TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1356357359361362

Komentáře

• Trailer na třetí řadu Zaklínače.Bohužel v traileru moc věcí ze Ságy nepoznávám a asi to nebude jen tím, že už to je delší doba co jsem jí četl. Tak snad to bude alespoň lepší než druhá série.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nebude, proto se jim na to taky Cavill vysral.

Vidím tam párty v Aretuze což je moje velmi oblíbená část. Už se těším jak mi ji pochčijou. "Bál jsem se, že řeřicha uschne." Hromada čarodějů a čarodějek na jednom místě, intriky, nenažraný Dijkstra, Keira a na konci se to všechno semele. "Zatraceně, vyrazila jsem si zub. Ten zkurvysyn Terranova mě vyhodil z okna."
  • Když člověk téměř nepozná trailer k seriálu podle jeho oblíbené předlohy Winter King. Černý Merlin, dle traileru hlavní hrdina Artuš i když by to měl být Derfel. No jestli to dopadne, jak to vypadá, tak chudák Cornwell a zlatý Poslední království.
    Jinak když jsem viděl toto premiéra 3 řady Zaklínače - je to tam na konci. Říkal jsem si že to jsou propagační řeči. Ale úplně ne- ten příklon k předloze po druhé sérii je jasně patrný. Skoro mě příjde, že je třetí série až nespravedlivě negativně hodnocená. Určitě není dokonalá, ale taky nevidím důvod proč by měla mít na čsfd hodnocení 55 % když druhá má 65 %. Za mě je patrné zlepšení po druhé sérii. Stejně jako nechápu některé "zasvěcené" recenze které hlásají, že je tam moc politiky a málo bojů s příšerami.
    upraveno 5. srpna 2023
    Taky mne to trochu překvapilo, ale asi to dolů táhnou nečtenáři předlohy, kterým ta přeměna ze sekání monster na seriál plný politikaření nesedl. Ono v knihách je to politikaření také ta nudnější část. K tomu je třeba přičíst nezajímavé vedlejší linky a postavy skrze které tam to politikaření cpou ještě větší měrou než je v předloze. Navíc, jak je u Netflixu zvykem, všichni si jen napakovali kapsy. Splnili ze zadání co se po nich chtělo a zbytek jedou na půl plynu. Chybí tam nějaká pevná producentská ruka, které je bude bičovat od scénáře přes casting až po kostyméry.

Pozitivně hodnotím asi jen souboj Vilgefortze s Geraltem a pátou epizodu, u které jsem se docela bavil, ale mám k ní několik výhrad. Negativ je tolik že se mi ten seznam ani nechce psát :-P
  • Já se doslechla, že vyškrtli toho malého kluka z kapitoly na řece a místo něj je tam Waldo s kapelou, byť Waldo s kapelou je pak stejně k vidění později jinde a jen se utvrdila v tom, že ne, nepotŘebuji vidět tŘetí sérii. Já si max kouknu nějakou náhodnou epizodu ze čtvrté, ať vím, jak to jde tomu náhradníkovi Cavilla.
    Vyškrtli všechny kromě kapitána.
    Místo po řece plují po moři do Aretuzi. S Geraltem je Ciri a Marigold a na převoz dorazí i Waldo s kapelou protože je na Aretuzu pozvala Sabrina. Kapitán jim řekne že viděl nad věží Divoký hon a že je to předzvěst války. Pak řekne Geralt Ciri že by byla dobrá královna. Marigold s Waldem se chvilku špičkují a když dojde na zpěv, vyprovokuje to žravuchu kterou Geralt se Ciri zaříznou.

• Takže to prekopali celé. Chjo... Nu, pořád si mohu tu kapitolu přečíst znovu.
  • upraveno 29. října 2023
    Zomrel herec Matthew Perry alias Chandler z Priateľov. :-(
    image
    A do umeleckého neba odišla aj Suzanne Somers alias Carol z Krok za krokom. :-(
    image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Pokud byste si chtěli zavzpomínat na Matthewa Perryho a neviděli jste, tak určitě dejte Studio 60 on the Sunset Strip. Je tam ve vrcholné formě.

https://www.csfd.cz/film/224371-studio-60/prehled/

• Nechci předem jásat, ale vizuálně to vypadá dobře. Jsem hodně velký nerd, že i po letech přesně poznám, na jaké postavy se dívám ???? No a hádejte, koho jsem měla nejradši.
  • @svoa00 Má to být pokráčko? Ten původní film mám MOC ráda a mrzelo mě, že úplně zapadl.

Z oblíbených postav tipuji létajícího netopýra :-D.
  • @Lady Ašara Jak film? Původní animovaný seriál :) Už z tohohle je vidět, že pokračování to nebude.
  • Mmm... Tak snad to obstojí líp než ten film. Líbivé to je.
    Tipnu si, že oblíbený byl Zuko.
  • svoa00 napsal(a):

@Lady Ašara Jak film? Původní animovaný seriál :) Už z tohohle je vidět, že pokračování to nebude.

