TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Další série mi takhle strašidelné nepřišly, což mi osobně vůbec nevadí.
Ze treti serie si uprimne receno pamatuju velky kulovy. Prvni byla vic o atmosfere mi prijde, ale nejak jsem to dala. Tady mne ted nejvic dostala scena ve 2. epizode,
Jo a pořád si nemůžu představit, jak se za osm let má z tohohle Kenobiho
stát tenhle Kenobi :D
Jo a strašně mě štvala Nyborg ????
Pravděpodobně nejlepší sezóna celého seriálu Tvůrci se poučili z kritiky třetí sezóny a vešli zpátky plně do hororu více než kdy předtím. Henry Creel alias 001 alias Vecna je pravděpodobně jeden z nejlepších padouchů, který kdy spatřil světlo světa. Totální nihilista, který se narodil šílený, dostal schopnosti, skončil jako pokusné morče, aby se nakonec přeměnil na Lovecraftianské monstrum říznuté Frediem Krugerem. Jamie Campbell Bower předvedl naprosto famózní výkon s obrovským rozsahem, to jak dokázal mezi hodným starším brachou a totálním zlým pschopatem je dechberoucí. Navíc jeho osobní a tématické propojení s Ileven a konflikt s ní dodal celému střetnutí nový rozměr. Fascinující jak je v podstatě propojený se vším a přesto přese všchno zapadlo přesně na místo. Navíc oceňuji, že se dali práci s reálným make upem. Vedle Vecny vypadá Demogorgon jako štěně a při jeho zabíjení jsem se nepříjemně ošívat. Velice ošklivý způsob, jak člověk může sejít ze světa. Myslím si, že on je ukázkou využití plného příběhového potenciálu Stranger Things zlý mentor, který měl navíc svůj vlastní arc.
Další věc, kteoru musím ocenit je Brennerův arc tuhle sezónu. To že nám ho ukázali, jako muže, který svým vlastním zvráceným způsobem miloval všechny děti a dělal, co dělal pro jejich benefit a protože jim chtěl pomoct. On je perfektní ukázkou odvracené stránky lidské lásky, kdy děláme strašné věci, pro lidi, co milujeme. Rozuměl by si s Jaimem. Vecnův komentář, že nebyl monstrum ale jen obyčejný člověk tohle jenom potvrzuje. Závěrečná scéna s Ileven je perfektní hořkosladký konec, kdy žádá o pochopení, které se mu nedostane.
No a samozřejmě nemůžu opomenout Eddieho. Absolutního šílence, který naprosto vlastní to, že je šílenec a přestože je v podstatě DnD nerd, tak mu to nebraní se chovat více asertivně než většina populárních dětí na škole. Jeho arc prokázat svoji odvahu byl též fantastický. Škoda, že musel skončit stejně jako všechny nové postavy bez kterých by to nešlo.
Max tuhle sezónu charakterový vývoj. Running Up that Hill je jednou z nejpamětihodnějších scén televize a to, že to je symbol pro překonání deprese to dělá ještě lepší. Proto je o to tragičtější jak jeji arc končí tuhle sezónu a nemůžu se dočkat.
Poslední věc, kterou musím vypíchnout ,že brutalita Demogorgonat tuhle sezonu se zvedla na 300%
Ke zbytku můžu jenom říct to, že všechny dějové linky se mi líbily. Každá měla svoje síly. Svět byl ukázan jako obrovské místo, tím pádem i u celého dobrodružství má divák pocit, že v sázce je opravdu celá planeta. Dost mi to připomíná Infinity War s celým tím koncem. Samozřejmě někteří si budou stěžovat, že některé postavy byly až příliš ignorovány, ale já jsem spokojený. Na koho se nedostala akce ten měl hodně emocionálncíh momentů. A všechno se to nakonec spojilo.
Konec byl velice nečekaný a perfektně připravil šachovnici pro finální sérii na kterou se budu těšit mnohem více než na čtvrtou.
