TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1356358360361362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 31. prosince 2022
    čejka napsal(a):

Jeden starší seriál o stavbě železnice krátce po občanské válce v USA - Hell on Wheels. Dobrých je všech pět sérií
    https://www.csfd.cz/film/292391-peklo-na-kolesach/recenze/

Máš ráda westerny, nebo tě oslovil jen tenhle? Znáš Deadwood? (Musím konečně dokoukat třetí sérii.)
    https://www.csfd.cz/film/91632-deadwood/recenze/

Což mi připomíná, že mám na seznamu i Into the West.
    https://www.csfd.cz/film/175926-na-zapad/recenze/
  • @Nevada
    Westerny znám spíš jen ty nejznámejší (V pravé poledne, Tenkrát na západě, Velká země), ale asi jim teď dám větší šanci. Díky za tipy. K Hell on Wheels jsem se ale dostala proto, že jsem byla zvědavá, kde a jak hrál ještě Anson Mount. A že tady byl opravdu dobrý. Když někdo zvládne scény jako třeba tu poslední noc s Ruth, tak je jasné, proč Mount dokázal tak zvednout druhou řadu Discovery a proč potom dostal i svůj vlastní seriál (Strange New Worlds přes pár úletů ve scénáři dopadlo hodně slušně i u kritiky a to už je co říct).
  • upraveno 2. ledna 2023
    @Nevada
    Pýcha a předsudek s Colinem Firthem - "Asi nejlepší adaptace Austinové vůbec."

Jako seriál určitě. Z filmů potom Rozum a cit 1995 (Emma Thompson, Alan Rickman, Kate Winslet, Hugh Grant). Docela slušná byla i filmová adaptace Mansfieldského panství. Přitom tahle knížka se musela zpracovávat hodně těžko vzhledem k tomu, jak rozvláčně je napsaná a typický austenovský přístup je v ní navíc (zřejmě schválně) schovaný dost hluboko ;-)
  • upraveno 3. ledna 2023
    Aviv napsal(a):

<
    Takhle... Ten Gomez, jak se od filmového liší, právěže víc odpovídá tomu z puvodního komiksu.

Přitom Gomezovo mladší já bylo docela ucházející než to, co z něj "vyrostlo"...

Jsme u nějakého pátého dílu, otázky spíše přibývají, než že bychom na ně nalézali odpověď, ale vcelku nás to zaujalo. Jsem zvědavá,
    jestli Goody Addamsová je nebo není "ta dobrá", zatím tu jsou nápovědy, že si Wednesday vidiny interpretuje tak, jak chce, což jí ostatně řeklo vícero osob.
    Ten vlasatý spolužák - kreslíř se mi líbí :).

• To víš, mládí. :D
  • sfik napsal(a):

@MonteKarstark Myslím, že je velká škoda, že

zabili postavu ředitelky
    Souhlasím. Navíc to bylo na můj vkus hrozně náhlé a rychlé.
    Aviv napsal(a):

Každopádně, jestli má být i další série ve škole a že ten závěr je jeden masivní pošťuchovák, tak ředitelku bude muset někdo nahradit. Dúfam, že to nebude autor výhražnej esemesky (kartama by mohli zamíchat nějací noví studenti, nebo přistěhovalci ve městě). Jestli se to odehraje po dobu přerušení školy a lokace bude jiná, možné je cokoli.

A komu se zdála romantická linie zchromlá na jednu nohu?
    Romantická linie: S ohledem na počet epizod nemohli jít tvůrci moc do hloubky a budovat nějaké vztahy.
    Tyler i Xavier zahořeli k Wednesday neuvěřitelně rychle a neuvěřitelně vytrvale se jí vtírali, přestože je opakovaně odmítala a mnohokrát i velice nevybíravě. Ostatně Xavier na ni ve vězení křičí, kam ho dostala, a stejně je pak v posledním díle vše odpuštěno a bude na ni nyvě čekat, kdyby... někdy... náhodou...

Ředitelka:
    Pokud by se sahalo po postavách, které už známe, líbila by se mi na postu ředitelky Morticie, protože by se dal víc rozvést motiv matka-dcera. Ale spíše to bude někdo úplně jiný.
    Jako odesílatel výhružné sms by se mi líbil buď šerif (důvodů by k tomu měl mraky) nebo některý z hodně konzervativních "poutníků" z Jericha :).

