TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1352353355357358362

Komentáře

• upraveno 12. června 2022
    Lady Ašara napsal(a):

Dala jsem na doporučení žebříčků Netflix a pustila si seriál Lea má 7 životů. Sympatická francouzská minisérie, v originále s titulky, zajímavá zápletka a finální díl výborný. Doporučuji.

Lea sice není horor, ale místy taky pěkně zamrazí. Až do konce napjatě čekáte, kdo bude vrah. Jo a mimochodem, i ty méně obvyklé typy vztahů jsou tu podané velice dobře a sympaticky. Francouzům se prostě nedá upřít, že mají pro milostné záležitosti cit ;-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @CervenKa Na mé bátí se jít v noci vyčůrat mělo největší vliv míhání se Demogorgona, kdy nebyl ještě úplně dobře celý vidět.
    Další série mi takhle strašidelné nepřišly, což mi osobně vůbec nevadí.
  • čejka napsal(a):

Lady Ašara napsal(a):

Dala jsem na doporučení žebříčků Netflix a pustila si seriál Lea má 7 životů. Sympatická francouzská minisérie, v originále s titulky, zajímavá zápletka a finální díl výborný. Doporučuji.

Lea sice není horor, ale místy taky pěkně zamrazí. Až do konce napjatě čekáte, kdo bude vrah. Jo a mimochodem, i ty méně obvyklé typy vztahů jsou tu podané velice dobře a sympaticky. Francouzům se prostě nedá upřít, že mají pro milostné záležitosti cit ;-)
    Máš pravdu, hlavně
    poslední
    díl byl pro mne nejnáročnější, protože
    se tam pořád měnily domněnky, kdo je vrah, kdy dojde k vraždě apod.
    Ale celkově jsem z toho seriálu byla nadšená, že jsem si i sehnala předlohu ve francouzštině. Tam pouze není Léa, ale Leo :-).

• upraveno 12. června 2022
    @Lady Ašara diky za info.

Ze treti serie si uprimne receno pamatuju velky kulovy. Prvni byla vic o atmosfere mi prijde, ale nejak jsem to dala. Tady mne ted nejvic dostala scena ve 2. epizode,
    kde k Nancyine spolujezdci mluvi ten straznik. Nejdriv se mu jen malicko zmenil vyraz, styl mluvy, a postupne to gradovalo, az se ukazalo, ze to "nemluvi on". Prave ta cast, kde jsem si jako divak teprve rikala "he?" a nikoli "aha!" mi prisla nejvic znepokojiva. Protoze pak jsem i u nasledujici nevinne konverzacky na poustni skladce, ci co to bylo, cekala u kazdeho nezvykleho zaberu neco fuj.
    Rekla bych, ze je to proste znamka, ze je to dobre natocene, kdyz se bojim i tam, kde nemam :D
    CervenKa napsal(a):

Ze treti serie si uprimne receno pamatuju velky kulovy.

Ani Billyho vlasy? 8-O
  • :-D tak dobre, neco prece.
  • @CervenKa Tak ono už v první epizodě,
    když se na roztleskávačku jakože dobývá její matka a nadává jí, že je tlusté prase, to bylo hodně zneklidňující!
  • Včera jsem dokoukala Kenobiho a mám smíšené pocity. Ano, je to útok na nostalgické city, nicméně to není úplně špatně napsané.

Co se týče Vadera, je tu tak akorát a jeho pomstychtivé výstupy s Obim jsou zábavné. Ale je to jako s celým seriálem - Vader v tomhle seriálu nic nerozvíjí a je to promarněná příležitost předvést něco nového nebo se na věc podívat jiným způsobem. Hrát taky v tomhle případě na drama, že někdo zabije malého Lukea nebo Leiu je poněkud úsměvné. Malá Leia, Anakin i Luke jsou fajn, dokud si nevzpomenete, jak to všechno skončí. Nejlepší postava je stejně Třetí sestra, i když tohle opravdu není její příběh, jak si někteří předem stěžovali. Jako se skoro vším z éry Disney Star Wars - chybí mi důvod, proč tohle vyprávějí, kromě prachů.

