Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...

Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.

A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
1101102104106107354

Komentáře

• upraveno 2. srpna 2012
    Flanker by byl skvělý papež. Není to polák
    Takže nám vadí křesťané, cikáni a teď i Poláci?:-)
    může působit jako halucinace, ale existují lidé kteří dokáží milovat dvě a více (spíše jen dvě) osoby naprosto stejně hodně a brát vztahy s nimi zcela vážně.
    :DDD
    To jsou jen výmluvy.
    myslím si, že by si nenašla. a vcelku ma začína iritovať to neustále udieranie a paušalizovanie z tvojej a aj flankerovej strany. "kľakači", ovce a podobne.
    tvoja "analýza" nového zákona
    Pod to se podepisuji. Nejvíce útoční jsou zde ateisti:-))
  • upraveno 2. srpna 2012

Čo sa týka neveri, ak by ma náhodou žena podviedla, tak by som sa snažil hovoriť o tom... Ak by prosto naozaj mala dôvod len ten, že si chcela vrznúť, tak to by mi vadilo, ale ak by to naozaj ľutovala a prosto by to bolo pre ňu... Taký boom vášní, ešte by som to (jedenkrát) dokázal akceptovať....

To si myslíš teď, že bys bys tak šlechetnej ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 2. srpna 2012
    svoa00 napsal(a):

Čo sa týka neveri, ak by ma náhodou žena podviedla, tak by som sa snažil hovoriť o tom... Ak by prosto naozaj mala dôvod len ten, že si chcela vrznúť, tak to by mi vadilo, ale ak by to naozaj ľutovala a prosto by to bolo pre ňu... Taký boom vášní, ešte by som to (jedenkrát) dokázal akceptovať....

To si myslíš teď, že bys bys tak šlechetnej ;)
    No je pravda, že ak by som sa ocitol v danej situácií, asi by mi to zas tak ľahostajné nebolo (predsa len by som bol naštvaný, to by u mňa vytvorilo rozličné látky, v spojení s ďalšími emóciami by mi to zabránilo racionálne uvažovanie + toleranciu), ale aspoň by som sa to snažil pochopiť.

Rovnako nepoviem na 100%, že by som nikdy nepodviedol ženu, ktorú by som mal, ale ak by som nejakú mal, tak by som sa snažil držať na uzde už len z dôvodov tolerancie voči nej a z toho, že ak ju milujem, asi by som jej niečo také nespravil... :)

Každopádne ja to hodnotím len IMHO v momentálnej situácií ako súčasť slobodnej diskusie plnej argumentov, názorov, vyvracaní a presviedčaní, ktorej cieľom je obohatiť človeka o niečo nové, spoznať sa viac a hlavne poukázať na ľudskú vlastnosť diskusieschopnosti, moje názory môžu byť často nie celkom presné vzhľadom na to, že som introvertný, sociálne nie celkom vyspelý a ešte mám nedostatok rokov na pochopenie niektorých dôležitých vecí.... Tým som chcel skrátene povedať, že je to len IMHO :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. srpna 2012
    Len sa mi zdá nie moc morálne, aby mal človek pohlavný vztyk s veľkým množstvom ľudí. Bude to znieť stredoveko, ale niekedy vzťahu pomôže, ak sa nájdu dvaja nepoškvrnení ľudia a tí si založia vzťah/manželstvo. Ale sto ľudí sto názorov...
    I dva neposkvrnění zpravidla užívají antikoncepci více než neužívají. JBTW je dost problém, když se ti dva neposkvrnění vezmou a o svatební noci nevědí jak na to...
    Pod to se podepisuji. Nejvíce útoční jsou zde ateisti:-))
    My peklem nehrozíme :)
    upraveno 2. srpna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Len sa mi zdá nie moc morálne, aby mal človek pohlavný vztyk s veľkým množstvom ľudí. Bude to znieť stredoveko, ale niekedy vzťahu pomôže, ak sa nájdu dvaja nepoškvrnení ľudia a tí si založia vzťah/manželstvo. Ale sto ľudí sto názorov...
    I dva neposkvrnění zpravidla užívají antikoncepci více než neužívají. JBTW je dost problém, když se ti dva neposkvrnění vezmou a o svatební noci nevědí jak na to...
    No, ak sú nepoškvrnení, myslel som tým panna/panic, teda, že predtým nepoužili antikoncepciu, môže to trocha vzťahu pomôcť (inak sa môže stať, že jeden z páru premýšľa nad tým, či je to s ním lepšie ako s tým množstvom iných, ktoré druhý z páru mal, čo môže byť docela zlý pocit). Tým nehovorím, že panic/panna majú dokonalé manželstvo - určite sú prípady typických playboyov/playgriliek, ktorí si predtým užívali s množstvom žien/mužov a napriek tomu ich vzťah funguje viac než dosť.