Co se monstra týče,
    tak trochu jsem toho Tylera čekala a jsem zklamaná, že jsem ho vylučovací metodou určila správně :).
  • Romantická hloubka mi nechyběla.
    Šlo mi právě o to druhé, o tu nekonzistentnost mezi jejich zájmem a její reakcií a jak to bylo chvíli ano, chvíli ne a pak zase ano.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Netflix potvrdil, že Středa bude mít 2. sérii. Datum neoznámili, ale já osobně to vidím na konec příštího roku
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Koukáte někdo na Last of Us? Jsem zatím docela překvapený, jak moc je to jedna ku jedné se hrou. Je tam teda několik scén které rozšiřují jednotlivé linky, ale jinak je to hodně přesné a to včetně dialogů, kostýmů nebo i některých kulis. Že by někdo konečně přišel na to, jak úspěšně zadaptovat videohru?
    Jsem zvědav jestli si to udrží sledovanost a hodnocení až do poslední epizody. A hlavně jsem zvědav, jestli si po tomto úspěchu HBO vyžádá druhou sérii a posléze, poučeni ze Hry o trůny, seriál ukončí. Nebo že by Druckmann a Naughty Dog do té doby přišli s třetím dílem?
  • Viděla jsem první díl a zatím dobré. Abych řekla pravdu, holt nemám herní komp, takže jsem hru nehrála, ale vím, o co jde, a viděla jsem kdysi dost videí na YT. Samozřejmě se nabízí srovnání s Walking Dead a zatím je to až bizardně podobné, když si odmyslím předlohu. Pedro je fajn, ale Ellie je prostě vizuálně úplně jiná a ještě mě bude muset přesvědčit. Bůhví jestli mají nějaký dlouhodobější plán, nejspíš standardně budou tvůrci řešit všechno na koleně podle rozhodnutí managementu.
  • @svoa00 tak ani herní komp by ti nepomohl neboť to na PC vyjde až někdy v březnu, hra byla roky jenom na Playstation
  • Doma jsem si pustili Umbrella Academy a líbí. Zatím se jen blížíme ke konci 1. série, ale mými favority jsou Klaus a Číslo 5. Luther mě nechává chladnou a Vanya se teprve začala vybarvovat. Od pondělí si v hlavě v nekončící smyčce zpívám Istanbul (not Constantinople).
    Rozkoukala jsem The Offer o zákulisí natáčení filmového Kmotra. Po třech dílech jsem nadšená. Je to skvělé!
    Líbí se mi, jak se snaží, aby současní herci vypadali jako tehdejší herci. V některých záběrech "Al Pacina" jsem si říkala, že snad vytáhli archivní záběry.

Jako bonus pro mě bylo, když se v prvních dvou dílech objevili čtyři herci z Bratrstva neohrožených. Tři z nich jen ve štěcích, ale i tak :)
  • Sledujete někdo s03 Picarda?
    U Picarda mě šíleně znudila a otrávila už S1. Do S2 jsem se po trailerech ani pustila a od té doby ten seriál ignoruju.

• Vzpomněla jsem si, že před nějakou dobou jsem viděla aktuální řadu Koruny.... No, kdybych nevěděla, že tvůrci jsou pořád ti samí, nevěřila bych tomu. Pro začátek dodám, že ačkoliv mezi sériemi uplynuly jenom dva roky, představitelé jako by zestárli o deset. Ale tak někdy je museli vyměnit, že jo. Obrovský problém je, že skoro celá série se točí okolo rozvodu Charlese a Diany. Vzpomínáte, jak každý díl měl svůj příběh a dozvěděli jsme se míň známá dramata z britské historie? Tak to tu vůbec není. Mluvíme mimochodem o době války v Iráku. Místo toho se celá jedna epizoda věnuje jednomu interview s Dianou a scény Charlese a královny jsou tématicky pořád o tom samém. I co se týče královské rodiny, seriál ignoruje Fergie... Ale máme tu epilog princezny Margaret a Petera Townsenda, který nebyl nutný. Teď k tomu lepšímu. Seriál se nebojí ukázat Dianu jako nestabilní ženu, která si víc cení pozornosti a peněz, zatímco její syn o žádné takové drama nestojí a podkopávání monarchie není v jeho zájmu. Ve srovnání s ní je Camilla ukázána v sympatickém světle. Z letargie diváky vytáhne hlavně retrospektivní díl o rodině Fayedů a jejich vztahu k Windsorům.
  • @svoa00 Taky mi celkem vadilo, že se to točilo hlavně kolem Diany. Strašně se mi ta osoba příčí, ať už ta skutečná nebo ta serálová. Člověk co udělá vše pro pozornost ale už nesnese když to má následky. Dnes to předvádí její syn s manželkou.
  • upraveno 3. března 2023
    @svoa00 Zaujal mě nejvíc díl který se věnoval carské rodině a návštěvě Jelcina. Jinak to bylo takové.. no.. kdyby mě z královské rodiny zajímalo tohle konkrétní drama tak si pustím nějaký dokument a ne toto...
  • No jo no, o Dianě a Charlesovi toho bylo natočeno už tolik, že to nebylo třeba až takhle rozebírat. Díl o Fayedech nebo právě sekvence o carské rodině (byla vražda carské rodiny někdy předtím zfilmovaná?) jsou takové záblesky invence. Margaret v době téhle série už byla hodně nemocná, co takhle scéna o tom? Samotný princ Andrew (a jeho manželství), to by bylo výživné zmínit. Předání Hongkongu Číně (připadám si stará, že si pamatuju, že u toho Charles byl :D) a jak je zpětně kontroverzní. Seriál se postupně musel posunout od kouzla zeitgeistu, ale to, co jsme viděli, bylo hrozně předvídatelné.
  • Uhtred z Posledního království se loučí Seven Kings Must Die.
  • Nevada napsal(a):

U Picarda mě šíleně znudila a otrávila už S1. Do S2 jsem se po trailerech ani pustila a od té doby ten seriál ignoruju.

