Sranda topič
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...
Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.
A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.
A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
To jsou jen výmluvy. Pod to se podepisuji. Nejvíce útoční jsou zde ateisti:-))
Rovnako nepoviem na 100%, že by som nikdy nepodviedol ženu, ktorú by som mal, ale ak by som nejakú mal, tak by som sa snažil držať na uzde už len z dôvodov tolerancie voči nej a z toho, že ak ju milujem, asi by som jej niečo také nespravil... :)
Každopádne ja to hodnotím len IMHO v momentálnej situácií ako súčasť slobodnej diskusie plnej argumentov, názorov, vyvracaní a presviedčaní, ktorej cieľom je obohatiť človeka o niečo nové, spoznať sa viac a hlavne poukázať na ľudskú vlastnosť diskusieschopnosti, moje názory môžu byť často nie celkom presné vzhľadom na to, že som introvertný, sociálne nie celkom vyspelý a ešte mám nedostatok rokov na pochopenie niektorých dôležitých vecí.... Tým som chcel skrátene povedať, že je to len IMHO :)
Teda som len tak uvažoval, že je to... ,,rozkošné", keď sú obaja partneri ,,na jednej lodi". Tým však neodsudzujem tých poškvrnených. :)
A myslím si, že v dnešnom svete aj panic/panna vie viac-menej ako na to :)
Ve vztahu já a moje žena jsme byl já na začátku panic a ona měla zkušensotí na rozdávání. Díky tomu jsme mohli do sexuálního života zaběhnout zcela přirozeně, byl jsem tzv. zaučen a pak jsme zažili deset let naprosto monogamního harmonickýho vztahu, přestože jsem si to slíbili jen před sebou.
To jestli je někdo tzv. čistej o něm prostě nevypovídá absolutně nic a rozhodně se podle toho neorientuj.
Každopádne ti ďakujem za odovzdanie skúsenosti, práve tak som myslel vyššie uvedené, vy ste napríklad jeden z príkladov, že vám to funguje (a ja vám to len prajem) aj napriek všetkému a pri tom niekde inde môže byť "čistý" pár, ktorý sa práve rozvádza :)
Čo sa týka celibátu kňazov, je síce pekné, že tým vyjadrujú tú myšlienku, že slúžia iba Bohu (teraz neriešim racionalitu tohto úkonu, prosto opätovne sa slobodne rozhodli), ale čo ak je kňaz, ktorý slúži dobre, rád by ešte slúžil a napriek tomu sa zamiluje a chce zdieľať svoj život s inou ženou? To Cirkev akosi nerešpektuje (aj keď ona nepoužíva toto slovo, hovorí tomu tak, že prosto má slúžiť jedine Bohu), ale ja áno.
:) Možno sa ti zdajú tie názory podivne zmiešané, ale prosto je to tak, ja rád ľudí tolerujem a rešpektujem ich život (teda nie som žiadny svätý, nie vždy to tak je, tiež mám svoje dni ohňa), preto sa tie moje názory tak miesia. :)
Masturbaci zakazuje Starý zákon (podle týpka Onana, který "stříkal vedle", aby jeho žena - bývalá švagrová neotěhotněla, se to jmenuje onanie). Podle Bible se nemá na "tyhle věci" ani myslet. Na druhou stranu se tam několikrát píše o přirozenosti a kráse tělesné lásky.
A není jen katolická církev. Protestanti ani anglikáni (církevní představitelé) nemusí celibát dodržovat. Dokonce mohou používat i antikoncepci.
Je třeba se vzdělávat a číst a číst a třídit informace - na to máme mozek!
Kdo se vzdělává stále například ví proč se zvoní v poledne na kostelních zvonech.
Psal se rok 1526 - bitva u Moháče. Na nebi se objevila kometa. Papež Klement VII. vydal příkaz, že každé poledne se musí zvonit na všech kostelních zvonech i ve všech klášterech a všichni služebníci církve (kněží, jeptišky, mniši) i veškerý lid má v poledne 10 minut proklínat kometu, aby spadla na Turky.....
Krásné a inteligentní nařízení, což :-p No a dochovalo se dodnes, i když drtivá většína věřících o tom ví pendrek.
Být věřící a netušit nic o spolku k němuž se hrdě hlásím ?
nechajme to tak. za seba len zopakujem, že vzhľadom na to, že sa nebavíme na pôde výsostne venovanej tejto téme, by som bol rád, keby prípadne vyjadrenia boli miernejšie, s rešpektom voči iným.
poďme sa venovať srande.
Kolikoli - a napadlo tě, že jsou nevěřící proto, že mají ty informace ? :-)
neviem kde si nadobudla pocit, že sa bavíme o tridentskom a nikajskom koncile, ani kde si získala presvedčenie o záväznosti nejakej stránky. ani to nechcem veľmi vedieť.
ak by si bolo ochotná sa vyjadrovať korektnejšie, prípadne konkrétnejšie a pri paušálných výrokoch mať viac rešpektu, bol by som veľmi rád a spokojný. to je všetko.
Mi to připadá, jako bych ti ocitovala Pythagorovu větu a ty mne začal obviňovat, kde jsem k tomu přišla a proč si myslím, že je to závazné, když jsem to našla na nějakých stránkách.
Pythagorova věta stejně jako usnesení z Tridentského koncilu jsou daná. Jedním z nich je, že nikomu teologicky nevzdělanému nepatří písmo svaté do rukou a že monopol má svatá matka církev. Asi jsi nepostřehl, že jsem sem úmyslně vložila doslovné citace těch usnesení (respektive jejich oficielní překlad z latiny) - povšimni si těch drobných závorek v textu, kde se odkazují na konkrétní stránky a odstavce.
Jak to chceš ještě konkrétněji napsat ? Mám tu dotáhnout tehdejší účastníky, aby ti to zadeklamovali ? Jsem poněkud zmatena tvými reakcemi, které nejsou k věci a jediné, co jsem pochopila je, že ti není příjemné dozvědět se pravdu a jakékoliv informace, i když ti je člověk předkládá. zasloužím si upálit, co ? Umět číst je neřest a číst oficielní zápisy z církevních koncilů je kacířství! Nebo tím chceš říct něco jiného ?
naprosto konkrétne: ani neviem prečo, ale som sklamaný tvojou (ne)schopnosťou diskutovať. končím.
To, že je Ježíš synem božím bylo třeba taky stanoveno až na druhém Nikajském koncilu, tedy roku 787. Těch 787 let předtím o tom pouze polemizovali jestli jo nebo ne.
Predtym bol len vyznamny prorok