KONEC BOJLERU
A musím říci, že se mi to neuvěřitelně strašně moc líbilo. Já jsem sice tolerantnější, než většina z vás, ale tohle bylo boží!
Já to hodím do spoilerů, takže odsud neviditelno:
Brennerova linka se mi taky hodně líbila, souhlasím s tebou ve všem.
Eddie byl skvělý, ořvala jsem ho. A to jsem čekala, že to nedá.
Max jsem ořvala ještě víc, je moje druhá nejoblíbenější postava (Steve - Max - Will/Robin). A i když jsem tak nějak byla přesvědčená, že podruhé už to neklapne, stejně jsem doufala, že se budu mýlit a budou stačit polámané kosti. Chápu, že El potřebovala v příběhu postrčit a vyčítat si, že nebyla o trochu rychlejší, ale stejně doufám, že se v příští sezóně dočkám Maxina happy endu (kosti srostou, ale nedokážu si představit, co by se mohlo stát s očima).
A kdo to má teď sakra vydržet do 2024, nebo ještě déle?
Už je i trailer na druhou řadu ale kvůli spoilerům ho sem dávat nebudu.
Eddie - taky jsem si vsadila proti němu, resp. na něj, že pokud někdo umře, bude to on, ale i tak mi to bylo hrozně líto a doufala jsem, že to nějak dá.
Max - naopak její skon jsem nečekala, přišlo mi to too much, takže když El zasáhla, radovala jsem se, že se vše v dobré obrátí. Samotným závěrem série jsem tak velice zklamaná, protože nemám ráda neuzavřené konce a celou sérii vnímám jako prequel k té další. A to se mi nelíbí :).
Ruská dějová linka - přišla mi trochu násilná (ve smyslu, že mi v seriálu celkově nedávala smysl a přišla mi natahovaná), i když uznávám, že likvidace demogorgonů ve věznici byla efektní. Nějak mám celkově problém s tím, že v seriálu není ani jeden hrdina, se kterým bych se mohla pořádně identifikovat, dospěláci jsou spíše kompars pro děcka, a překvapivě, pokud bych si musela vybrat nějakého mužského hrdinu, po kterém bych áchala, po téhle sérii by to byl Murray.
Jedenáctka - zajímalo by mne, kam se až její schopnosti vyprofilují, a těším se, až ji uvidíme létat...
Hawkins - už asi nikdy nebude tím poklidným ospalým městečkem, jakým býval. I já bych si sbalila saky paky a odstěhovala se jinam... Btw - kam se nám poděl pan Sullivan?
Will - nějak jsem nepobrala, po kom vlastně bolestně touží. Po Mikeovi??
Btw: Ty homosexuálně / pedofilní náznaky v knihách jsou docela creepy.
Ne, ta mi nevadilo. Na nervy mi brnkala na blonďatá televizní hvězdička.
A tu máme novú verziu na skladbu "Upside down" od Miracle of sound.
Protože jsem opravdu out, teprve včera jsem zjistila, že existuje nějaký seriál podle Tolkiena, když na mne na primě vyskočila upoutávka. Patří to spíše do tématu Tolkien, ale plánujete někdo sledovat?
Domeček pro panenky mi chybí ve sbírce a nečetla jsem ho, takže jsem byla fakt napjatá, jak to bude dál :)
A po dlouhém sbírání odvahy jsem se dokopala k dokoukání Stranger things (za denního světla a prchajíc při náznacích něčeho fuj :D). I přes ty ekl scény se seriálu podařilo vzbudit ve mě zvědavost, jak to bude pokračovat, a i když tam bylo občas nějaká "nudnější" pasáž, líbilo se mi, jak to poskládali dohromady. A že jsem neuhádla, jak to je s tím padouche (jen částečně). Jenom by v příští sérii mohli upustit od těch dlouhatánských epizod.