TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1354355357359360362

Komentáře

• Angličanka je výborná. Jen asi není uplně pro každého. Ja bych to nazval jako v podstatě westernovou gangsterku. Silně řízlou tématikou indiánských válek a masakrů, které roztačejí koloběh brutálního násilí. Zajímavě vyprávěný děj celý příběh se divák dozví až v posledním dílu. Ústřední dvojice sympatická indiánský zvěd a anglická aristokratka. Těžko srovnávat třeba s 1883 protože to pro mě je trochu jiný žánr ( časově v rámci hlavního děje to je hodně blízko angličanka 1890),ale Angličanka se mě líbila více. I tím, že Cornelia v podání Emily Blunt mě byl sympatičtější postava než Elsa.
    Jen taková drobnost pochopil jsem dobře, že manželka Myerse nechtěla trefit Cornelii. Zasáhla jí protože kulka prošla Melmontem. Moc mě nedávalo smysl proč by po ní vystřelila. Viděl jsem to schválně dvakrát a výstřel byl jeden, ale třeba mě něco uniklo.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Od ledna bude další série Faudy, už se těším. Za mě jeden z nejlepších seriálů poslední doby.
  • AvivAviv
    upraveno 28. listopadu 2022
    1883 mám na plánu taky, ale chvilku to potrvá.
    Yop, taky jsem topochopila tak, že kulka Melmontem proletěla a zasáhla Cornelii a naštěstí trefila pouze přívěsek.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Boli zverejnené nominácie na Critics choice awards. Ceny sa odovzdajú 15. januára. :-)
    https://www.serialzone.cz/clanek/15051-critics-choice-awards-2023-nominace/
  • Na základě kladných recenzí jsem se pustila do seriálu (Netflix) Zpátky do práce / Workin' Moms. Můj muž po prvním díle konstatoval, že je to spíše pro mne, ale myslím, že pokud tomu dají šanci, může se to líbit i chlapům. V popředí jsou ženské hrdinky, ale je to seriál z Kanady, takže i když je poslední série z roku 2022, pořád je v něm plno starého dobrého nekorektního humoru. Z hlavních hrdinek mi nejméně přirostla k srdci Jenny, ale kdo si mne naprosto získal je Katein šéf Richard Greenfield :).

image
  • Našel někdo odvahu kouknout na dokument Harry a Meghan? Slyšel jsem, že je to docela bizár.
    @DanielSvatoš Dal jsem polovinu prvního dílu a takovou směsku hlouposti, arogance a podpantofláctví jsem snad ještě neviděl.

Za mě naprostá ztráta času
  • @Achileus Ani jako takový guilty pleasure to nejde brát? Něco jako "Farmář hledá ženu" nebo "Mama ožeň ma!"
    @sfik Ne, je to krystalická hloupost a ubrečenost Meghan a submisivnost Harryho... jestli to něco připomíná, tak parodii na Padesát odstínů šedi.
  • @Achileus Něčim se živit musí...
  • Tak možná vám spraví chuť trochu italské produkce.

Romulus

Aneb legenda o založení Říma pojetá někde na pomezí realizmu a mystiky. Na čsfd padlo přirovnání ku knihám Bernarda Cornwella, což je autor, kterého jsem ještě nečetla, takže neposoudím. Ale mohu říct že první série z 2020 se mi líbila. Druhá vyšla tohto října, ale zatím jsem se k ní nedostala.

K vidění je život v kmenovém zřízení (i malá bunka spíš na úrovni doby kamenné), přežití v divočině a osamocení, ztráta i nalézání opory v bozích, rodinná pouta, pouta ukutá v nesnázích, stezka msty, znovuzrození, politická nejistota a nějaký ten převrat a spousta kompromisu, místy až nádech řecké tragedie, ve které věštbám nelze uniknout a člověka jeho volby doženou (no a je tam jedna stylizace, která mi připomněla Oedipa).
    Nejsem na tu dobu odborník, ale přišlo mi, že moderní perspektiva se do seriálu nijak moc nepromítala, že takoví nějací ti lidé mohli být.
    Líbilo se mi, jak na jedné straně nacházím přizpusobivou prohnanost odhodlanou přežít a na druhé odvážnou přímost, na jejímž imidži si pak Řím zakládal. Zamyšlení nad tím, co dĚlá krále králem a jak jeden prodĚlá proměnu z ustrašeného ztraceného hocha, na nĚkoho jistého si svou stezkou, schopností vybudovat cosi nové. Kluci jeden druhého učí pragmatizmu a odvaze (aneb liška potkala lva a Machiavelli sa muže tetelit blahem) a zjišťují jak se chopit příležitosti a získat podporu. Je to tak trocha coming of age.

