TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1347348350352353362

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Mám za sebou 6 epizod. Za týden vychází poslední tři. Je to super.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @MonteKarstark jo tiez som to pozeral a suhlasim, ze je to velm idobre
  • Arcane je totálna petarda :twisted: :applause:
    A o dva dni Kolo času. To ma ide rozdrapiť ako sa teším.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Morning Show
    Druhá série je sice slabší než první, ale pořád se jedná o velmi povedenou věc. Pokulhává to hlavně v pasážích, kde má mít výraznější dramatické chvilky Jennifer Anistonová. Její hlubokomyslné projevy a filozofování jsou spíš trapné. Ale to je drobná vada. Naopak velmi mile překvapila Julianna Marguliesová. Koho bavil Newsroom, tohle ho bude nejspíš bavit taky, jeho kvalit to nedosahuje.

Arcane
    Zpočátku jsem si říkala, co na tom všichni mají. Líbilo se mi to, ale neviděla jsem na tom nic výjimečného, ale s postupem děje mě to úplně pohltilo. Propracované osudy postav a hlavně jejich vývoj by tomu leckterý hraný seriál mohl závidět. Animace je povedená, jen u Jinx mi trochu cukaly oči, ale co byla jen drobná vada na kráse.

Mare of Easttown
    Podobně jako u Arcane - první 2-3 díly mi trvalo se s tím srovnat - vinu na tom má hlavní hrdinka, která se představuje jako hrozná kráva. Kate Winsletová ji hraje excelentně, jak je u ní standardem. Ale pak už to bylo lepší a lepší. I když poslední díl to zas pak trochu shodil.

Dexter - New Blood
    První díl takový podivně unylý, nevýrazný. Další dva mě naopak chytly. I když se nad scénářem občas chytám za hlavu, tak se na další díly těším.

Cowboy Bebop
    Zatím jsem viděla dva díly, kde první byl podprůměrný, druhý se mi docela líbil. Souhlasím s kritikou, že John Cho je na Spikea starý. A parodie na mladšího bratra Luciuse Malfoye v roli Viciouse je snad nějaký interní (hodně nepovedený) vtip...
    Zatím mám spíš nutkání smazat hranou verzi a vytáhnout anime. Ještě dva díly tomu dám, než se rozhodnu, zda to tak udělám.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Koho baví luštění, na serialzone spuštěn tradiční adventní kalendář.
    https://www.serialzone.cz/clanek/13936-serialovy-adventni-kalendar-2021/
    The Wheel of Time serial vysiel asi 4-5 casti, pozerate to niekto ? citali ste to ? viackart?
  • Koukali jsme na český seriál Kukačky, který měl premiéru letos na jaře. Jak jsem si původně myslela, že mě to nemá čím oslovit, tak jsem se krutě spletla a s manželem jsme dávali i dva díly za večer. Scénář se povedl, je to moc dobře obsazené, po dlouhé době jsem byla s nějakým českým seriálem fakt spokojená.
  • @Lady Ašara Úplně souhlasím, taky mě to vtáhlo. Koukala jsem v dubnu a ke konci se nemohla odtrhnout.
  • Tak sledujete druhou serii Zaklínače ? Já jsem zatím viděl dva díly a první je dobrý druhý ne. Docela se těším na Dijkstru. Tohle ale vypadá dost hrozně The Witcher Blood Origin. Skoro nevím jestli to je myšleno vážně. Nebo dneska tvůrci řeší, tak už máme černý elfy, co vymyslíme příště - už to mám čínský kung-fu elfy -to bude bomba.
  • Koukám, koukám. Taky nějaký genderswap tu a hentam, ale Fenn je dobrá... Hypoteticky, ak elfovia niekde obývali všetky pásma, tak mohli pritiahnuť pri Konjunkcii vo viacerých farbách, no. Ikeď lepšie by pôsobilo, keby radšej jednotlivé vetvy mali iné fenotypy. Tí z Divokého honu mohli mať ja neviem, trebars práve tú mongoloidnú podobu, kým tí v Geraltovom svete kaukazskú. Ale to je taký povrchový detail.
    Napríklad...
    Mňa zaujalo ako si vzali Cirin problém z púšte a dali ho Yen a nasadili to na pôvodný naznačený oblúk s tým, ako najskôr vlastné ciele, ale potom jej dievča prirástlo k srdcu.
    A vôbec všeličo ďalšie všelijako inak rozprávajú. Uvidím ako to ukáže ako celok, ale sú tam zaujímavé nápady. A niečo, čo vyzeralo prehliadnuté minule, k tomu sa teraz obracia pozornosť, takže to nie je tak celkom D&D "Kinda forgot". Ale tie dialógy občas. A troška záver jedničky, ehm,
    ten postoj, ehm, áno, svinský skutok, ale v podstate si tu odtrpel svoje a celú dobu na ňom vidno ľútostivosť, tak výzva "zabi sa sám" mi tam neštymuje, skôr niečo "tak to si, chlape, riadnu hnusárnu urobil, ale jak tak pozerám, vytrestaný si, tak aspoň urob niečo rozumné s touto druhou šancou".

