TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1350351353355356362

Komentáře

• upraveno 10. března 2022
    Netflix nemám, a tak populární seriály chytám většinou jen na něčí doporučení. Neviděla jsem ani Bridgertonovy, ale vybavuji si debatu kolem účasti tmavých herců hrajících britskou smetánku ve viktoriánské době. Pokud mi někdo bude tvrdit, že je to fiktivní svět, připomínající viktoriánskou éru, tak budiž. Pokud mi někdo bude tvrdit, že jde o historický seriál, tak už se začnu ošívat. Ano, může jít o výborné herce, ale pokud je to historický seriál, tak prostě žádný tmavý gentleman v té době nefiguroval... Může jít o umělecký záměr, třeba právě s odůvodněním, že jde o skvělé herce, tak nač je "diskriminovat" na základě barvy, ale pokud někdo točí HISTORICKÝ seriál, tak dílo tím u mne ztrácí kredit, protože prostě historicky věrné není.
  • @Lady Ašara Bridgertonovi má s historií společného leda jména vládců a kostýmy. Tvůrci si nehráli na historický seriál. Neměla jsem problém s tím, že v seriálu Tři mušketýři byl Porthos míšenec. V seriálu to bylo vysvětlené, hrálo to roli a bylo to uvěřitelné. V tomhle fantasy seriálu
    https://www.csfd.cz/film/231162-jonathan-strange-mr-norrell/prehled/

je jedna z postav černý sluha vychovaný jako britský gentleman, přičemž je nasraný, že jeho matka umřela při porodu na otrokářské lodi. To je úplně v pořádku.

Ale s tímhle novým trendem se přidám k trollům a budu se ptát, proč Christian Bale nemůže hrát Martina Luthera Kinga, George Clooney Obamu a Ian McKellen Nelsona Mandelu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Koukám, že to tady ještě nepadlo, ale seriálový Reacher se hodně povedl. Dobrý mix krimithrilleru a akce přesně v duchu knižní předlohy, které se mimochodem drží dost věrně. A hlavního hrdinu hraje opravdu herec, který má parametry knižního Reachera :)
    Druhá série schválena.
    Pokračování Bosche už v květnu.

• Na doporučení zde jsme skoukli první díl podle série Griša a nevím, zda to bylo seriálem nebo muže už svrběly prsty nějakou dobu předtím, ale rovnou předplatil Netflix. Od Bardugo jsem zkoušela rozečíst Šest vran, ale nezačetla jsem se a abych knihu neblokovala, vrátila jsem ji do knihovny. Seriál zatím dobrý, ale jsme teprve na začátku, nicméně jsem upřímně zvědavá, jak se to vyvrbí. Koukala jsem, že knižní série má více dílů, seriál postihuje jakou dějovou část?

Nu a pak... Na déčku běží třetí série Eleny z Avaloru, takže to je nutnost! :-D Teprve dnes jsem zjistila, že jde o nové díly, které jsem viděla jen v angličtině, takže od zítřka už sleduju spolu s dětmi :-).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Lady Ašara Seriál s Šesti vranami nemá příběhově moc společného (čti v knížkách to nebylo - tedy většina, něco tam bylo řečeno retrospektivně).
    Jde o první díl trilogie Grišy, do které byly přidány postavy Šesti vran.
    Dokoukávám druhou sérii Zaklínače a nějak nevím, co říci, abych nebyla negativní...vizuál pěknej :anxious:
  • Tak ještě... Joey tam zpívá.
    @Aviv To je fakt, že zpívá hezky. Taky mám hodně ráda Henryho Cavilla. A Anya Chalotra je krásná.
  • @Krisa Ale jen to řekni. Generická líná fantasy, kde se tak zaměřili na inkluzi všeho, až jednu oblast nepoznáš od druhé.
    @svoa00 Blbý je, že to tak je. U první série jsem dokázala najít spoustu zajímavých a dobrých věcí, celkově se mi líbila. Druhá série...i když nepotřebuji nutně naprostý přepis knihy do seriálu a jsem přístupná změnám, tak fakt nechápu, proč se někdo snaží zfilmovat knihu, když se jí pak vůbec nedrží.
    Ještě jsem neviděla poslední díl, protože nestíhám (zde můžete vidět, jak mi jde administrativa do práce od ruky :-P ), ale i tak se přiznám, že jsem zvědavá, co provedou příště.
  • Velmi jednoduchý duvod - zarobit na slávě puvodního materiálu. A já se jako ráda dívám i na změny a izolovaně oceňuji zajímavé prvky, ale když něco byly staršné pitomosti. Prostě mě fakt mrzí, že drsné rozuzlení v Nilfu stojí na takové blbosti, jako že
    si elfská královna, jež pár dílu dozadu říkala, že chápe, že jsou dlužníky a budou muset za azyl zaplatit službou najednou zmyslí, že z dohody vycouvá a přítelkyně ať si s požadavky nadřízených a rivalu poradí sama, specifika špiónství ani nezmiňovat (nebo vlastně jo - nějak jsem si nevšimla, že by si Djikstra pojistil spolupráci a nebo někoho nějak tahle skutečnost vubec trápila)