Jo a pořád si nemůžu představit, jak se za osm let má z tohohle Kenobiho

image

stát tenhle Kenobi :D

image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nevím, proč mají všichni trauma z toho, že Kenobi ve filmu starém 45 let vy padá jinak než v současném seriálu. Star Wars projekty mají podstatně bolavější achilovky...
    Už to tady asi padlo dřív, ale kdo minul, tak vřele doporučuji dánský seriál Borgen (Vláda). V současnosti k vidění na Netflixu včetně nové série, která vznikla po 8 letech.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Nevada Vláda je moc fajn, byť za mě nejlepší byly první dvě série, třetí mi přišla trochu slabší...

Jo a strašně mě štvala Nyborg ????
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00 Kenobi za mně osobně působí jako na rychlo zpráskaná domácí úloha před deadlinem. Je vidět, že to měl být film a scénaristi se ani nepokoušeli to změnit. Hodně disney show působí jako natahovaný celovečerák ale nikdy jsem ten pocit neměl tak silně jako u Kenobiho
    V podstatě na 6 hodin natáhli Lukeův arc z TLJ.
    A už by si mohli odpustit dělat ze všech postav chůvy. V Mandovi to fungovalo protože to bylo nové ve Star Wars, ale jako všechno co funguje Lucasfilm musí kopírovat a tak zase vykrádá sám sebe. Je to škoda, protože pár scén opětovně bylo to nejlepší ze Star Wars vůbec ale člověk musel hodně protrpět aby se to k nim dostatlo.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 2. července 2022
    Dokoukal jsem kompletně celou čtvrtou sezónu Stranger Things. Nedá se o tom mluvit moc bez spoilerů proto použiju bojlerový alarm jinak bych musel zmizíkovat celý svůj příspěvěk. Takže pozor bojler:

image
    Pravděpodobně nejlepší sezóna celého seriálu Tvůrci se poučili z kritiky třetí sezóny a vešli zpátky plně do hororu více než kdy předtím. Henry Creel alias 001 alias Vecna je pravděpodobně jeden z nejlepších padouchů, který kdy spatřil světlo světa. Totální nihilista, který se narodil šílený, dostal schopnosti, skončil jako pokusné morče, aby se nakonec přeměnil na Lovecraftianské monstrum říznuté Frediem Krugerem. Jamie Campbell Bower předvedl naprosto famózní výkon s obrovským rozsahem, to jak dokázal mezi hodným starším brachou a totálním zlým pschopatem je dechberoucí. Navíc jeho osobní a tématické propojení s Ileven a konflikt s ní dodal celému střetnutí nový rozměr. Fascinující jak je v podstatě propojený se vším a přesto přese všchno zapadlo přesně na místo. Navíc oceňuji, že se dali práci s reálným make upem. Vedle Vecny vypadá Demogorgon jako štěně a při jeho zabíjení jsem se nepříjemně ošívat. Velice ošklivý způsob, jak člověk může sejít ze světa. Myslím si, že on je ukázkou využití plného příběhového potenciálu Stranger Things zlý mentor, který měl navíc svůj vlastní arc.

Další věc, kteoru musím ocenit je Brennerův arc tuhle sezónu. To že nám ho ukázali, jako muže, který svým vlastním zvráceným způsobem miloval všechny děti a dělal, co dělal pro jejich benefit a protože jim chtěl pomoct. On je perfektní ukázkou odvracené stránky lidské lásky, kdy děláme strašné věci, pro lidi, co milujeme. Rozuměl by si s Jaimem. Vecnův komentář, že nebyl monstrum ale jen obyčejný člověk tohle jenom potvrzuje. Závěrečná scéna s Ileven je perfektní hořkosladký konec, kdy žádá o pochopení, které se mu nedostane.