No nič, viac budem vedieť, až dopozerám.
  • No dobre. Hrozne šaškujú, ale aj sa snažia, tak som zvedavá, čo ďalšie z toho o rok vylezie.
  • Tak jsem dokoukal Zaklínače. Napadá mě proč ?
    Proč si vymýšlet nový příběhový linky, když má Zaklínač dnes už celosvětově oblíbenou knižní předlohu. Tady se dost kritizuje seriálova Hra, ale při srovnánání prvních dvou serií, jak se to drží předlohy - co tvůrci provedli Zaklínači je hrůza. Yennefer jen náhodou nedlouho po Soddenu nepřejde na stranu Nilfgardu. Posedlá Ciri v Kaer Morhen vraždí zaklínače. Na chvilku se tam zjeví trpaslíci ( jinak jedna z mála dobrých věcí) zase zmizí ( ta ochrana konvoje a útok Veverek nikde). Sice je delší doba co jsem ságu četl, ale ve druhé sérii toho moc nezůstalo. Za klady - ztvárnění Rience docela v pohodě. Kdybych nečetl předlohu asi by se mě to líbilo více. Za mě výrazně horší než první serie. První díl byl ještě dobrý. Ani tam za mě nebyly výrazný momenty jako v první serii ( třeba souboj s Renfri a její bandou,nebo bitva u Sodennu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Jedno vám musí být jasné. Lauren se nevzdá. A její verze příběhu bude na dlouhou dobu jediná, kterou uvidíte. Protože kvůli knihomolům letos netflix s druhou řadou vymyslel takovou prasárnu, že ještě se slzami v očích budete vzpomínat na osmou řadu :twisted:

A teď vážně, když to budu hodnoti z hlediska adaptace, tak je to hodně špatný. Je to jakýsy mix mezi nějakou edgy fanfikcá alá Drakulá
    nesmrtelný a Fast and Furious. První epizoda byla nejhorší, protože to ukázalo, že seriál se staává největším odpadem ve chvíli, kdy se snaží adaptovat povídky. Tady navíc finálním twistem šli proti celé pointě příběhu.

Od druhého dílu je to pořád stejně debilní, ale seriál začal být nejzajímavější a nejzábavnější ve chvíli, kdy se na knihu kompletně vykašlal a jel si svou cestu, takže to člověk mohl brát jako Co by kdyby. Dívat se budu i na další série, protože tuhle katastrofu je fascinující pozorovat a neúmyslně vtipné.

Navíc jsem škodolibá svině :twisted: a nedá mi to, abych se nevysmál některým, co seriál bránili. Přiznám se jsem neviděl tolik násilí a hrozně edgy momentů udělané jen pro to, aby to diváka šokovalo. Už jenom čekám, kdy se Geralt bude muset probojovat zmutovanými kojenci, Tris se pokusí udělat Ciri neplodnou a Vesemirovi uříznou koule. A časem možná přibude i nějaké to znásilnění, abychom diváky za každou cenu udrželi o obrazovky. Vypadá to, že Duna poslední ostrov v moři sraček,
    co se týče kvalitních adaptací.
    @derfel protože knižní příběh je moc složitý a nudný pro jednoduché americké publikum, tak to samozřejmě museli přepsat. Nebyl tam dostatek bitek, šokujících momentů, aby to udrželo diváctvo u televize. Akce, akce, a zase akce, hlavně ať se furt něco děje. Nemluvě o tom, že z toho chtějí udělat infantilní verzi Pána Prstenů, kdy Ciri je vyvoleným a klíčem ke všemu a finální bitka bude něco jak Portals v Endgame :twisted:
    upraveno 20. prosince 2021
    @Nevada @MonteKarstark

