TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
https://www.csfd.cz/film/231162-jonathan-strange-mr-norrell/prehled/
je jedna z postav černý sluha vychovaný jako britský gentleman, přičemž je nasraný, že jeho matka umřela při porodu na otrokářské lodi. To je úplně v pořádku.
Ale s tímhle novým trendem se přidám k trollům a budu se ptát, proč Christian Bale nemůže hrát Martina Luthera Kinga, George Clooney Obamu a Ian McKellen Nelsona Mandelu.
Druhá série schválena.
Nu a pak... Na déčku běží třetí série Eleny z Avaloru, takže to je nutnost! :-D Teprve dnes jsem zjistila, že jde o nové díly, které jsem viděla jen v angličtině, takže od zítřka už sleduju spolu s dětmi :-).
Jde o první díl trilogie Grišy, do které byly přidány postavy Šesti vran.
Ještě jsem neviděla poslední díl, protože nestíhám (zde můžete vidět, jak mi jde administrativa do práce od ruky :-P ), ale i tak se přiznám, že jsem zvědavá, co provedou příště.
Já byla zvědavá první měsíc od vidění, touhle dobou se mě spíš zmocňuje úmysl ignorovat další sérii.
Zaklínače mám ráda, ale není to vyloženě srdcovka, takže jsem ke změnám benevolentnější než u Hry o trůny. Ale i tady platí totéž, co tenkrát u Hry. Změny jsou tupé, nedávají smysl, příběhu neprospívají - spíš naopak.
Já na to čučím nejčastěji u skládání prádla, takže mě k tomu nedostatek fuseklí nakonec stejně donutí :)
https://www.serialzone.cz/serial/slow-horses/
Nedávno jsem dokoukala The Fall a bylo to fakt dobrý. Jamie Dornan hrál dokonale, až jsem mu odpustila 50 odstínů.
Nově jsem rozkoukala seriál Barry. Též doporučuji. Není to vyloženě komedie, jak se uvádí v popiscích, spíš mix dramatu a krimi doplněný o několik humorných scén a prokládaný výrazně černohumornými hláškami a situacemi.
Necitelný divák (tedy já)
Akorát jsem byla z nějakého důvodu přesvědčená, že 1883 dostalo druhou sérii a bude pokračovat. Tak nic, no. Přitom by i tady pokračování mělo určitě zajímavý děj.
Elsa -
Zatím je ten seriál místy výborný (druhé řadě hodně pomohl Pike) a z toho propad k nudě, zbytečnému rozmazávání rádobydojemných citů a nelogickým věcem. Občas se tu sáhne pro nápady až k původnímu seriálu, dokonce až ke Kleci včetně ukázky, což je fajn (i když celkem kontrast). Navíc je zajímavé dívat se na další vývoj kostýmů (sotva se Enterprise vrátila zpátky do civilizace, už má posádka nové – tj. vlastně své původní uniformy), kulis a podobu přenosu paprskem. Docela klobouk dolů před lidmi, co měli výpravu na starosti, což platí vlastně pro všechny, kdo museli v pokračováních a novějších filmech vycházet z původních kostýmů a žehličkovitého raketoplánu.
Když si vezmu jaký lídři byli Picard, Janeway nebo můj oblíbenec Sisko, tak ty postavy v Discovery jsou prostě směšnými zoufalci, co se hroutí v každý krizi a vše řeší tím že se empaticky drží za ruce s ostatní členy posádky.. (což už bylo k vidění v prvních dvou sériích, ale ve třetí a čtvrtý to snad ještě víc eskalovalo). O důvod víc se těšit na Stange new worlds.. snad.
Tady pro potěchu duše můj oblíbený Sisko moment :onfire:
Zvláštní je, že se teď na můstku preferují spíš ženy. I když nový poručík nakonec přece jen dorazí, aby důstojnický klub trochu genderově vyvážil. Obsazení… Uhura - představovala bych si pro ni když už ne hezčí, tak aspoň trochu charismatičtější herečku. V kelvinovské verzi filmového Star Treku si tedy vybrali mnohem líp. Sestra Chapelová zase působí nečekaně ostře. Zbytek zatím proč ne, uvidíme. (Otázka - když už jsme s genovou technologií tak daleko a budoucnost se vlastně mění, nenašlo by se nakonec pro Pikea něco lepšího než Talos?)
Děj prvního příběhu se rozjel celkem velkoryse, není nad to poslat zas jednou do háje hlavní směrnici. Dál něco naznačuje příjmení šéfky bezpečnosti, která má zřejmě co skrývat.