No a samozřejmě nemůžu opomenout Eddieho. Absolutního šílence, který naprosto vlastní to, že je šílenec a přestože je v podstatě DnD nerd, tak mu to nebraní se chovat více asertivně než většina populárních dětí na škole. Jeho arc prokázat svoji odvahu byl též fantastický. Škoda, že musel skončit stejně jako všechny nové postavy bez kterých by to nešlo.

Max tuhle sezónu charakterový vývoj. Running Up that Hill je jednou z nejpamětihodnějších scén televize a to, že to je symbol pro překonání deprese to dělá ještě lepší. Proto je o to tragičtější jak jeji arc končí tuhle sezónu a nemůžu se dočkat.

Poslední věc, kterou musím vypíchnout ,že brutalita Demogorgonat tuhle sezonu se zvedla na 300%

Ke zbytku můžu jenom říct to, že všechny dějové linky se mi líbily. Každá měla svoje síly. Svět byl ukázan jako obrovské místo, tím pádem i u celého dobrodružství má divák pocit, že v sázce je opravdu celá planeta. Dost mi to připomíná Infinity War s celým tím koncem. Samozřejmě někteří si budou stěžovat, že některé postavy byly až příliš ignorovány, ale já jsem spokojený. Na koho se nedostala akce ten měl hodně emocionálncíh momentů. A všechno se to nakonec spojilo.

Konec byl velice nečekaný a perfektně připravil šachovnici pro finální sérii na kterou se budu těšit mnohem více než na čtvrtou.

KONEC BOJLERU
    @Tyrion Lannister Také jsem včera viděla poslední dva díly, aspoň na něco se mi hodí, že jsem nemocná :roll:
    A musím říci, že se mi to neuvěřitelně strašně moc líbilo. Já jsem sice tolerantnější, než většina z vás, ale tohle bylo boží!
    Já to hodím do spoilerů, takže odsud neviditelno:
    Vecna/001/Henry byl skvělý. Výborně zahraný, dost dobrý příběh. Hodně mě překvapilo, že se ukázalo, že on je opravdu numero uno i ve světě Upside Down, já si myslela, že tam potkal Mind Flayera a přidal se k němu/slouží mu a ono tudle nudle, za mě dobrý.

Brennerova linka se mi taky hodně líbila, souhlasím s tebou ve všem.

Eddie byl skvělý, ořvala jsem ho. A to jsem čekala, že to nedá.

Max jsem ořvala ještě víc, je moje druhá nejoblíbenější postava (Steve - Max - Will/Robin). A i když jsem tak nějak byla přesvědčená, že podruhé už to neklapne, stejně jsem doufala, že se budu mýlit a budou stačit polámané kosti. Chápu, že El potřebovala v příběhu postrčit a vyčítat si, že nebyla o trochu rychlejší, ale stejně doufám, že se v příští sezóně dočkám Maxina happy endu (kosti srostou, ale nedokážu si představit, co by se mohlo stát s očima).

A kdo to má teď sakra vydržet do 2024, nebo ještě déle?
  • Na Netflixu je první řada Vinland ságy, velice doporučuji i lidem co na anime běžně nekoukají.

Už je i trailer na druhou řadu ale kvůli spoilerům ho sem dávat nebudu.
  • Včera jsem dokoukala poslední dvě epizody Stranger Things a prosím, neukamenujte mne, ale nechalo mne to zcela vlažnou. Uznávám, že nepatřím mezi největší fandy, seriál doma sledoval hlavně muž, ale i tak mi některé postavy vcelku přirostly k srdci a byla jsem zvědavá.

