Hra o trůny 1x01 - Zima se blíží

upraveno 18. května 2011 v 1. řada
Je to tu. Po letech čekání a dychtivého hltání informací z natáčení nadešel den D. V zahraničí již mají premiéru za sebou a nás čeká dnes večer. Na HBO od 22 hodin a v kině Atlas od 19:30 a to hned dvě epizody.

Každý týden se tu objeví podobný příspěvek, který bude fungovat jednak jako upoutávka na seriál, ale hlavně pak jako diskuzní prostor o aktuální epizodě. Pro spoilery máte v editoru speciální...

Číst celý článek zde
1235789

Komentáře

• upraveno 19. dubna 2011
    flanker.27 , sarven: Tak oni to v podstatě vynechali celé když se tak dívám do knihy. Nejen druhou část, ale svým způsobem i první. Protože v knize nejprve Tyrion říká Jonovi " Všichni trpaslíci jsou v očích svých otců bastardy" (Což se objevilo v seriálu) v knize pak probíhá další konverzace a nakonec to Tyrion ukončí slovy " Podívej chlapče. Všichni tpaslíci jsou možná bastardi, ale ne všichni bastardi musí být trpaslíky".
    Takže HBO to v podstatě vynechalo celé tu poslední část. Což je škoda, to byl skvělý úsek.
    Mimochodem při sledování prvního dílu jsem se hodně lekl v kryptě, protože už byl záběr na Neda a Roberta jak odcházejí a střih na jinou scénu mimo kryptu. A v tu chvíli jsem byl naštvaný, že vynechali scénu s Lyannou v kryptě. Ale naštěstí se tam ta scéna po dalším střihu objevila k mé radosti :-D
    Chvíľa zbožného ticha a ďakovania bezmenným bohom severu... DRUHÁ SEZÓNA MÁ OFICIÁLNE ZELENÚ!!!!! http://winter-is-coming.net/2011/04/hbo-renews-game-of-thrones-for-second-season/
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. dubna 2011
    Hip hip, hurá!
    Ano, ano ano!!!!!!!!!!!!! Podle všeho se to dalo docela očekávat a prý už to oznámení bylo na spadnutí, ale i tak mám ohromnou radost, když už je to oficiální.
    Yabadaba dooo!!!:D ani jsem nedoufal že to oznamí takhle brzo
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. dubna 2011
    Juhůůůů, výborná zpráva! Škoda jen, že to bude určitě až za rok :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. dubna 2011
    Se 4,2 milionu diváků a postavenými kulisami by bylo těžko představitelný, že by to dál nevyužili. Jsem ale zvědavej, jestli si troufnou dát do toho víc peněz, aby mohli udělat Bitvu na Černovodě ve velkým. A takz doufám, že se odvážej roztáhnout to do víc dílů.
    Te dmi forazila oficialni tiskova zprava - 2. rada bude...
    upraveno 19. dubna 2011
    Jo, eště je zajímavá informace, že v Británii dosáhla sledovanost 750 000, což je rekord, a GoT jej přebrala... Broadwalk Empire. Asi je vážně pravda, že BE je víc americký téma, zatímco v Evropě bude víc bodovat GoT.
    První díl dost dobrej, jen jsem si říkál, že pro někoho kdo ságu nečetl to může být trochu složitý na rozkoukání. Myslím že nějaká forma vysvětlení by byla na místě. Drahý flashbacky se tu už probírali, ale jiná forma úvodu by podle mě neškodila. ( nějaká rychlá třeba stylově kreslená válka uchvatitele), nebo alespoň trochu vysvětlit noční hlídku. Je jasný že v dalších dílech se to vysvětlovat postupně bude, ale počáteční seznámení mě tam trochu chybělo. Jinak že by se celý první díl jen souložilo a sekaly hlavy mě nepřišlo ( když se četnost toho prvního srovná třeba se Spartakem tak je Hra celkem cudnej seriál). Scéna objevení vlčat bylo udělaná hodně dobře.
    upraveno 19. dubna 2011
    Tak ani v knize nejsou věci jako Noční hlídka, Robertova rebelie, královská garda a další, vysvětlené hned v úvodu. Ale pěkně představované (a místy odhalované) postupně v malých dávkách.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. dubna 2011
    Z čeho mám rozhodně bobky, jsou draci. Jestli budou vypadat dobře nebo ne. V první sérii je to ještě v cajku. Tam skoro nejsou. Ale pak už tam jsou furt a větší. :-/
    flanker.27: Neměl Řím kulisy postavený taky ? :-) ... Jinak samozřejmě velká radost a už teď jsme zvědavej jak vyřešej Černovodu
    Draci sice asi v GoT nepřekonají to, co nám předvede nadcházející Hobit (je zde "menší" rozdíl v rozpočtu), ale jsem si jistý, že odvedou tu nejlepší práci, přece jen, dnes už není dobré CGI jen výsadou x-set milionových filmů.