Teda som len tak uvažoval, že je to... ,,rozkošné", keď sú obaja partneri ,,na jednej lodi". Tým však neodsudzujem tých poškvrnených. :)

A myslím si, že v dnešnom svete aj panic/panna vie viac-menej ako na to :)
    upraveno 2. srpna 2012
    Veškerá teorie tu nenahradí jedinou praxi :)
    Ve vztahu já a moje žena jsme byl já na začátku panic a ona měla zkušensotí na rozdávání. Díky tomu jsme mohli do sexuálního života zaběhnout zcela přirozeně, byl jsem tzv. zaučen a pak jsme zažili deset let naprosto monogamního harmonickýho vztahu, přestože jsem si to slíbili jen před sebou.

To jestli je někdo tzv. čistej o něm prostě nevypovídá absolutně nic a rozhodně se podle toho neorientuj.
    upraveno 2. srpna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Veškerá teorie tu nenahradí jedinou praxi :)
    Ve vztahu já a moje žena jsme byl já na začátku panic a ona měla zkušensotí na rozdávání. Díky tomu jsme mohli do sexuálního života zaběhnout zcela přirozeně, byl jsem tzv. zaučen a pak jsme zažili deset let naprosto monogamního harmonickýho vztahu, přestože jsem si to slíbili jen před sebou.

To jestli je někdo tzv. čistej o něm prostě nevypovídá absolutně nic a rozhodně se podle toho neorientuj.

Neboj sa, nebudem to brať ako jeden z faktorov, ak by som náhodou cítil niečo k dvom ľuďom a mal vyberať (i keď dúfam a pochybujem, že by som sa do takej situácie dostal).

Každopádne ti ďakujem za odovzdanie skúsenosti, práve tak som myslel vyššie uvedené, vy ste napríklad jeden z príkladov, že vám to funguje (a ja vám to len prajem) aj napriek všetkému a pri tom niekde inde môže byť "čistý" pár, ktorý sa práve rozvádza :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. srpna 2012

Nech si ,,pomôže sám"...

To můžete - to nemáte zakázaný? (já nerejpu, já se naprosto obyčejně a neútočně ptám)
    upraveno 2. srpna 2012
    Krisa napsal(a):

Nech si ,,pomôže sám"...

To můžete - to nemáte zakázaný? (já nerejpu, já se naprosto obyčejně a neútočně ptám)
    No, pokiaľ viem (a to nie na 100%), tak Cirkev to zakazuje, ale ako som už spomínal svoje stanovisko: Možno výchovou, možno prostredím, sčasti aj génmi (babka katolíčka, matka katolíčka a podľa mňa nie je náhoda, že ja a sestra, ktorí sme dedili viac matkiných génov sme vo viere utvrdilejší než ostatné dve sestry, ktoré majú viacej otcových génov, takže zrejme je to aj o génoch), prosto z nejakých dôvodov sa neviem zbaviť pocitu, že predsa len nad nami Čosi vyššie je. Ale na druhú stranu to Čosi nemám podľa predstáv Cirkvi. Som Cirkvi vďačný za ako-také učenie, ale napriek tomu je niekoľko vecí, s ktorými nesúhlasím. Napr. už spomínaný celibát kňazov a aj toto je jedna z tých vecí. :) Ale Cirkev to má myslím zakázané (teda zakazuje to).
    upraveno 2. srpna 2012
    Gepeto: No, fungovalo... http://www.icefire.cz/eliska
    upraveno 2. srpna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Gepeto: No, fungovalo... http://www.icefire.cz/eliska

Aha, tak to mi je ľúto :/
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. srpna 2012
    Branislav 'Gepeto': Já se právě ptám, protože mě udivuje, že jsi pro zrušení celibátu, nevadí ti masturbování, ale antikoncepce (i kondomy) ti vadí. Tvůj názor ti neberu, jen mi to přijde zvláštní :)
    upraveno 2. srpna 2012
    Krisa napsal(a):

Branislav 'Gepeto': Já se právě ptám, protože mě udivuje, že jsi pro zrušení celibátu, nevadí ti masturbování, ale antikoncepce (i kondomy) ti vadí. Tvůj názor ti neberu, jen mi to přijde zvláštní :)

Pozor, nie že by mi kondómy špeciálne vadili, len sú mi z nevysvetliteľných dôvodov trocha proti srsti, ak ich však niekto iný používa, rešpektujem jeho rozhodnutie, ako rozhodnutie slobodného človeka, do ktorého života ja nemám právo siahať. Rovnako čo sa týka predmanželského celibátu.