Arcane je pravděpodobně v mých TOP 3 věci, co se kdy objevily na Netflixu

Nikdy bych tě jim nevydal. Za nic. Nebreč. Jsi dokonalá :'-(
  • Ja zas nemám pocit, že by prvý diel bol horší od ostatných, možno dokonca lepší. Zvyšok... Nuž, lepšie nebrať to ako adaptáciu. Ja len dúfam, že to bude vnútorne koherentné, keď už je to celkom iné zviera. U mňa miesto škodoradosti figuruje zvedavosť, že čo bude inak, čo bude na niečo odkazovať, čo poprehadzujú, čo si má z toho človek ďalej vyvodiť.
    Jinak souhlas, že producenti si nevěděli rady s měsíci poklidného tréningu a tak si domysleli subzápletku.
    A asi dúfali, že prítomnosť Jagy uchlácholí priaznivcov folklóru a pôvodnosti.
    A doplnili ji o zobrazení událostí, o kterých jsme jen slyšeli. Tož spojenectví Nilfgaardu s elfy podobně jako minule Sodden.
    Proč Yen prošla na stranu nepřítele? Za mně neprošla. Aretuza se ji odvděčila tím, že jí vyhrožují pranýřem a navíc už ani nemá magii, takže skrz jedno nebo druhé tam ztrácí místo. No a pak už je nucená být na útěku i jako částečná elfka. Každopádně zpět na volné noze, ne ve službách císařství. Zajímavé to je, jen si neumím představit, jak teda z Thanedem a portálem do pouště a Cirinou ztrátou magie po tomhle.
  • Tak já jsem to pochopil, že Yennefer o tom minimálně uvažovala, že přejde k císařství a kvůli tomu, že je Marigold v nebezpečí neodplula. Nepsal jsem že přešla na druhou stranu, ale že to bylo podaný, že chtěla. A to že nechtěla popravit Cahira mě přišlo dost na efekt a divný. V bitvě použila zakázanou magii, aby vyhráli a upálila stovky vojáků. Že by měla takový problém popravit nepřátelského generála co dělal dost hrozný věci no nevím. Celkově tam zůstalo tak 10-15% věcí z románů. To spojenectví Nilfgaardu s elfy je podaný divně ta linka s dítětem- čistokrevným elfem. Francesca v knihách říká čarodějkám, že někoho nepovolaného může zmást její zjev, ale na děti je stará a nemůže mít dědice. Třeba Dijkstra není zobrazen úplně špatně, ale jako vysoký hromotluk s tupým výrazem ve tváři nevypadá. Jinak není zase takový problém vzít dvě knihy na serii.
    Docela by mě zajímalo co na druhou serii říká /bude říkat Sapkowski. Pokud jí bude bránit, tak po pokrytec -po kritice her, který daleko více ctili předlohu.
  • AvivAviv
    Mmm... Snad že nešlo o bojovou situaci? Přehrávám si to a... Ano, zmíní, že nechce být vražedkyní, což je teda divné od ní, ale pak na to navazuje tím, že i z téhle poslušnosti si Stregobor udělá argument na její očernění. Jestli to fakt není více o tom (měli to podat líp). Že ať udělá, co udělá, ať dokazuje zas a znova loajalitu, nebo na sebe řekne, že ztratilo moc, rozsudek už nad ní vynesli. Ani tiše odejít nemá povolené (viz Istredd o hlídkách). Tak jim udělá škrt přes rozpočet, pokazí moment slávy. O Cahira jí nejde, je jen nástrojem.
    To že se jej držela i po útěku, nuž... Těžko říct, zda jen emigrace jako čtvrtelfka, nebo se i uchází o místo. Její rozmluvy s Cahirem vypadali na vzájemné podržení po příchodu. V podstatě byl jejím dlužníkem, přimluvit se za azyl by mohl být schodný požadavek i bez dalších služeb. Až na to, že po elfech chtěli protislužbu a ona je cenný zdroj informací i bez magie. Jestli mě nechcete, jdu k nepříteli? Nemám kam jinam jít? Co svatyně Melitelé? Moc daleko? Málo chráněná? Nilfgaard se jí v první sezóně nelíbil, tak jestli to brát jako sílu zášti, nebo přesvědčení o absenci jiných možností...

