TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
https://www.serialzone.cz/clanek/15051-critics-choice-awards-2023-nominace/
Za mě naprostá ztráta času
Romulus
Aneb legenda o založení Říma pojetá někde na pomezí realizmu a mystiky. Na čsfd padlo přirovnání ku knihám Bernarda Cornwella, což je autor, kterého jsem ještě nečetla, takže neposoudím. Ale mohu říct že první série z 2020 se mi líbila. Druhá vyšla tohto října, ale zatím jsem se k ní nedostala.
K vidění je život v kmenovém zřízení (i malá bunka spíš na úrovni doby kamenné), přežití v divočině a osamocení, ztráta i nalézání opory v bozích, rodinná pouta, pouta ukutá v nesnázích, stezka msty, znovuzrození, politická nejistota a nějaký ten převrat a spousta kompromisu, místy až nádech řecké tragedie, ve které věštbám nelze uniknout a člověka jeho volby doženou (no a je tam jedna stylizace, která mi připomněla Oedipa).
Nejsem na tu dobu odborník, ale přišlo mi, že moderní perspektiva se do seriálu nijak moc nepromítala, že takoví nějací ti lidé mohli být.
Líbilo se mi, jak na jedné straně nacházím přizpusobivou prohnanost odhodlanou přežít a na druhé odvážnou přímost, na jejímž imidži si pak Řím zakládal. Zamyšlení nad tím, co dĚlá krále králem a jak jeden prodĚlá proměnu z ustrašeného ztraceného hocha, na nĚkoho jistého si svou stezkou, schopností vybudovat cosi nové. Kluci jeden druhého učí pragmatizmu a odvaze (aneb liška potkala lva a Machiavelli sa muže tetelit blahem) a zjišťují jak se chopit příležitosti a získat podporu. Je to tak trocha coming of age.
Dokoukala jsem třetí sérii The Orville. Ten seriál mi bude vážně chybět.
A rozkoukala jsem The Man in the High Castle. Mám před sebou závěrečnou epizodu první série a furt nevím, co si o tom mám myslet. Baví mě to sledovat, ale zatím tomu pořád něco chybí, aby mě to pořádně chytlo. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál.
@Aviv Pokud chceš něco podle Bernarda Cornwella tak Poslední Království je podle jeho jeho saské serie. Pět serií seriálu podle 13 knih. Ještě bude finální film. Celkově bych seriál určitě doporučil i když má nějaké mouchy.
Já se konečně dostal k Wednesday a musím říct, že jsem nadšen. Jasně je to něco mezi Stranger Things a Harry Potterem, ale i tak jedna z nejlepších věcí, které ze sebe Netflix dostal.
Vůbec bych se nezlobil, kdyby vznikla další série.
Co se Meghan a Harryho týče, jsem sice zvědavá, ale ne tolik, abych tenhle pár podporovala tím, že to budu sledovat :). Mimochodem: nové číslo časopisu Story jim věnuje poměrně dost pozornosti. Harryho mj. kritizují za to, že nesouhlasil se seriálem Koruna a vyjádřil přání, aby tvůrci nedošli v seriálu "až ke mě", ale pak stejné platformě dal práva na dokument o svém životě.
Wedneasday se líbila i mně. K závĚru se začali kopit momenty, kde jsem si říkala "proč ta postava jen čeká, co se stane, místo aby konala?" a snaha o svádění ze stopy se dala ještĚ trochu učesat, ale rozhodnĚ to byl hodně povedený zábavný počin. Hlavní herečka obsazená skvěle.
https://www.serialzone.cz/serial/pycha-a-predsudek/
která měla s Wednesday jako jediná zajímavý vztah. A pojetí ředitelky "účel světí prostředky" a "cokoliv pro udržení školy" mě též bavilo. Gwendoline byla boží. Jinak je to jak říkáš. Ostatní postavy mě úplně neba. Ani teta Zeta (která tam byla minimálně)
A komu se zdála romantická linie zchromlá na jednu nohu?
https://www.csfd.cz/film/292391-peklo-na-kolesach/recenze/
Ovšem Pugsley coby otloukánk ani mně nesedl. Scéna s rybičkama je super, ale Pugsley není Neville. Pugsley je spíše dvojčata Weasleyova skrížená s Goylem a Crabbem.
Tenhle seriál se daleko víc opřel do viktimizace. Ty dva filmy taky zobrazovali konfrontaci Addamsovcu s okolím, ale prostě jinak.
Škoda, že zbytek rodiny nedostal větší prostor, hlavně jiskření mezi Středou a matkou mělo docela potenciál.
Souhlas ohledně Paint it black.