Já byla zvědavá první měsíc od vidění, touhle dobou se mě spíš zmocňuje úmysl ignorovat další sérii.
    Krisa napsal(a):

Ještě jsem neviděla poslední díl, protože nestíhám (zde můžete vidět, jak mi jde administrativa do práce od ruky :-P ), ale i tak se přiznám, že jsem zvědavá, co provedou příště.

Poslední epizoda mi přišla vůbec nejblbější. Po ní už jsem ztratila o třetí sérii zájem.
    Zaklínače mám ráda, ale není to vyloženě srdcovka, takže jsem ke změnám benevolentnější než u Hry o trůny. Ale i tady platí totéž, co tenkrát u Hry. Změny jsou tupé, nedávají smysl, příběhu neprospívají - spíš naopak.
    Nevada napsal(a):

Poslední epizoda mi přišla vůbec nejblbější.

Tohle není úplně motivační.
    Já na to čučím nejčastěji u skládání prádla, takže mě k tomu nedostatek fuseklí nakonec stejně donutí :)
    Krisa napsal(a):

Nevada napsal(a):

Poslední epizoda mi přišla vůbec nejblbější.

Tohle není úplně motivační.
    Já na to čučím nejčastěji u skládání prádla, takže mě k tomu nedostatek fuseklí nakonec stejně donutí :)
    Promiň, já za to nemůžu, neměli to tak blbě natočit :)
    Kdo rád špionážní témata, doporučuju Slow Horses. Minisérie o agentech, kteří byli za chyby potrestaní nevýznamnou službou, ale přitom se zapletli do důležitého případu. Gary Oldman je jako tradičně extratřída (i když chvilkami trochu zbytečně přehrává), neméně zajímavá je tam Kristin Scott Thomas. První díl je nic moc, ale pak to pěkně nabere grády.

https://www.serialzone.cz/serial/slow-horses/
    Nevada napsal(a):

Kdo rád špionážní témata, doporučuju Slow Horses. Minisérie o agentech, kteří byli za chyby potrestaní nevýznamnou službou, ale přitom se zapletli do důležitého případu. Gary Oldman je jako tradičně extratřída (i když chvilkami trochu zbytečně přehrává), neméně zajímavá je tam Kristin Scott Thomas. První díl je nic moc, ale pak to pěkně nabere grády.

https://www.serialzone.cz/serial/slow-horses/

Ach jo, to vypadá fakt dobře a já tak nestíhám! Mám hroznou hromadu knížek a seriálů, co bych chtěla vidět.