Vecna - Mind Flayera jsem se bála víc a asi bych se teď měla víc bát Henryho, když se ukázal jako strůjcem všeho, ale přišlo mi to přitažené za vlasy.
    Eddie - taky jsem si vsadila proti němu, resp. na něj, že pokud někdo umře, bude to on, ale i tak mi to bylo hrozně líto a doufala jsem, že to nějak dá.
    Max - naopak její skon jsem nečekala, přišlo mi to too much, takže když El zasáhla, radovala jsem se, že se vše v dobré obrátí. Samotným závěrem série jsem tak velice zklamaná, protože nemám ráda neuzavřené konce a celou sérii vnímám jako prequel k té další. A to se mi nelíbí :).
    Ruská dějová linka - přišla mi trochu násilná (ve smyslu, že mi v seriálu celkově nedávala smysl a přišla mi natahovaná), i když uznávám, že likvidace demogorgonů ve věznici byla efektní. Nějak mám celkově problém s tím, že v seriálu není ani jeden hrdina, se kterým bych se mohla pořádně identifikovat, dospěláci jsou spíše kompars pro děcka, a překvapivě, pokud bych si musela vybrat nějakého mužského hrdinu, po kterém bych áchala, po téhle sérii by to byl Murray.
    Jedenáctka - zajímalo by mne, kam se až její schopnosti vyprofilují, a těším se, až ji uvidíme létat...
    Hawkins - už asi nikdy nebude tím poklidným ospalým městečkem, jakým býval. I já bych si sbalila saky paky a odstěhovala se jinam... Btw - kam se nám poděl pan Sullivan?
    Will - nějak jsem nepobrala, po kom vlastně bolestně touží. Po Mikeovi??

• @svoa00 Tak jsem včera dočetla Interview s upírem a předtím si znovu pustila film. Na podzim 2022 by měl mít premiéru seriál, nová adaptace dle knihy, v níž je postava Louise... černoch. Nechci to zatracovat předem, ale když si teď čerstvě rekapituluji, jaké bylo postavení otroků na Louisově plantáži koncem 18. století, nedokážu si představit, jak autoři seriálu uchopí celou zápletku, seznámení s Lestatem a proměnu v upíra. V knize bylo vysvětleno, že Lestat primárně chtěl Louisovu plantáž, majetky a možnost žít v blahobytu, do domu si mj. nastěhoval svého stárnoucího otce. Stejně tak Louisovy vnitřní pochody pramení i z jeho vzdělání, společenského postavení, světonázoru - někdo, kdo by celý den makal na plantáži by se asi těžko babral ve svém vnitřním světě a nad úlohou dobra a zla. Tak trochu se bojím, že seriál s předlohou nebude mít mnoho společného.
  • upraveno 16. července 2022
    @Lady Ašara O tom seriálu jsem už taky slyšela a opravdu se mu vyhni. Děj se bude odehrávat na začátku 20. století, černý Luis je majitel bordelu a Klaudie je mladá černá žena. Takže asi chápeš, kolik toho bude mít seriál společného s předlohou. Údajně tam taky bude romance Lestata a Louise. To jako ve smyslu, se kterým si kniha i film jenom hrají. Zkrátka další znásilnění známé značky do análu progresivními tvůrci, kteří do značné míry materiálem pohrdají.
  • @svoa00 Uhm... tak to si skutečně odpustím :-D. Netočili to ale v době, kdy byla ještě Anne Rice naživu? (Koukala jsem, že zemřela loni v prosinci.)
    Btw: Ty homosexuálně / pedofilní náznaky v knihách jsou docela creepy.
  • @Lady Ašara Stranger Things
    Je to netflix, takže na 99% je Will teplej. S ohledem na to že cpaní LGBT tématiky do všeho v Netflixu je jak pěst na oko, tohle je celkem zvládnutý. Už jen proto že to je puberťák a že to furt nevíme jistě..
    Achileus napsal(a):

Vláda je moc fajn, byť za mě nejlepší byly první dvě série, třetí mi přišla trochu slabší...

Jo a strašně mě štvala Nyborg ????

Třetí slabší, ale čtvrtá skoro bída. Úplně tam obrátili charakter postav.
    Ne, ta mi nevadilo. Na nervy mi brnkala na blonďatá televizní hvězdička.
  • upraveno 1. srpna 2022
    @sfik Stranger things
    Iste, že narážky na Willovu homosexualitu boli zvládnuté v pohode. A zaujalo ma to, že Will robil referát práve o Alanovi Turingovi, ktorý bol nenávidený práve kvôli homosexualite.