Čo sa týka celibátu kňazov, je síce pekné, že tým vyjadrujú tú myšlienku, že slúžia iba Bohu (teraz neriešim racionalitu tohto úkonu, prosto opätovne sa slobodne rozhodli), ale čo ak je kňaz, ktorý slúži dobre, rád by ešte slúžil a napriek tomu sa zamiluje a chce zdieľať svoj život s inou ženou? To Cirkev akosi nerešpektuje (aj keď ona nepoužíva toto slovo, hovorí tomu tak, že prosto má slúžiť jedine Bohu), ale ja áno.

:) Možno sa ti zdajú tie názory podivne zmiešané, ale prosto je to tak, ja rád ľudí tolerujem a rešpektujem ich život (teda nie som žiadny svätý, nie vždy to tak je, tiež mám svoje dni ohňa), preto sa tie moje názory tak miesia. :)
  • upraveno 2. srpna 2012
    jarla: na ktorých katolických stránkach. na základe čoho považuješ tie katolické stránky za smerodajné?
  • upraveno 2. srpna 2012
    Celibát je v církvi zastaralý. Byl uzákoněn, aby se "neztratil" církevní majetek mezi dědice po smrti kněze/biskupa/kardinála atd. - bylo to uzákoněno až někdy ve 12. století.
    Masturbaci zakazuje Starý zákon (podle týpka Onana, který "stříkal vedle", aby jeho žena - bývalá švagrová neotěhotněla, se to jmenuje onanie). Podle Bible se nemá na "tyhle věci" ani myslet. Na druhou stranu se tam několikrát píše o přirozenosti a kráse tělesné lásky.
    A není jen katolická církev. Protestanti ani anglikáni (církevní představitelé) nemusí celibát dodržovat. Dokonce mohou používat i antikoncepci.
    upraveno 2. srpna 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Celibát je v církvi zastaralý. Byl uzákoněn, aby se "neztratil" církevní majetek mezi dědice po smrti kněze/biskupa/kardinála atd. - bylo to uzákoněno až někdy ve 12. století.
    Masturbaci zakazuje Starý zákon (podle týpka Onana, který "stříkal vedle", aby jeho žena - bývalá švagrová neotěhotněla, se to jmenuje onanie). Podle Bible se nemá na "tyhle věci" ani myslet. Na druhou stranu se tam několikrát píše o přirozenosti a kráse tělesné lásky.
    A není jen katolická církev. Protestanti ani anglikáni (církevní představitelé) nemusí celibát dodržovat. Dokonce mohou používat i antikoncepci.

Pravda, zle som sa vyjdaril, celý čas som hovoril o Katolíckej Cirkvi Ježiša Krista, minimálne protestanti ako hovoríš napr. majú toto povolené a celibát zrušený :)
  • upraveno 2. srpna 2012
    Pozor, nie že by mi kondómy špeciálne vadili, len sú mi z nevysvetliteľných dôvodov trocha proti srsti,
    To není u mužů průřezově různými vyznáními nic neobvyklého :-)
  • upraveno 2. srpna 2012
    sarven napsal(a):

jarla: na ktorých katolických stránkach. na základe čoho považuješ tie katolické stránky za smerodajné?

servene - hledala jsem libovolnou stránku, kde se o těchto zákazech píše a je mi jedno na kterých stránkách to bylo. Hovořím o faktu, který si církev stanovila - je jediná, co může vykládat bibli a nikomu jinému teologicky nevzdělanému do rukou nepatří, aby to špatně nepochopil. Zeptej se kteréhokoliv teologa a on ti podle pravdy řekne, že tato nařízení a zákazy vyšly hned několikrát. Vím, že se o nich jednalo například na tridentském koncilu. Jednalo se o tom už na Nikajském koncilu. A pokud vím, tak na několika dalších, ale neznám všechny jmenovitě a samozřejmě neznám ani vše, co odsouhlasily a stanovily. Platí to samozřejmě dodnes. Jako například na druhém Nikajském koncilu církevní představitelé stanovili, že Marie byla panna - do té doby toto například neplatilo.
    Je třeba se vzdělávat a číst a číst a třídit informace - na to máme mozek!