• Právě jsem dokoukala 3. řadu Emily in Paris. To jako vážně? Boha, doufám, že rovnou natočili 4. sérii :-D.
    DanielSvatoš napsal(a):

Našel někdo odvahu kouknout na dokument Harry a Meghan? Slyšel jsem, že je to docela bizár.

S odvahou není problém. Ale ochota není. Nehodlám té ufňukané hérečce, co si z manžela udělala pokojového psíka, věnovat pozornost. To už budu radši zírat do zdi.
    Trochu jsem se rozhodla pohnout se seriálovými resty.
    Dokoukala jsem třetí sérii The Orville. Ten seriál mi bude vážně chybět.
    A rozkoukala jsem The Man in the High Castle. Mám před sebou závěrečnou epizodu první série a furt nevím, co si o tom mám myslet. Baví mě to sledovat, ale zatím tomu pořád něco chybí, aby mě to pořádně chytlo. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál.
  • Viděl jsem prvdí dil 1923 rozjezd za mě dobrý. Jen mě chvíli trvalo než jsem se zorientoval v postavách - generacích Duttonových. Jestli jsem to dobře pochopil tak, tam vystupuje jen jedna postava ze seriálu 1883 syn John. A byl tam jako malý a v ději 1923 asi bude důležitější jeho syn. Hlavní postava je bratr Jamese - hlavního hrdiny ze seriálu 1883. Jen mě příjde, že postava Spencera je alespoň zatím v něčem podobá Tristanovi z Legendy o Vášni.
    Ne povahou, ale tím co zažil a dělá.

@Aviv Pokud chceš něco podle Bernarda Cornwella tak Poslední Království je podle jeho jeho saské serie. Pět serií seriálu podle 13 knih. Ještě bude finální film. Celkově bych seriál určitě doporučil i když má nějaké mouchy.
    Poslední království je velmi fajn, navíc je i historicky celkem přesné.

Já se konečně dostal k Wednesday a musím říct, že jsem nadšen. Jasně je to něco mezi Stranger Things a Harry Potterem, ale i tak jedna z nejlepších věcí, které ze sebe Netflix dostal.

Obrat s identitou Hydea a hlavního padoucha byl hodně překvapivý a za mě dobře provedený, můj adept byla paní ředitelka a Siréna (Xavier se mi nezdál pravděpodobný, bylo to moc okaté)

Vůbec bych se nezlobil, kdyby vznikla další série.
  • Wednesday mi doporučovali nezávisle na sobě dva lidé, mám ji v hledáčku.

Co se Meghan a Harryho týče, jsem sice zvědavá, ale ne tolik, abych tenhle pár podporovala tím, že to budu sledovat :). Mimochodem: nové číslo časopisu Story jim věnuje poměrně dost pozornosti. Harryho mj. kritizují za to, že nesouhlasil se seriálem Koruna a vyjádřil přání, aby tvůrci nedošli v seriálu "až ke mě", ale pak stejné platformě dal práva na dokument o svém životě.
  • Na Poslední království jsem chvály slyšela už i dříve a je na seznamu.

Wedneasday se líbila i mně. K závĚru se začali kopit momenty, kde jsem si říkala "proč ta postava jen čeká, co se stane, místo aby konala?" a snaha o svádění ze stopy se dala ještĚ trochu učesat, ale rozhodnĚ to byl hodně povedený zábavný počin. Hlavní herečka obsazená skvěle.
    Jéj, na ČT2 dávají Pýchu a předsudek s Colinem Firthem. Zaregistrovala jsem až dnes, kdy šel 4. díl. Škoda, že jsem to nezaregistrovala dřív.