O seriálu vím, ale neviděla jsem. Na VŠ jsem se dostala k filmu Avatar: The last airbender, který měl na seriál navazoval, ale moc neuspěl. Režíroval to Shyalaman: https://www.csfd.cz/film/245350-posledni-vladce-vetru/recenze/

Za rok bude pokračování "anime" Arcane.

https://www.serialzone.cz/serial/arcane/
    upraveno 11. listopadu 2023
  • upraveno 11. listopadu 2023
    @Lady Ašara Tak seriál má hodně zajímavou atmosféru. Je vhodný pro větší děti, ale kouzelné na něm je, že je opravdu rodinný. Jako že v něm je spousta dospělých témat, před kterými se nezavírají oči. Na YT je nový projekt v popisu nazvaný "reimagining".
  • @Aviv Ano, jsem průhledná :D Zuko, Ben Solo, seriálový Aemond, Astarion... Můj favorit musí být tak trochu bastard, traumatizovaný a často si myslí, že mít moc je jeho osud :D
  • @Nevada Odložené jsou snad všechny seriály :/ Asi si budu muset v mezidobí najít něco korejského, třeba.
  • svoa00 napsal(a):

@Aviv Ano, jsem průhledná :D Zuko, Ben Solo, seriálový Aemond, Astarion... Můj favorit musí být tak trochu bastard, traumatizovaný a často si myslí, že mít moc je jeho osud :D

May I introduce you to Bohatier series by Juraj Červenák? :D
    Je tam jeden týpeček, který byl jako dítě zotročen jednou mstivou dámou a po letech osvobozen jejím synem, který si z něj udělal něco jako pravou ruku. Vyráží s ním na dobyvatelskou výpravu a vypomáhá si kromě meče taky dračí magii, ale řekněme, že si ukousne příliš mnoho, když narazí na jiného zkušenějšího dračího mága a odsud to už jde pouze dolu vodou. Varování - končí huř než Zuko a spol. Žádný redemption arc se nekoná. Byla to poněkud frustrující stezka.
    Co se historické postavy toho jeho osvoboditele týče, ten je charizmatickej mladej vojevudce, co by možná býval udělal líp, kdyby válčil míň, ale nemyslím, že by řešil nějaké trauma.
    Ovšem protagonistou je klasičtější klaďas a ten své bolístky má, aneb dvacet let mrzáctví a odstrkování a ztracená láska a tak ruzně.
    Tak co, nalákána? :D
  • Nevada napsal(a):

Za rok bude pokračování "anime" Arcane.

https://www.serialzone.cz/serial/arcane/

Užaby to bylo tady.
  • upraveno 11. listopadu 2023
    @Aviv Zní to zajímavě a možná tomu dám šanci, ale když já tyhle postavy mám jako týrané psy, které na konci chci vidět v bezpečí a nakrmené a můžu na na ně být hrdá :dance: Dodneška jsem Disney neodpustila Bena Sola. Je mi jasné, že v Rodu draka jim to sympatické pojetí Aemonda nevydrží. Budu nadšená, kdyby se jim s ním povedl shakespearovský skluz do temnoty, ale nemyslím, že na to tvůrci mají dost talentu.

Vlastně vím, kdo za tu moji preferenci může a znám ho už od dětství - Inigo Montoya z Princezny nevěsty.
    image
    image
    image
    image
  • @svoa00 Doufám, že nejraději jsi měla odborníka na přípravu čaje, strýčka Iroha :-D
  • Chápu, chápu. Mno tak to ten dračí hoch Volch není zrovna nejlepší kandidát. Na druhou stranu Ilja má poctivou dobrou stezku hrdiny, která by mohla být satisfakční.
    Tak Montoya, jo? Dáma má vkus.

Ale víš,c o by mohlo být prudce satisfakční? Legend of Vox Machina. Příjemná DnD tímovka, ve které není nouze ani o humor ani o temné drama. Začalo to jako youtubový stream klasické hry, pak z toho udělali animovaný seriál. Každá postava se s něčím musí poprat, ale v první sérii se zápletka vyloženě točí kolem jejich aristokrata se střelní zbraní a myslím, že tvou definici oblíbence i preferované rozuzlení plně splňuje.

https://www.csfd.cz/film/1133235-legenda-jmenem-vox-machina/prehled/
  • @Aviv Díky za tip, to vypadá zajímavě, stáhnu si to na odreagování po práci :king:
  • @sfik Čestné druhé místo, kdo by ho nemiloval :dance:
  • Jo, Inigo, to je frajer :).

Seriál Avatar mám na seznamu už dlouho, od chvíle, co jsme s dětmi začali frčet na Dračím princi, který je k němu přirovnáván. A jo, taky mám ráda takové trochu traumatizované zmetky, ve kterých se nakonec ukáže jejich dobrá stránka, i kdyby jen na chvilku. Jedním z mých miláčků je kancléř Esteban z Avaloru :-) a samozřejmě MILUJI Arnolda Jidáše Rimmera :-D.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 13. listopadu 2023
    Začal jsem nesměle dívat na Fleabag (Potvora) na Prime. Ze začátku jsem byl nejistý ale od třetího dílu jsem byl zaháčkovaný a teď po šesti dílech první série začínám sérii druhou (a poslední)
    Vážně doporučuji, půlhodinové epizodky o obyčejných traumatizivaných lidech, kteří jsou většinou tak trošku mrchy a zároveň jim člověk přeje aby jim konečně něco vyšlo.
    Stěžejní princip je že hlavní hrdinka konstantne boří čtvrtou stěnu, ale zároveň to zůstává civilní a po nějaké době i dost emocionálně silné.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.