TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1352353355357358362

Komentáře

• upraveno 12. června 2022
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @CervenKa Na mé bátí se jít v noci vyčůrat mělo největší vliv míhání se Demogorgona, kdy nebyl ještě úplně dobře celý vidět.
    Další série mi takhle strašidelné nepřišly, což mi osobně vůbec nevadí.
  • upraveno 12. června 2022
  • :-D tak dobre, neco prece.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nevím, proč mají všichni trauma z toho, že Kenobi ve filmu starém 45 let vy padá jinak než v současném seriálu. Star Wars projekty mají podstatně bolavější achilovky...
    Už to tady asi padlo dřív, ale kdo minul, tak vřele doporučuji dánský seriál Borgen (Vláda). V současnosti k vidění na Netflixu včetně nové série, která vznikla po 8 letech.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Nevada Vláda je moc fajn, byť za mě nejlepší byly první dvě série, třetí mi přišla trochu slabší...

Jo a strašně mě štvala Nyborg ????
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 2. července 2022
  • Na Netflixu je první řada Vinland ságy, velice doporučuji i lidem co na anime běžně nekoukají.

Už je i trailer na druhou řadu ale kvůli spoilerům ho sem dávat nebudu.
  • @svoa00 Tak jsem včera dočetla Interview s upírem a předtím si znovu pustila film. Na podzim 2022 by měl mít premiéru seriál, nová adaptace dle knihy, v níž je postava Louise... černoch. Nechci to zatracovat předem, ale když si teď čerstvě rekapituluji, jaké bylo postavení otroků na Louisově plantáži koncem 18. století, nedokážu si představit, jak autoři seriálu uchopí celou zápletku, seznámení s Lestatem a proměnu v upíra. V knize bylo vysvětleno, že Lestat primárně chtěl Louisovu plantáž, majetky a možnost žít v blahobytu, do domu si mj. nastěhoval svého stárnoucího otce. Stejně tak Louisovy vnitřní pochody pramení i z jeho vzdělání, společenského postavení, světonázoru - někdo, kdo by celý den makal na plantáži by se asi těžko babral ve svém vnitřním světě a nad úlohou dobra a zla. Tak trochu se bojím, že seriál s předlohou nebude mít mnoho společného.
  • upraveno 16. července 2022
    @Lady Ašara O tom seriálu jsem už taky slyšela a opravdu se mu vyhni. Děj se bude odehrávat na začátku 20. století, černý Luis je majitel bordelu a Klaudie je mladá černá žena. Takže asi chápeš, kolik toho bude mít seriál společného s předlohou. Údajně tam taky bude romance Lestata a Louise. To jako ve smyslu, se kterým si kniha i film jenom hrají. Zkrátka další znásilnění známé značky do análu progresivními tvůrci, kteří do značné míry materiálem pohrdají.
  • @svoa00 Uhm... tak to si skutečně odpustím :-D. Netočili to ale v době, kdy byla ještě Anne Rice naživu? (Koukala jsem, že zemřela loni v prosinci.)
    Btw: Ty homosexuálně / pedofilní náznaky v knihách jsou docela creepy.
  • upraveno 1. srpna 2022
    GRRM měl během izolace možnost shlédnout předem nový seriál natočený podle předlohy Neila Gaimana, který se podílel na produkci. Sandman se mu hodně líbil a chválí, že to bude vážně něco.

• Je to už starší záležitost, takže jistě budu 100 let za opicemi, ale sledujeme s dětmi na Netflixu Dračího prince, na kterého jsem kdysi dávno četla samou chválu. Jsme ve druhé sérii, která není tak dobrá jako první, ale líbí se moc a díky cliffhangerům na konci každého dílu máme tendenci sjíždět to v kuse.

Protože jsem opravdu out, teprve včera jsem zjistila, že existuje nějaký seriál podle Tolkiena, když na mne na primě vyskočila upoutávka. Patří to spíše do tématu Tolkien, ale plánujete někdo sledovat?
  • Rings of Power? Já se to rozhodla nechat plavat, ale nikoho dalšího neodrazuji.
    @derfel GRRM má pořád v televizním světě určitý vliv a konexe. Navíc je obdivovatelem Gaimana, stejně jako je Gaiman obdivovatelem Martina. Navíc je to prostě známá osobnost, takže jeho pozitivní recenze je skvělá reklama.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Čučel jsem na Sandmana. Je to lepší než American Gods, ale jen o chlup.
  • Mně se to líbilo. A narozdíl od American Gods bych chtěla ve sledování pokračovat. Líbí se mi vizuál a hercům věřím, co hrají, i když jsou třeba vzhledově/pohlavím/... odlišní od předlohy. Příběhově mě zarazila jediná odchylka, pouhý detail - trest, který Sen uložil Alexovi. Na ten původní z komiksu si i po letech občas s husinou vzpomenu, proč ho tedy měnili na "nudný", nijak výjimečný věčný spánek (protože jako choroba postihl část populace)? Promarněný detail, imho.
    Domeček pro panenky mi chybí ve sbírce a nečetla jsem ho, takže jsem byla fakt napjatá, jak to bude dál :)

A po dlouhém sbírání odvahy jsem se dokopala k dokoukání Stranger things (za denního světla a prchajíc při náznacích něčeho fuj :D). I přes ty ekl scény se seriálu podařilo vzbudit ve mě zvědavost, jak to bude pokračovat, a i když tam bylo občas nějaká "nudnější" pasáž, líbilo se mi, jak to poskládali dohromady. A že jsem neuhádla, jak to je s tím padouche (jen částečně). Jenom by v příští sérii mohli upustit od těch dlouhatánských epizod.
  • @CervenKa No Domeček pro panenky je přibližně druhá část první serie díl 6-10. Takže jestli jsi viděla první serii to je Domeček pro panenky. Sandman se bohužel úplně nepovedl. Není špatný, ale žádný zázrak to teda není. Výborný je šestý díl, který je výrazně lepší než ostatní díly.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.