Koukali jsme na český seriál Kukačky, který měl premiéru letos na jaře. Jak jsem si původně myslela, že mě to nemá čím oslovit, tak jsem se krutě spletla a s manželem jsme dávali i dva díly za večer. Scénář se povedl, je to moc dobře obsazené, po dlouhé době jsem byla s nějakým českým seriálem fakt spokojená.
Jedno vám musí být jasné. Lauren se nevzdá. A její verze příběhu bude na dlouhou dobu jediná, kterou uvidíte. Protože kvůli knihomolům letos netflix s druhou řadou vymyslel takovou prasárnu, že ještě se slzami v očích budete vzpomínat na osmou řadu :twisted:
A teď vážně, když to budu hodnoti z hlediska adaptace, tak je to hodně špatný. Je to jakýsy mix mezi nějakou edgy fanfikcá alá Drakulá nesmrtelný a Fast and Furious. První epizoda byla nejhorší, protože to ukázalo, že seriál se staává největším odpadem ve chvíli, kdy se snaží adaptovat povídky. Tady navíc finálním twistem šli proti celé pointě příběhu.
Od druhého dílu je to pořád stejně debilní, ale seriál začal být nejzajímavější a nejzábavnější ve chvíli, kdy se na knihu kompletně vykašlal a jel si svou cestu, takže to člověk mohl brát jako Co by kdyby. Dívat se budu i na další série, protože tuhle katastrofu je fascinující pozorovat a neúmyslně vtipné.
Navíc jsem škodolibá svině :twisted: a nedá mi to, abych se nevysmál některým, co seriál bránili. Přiznám se jsem neviděl tolik násilí a hrozně edgy momentů udělané jen pro to, aby to diváka šokovalo. Už jenom čekám, kdy se Geralt bude muset probojovat zmutovanými kojenci, Tris se pokusí udělat Ciri neplodnou a Vesemirovi uříznou koule. A časem možná přibude i nějaké to znásilnění, abychom diváky za každou cenu udrželi o obrazovky. Vypadá to, že Duna poslední ostrov v moři sraček, co se týče kvalitních adaptací.
@derfel protože knižní příběh je moc složitý a nudný pro jednoduché americké publikum, tak to samozřejmě museli přepsat. Nebyl tam dostatek bitek, šokujících momentů, aby to udrželo diváctvo u televize. Akce, akce, a zase akce, hlavně ať se furt něco děje. Nemluvě o tom, že z toho chtějí udělat infantilní verzi Pána Prstenů, kdy Ciri je vyvoleným a klíčem ke všemu a finální bitka bude něco jak Portals v Endgame :twisted:
Já si Zaklínače nechávám na Vánoce, není kam spěchat :D Díky, že aspoň označujete spoilery. Naštěstí většina lidí má i dneska dost slušnosti, že nepočítá s tím, že všichni celou sérii sjedou den po uveřejnění.
Arcane je zvláštní. Hravý. Anime. Ale tématicky dospělý a i vůči dětským postavám zatraceně temný. Moje nejoblíbenější postavy jsou Powder (holčičí Joker, taky je do psychické nestability dotlačí okolnosti) a Heimerdinger (nosila bych ho na rameni přesně tak, jak si zaslouží).
Komentáře
A o dva dni Kolo času. To ma ide rozdrapiť ako sa teším.
https://www.serialzone.cz/clanek/13936-serialovy-adventni-kalendar-2021/
A teď vážně, když to budu hodnoti z hlediska adaptace, tak je to hodně špatný. Je to jakýsy mix mezi nějakou edgy fanfikcá alá Drakulá
nesmrtelný a Fast and Furious. První epizoda byla nejhorší, protože to ukázalo, že seriál se staává největším odpadem ve chvíli, kdy se snaží adaptovat povídky. Tady navíc finálním twistem šli proti celé pointě příběhu.
Od druhého dílu je to pořád stejně debilní, ale seriál začal být nejzajímavější a nejzábavnější ve chvíli, kdy se na knihu kompletně vykašlal a jel si svou cestu, takže to člověk mohl brát jako Co by kdyby. Dívat se budu i na další série, protože tuhle katastrofu je fascinující pozorovat a neúmyslně vtipné.
Navíc jsem škodolibá svině :twisted: a nedá mi to, abych se nevysmál některým, co seriál bránili. Přiznám se jsem neviděl tolik násilí a hrozně edgy momentů udělané jen pro to, aby to diváka šokovalo. Už jenom čekám, kdy se Geralt bude muset probojovat zmutovanými kojenci, Tris se pokusí udělat Ciri neplodnou a Vesemirovi uříznou koule. A časem možná přibude i nějaké to znásilnění, abychom diváky za každou cenu udrželi o obrazovky. Vypadá to, že Duna poslední ostrov v moři sraček,
co se týče kvalitních adaptací.
Nevíte někdo, kde by se dal s anglickými titulky shlédnout nebo stáhnout seriál Tacoma FD??
Arcane je zvláštní. Hravý. Anime. Ale tématicky dospělý a i vůči dětským postavám zatraceně temný. Moje nejoblíbenější postavy jsou Powder (holčičí Joker, taky je do psychické nestability dotlačí okolnosti) a Heimerdinger (nosila bych ho na rameni přesně tak, jak si zaslouží).
https://www.polygon.com/22847167/witcher-season-2-ciri-yennefer-books-changes?fbclid=IwAR3aTkm8Wc9hbhRH8B0xRt2SfDd2msIzebiXgAiF-ckZEFprfkG_adlEbl8