí že seriál vysílají zároveň i s Polosvětem:
https://www.csfd.cz/film/1076848-mayor-of-kingstown/prehled/
Pro některé bude třeba pozvánkou, že tvůrcem seriálu (primárně scénárista) je Taylor Sheridan, který stojí např. za filmy Sicario, Wind River, nebo seriálem Yellowstone.
Mimochodem, další jeho dílo western 1883, prequel k Yellowstonu, rozhodně taky stojí za to.
Na ČT to vymysleli docela dobře, po posledním dílu asi půl hodiny po konci v 22:05 vysílají film Sametoví vrazi, takže si to může divák případně porovnat za jeden večer.
Jinak v březnu se vrací Uhtred. Škoda že v poslední serii po který má být ještě závěrečný film.
Devadesátky se povedly, ale pokud mám srovnávat s Případy 1. oddělení, tak ty se mi líbily víc. U Devadesátek mi totiž hlavně chyběla informace, že jde o autorskou licenci, že nejde o 100% věrnou rekonstrukci. Ono to sice z podstaty vyplývá, protože ústřední postavy jsou fiktivní, ale kupa lidí seriál opravdu pochopila jako rekonstrukci.
Shodou okolností se to odehrává přibližně ve stejné době jako dříve zmíněný western 1883. Je to jako srovnávat den a noc, ale asi i kvůli tomu kontrastu mi to připadne zajímavé. (Samozřejmě nesrovnávám kvalitu, Gilded Age je limonáda.)
A pak mě na tom osobně ještě baví sledovat Christine Baranski. Je sranda vidět ji tady v roli upjaté a nepřívětivé snobky, v The Big Bang Theory (kterou mám občas jako zvukovou kulisu v TV) jako neempatickou sucharskou matku a pak jako cílevědomou právničku v The Good Wife (pozvolným maratonem dávám už x-té opakování).
8-O
Tohle je jarl Haakon ze seriálu Vikings: Valhalla. Nepyšnil se kdysi seriál Vikingové historickou věrností? Podotýkám že Haakon byl ultimativní viking, obránce Norska a kurevník. OK, je to historická fikce. Znova se teda ptám, proč byl teda kdysi problém s bílými Bohy Egypta. Černí herci dneska už hrají skutečné historické postavy a dokonce se objevili v dokumentech BBC.
Jako kdybych byla ze Skandinávie, tak mě to těžce uráží. Převeďme si to na české prostředí. V minulém roce někde na Mělnicku či kde objevili kostru ženy, která byla černoška nebo přinejmenším míšenka. Pravděpobně sem přišla mezi obchodníky. Ano, Evropa rozhodně nebyla odříznutá od světa, ani naše část Evropy.
Teď si ale představte, že někdo obsadí černého herce jako Přemysla Otakara II. Byl přece popisovaný jako snědý. Když budete argumentovat, že přece z vyobrazení víme, jak Přemyslovci vypadali a máme i jejich DNA, tak vás odrazí s tím, že je to přece jenom fikce. Tak takhle to musí připadat lidem ze Skandinávie.