Nedávno jsem dokoukala The Fall a bylo to fakt dobrý. Jamie Dornan hrál dokonale, až jsem mu odpustila 50 odstínů.
  • Seriál 1883 bych doporučil, jako v podstatě 10 hodinový moderní western. Jsou tam téměř všechny westernová témata - osadnící na nebezpečné cestě, honáci dobytka, banditi, indiáni, temný stín občanské války. Líbilo se mě i moderní pojetí přestřelek ( žádný souboje pohledů a bleskurychlé tasení a neomylný zásah jako ve starých westernech, tady je těch ran realisticky daleko více a zpravidla až několikátá raná zasáhne cíl).
    Necitelný divák by napsal, že je škoda, že nebude dějově navazující druhá série, když jsme se zbavili Elsy a jejích komentářů o svobodě drsnosti krajiny. Konec byl tedy smutný, trochu jsem čekal, že se zázračně objeví Komanč a bude znát zázračný lék, který získali v boji proti Lakotům. Drobná výtka - zobrazení Komančů jako sympaťáků mě moc nesedělo. Speciálně u nich bylo daleko běžnější, že bílé ženy unášeli při nájezdech před tím jim vyvraždili celou rodinu.
    Slow Horses výborné až do konce. Kdo se rozhoduje ke sledování jen podle prvních dílů, dejte tomu šanci i ve druhém. Druhá série se bude vysílat ještě letos.

Nově jsem rozkoukala seriál Barry. Též doporučuji. Není to vyloženě komedie, jak se uvádí v popiscích, spíš mix dramatu a krimi doplněný o několik humorných scén a prokládaný výrazně černohumornými hláškami a situacemi.
    derfel napsal(a):

Seriál 1883 bych doporučil, jako v podstatě 10 hodinový moderní western. Jsou tam téměř všechny westernová témata - osadnící na nebezpečné cestě, honáci dobytka, banditi, indiáni, temný stín občanské války. Líbilo se mě i moderní pojetí přestřelek ( žádný souboje pohledů a bleskurychlé tasení a neomylný zásah jako ve starých westernech, tady je těch ran realisticky daleko více a zpravidla až několikátá raná zasáhne cíl).

Necitelný divák by napsal, že je škoda, že nebude dějově navazující druhá série, když jsme se zbavili Elsy a jejích komentářů o svobodě drsnosti krajiny. Konec byl tedy smutný, trochu jsem čekal, že se zázračně objeví Komanč a bude znát zázračný lék, který získali v boji proti Lakotům. Drobná výtka - zobrazení Komančů jako sympaťáků mě moc nesedělo. Speciálně u nich bylo daleko běžnější, že bílé ženy unášeli při nájezdech před tím jim vyvraždili celou rodinu.

Necitelný divák (tedy já)
    se na druhou sérii právě proto těší. Ta blonďatá nána byla na facku celou dobu a doufala jsem, že k naplnění úvodní scény dojde mnohem dřív. Ty její komentáře mě prudily od začátku, ale s jejím chováním mě postupem dílů vyloženě sr... štvala.

• @Nevada
    Co jsem četl, tak druhá serie bude z roku 1932. To je celkem škoda mě by se více líbila navazující. Takže to v podstatě nebude druhá serie, ale volně propojená další miniserie. Z roku 1932 už to asi nebude moc westernové. Já jsem neviděl seriál Yellowstone, kde byly flashbacky z roku 1893. Jen ty flashbacky jsem viděl až po první serii 1883. Kdo je viděl mohl mít větší jistotu jak Elsa dopadne. I když si mohl nějakou dobu myslet, že si jí odvede Komanč.
    @derfel Ne, 1932 bude jiný seriál, další spin-off Yellowstonu.
    Akorát jsem byla z nějakého důvodu přesvědčená, že 1883 dostalo druhou sérii a bude pokračovat. Tak nic, no. Přitom by i tady pokračování mělo určitě zajímavý děj.

