Hra o trůny 1x01 - Zima se blíží
Je to tu. Po letech čekání a dychtivého hltání informací z natáčení nadešel den D. V zahraničí již mají premiéru za sebou a nás čeká dnes večer. Na HBO od 22 hodin a v kině Atlas od 19:30 a to hned dvě epizody.
Každý týden se tu objeví podobný příspěvek, který bude fungovat jednak jako upoutávka na seriál, ale hlavně pak jako diskuzní prostor o aktuální epizodě. Pro spoilery máte v editoru speciální...
Číst celý článek zde
Každý týden se tu objeví podobný příspěvek, který bude fungovat jednak jako upoutávka na seriál, ale hlavně pak jako diskuzní prostor o aktuální epizodě. Pro spoilery máte v editoru speciální...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Bruce Willis je jeasnej Stannis, jen by si musel odpustit ty úšklebky :-)
Btw. ani si neviete predstaviť, ako sa modlím za vysoké ratingy. keď som si ráno rpečítal o tých nevalných 1,6 miliónoch, skoro ma porazilo.
Jo na příjezd Ohaře jsem zapomněl, to je stejně vtipný jako helmy Lannisterů.
Jinak podle reakcí nefanoušků předlohy, které znám já, celkem spokojenost, nejvíc se asi nelíbily hrady.
Dany - Překvapivě skvěle zahraný a je tam na ní vidět jak je zničená a rezignovaná když jí prodávají jak děvku...
Bran a Arya: děti jsou prostě boží a zdá se mne, že svým výkonem a roztomilostí zastiňují Sansu.
Tyrion a Jon :-)
Kdo naopak trošku zklamal je Bean... není špatnej, ale pořád vypadá na Seveřana strašně na měkko
Jinak k samotné první epizodě, byl jsem opravdu celkem nadšený. Vypadá to na dospěláckou fantasy hrubého zrna a prostředí a pozadí příběhu na mě udělalo veliký dojem. Mám rád motivy zimy, meče a vlky, intriky a spletitosti. Začínám o těch knihách uvažovat víc a víc :)
Mám dotaz na Vás, kolegové čtenáři, zejména na ty, kteří dobře rozumí anglicky. Co říkáte na ASOIAF v češtině? Jak je to přeložené atd? Jsem totiž opravdu na vážkách.
ad překlad - já nemám s českým překladem problém, první 3 díly jsou naprosto ok (jen drobnosti), ve 4. byl úlet s překladem jmen a názvů, ale to by mělo být v druhém vydání opraveno. Víc asi najdeš v diskuzích o překladu, ale chápu, že do nich možná nechceš lézt kvůli spoilerům...
Starkové jsou vybráni době: Sean Bean je jako Eddard (vznešený, ušlechtilý...) Catelyn je zahraná přesně tak nepřijemně, jak na mě v knihách působí. Robb na mě působí vznešeně, což se do dalšího děje hodí. Sansa je divná, ale ona je taková i v knize. Arya a Bran jsou skvělí, nemám co vytknout. Jon je má nejoblíbenější postava a i výběr herce se povedl, je to sympaťák (jak někdo řekl, že by vymenil Robba za Jona, to si vůbec nedokážu představit a IMHO by se to nehodilo).
Jaime je dobře zahranej prevít. Král Robert se taky povedl.
Dany a Viserys mě velmi nadchli - Viserys je ještě větší úchyl než jsem si představovala. Khala Droga zatím nemohu moc hodnotit, ale myslím, že to byla celkem dobrá volba (nevím, kdo jiný by ho měl hrát).
Ostatní postavy fajn, ale zatím na ně nemám nějaký jasný názor.
Skřet je tam dobrej děvkař :-))
A asi mám první oblíbenou postavu. Tak jako jsem Deny v knize až tak moc nebral tak tady mě uchvátlia. Jak herecky tak ale spíš svým vzhledem :-))
Jen ty červy na tom jelenu a zlovlku nemusely bejt zrovna když obědvám :-)
Pokuď jde o postavy tak Starkové a Lannisteři jsou dobří,Targaryeni výborní.Stejně tak král Robert.Zklámáním byl magistr Ilyrio,kterého jsem si představoval podstatně tlustšího a zženštilejšího.Podobné pocity mám s Droga i když z opačných důvodů.Rozhodně na mě nepůsobil jako tvrdý válečník a vůdce desetisíců.Dále příjemně překvapil ser Jorah....
Podle toho co čtu o dalších dílech tak to vypadá,že to má vzestupnou tendenci.Tak už aby tady ty další díly byly.
nabudúce pozeraj bez jedla, ten seriál si zaslúži plnú pozornosť. a koniec koncov jedlo a žalúdok tiež.
Mimochodem když tu byla řeč o tom, že skřet Jonovi neřekl tu druhou část "ale ne každý bastard musí být trpaslíkem" - nepadla tahle hláška náhodou až při jednom z jejich pozdějších rozhovorů na zdi?
No po třech otočeních je to hodně solidních 4,2 milionu, viz
http://insidetv.ew.com/2011/04/19/game-of-thrones-premiere-ratings/