Ad druhá série: Výborně, třeba se takhle dočkáme postupného zfilmování všech knih (už vydaných). :-D
    Měl byste někdo zájem o znělku v intru... Právě jsem si jí extrahoval s youtube. :-)
    Amaroun: Měl, navíc to byl největší natáčecí plac s kulisama, co kdy kdo postavil pro seriál (pro film snad ne, tam asi Kleopatru nepřekonal). Taky to je (pokud se nemýlím) dodnes nejdražší televizní projekt.
    Pro nečtenáře by bylo otevření válkou na Trojzubci super, to je teda fakt. V téhle souvislosti se trochu děsím už jen brzké bitvy na Zeleném bodci. Šet proti šesti?
    JAIME: Zapomněl jsi na Lučištníka (komparzistu) co zrovna byl za vozem... To už je sedm !!!
    Schválne si pozrite film Season of The Witch s Nicolasom Cageom. Hneď v úvode je bojová scéna z križiackej výpravy, kde triky robila nejaká česká spoločnosť. Ten film mal rozpočet 40 miliónov dolárov. A napriek všetkým týmto faktorom je tá bitka (aj keď je vidno, že je CGI) viac ako solídna. Takže osobne by som s vtipkovaním ešte počkal, pretože niečoho podobného sa môžeme dočkať aj v GoT. A ako písal Alek v zhrnutí seriálu - niektorí TV odobrníci odhadujú, že rozpočet mohol byť pokojne aj 100 miliónov dolárov a viac (tu by som poprosil Aleka, aby mi sem hodil odkaz, kde to čítal, ak ho nájde).
    Amaroun: Nojo, to rozhodne.
    upraveno 19. dubna 2011
    Měl byste někdo zájem o znělku v intru... Právě jsem si jí extrahoval s youtube. :-)
    Ano prosím! Ve formátu Flac a 652kbps :)
    Montezuma3: hmmm tak to si aspoň budeš muset počkat na lepší kouzelníky :-D
    Našel jsem tam jednu odchylku oproti knize (kterou si znovu čtu, jinak bych si toho nevšiml) - Jaime později říká, že na Brana použil pravou ruku, zatímco ve filmu to byla levá.
    Amaroun: Já bych ji brala, jestli můžu poprosit. mp3 formát stačí :-)
    upraveno 19. dubna 2011
    Měl byste někdo zájem o znělku v intru...
    Ano, prosím. Prosím, škemrám a smutně koukám.
    upraveno 19. dubna 2011
    druhá epizoda preview
    Ok pošlu odkaz přes soukromý :-)
    upraveno 19. dubna 2011
    Amaroun: Taky natočili aspoň 2 série.

Olorin: Nejdražší je tuším Pacific s cca 150 miliony, Řím měl asi 100 mil. zaprvní sérii. Jak to bylo s druhou nevím, ale díky tomu, že už měli spoustu hotovýho, mohlo to bejt i míň (ale zas tam udělali bitvu, i když celkem krátkou a moc z ní vidět nebylo).
    Amaroun: mě taky bitte.
    Amaroun: Tiež by som pekne prosil :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.