Ano, to Francesca říkala a taky by mohla i teď v seriálu. Tohle bylo vykouzlené dítě. Docela dobře si muže být jistá, že žádné další mít nemuže a už nějakou dobu nemohla. A teda jako... To je malá věc, velký vliv to nemá, zrovna to mě netankuje.

Nejvíc se jim povedl Rience. To nutkavé luskání prstu v dimveritové cele a následná škodolibost po pustění ven. Jo, jo, je to ten samolibý bastard, co známe atrable dělá ukázkově.
    @Tyrion Lannister @derfel ja som Zaklinaca este nedopozeral som na 5. casti ale mne serial pride celkom v pohode. Vsimol som si, ze predloha je skor navod a tvorcia ju kopirovat nechcu alebo sa to pre divaka podla nich tazko adaptuje. Knihy som cital hry som hra a pride mi, ze idu cestou akou sla hra(a asi 90% tv veci), takze sa to bude lisit od knih. ako vravim momntalne serial je crlkom OK a jedine co tomu vytykam
    je elfska zapletka a yenefer zapletka, ale to je tiez vlastne elfska zapletka.
  • Díky za připomenutí, že Zaklínač už má venku 2. sérii. Musím to brzy dohnat.

Nevíte někdo, kde by se dal s anglickými titulky shlédnout nebo stáhnout seriál Tacoma FD??
  • Já si Zaklínače nechávám na Vánoce, není kam spěchat :D Díky, že aspoň označujete spoilery. Naštěstí většina lidí má i dneska dost slušnosti, že nepočítá s tím, že všichni celou sérii sjedou den po uveřejnění.

Arcane je zvláštní. Hravý. Anime. Ale tématicky dospělý a i vůči dětským postavám zatraceně temný. Moje nejoblíbenější postavy jsou Powder (holčičí Joker, taky je do psychické nestability dotlačí okolnosti) a Heimerdinger (nosila bych ho na rameni přesně tak, jak si zaslouží).
    @svoa00
    Arcane je zvláštní. Hravý. Anime. Ale tématicky dospělý a i vůči dětským postavám zatraceně temný. Moje nejoblíbenější postavy jsou Powder (holčičí Joker, taky je do psychické nestability dotlačí okolnosti) a Heimerdinger (nosila bych ho na rameni přesně tak, jak si zaslouží).
    Mým oblíbencem je jednoznačně Silco, který jeden z nejlepších záporáků vůbec. Taková drsnější verze paní Coultorové. Byl to fantastický záporák, který měl excelentní vývoj a nečekaně se stal emocionálním srdcem celého seriálu

Nikdy bych tě jim nevydal. Za nic. Nebreč. Jsi dokonalá

@Aviv
    Ja zas nemám pocit, že by prvý diel bol horší od ostatných, možno dokonca lepší. Zvyšok... Nuž, lepšie nebrať to ako adaptáciu. Ja len dúfam, že to bude vnútorne koherentné, keď už je to celkom iné zviera.
    To je názor většiny se kterým nesouhlasím. První díl je nudná píčovina, co znásilňuje předlohu. Zbytek seriálu alespoň píčovina zábavná, která se dá brát jako What If Witcher. Samozřejmě chápu, že některým se líbilo to jediné, co nejvíc vzali z knih, ale pro mne to bylo největším důkazem, že netflix nechápe materiál.
    U mňa miesto škodoradosti figuruje zvedavosť, že čo bude inak, čo bude na niečo odkazovať, čo poprehadzujú, čo si má z toho človek ďalej vyvodiť.
    Jinak souhlas, že producenti si nevěděli rady s měsíci poklidného tréningu a tak si domysleli subzápletku.
    A asi dúfali, že prítomnosť Jagy uchlácholí priaznivcov folklóru a pôvodnosti.
    Zvědavost nepochybně je. Mohli použít
    tréninkovou montáž a udělat time-skip
    to mi přijde jako špatná výmluva, proč to vypadá tak jak vypadá. Arcane skončilo v čase třikrat je to mistrovský kousek. Tudíž tady je obhajoba marná,
    Jinak John Wick měl uspokojit nejen panslavisty, ale i příznivce herního Gaunthera O Dimma vzhledem k tomu jak je mu podobná