A tu máme novú verziu na skladbu "Upside down" od Miracle of sound.
    GRRM měl během izolace možnost shlédnout předem nový seriál natočený podle předlohy Neila Gaimana, který se podílel na produkci. Sandman se mu hodně líbil a chválí, že to bude vážně něco.

• Je to už starší záležitost, takže jistě budu 100 let za opicemi, ale sledujeme s dětmi na Netflixu Dračího prince, na kterého jsem kdysi dávno četla samou chválu. Jsme ve druhé sérii, která není tak dobrá jako první, ale líbí se moc a díky cliffhangerům na konci každého dílu máme tendenci sjíždět to v kuse.

Protože jsem opravdu out, teprve včera jsem zjistila, že existuje nějaký seriál podle Tolkiena, když na mne na primě vyskočila upoutávka. Patří to spíše do tématu Tolkien, ale plánujete někdo sledovat?
  • Rings of Power? Já se to rozhodla nechat plavat, ale nikoho dalšího neodrazuji.
  • @Nevada To se docela divím, že GRRM konkurence umožnila ( Netflix ) předpremiéru Sandmana. Je to v podstatě jeden z přímých konkurentů Rodu Draka. Tak třeba Gaiman zase někde pochváli Rod Draka. Já jsem ho kdysi četl celého a první díl znovu je to asi měsíc. Jsem zvědavý. Moc mě nesedí obsazení Lucifera. Když si pomůžu popisem z Edny. Gwendoline Christie je na ženu poměrně vysoká. Měří 1,91 metru, a proto je často obsazována do rolí, kde je potřeba velké ženy. Pro mě Lucifer by neměl vypadat jako velká žena. Gaiman to schválil, tak předpkládám že vědí co dělají. Jinak tam asi budou změny v některých postavách. Třeba Johanna Constantine.
    V komiksech předek Constantina z 18 století co pro Morfea splnil jeden úkol. V seriálu asi převezme roli Johna Constantina kvůli právům na postavu.
    @derfel GRRM má pořád v televizním světě určitý vliv a konexe. Navíc je obdivovatelem Gaimana, stejně jako je Gaiman obdivovatelem Martina. Navíc je to prostě známá osobnost, takže jeho pozitivní recenze je skvělá reklama.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Čučel jsem na Sandmana. Je to lepší než American Gods, ale jen o chlup.
  • Mně se to líbilo. A narozdíl od American Gods bych chtěla ve sledování pokračovat. Líbí se mi vizuál a hercům věřím, co hrají, i když jsou třeba vzhledově/pohlavím/... odlišní od předlohy. Příběhově mě zarazila jediná odchylka, pouhý detail - trest, který Sen uložil Alexovi. Na ten původní z komiksu si i po letech občas s husinou vzpomenu, proč ho tedy měnili na "nudný", nijak výjimečný věčný spánek (protože jako choroba postihl část populace)? Promarněný detail, imho.
    Domeček pro panenky mi chybí ve sbírce a nečetla jsem ho, takže jsem byla fakt napjatá, jak to bude dál :)

A po dlouhém sbírání odvahy jsem se dokopala k dokoukání Stranger things (za denního světla a prchajíc při náznacích něčeho fuj :D). I přes ty ekl scény se seriálu podařilo vzbudit ve mě zvědavost, jak to bude pokračovat, a i když tam bylo občas nějaká "nudnější" pasáž, líbilo se mi, jak to poskládali dohromady. A že jsem neuhádla, jak to je s tím padouche (jen částečně). Jenom by v příští sérii mohli upustit od těch dlouhatánských epizod.
  • @CervenKa No Domeček pro panenky je přibližně druhá část první serie díl 6-10. Takže jestli jsi viděla první serii to je Domeček pro panenky. Sandman se bohužel úplně nepovedl. Není špatný, ale žádný zázrak to teda není. Výborný je šestý díl, který je výrazně lepší než ostatní díly.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.