Kdo se vzdělává stále například ví proč se zvoní v poledne na kostelních zvonech.
    Psal se rok 1526 - bitva u Moháče. Na nebi se objevila kometa. Papež Klement VII. vydal příkaz, že každé poledne se musí zvonit na všech kostelních zvonech i ve všech klášterech a všichni služebníci církve (kněží, jeptišky, mniši) i veškerý lid má v poledne 10 minut proklínat kometu, aby spadla na Turky.....
    Krásné a inteligentní nařízení, což :-p No a dochovalo se dodnes, i když drtivá většína věřících o tom ví pendrek.
    Být věřící a netušit nic o spolku k němuž se hrdě hlásím ?
  • upraveno 2. srpna 2012
    jarla, to už je táranie najhrubšieho zrna. ľubovolná stránka definuje postoj cirkvi alebo náboženstva k čítaniu svojích textov? fakt sa nemáme asi o čom baviť.
    nechajme to tak. za seba len zopakujem, že vzhľadom na to, že sa nebavíme na pôde výsostne venovanej tejto téme, by som bol rád, keby prípadne vyjadrenia boli miernejšie, s rešpektom voči iným.

poďme sa venovať srande.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Jarla napsal(a):

Být věřící a netušit nic o spolku k němuž se hrdě hlásím ?

Souhlas, tohle jsem nikdy nepochopila. Zvláštní je, že nejvíc informací o církvích a náboženství mají ateisti nebo nevěřící.
  • upraveno 2. srpna 2012
    servene - není nic snazšího než si najít odsouhlasená usnesení Tridentského nebo Nikajského koncilu - je to volně dostupné v teologické literatuře a v menším množství i na internetu - co se ti na oficielní církevní nauce nezdá ? To si myslíš, že si ty koncily a usnesení vymýšlím ? Zeptej se svojho farára :-)

Kolikoli - a napadlo tě, že jsou nevěřící proto, že mají ty informace ? :-)
  • upraveno 2. srpna 2012
    jarla, myslím, že si vyberáš nespojité info, tak ako sa ti hodia. iste toho o mne vieš veľmi veľa, aj o mojom vzdelaní a postoji k veci.
    neviem kde si nadobudla pocit, že sa bavíme o tridentskom a nikajskom koncile, ani kde si získala presvedčenie o záväznosti nejakej stránky. ani to nechcem veľmi vedieť.

ak by si bolo ochotná sa vyjadrovať korektnejšie, prípadne konkrétnejšie a pri paušálných výrokoch mať viac rešpektu, bol by som veľmi rád a spokojný. to je všetko.
  • upraveno 2. srpna 2012
    servene - naprosto korektně a konkrétně si zadej do gůglu "Tridenský koncil" a pak si přečti, co se tam píše. Opravdu ti to musím nosit pod nos? Je naprosto lhostejné, kterou stránku najdeš, protože nejde o citace stránek, ale o citace zápisů usnesení z daného koncilu. Kdybych to měla všechno kopírovat sem, tak bych tím zahltila web. Ty stejně jako kdokoliv jiný si můžete tyto volně dostupné informace dohledat a nastudovat.
    Mi to připadá, jako bych ti ocitovala Pythagorovu větu a ty mne začal obviňovat, kde jsem k tomu přišla a proč si myslím, že je to závazné, když jsem to našla na nějakých stránkách.
    Pythagorova věta stejně jako usnesení z Tridentského koncilu jsou daná. Jedním z nich je, že nikomu teologicky nevzdělanému nepatří písmo svaté do rukou a že monopol má svatá matka církev. Asi jsi nepostřehl, že jsem sem úmyslně vložila doslovné citace těch usnesení (respektive jejich oficielní překlad z latiny) - povšimni si těch drobných závorek v textu, kde se odkazují na konkrétní stránky a odstavce.

Jak to chceš ještě konkrétněji napsat ? Mám tu dotáhnout tehdejší účastníky, aby ti to zadeklamovali ? Jsem poněkud zmatena tvými reakcemi, které nejsou k věci a jediné, co jsem pochopila je, že ti není příjemné dozvědět se pravdu a jakékoliv informace, i když ti je člověk předkládá. zasloužím si upálit, co ? Umět číst je neřest a číst oficielní zápisy z církevních koncilů je kacířství! Nebo tím chceš říct něco jiného ?
  • upraveno 2. srpna 2012
    fakt je to trápne. kedy to bolo? 1600? myslel som, že sa bavíme o súčasnosti....