Jinak debatovat nad tím, proč Yennefer něco dělá a nedělá je zbytečné. Je to Rychle a zběsile ve fantasy hávu. Nesmíte nad tím používat. Musíte být vděční, že jeto barevné, hýbe se to a je to na pokračování, jak kdysi prohlásil Izer parodující Železného :twisted:
    Ptát se na to proč obchodnice s bílým masem dělá, to co dělá je zbytenčné
    Dělá to proto, protože děj požaduje a musíme šokovat.
    @Edem
    Edem napsal(a):

@Tyrion Lannister @derfel ja som Zaklinaca este nedopozeral som na 5. casti ale mne serial pride celkom v pohode. Vsimol som si, ze predloha je skor navod a tvorcia ju kopirovat nechcu alebo sa to pre divaka podla nich tazko adaptuje. Knihy som cital hry som hra a pride mi, ze idu cestou akou sla hra(a asi 90% tv veci), takze sa to bude lisit od knih. ako vravim momntalne serial je crlkom OK a jedine co tomu vytykam

je elfska zapletka a yenefer zapletka, ale to je tiez vlastne elfska zapletka.
    No jestli si teprve u páté epizody, tak ses imho nedostal k tomu nejhoršímu. A je hezký, že Zaklínač je v pohodě. V pohodě je i Rychle a zběsile. A v tom je ten problém. Zaklínač měl všechny parametry být stejně kvalitativně dobrý jako první čtyři série Hry o trůny. Tudíž je to v pohodě je velké zklamaně. Zaklínač by měl být naprosto famózní. A je něco shnilého ve státě dánském, když podělaný lolko dostane lepší adaptaci než jedna z nejlepších knižních sérii vůbec. Nikomu neberu aby si užíval osmou sezónu Hry o trůny, Zaklínače nebo i tu sequelovou trilogii. Každému to přeju, já si taky rád občas užiju trochu Fast and Furious. Ale nepředstírejme, že to má nějakou hloubku/přesah nebo nedej bože že to dává smysl.

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Vy mi vůbec neděláte radost! Já se na druhou sérii Zaklínače dost těšila, protože se mi první líbila.
    @Krisa Pozor pokud se ti první líbila, tak se ti pravděpodobně bude líbit i druhá. Jak říkám zábavné to je. :-D
  • Chápu... Jako ono mi to přišlo slušně uděláno až do toho rozhodnutí na konci, byť Nivellen měl trocha jinou povahu a nedošlo na prupovídky s děvčaty, jako ta, co mu troubíc na roh seděla nahatá na zádech, zatímco děsil kolemjdoucí. Změny v časové osi šikovné. Ciri do toho zapojili dobře.
    Bruxa jako regulérní postava, nejen stín v pozadí, byla udělána hezky, to její uvažování, že když si lidé dělají kdovíco, čím se její lovení liší, hmmm... A hele, jsem to jen já, nebo i někomu jinému jejich interakce připomněla Carmillu? Jedna známá si stěžuje, že podle ní je nerozumná volba i to, že v seriálu Nivellen věděl o upírství své družky, ale rozhodl se ho přehlížet, dokud se jeden masakr nerozpoutal přímo v jeho dvorci. Za mně... Mělo něco do sebe dívat se na to zametání pod koberec, dokud to nakonec neprasklo. Ikdyž teda uznávám, že Nivellenuv zásah by byl míň kostrbatý, kdyby předtím nevěděl.

To s měsíci tréningu nebyla ani tak obhajoba, jako snaha o vysvětlení, možný směr úvah, který vedl k tomuto. Vubec neříkám, že jiný by si s tím rady nevěděl.

Kriso, výprava je lepší oproti minulu. Za mně i Jaskier je lepší oproti minulu.
  • Medzitým na reddite sú húfne nadšený zo seriálového záveru Zrnka, hoci jeden tam upozornil na zmenu pointy.
    A zaujímavé, že v zmysle "v knižke napravený bol, tu nie je"... Mne prišlo, že celú dobu je tak ľútostivý, že nejde pochybovať o napravení.
    @Aviv
    Aviv napsal(a):

Chápu... Jako ono mi to přišlo slušně uděláno až do toho rozhodnutí na konci, byť Nivellen měl trocha jinou povahu a nedošlo na prupovídky s děvčaty, jako ta, co mu troubíc na roh seděla nahatá na zádech, zatímco děsil kolemjdoucí. Změny v časové osi šikovné. Ciri do toho zapojili dobře.