Myslím že s03 si pozornost zaslouží. Ale určitě sama dokážeš číst v recenzích jestli tomu dát šanci nebo ne..

• upraveno 18. března 2023
    @sfik Picard mě zatím nějak minul, ale třeba ho naťuknu. Momentálně přicházím na chuť spíš Archerovi. Na začátku trochu nudný, vybarvovat se začíná až postupně ;-) Rozhodně mnohem lepší než Discovery, na kterou se sice dalo dívat, ale většinou neměla ten šmrnc a některé postavy/herci a zápletky byly hodně slabé (SNW už se naštěstí snaží vrátit zpátky k původní úrovni ST)
  • upraveno 19. března 2023
    @čejka Discovery je hrozný, já nedokážu sledovat seriál kde jsou postavy tak uplakaný, že jim přeju smrt v každém díle.
    První dvě série Picarda byly.. Druhá byla vyloženě špatná, ale třetí mě baví moc. Myslím že by se daly ty první dvě v klidu ignorovat a sledovat jen třetí. Strange new worlds je taky dobrý počin. Postavy strčily do kapsy STD hned po pár dílech..

Starfleet has been compromised

Jestli je tohle poslední série Picarda tak to bude velmi kvalitní farewell
  • Ke spoileru - ale neříkej, to vypadá zajímavě. Má to zatím i slušné hodnocení, dokonce lepší než první série.
  • @čejka No zatím to vypadá trochu na crossover celé té generace (Next generation, Voyager a DS9)
  • Tak s rozlučkou Uhtreda- z filmu Sedm králů musí zemřít mám smíšený pocity. Vzali to dost hopem, škoda že nedošlo na rozdíl od románu k smíření Uhtreda s nejstarším synem biskupem. Taky jsem si říkal, že
    vztah Athelstana s Ingilmundrem
    je nějaký woke „vylepšení “ Netlixu, ale přečetl jsem si znovu pasáže románu a minimálně zřetelné náznaky tak jsou. Závěrečná bitva takový standard Posledního království a +- se drží knihy. V bitvě mě vadilo jako v jiných, že králové i a velmoži včetně Uhtreda nemají pořádnou zbroj ani přilbu. Což když řadoví vojáci ve vojsku přilbu mají. To působí divně. Takto kniha popisuje Uhtreda když se strojí do bitvy: Aldwyn mi přinesl tu nejlepší drátěnou košili s koženou vložkou, lemovanou na suknici zlatými a stříbrnými kroužky, které budou nepřátelům prozrazovat že jsem velký válečník, a nazul si těžké boty se zlatými ostruhami. Pak jsem si připnul tenčí opasek pobitý stříbrnými plíšky s vosím žihadlem na pravém boku a potom těžší a silnější opasek zdobený vlčími hlavami, nějž jsem si a pravém boku zavěsil hadí dech. Kolem ramen jsem si připnul černý plášť a pak si nasadil válečnou přilbu se stříbrným vlkem na temeni. Párkrát jsem podupal a popošel několik kroků, aby se těžká zbroj usadila. Aldwyn sirotek na mě užasle hleděl. Byl jsem úspěšný válečník z Bebbandurgu, vojevůdce Británie, a Aldwyn zíral na moji válečnou nádheru a moc.
    Úplný konec – za mě dobrý nápad, který je rozdílný od románu.
    Jen mohli do zobrazeného sálu Valhally za dveřmi umístit i Ragnara mladšího když seriálový Uhtred, tak složitě v předchozích řadách řešil aby se tam dostal.

• V osmapadesáti letech zemřel Ray Stevenson. Údajně zemřel na následky zranění během natáčení v Itálii. Tato scéna docela vystihuje jeho asi nejslavněší roli legionáře Pulla Vorenus and Pullo in the gladiator arena.
  • To mě mrzí, sympaťák a dobrý herec a před kamerou byl vždycky hodně výrazný. Naposledy jsem ho viděla v RRR. Jeho poslední role tak asi bude v Ahsoce.

image

Stalo se to na Ischii, takže budu předpokládat, že to nebyl ostrý náboj místo slepého, v Evropě jsme na to striktnější. Pravděpodobně pád něčeho nebo on spadl :(
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.