TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Vidím tam párty v Aretuze což je moje velmi oblíbená část. Už se těším jak mi ji pochčijou. "Bál jsem se, že řeřicha uschne." Hromada čarodějů a čarodějek na jednom místě, intriky, nenažraný Dijkstra, Keira a na konci se to všechno semele. "Zatraceně, vyrazila jsem si zub. Ten zkurvysyn Terranova mě vyhodil z okna."
Jinak když jsem viděl toto premiéra 3 řady Zaklínače - je to tam na konci. Říkal jsem si že to jsou propagační řeči. Ale úplně ne- ten příklon k předloze po druhé sérii je jasně patrný. Skoro mě příjde, že je třetí série až nespravedlivě negativně hodnocená. Určitě není dokonalá, ale taky nevidím důvod proč by měla mít na čsfd hodnocení 55 % když druhá má 65 %. Za mě je patrné zlepšení po druhé sérii. Stejně jako nechápu některé "zasvěcené" recenze které hlásají, že je tam moc politiky a málo bojů s příšerami.
Pozitivně hodnotím asi jen souboj Vilgefortze s Geraltem a pátou epizodu, u které jsem se docela bavil, ale mám k ní několik výhrad. Negativ je tolik že se mi ten seznam ani nechce psát :-P
A do umeleckého neba odišla aj Suzanne Somers alias Carol z Krok za krokom. :-(
https://www.csfd.cz/film/224371-studio-60/prehled/
Nechci předem jásat, ale vizuálně to vypadá dobře. Jsem hodně velký nerd, že i po letech přesně poznám, na jaké postavy se dívám ???? No a hádejte, koho jsem měla nejradši.
Z oblíbených postav tipuji létajícího netopýra :-D.
Tipnu si, že oblíbený byl Zuko.
https://www.serialzone.cz/serial/arcane/
Je tam jeden týpeček, který byl jako dítě zotročen jednou mstivou dámou a po letech osvobozen jejím synem, který si z něj udělal něco jako pravou ruku. Vyráží s ním na dobyvatelskou výpravu a vypomáhá si kromě meče taky dračí magii, ale řekněme, že si ukousne příliš mnoho, když narazí na jiného zkušenějšího dračího mága a odsud to už jde pouze dolu vodou. Varování - končí huř než Zuko a spol. Žádný redemption arc se nekoná. Byla to poněkud frustrující stezka.
Co se historické postavy toho jeho osvoboditele týče, ten je charizmatickej mladej vojevudce, co by možná býval udělal líp, kdyby válčil míň, ale nemyslím, že by řešil nějaké trauma.
Ovšem protagonistou je klasičtější klaďas a ten své bolístky má, aneb dvacet let mrzáctví a odstrkování a ztracená láska a tak ruzně.
Tak co, nalákána? :D
Vlastně vím, kdo za tu moji preferenci může a znám ho už od dětství - Inigo Montoya z Princezny nevěsty.
Tak Montoya, jo? Dáma má vkus.
Ale víš,c o by mohlo být prudce satisfakční? Legend of Vox Machina. Příjemná DnD tímovka, ve které není nouze ani o humor ani o temné drama. Začalo to jako youtubový stream klasické hry, pak z toho udělali animovaný seriál. Každá postava se s něčím musí poprat, ale v první sérii se zápletka vyloženě točí kolem jejich aristokrata se střelní zbraní a myslím, že tvou definici oblíbence i preferované rozuzlení plně splňuje.
https://www.csfd.cz/film/1133235-legenda-jmenem-vox-machina/prehled/
Seriál Avatar mám na seznamu už dlouho, od chvíle, co jsme s dětmi začali frčet na Dračím princi, který je k němu přirovnáván. A jo, taky mám ráda takové trochu traumatizované zmetky, ve kterých se nakonec ukáže jejich dobrá stránka, i kdyby jen na chvilku. Jedním z mých miláčků je kancléř Esteban z Avaloru :-) a samozřejmě MILUJI Arnolda Jidáše Rimmera :-D.
Vážně doporučuji, půlhodinové epizodky o obyčejných traumatizivaných lidech, kteří jsou většinou tak trošku mrchy a zároveň jim člověk přeje aby jim konečně něco vyšlo.
Stěžejní princip je že hlavní hrdinka konstantne boří čtvrtou stěnu, ale zároveň to zůstává civilní a po nějaké době i dost emocionálně silné.