Elsa -
    scénou, kdy ji indián prošpikuje šípem, celý seriál 1883 začíná. Bylo dost očividné, že takové zranění v té době prostě nepřežije.
  • upraveno 7. května 2022
    Tak jsem teď kudy z nudy dala druhou řadu Star Trek Discovery a pořád přemýšlím, co si o tom myslet. Má cenu pouštět se do třetí série? Viděli jste ji někdo?
    Zatím je ten seriál místy výborný (druhé řadě hodně pomohl Pike) a z toho propad k nudě, zbytečnému rozmazávání rádobydojemných citů a nelogickým věcem. Občas se tu sáhne pro nápady až k původnímu seriálu, dokonce až ke Kleci včetně ukázky, což je fajn (i když celkem kontrast). Navíc je zajímavé dívat se na další vývoj kostýmů (sotva se Enterprise vrátila zpátky do civilizace, už má posádka nové – tj. vlastně své původní uniformy), kulis a podobu přenosu paprskem. Docela klobouk dolů před lidmi, co měli výpravu na starosti, což platí vlastně pro všechny, kdo museli v pokračováních a novějších filmech vycházet z původních kostýmů a žehličkovitého raketoplánu.
  • upraveno 7. května 2022
    @čejka 3. a 4. řada STD - obě série mají zajímavý námět. Pokud se smíříš s tím že ten seriál hodně tlačí na woke culture, tak za mě zůstává hlavním mínusem postavy. Nikdo z herců neumí hrát, a zároveň ty postavy jsou i dost debilně napsaný.
    Když si vezmu jaký lídři byli Picard, Janeway nebo můj oblíbenec Sisko, tak ty postavy v Discovery jsou prostě směšnými zoufalci, co se hroutí v každý krizi a vše řeší tím že se empaticky drží za ruce s ostatní členy posádky.. (což už bylo k vidění v prvních dvou sériích, ale ve třetí a čtvrtý to snad ještě víc eskalovalo).
    druhé řadě hodně pomohl Pike
    O důvod víc se těšit na Stange new worlds.. snad.

Tady pro potěchu duše můj oblíbený Sisko moment :onfire:
  • upraveno 9. května 2022
    sfik napsal(a):

Pokud se smíříš s tím že ten seriál hodně tlačí na woke culture, tak za mě zůstává hlavním mínusem postavy. Nikdo z herců neumí hrát, a zároveň ty postavy jsou i dost debilně napsaný.

Jo, zvláštní cenu by nejspíš zasloužila madam, co v druhé sérii zaskakovala za MacGyvera. Ta si snad za svoji roli zaplatila, protože proti ní jsou všichni ostatní oscaroví herci. A milostný vztah nadporučíka Stametse, který má nést kus příběhu, bohužel moc velkou hloubku neměl. (Přitom když si vzpomenu třeba na výborný film Jsou z nás https://www.csfd.cz/film/11704-jsou-z-nas/prehled/ )
    O důvod víc se těšit na Stange new worlds.. snad.
    Ještě žes to vzpomněl, vždyť už je vlastně venku první díl! https://www.edna.cz/star-trek-strange-new-worlds/
  • upraveno 8. května 2022
    Takže SNW - 1. epizoda
    Takže něco z Discovery tu s námi nakonec kromě Pikea a Spocka přece jen zůstalo ;-) Ti dva jsou z ní ale to nejlepší. Mimochodem, jestli se Spock své snoubence takhle vyhýbal dalších deset let, nemohl se divit, že ji to pak přestalo bavit.
    Zvláštní je, že se teď na můstku preferují spíš ženy. I když nový poručík nakonec přece jen dorazí, aby důstojnický klub trochu genderově vyvážil. Obsazení… Uhura - představovala bych si pro ni když už ne hezčí, tak aspoň trochu charismatičtější herečku. V kelvinovské verzi filmového Star Treku si tedy vybrali mnohem líp. Sestra Chapelová zase působí nečekaně ostře. Zbytek zatím proč ne, uvidíme. (Otázka - když už jsme s genovou technologií tak daleko a budoucnost se vlastně mění, nenašlo by se nakonec pro Pikea něco lepšího než Talos?)
    Děj prvního příběhu se rozjel celkem velkoryse, není nad to poslat zas jednou do háje hlavní směrnici. Dál něco naznačuje příjmení šéfky bezpečnosti, která má zřejmě co skrývat.
    Druhý díl 12.05.
  • @undefined Mně ani ty lgbtqhchkrdtn postavy ani nevadí, když to není pitomý a z toho seriálu pak nezůstane jen to. SNW byla celkem zábava. Návrat ke kořenům star treku. Prime directive atd. Herci hrajou líp než v Discovery. Nejslabší článek je tam Uhura. Charisma nula. Přikládám tedy Uhuru level 1000 :D

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.