Hra o trůny 1x01 - Zima se blíží

upraveno 18. května 2011 v 1. řada
Je to tu. Po letech čekání a dychtivého hltání informací z natáčení nadešel den D. V zahraničí již mají premiéru za sebou a nás čeká dnes večer. Na HBO od 22 hodin a v kině Atlas od 19:30 a to hned dvě epizody.

Každý týden se tu objeví podobný příspěvek, který bude fungovat jednak jako upoutávka na seriál, ale hlavně pak jako diskuzní prostor o aktuální epizodě. Pro spoilery máte v editoru speciální...

Číst celý článek zde
1234689

Komentáře

• upraveno 19. dubna 2011
    A ako písal Alek v zhrnutí seriálu - niektorí TV odobrníci odhadujú, že rozpočet mohol byť pokojne aj 100 miliónov dolárov a viac (tu by som poprosil Aleka, aby mi sem hodil odkaz, kde to čítal, ak ho nájde).
    http://online.wsj.com/

Jo a pokračování diskuze o druhé sérii pls přesuňte na příslušnou diskuzi, ať tu nemusíme řešit ty spoilery ;-)
    Já jsem četl, že náklady na Hru dosáhnou nejméně výše nakladů na Ŕím. Právě že většina srovnatelných seriálu ( Řím, Spartakus, Camelot ) žádný počátečný vysvětlování nepotřebovala, protože motivy jsou notoricky známy. Zase námětově podobný Pán prstenů měl bombastický uvádění s velkolepou bitvou. Hra v tomto směru neměla v podstatě nic a co jsem slyšel od lidí co ságu nečetli, a viděli první díl tak se v tom ztráceli.
    těžko říct, já jsem kdysi našel někde tohle srovnání, tak se oháním tím. Jenže mezitím musíš počítat, že uběhl nějaký čas, že GoT má silné pobídky a úlevy (nevím zda měl i Řím) apod.
    rozpočty

tak som to pozerel tretí krát (nepodstatné) a s priateľkou, ktorá neznáša fantasy a kamoškou, ktorá pozrela LOTR a to je všetko.

bol som príjemne prekvapení ich reakciami. pravda na začiatku boli šokované, že nechcú pozerať horor (white walkers), ale postupne ich to dosť zaujalo. pravda, až ich očami som uvidel, že film je drsný na hlavy, čreva zvieracie i ľudské reagovali dosť prudko.
    pochopiteľne dostavili sa dve základné reakcie:
    a) nie sú tam takí pekní chlapi ako v tudorovcoch
    b) ten chlapec (bran) prežil?

myslím, že dajú aj druhí diel, som rád :)
    pozeral som to s priatelkou a jej otazky boli totozne :-)
    A to ještě neviděly Varyse, Malíčka a Pycelleho :)
    Inak .. taká jedna blbá otázka .. čo Vám pripomínal geometrický útvar poskladaný na začiatku z mrtvých tiel divokých? Odpoveď slovami Arrye: "Obří velbloudí kundu."
    a) nie sú tam takí pekní chlapi ako v tudorovcoch
    Tak tady musí holčiny upnout naděje k Lorasovi. Jinak asi Viserys. A Jaime je taky štramák (ten seriálovej ;-). A vůbec, kdo byl hezkej v Tudorovcích. Možná tak Cavill...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. dubna 2011
    Tak tady musí holčiny upnout naděje k Lorasovi. Jinak asi Viserys. A Jaime je taky štramák (ten seriálovej ;-). A vůbec, kdo byl hezkej v Tudorovcích. Možná tak Cavill...
    Obávám se, že ani Loras to nevytrhne :)
    Seriálový Jaime dělá čest své románové předloze.
    Viserys néé, nebrat.

Cavill jó, toho brát.
    Jaime ušel, což o to. Ale JAIME!
    upraveno 19. dubna 2011
    Co JAIME nevím, ale klidně posoudím ;)
    To je ten borec na tom plechovým trůně... Cavill je co? Nějakej čistící prostředek?
    upraveno 19. dubna 2011
    V tom případě vyhrává Jaime.