naprosto konkrétne: ani neviem prečo, ale som sklamaný tvojou (ne)schopnosťou diskutovať. končím.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Jarla napsal(a):

servene - naprosto korektně a konkrétně si zadej do gůglu "Tridenský koncil" a pak si přečti, co se tam píše. Opravdu ti to musím nosit pod nos? Je naprosto lhostejné, kterou stránku najdeš, protože nejde o citace stránek, ale o citace zápisů usnesení z daného koncilu. Kdybych to měla všechno kopírovat sem, tak bych tím zahltila web. Ty stejně jako kdokoliv jiný si můžete tyto volně dostupné informace dohledat a nastudovat.
    Mi to připadá, jako bych ti ocitovala Pythagorovu větu a ty mne začal obviňovat, kde jsem k tomu přišla a proč si myslím, že je to závazné, když jsem to našla na nějakých stránkách.
    Pythagorova věta stejně jako usnesení z Tridentského koncilu jsou daná. Jedním z nich je, že nikomu teologicky nevzdělanému nepatří písmo svaté do rukou a že monopol má svatá matka církev. Asi jsi nepostřehl, že jsem sem úmyslně vložila doslovné citace těch usnesení (respektive jejich oficielní překlad z latiny) - povšimni si těch drobných závorek v textu, kde se odkazují na konkrétní stránky a odstavce.

Jak to chceš ještě konkrétněji napsat ? Mám tu dotáhnout tehdejší účastníky, aby ti to zadeklamovali ? Jsem poněkud zmatena tvými reakcemi, které nejsou k věci a jediné, co jsem pochopila je, že ti není příjemné dozvědět se pravdu a jakékoliv informace, i když ti je člověk předkládá. zasloužím si upálit, co ? Umět číst je neřest a číst oficielní zápisy z církevních koncilů je kacířství! Nebo tím chceš říct něco jiného ?

Jarla prečo v tebe tak vidim seba a v tunajšich katolikoch moju matku?
  • upraveno 2. srpna 2012
    "tunajší katolici" --- konečne sme sa dostali k vtipom. ROFL. aj by som sa opýtal čo tým myslíš a kto to je (na základe čoho....) ale nevládzem.
  • upraveno 2. srpna 2012
    sarven napsal(a):

"tunajší katolici" --- konečne sme sa dostali k vtipom. ROFL. aj by som sa opýtal čo tým myslíš a kto to je (na základe čoho....) ale nevládzem.

mam to zeditovať na tvoj nick? nechcel som ho skomoliť a tak som to napisal takto... vieš väčšina "tých čo veria v Boha boha a ježiša vnimaju ich podľa biblie a neuvedomuju si že to nie je všetko čo o Ježišovy vieme.. čiže je jedna zakladna otazka. Koľko evanielií poznáme?
  • upraveno 2. srpna 2012
    Vážení, toto je sranda topič, ale po prečítaní tejto strany sa akosi nesmejem, takže bežte spammovať niekam inam, diky :]
  • upraveno 2. srpna 2012
    servene - už to začínám chápat - ty vlastně chceš říct, že nevíš, že tato ustanovení jsou pro římskokatolickou církev (mimochodem ten název byl stanoven rovněž na Tridentském koncilu) a všechny katolíky závazná dodnes a že jsou součástí theologické vyuky dnešní doby. To chceš říct, že nevíš? Místo osočování mne by ses měl zeptat kteréhokoliv faráře a jistě ti to potvrdí. Co je snazšího ? Nebo se děsíš toho, že ti faráž potvrdí, že mám pravdu ? Kde je problém?

To, že je Ježíš synem božím bylo třeba taky stanoveno až na druhém Nikajském koncilu, tedy roku 787. Těch 787 let předtím o tom pouze polemizovali jestli jo nebo ne.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Jarla napsal(a):

servene - už to začínám chápat - ty vlastně chceš říct, že nevíš, že tato ustanovení jsou pro římskokatolickou církev (mimochodem ten název byl stanoven rovněž na Tridentském koncilu) a všechny katolíky závazná dodnes a že jsou součástí theologické vyuky dnešní doby. To chceš říct, že nevíš? Místo osočování mne by ses měl zeptat kteréhokoliv faráře a jistě ti to potvrdí. Co je snazšího ? Nebo se děsíš toho, že ti faráž potvrdí, že mám pravdu ? Kde je problém?

To, že je Ježíš synem božím bylo třeba taky stanoveno až na druhém Nikajském koncilu, tedy roku 787. Těch 787 let předtím o tom pouze polemizovali jestli jo nebo ne.

Myslim že ježiš bol ustanoveny božim synom už na prvom Nikajskom....
    Predtym bol len vyznamny prorok
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.