https://www.serialzone.cz/serial/pycha-a-predsudek/
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. prosince 2022
    Nu, nalejme si čistého nitrobenzenu. Ten hype okolo Wednesday je hlavně díky Jenně, která je v roli bouřkového mráčku naprosto k sežrání. Zbytek seriálu je spíše průměrný. Když v příští sezóně vymyslí i pár zajímavých vedlejších postav, přihodí více mysteriózna namísto otrěných digitálních oblud a přidají i scény ala strašidelný dům (Wednesday vs hororová klišé) tak by to mohlo být fajn ještě jednu řadu, než si z toho Netflix udělá Stranger Things v černobílé.
  • upraveno 30. prosince 2022
    @MonteKarstark Myslím, že je velká škoda, že
    zabili postavu ředitelky
    ,
    která měla s Wednesday jako jediná zajímavý vztah. A pojetí ředitelky "účel světí prostředky" a "cokoliv pro udržení školy" mě též bavilo. Gwendoline byla boží. Jinak je to jak říkáš. Ostatní postavy mě úplně neba. Ani teta Zeta (která tam byla minimálně)
  • Yop, držení dámy, ten přívětivý výraz, který nepusobil tak úplně přirozeně a když se později i viditelně rozčílila... Byla dobrou protiváhou. Obě pragmatické, ale jedna ohledně PR udržení věcí v chodu, druhá ohledně čenichání. Mladistvá nekompromisnost vs letitá odpovědnost a asi stejně veliké přesvědčení, že "umím nejlíp".
    Každopádně, jestli má být i další série ve škole a že ten závěr je jeden masivní pošťuchovák, tak ředitelku bude muset někdo nahradit. Dúfam, že to nebude autor výhražnej esemesky (kartama by mohli zamíchat nějací noví studenti, nebo přistěhovalci ve městě). Jestli se to odehraje po dobu přerušení školy a lokace bude jiná, možné je cokoli.

A komu se zdála romantická linie zchromlá na jednu nohu?
  • Tak jsem včera podlehla a pustili jsme si 1. díl Wednesday. Coby osobě vyrůstající na dvou filmech o Adamsových, vadil mi zarytý nihilismus hlavní hrdinky i Paxlex coby otloukánek. Především ale fakt, že Gomez tu není za elegána, ale za obludu.
  • upraveno 31. prosince 2022
    Jeden starší seriál o stavbě železnice krátce po občanské válce v USA - Hell on Wheels. Dobrých je všech pět sérií
    https://www.csfd.cz/film/292391-peklo-na-kolesach/recenze/
  • Nevada napsal(a):

Jéj, na ČT2 dávají Pýchu a předsudek s Colinem Firthem. Zaregistrovala jsem až dnes, kdy šel 4. díl. Škoda, že jsem to nezaregistrovala dřív.

Jo, tohle zpracování mám radši než film z roku 2005

• AvivAviv
    upraveno 31. prosince 2022
    Lady Ašara napsal(a):

Tak jsem včera podlehla a pustili jsme si 1. díl Wednesday. Coby osobě vyrůstající na dvou filmech o Adamsových, vadil mi zarytý nihilismus hlavní hrdinky i Paxlex coby otloukánek. Především ale fakt, že Gomez tu není za elegána, ale za obludu.

Takhle... Ten Gomez, jak se od filmového liší, právěže víc odpovídá tomu z puvodního komiksu.

image

Ovšem Pugsley coby otloukánk ani mně nesedl. Scéna s rybičkama je super, ale Pugsley není Neville. Pugsley je spíše dvojčata Weasleyova skrížená s Goylem a Crabbem.

Tenhle seriál se daleko víc opřel do viktimizace. Ty dva filmy taky zobrazovali konfrontaci Addamsovcu s okolím, ale prostě jinak.
    Mně se Burtonovo pojetí Středy líbí...ona je chladná a odtažitá jen navenek, vzhledem k tomu co udělala pro Pugsleyho. Sakra, kde tak rychle sehnala ty piraně? Navíc Paint it black na cello je jedna z nejlepších věcí, kterou jsem letos slyšel

Škoda, že zbytek rodiny nedostal větší prostor, hlavně jiskření mezi Středou a matkou mělo docela potenciál.
  • Čisto teoreticky pomstiť brata vôbec nemusí byť otázka citov. Stačila by teritoriálnosť. A niekto je proste rád za dobrú zámienku hodiť po niekom pirane. Ale hej, mají tam pak později to posezení u rybníčku a tak, není jí lhostejný.
    Souhlas ohledně Paint it black.
    čejka napsal(a):

Nevada napsal(a):

Jo, tohle zpracování mám radši než film z roku 2005
    Asi nejlepší adaptace Austinové vůbec.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.