Cavill je Charles Brandon z Tudorovců.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. dubna 2011
    Viseryse rozhodně nebrat, je to vyšinuté hovado:).
    Loras nevím, nevím, ten herec je takovej zvláštní, ale uvidíme...
    Jaime má pozitivní hodnocení, ale já hlasuji pro Jona :)!!!
    Ale dámy, Jon je přece chudák a bastard a je mu asi tak dvanáct. I když Cersei ho na projekci sbalila (plakát myslím).

Zdraví Jaime Kingslayer Lannister, Lord Velitel královské gardy, dědic Casterlyovy Skály, jediný pravověrný a dědičný strážce západu a králem Joffryem Baratheonem blahé paměti jmenovaný strážce východu, pokořitel Aeryse Targaryena, vítěz největšího rytířského turnaje všech věků, bratr královny regentky, pán Lannisportu...*

*drobné přehmaty v mých titulech nechť vezmou Jiní
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. dubna 2011
    Ani jeden z nich. Ale jistí to Tyrion, to je kaňour ;-) Však jsem tu před několika měsíci četl nějakou demonstraci, že je na tu roli moc krásný. Tak co? Hlaste se fanynky!
    upraveno 19. dubna 2011
    Ani jeden z nich. Ale jistí to Tyrion, to je kaňour ;-) Však jsem tu před několika měsíci četl nějakou demonstraci, že je na tu roli moc krásný. Tak co? Hlaste se fanynky!
    Tyrion je asi jediný člověk na světě, co je menší než já, což je lákavé, ale s díky ho přenechám jiným zajemcům a zůstanu u Jona...
    upraveno 19. dubna 2011
    A k tomu věku, nějak mi přijde, že se ve Hře nějak na věk ani pokrevní svazky nehraje...:)
    Mno. Já bych to tady moc nerozmazával... Spíš bych se zaměřil na to, jaké I se píše ve slově Krysa ;)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. dubna 2011
    JAIME:
    Lord Velitel královské gardy
    To si holenku eště počkáš, napřed tě tvá milovaná sestra musí zbavit Selmyho...
  • upraveno 20. dubna 2011
    Já koukám hodně napřed ;)
    upraveno 20. dubna 2011
    Mno. Já bych to tady moc nerozmazával... Spíš bych se zaměřil na to, jaké I se píše ve slově Krysa ;)
    Hele, hele, to je nějakého rejpání...v mé Krise se píše zásadně měkké I a nikdy jinak:)!!!
    upraveno 20. dubna 2011
    Tyrion je asi jediný člověk na světě, co je menší než já
    A kolik měříš, pro zajímavost?
    upraveno 20. dubna 2011
    A kolik měříš, pro zajímavost?
    Jaj, to byl vtip. Mám 163cm (možná míň), takže "srandy" o trpaslících jsem si taky užila dost:)))
    V Tudorovcích za něco stál opravdu jen Cavill, ale tady je slušnej výběr :-))
    Vzhledem k mojí ikonce, samozřejmě Jaime. Ale toho bere Nevada, Krisa Jona a já se klidně smířím s Robbem ;-)
    Viseryse nebrat!
    Tak Jaime je ohromující hlavně svým nekomplikovaným pohledem na svět. Podobně jako Cersei. Mimochodem ta herečka - abychom tu nemulivili pořád jen o bastardech a o tom, že je Jeime borec - se mi fakt líbí. Mnohem víc než ta pani s velkým pozadím od Droga. Jinak 163 je uplně normál, ne? Tom Cruise má 162 nebo tak nějak :)
    upraveno 20. dubna 2011
    Já vím, že 163 je normální, však to byl VTIP!!! Ale že si ze mě kamarádi dělají srandu, že jsem trpaslík, to zas jo...ale já si jí ze sebe dělám taky, takže asi tak. Nejsem nějakej zakomplexovanej pablb, byl to prostě jen vtip!
    upraveno 20. dubna 2011
    Elanne: Ehm, jaký máš vztah k sourozencům? :)

Krisa: 163 je v pohodě, to já mám problém, že jsem jen asi o 4 cm vyšší než manželka, takže když si vezme podpatky, mám co dělat, abych stál hooodně rovně...
    flanker.27: Zklamu tě, jsem jedináček :-))
    upraveno 20. dubna 2011
    Elanne: Naopak, oddechl jsem si :))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.