Bruxa jako regulérní postava, nejen stín v pozadí, byla udělána hezky, to její uvažování, že když si lidé dělají kdovíco, čím se její lovení liší, hmmm... A hele, jsem to jen já, nebo i někomu jinému jejich interakce připomněla Carmillu? Jedna známá si stěžuje, že podle ní je nerozumná volba i to, že v seriálu Nivellen věděl o upírství své družky, ale rozhodl se ho přehlížet, dokud se jeden masakr nerozpoutal přímo v jeho dvorci. Za mně... Mělo něco do sebe dívat se na to zametání pod koberec, dokud to nakonec neprasklo. Ikdyž teda uznávám, že Nivellenuv zásah by byl míň kostrbatý, kdyby předtím nevěděl.

To s měsíci tréningu nebyla ani tak obhajoba, jako snaha o vysvětlení, možný směr úvah, který vedl k tomuto. Vubec neříkám, že jiný by si s tím rady nevěděl.

Kriso, výprava je lepší oproti minulu. Za mně i Jaskier je lepší oproti minulu.
    Problémů to má hned několik. Předně Nivellen znásilnil kněžku kultu smrti, který pořádal lidské oběti a vyhecovali a donutili ho k tomu jeho kumpáni. Tudíž Geralt opouštějící Nivellena kvůli tomuhle a ne kvůli tomu, že vědomě ohrozil jeho a Ciri to je debelita na entou. Seriál obecně má dost pokřivenou moralitu, protože všichni spáchali v podstatě horší zločin, než tady Nivellen, kvůli kterému ho opustili. Geralt způsobil svoji debilitou smrt několika zaklínačů, Vesemir skoro provede smrtící experiment na emocionalně nestabilním teenagerovi, Yennefer obchoduje s dětmi a snaží se prodat Ciri lovecraftianskýmu monstru, který s ním udělá kdovíco. Takže jako to odsouzení, který nakonci dostal mi ve světle zbytku sezóny přijde neuvětitelně debilní. To je součástí toho upravování příběhu pro moderní publikum, aby se uspkojila twitterová mafie. A samozřejmě problém není jenom Nivellen ví o tom upírství, ale je s Geraltem kámoš, čímž jeho tajení je mnohem horší. Navíc v povídce to působilo rozhodně mnohem silněji, že se rozhodl pomcot cizinci i proti svoji lásce. Bruxa je sice větší charakter ale zidealizovali ji. V knize se snaží Nivellenovi vymýt mozek a udělat z něj monstrum pomocí snů. Tady ji nechá pít od sebe dobrovolně. Což je ostaně základní rozdíl mezi Nivellenem knižním a seriálový. V knize to byl člověk, který se narodil do špatné rodiny a za problematických okolností spáchal strašlivý zločin, ale snažil se od té doby být lepší a nikoho nechtěl zabít. Dokonce požádal Geralta, aby ho zabil, protože se svého prokletí bál ne proto, že vypadá jako monstrum, ale protože by mohl někomu ublížit. Navíc jeho postava byla s kletbou dokonce spokojená , protože se mu líbilo, že mu to poskytuje ochranu před venkovany s vidlemi a nepřáteli jeho otce. Navíc i říkal, že bez toho vzhledu by nikdy nezaujal některé ženy, které s podobou monstra ano. A poslední věc jeho vztah k Bruxe byl mnohem lepší v knize. V knize prošel několika vztahy s dcerami kupců, kteří za to dostali zaplaceno. A užíval si je, ale nikdy nebylo to skutečné. Bruxa byl jeho první skutečný vztah protože byla jediná, kdo ho miloval takového jaký je a neměla zájem o peníze. V seriálu ji zobe z ruky jenom, proto že je jediná, která s ním je v domě, což je prostě ve srovnání s Nivellenem, což vztahama prošel incel mentalita. Vrcholem všecho je nejhorší bodyguard na světě Geralt, který věděl, že v okolí je monstrum a přesto tam se Ciri zůstali. V povídce to dává logiku protože je sám a dělá svoji práci. Ale když má někoho chránit logické by bylo jet do hajzlu v okamžiku kdy to našel v tý vesnici nejpozději, kdy začal podezřívat Nivellena. A ano vidím spíš porovnání s Castelvanií jako celek je hrozně vidět, že snažili udělat konce podobný Trevorovi a Sylphě v třetí sezóně, když zjistili že starosta zabíjel děti.

Tudíž prostě bastardizace předlohy, proto jsem měl pozdější epizody ve full fan fiction módu mnohem raději.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.