Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1100101103105106581

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @brbr Nám loni taky nešla rajčata, vůbec - takže za to určitě nemůžeme, ale byl špatný rok :D
  • tie voľby nie sú ani tak o zmene globálneho kurzu, ale sú (podobne ako u nás) o duši spoločnosti. veľmi držím palce, aby ste dopadli lepšie.
  • @Krisa Ha, to jsem ráda, že i jinde to byl rajčatový propadák :-)
    @brbr Nojo, převážně nedozrálí chcípáci :)
  • flanker.27 napsal(a):

Co je mi potom jestli je něco legitimní
    Směšuješ význam legální a legitimní :)
    Tak sorry - Právnickou terminologii a význam dvou cizích slov si doplním až zítra po poslední zkoušce tohoto zkouškového...

• upraveno 22. ledna 2013
    @Hildegarda: Dobrej tip. Snad nezapomenu a vyzkouším...

Musím napsat, že bavit se o rajčatech a cuketách mě baví mnohem víc než o kandidátech na prezidenta. Ta hysterie kolem toho je opravdu otravná:-)
    Chmur napsal(a):

Musím napsat, že bavit se o rajčatech a cuketách mě baví mnohem víc než o kandidátech na prezidenta. Ta hysterie kolem toho je opravdu otravná:-)

Naprostý souhlas!
    Musím se pochlubit, že jsem začala pěstovat domácí česnek (je to poměrně nenáročné) a celkem se daří, takže kdo má rád česmu, doporučuji zkusit též.
    Moje nejoblíbenější zahrádková zelenina je hrášek - není lepší věc, než čerstvě vylouskaný sladký hrášek :)

@Krisa Paradajkam sa minuly rok nedarilo ani u nas. V sialenej tuzbe po skvelych paradajkach na zimu si moj znamy nechal par zamrazit. Neviem, co cakal =D
  • Kamarat mal na jesen vazny problem. Zasadil pri plote semienko tekvice a zbadal sa az ked sa na druhej strane u suseda zjavila krasavica ako z rozpravky o Popoluske. Komu teraz patri tekvica? Toto je tragedia - nie prezidentske volby. :)
  • To mi pripomenulo znamy vtip:

Fico príde na návštevu do škôlky.
    -Kto z vás mi vie povedať príklad na TRAGÉDIU?
    Prihlási sa prvý:
    -Keby sa môj kamarát hral na ceste a zrazilo by ho auto, to by bola tragédia.
    Fico na to:
    -Nie, nie, toto voláme NEHODA. Niekto iný?
    Prihlási sa druhý:
    -Keby šiel autobus plný detí, havaroval by a všetky deti by zomreli, to by bola tragédia.
    Fico znova:
    -Žiaľ, to by bola VEĽKÁ STRATA.
    Nikto dlho nič...
    -Nikto z vás mi nevie povedať príklad na TRAGÉDIU?
    Nesmelo sa prihlási tretí:
    -Keby ste Vy, pán Fico, leteli lietadlom a to by vybuchlo, to by bola tragédia!
    Fico sa usmeje:
    -VÝBORNE! A vieš mi povedať aj prečo?
    Škôlkar na to:
    -Lebo by to podla mňa nebola nehoda a rozhodne ani žiadna veľká strata...
  • Chmur napsal(a):

Chápu, už i na mě toho je moc a to jsem politickej blázen. Týdenní odstup mezi volbami by stačil. Mně ani tak neva určitá hysterie (je přirozená, je to ohromnej střet absolutně jiných osobností, po letech zase ten střet pragmatický a politiky pravdy&lásky). Spíš mě zmohla ta hloupá národnostní kampaň, s tim si vůbec nevim rady…:-(

Tož ať už je sobota a máme zvolenou novou cuketu :-)
  • Chápu proč někteří lidi volí Miloše Zemana, a předloží rozumné názory ale na vesnicích, jestli můžou soudit svou a okolní jsou to "zabedněnci" kteří nemají vlastní názor a nechají se lehce obalamutit téměř kýmkoli (nemluvím teď o volbách ale o lidech) Přijde mi smutné že Zeman potřebuje takové hlasy aby vyhrál. Nechci kastovat společnost ale přijde mi že ho volí v okolí hlavně lidé s línýma rukama a z toho plynoucím malým příjmem - za všechno dva příklady:

- Muž 20 let, nedodělal učnovské vzdělání, má tedy hotovou základní školu, buď je na pracáku nebo pracuje pod obcí jako VPP (veřejně prospěšné práce), okradl svého otce a byl vyhozen z domu, bydlel u prarodičů - opět dědovy ukradl peníze a kredit v telefonu. Barva pleti je bílá, národnost česká.
    - Muž 50 let, celý život pracuje na jedné pozici v místním agrodružstvu, jako závozník, menší práce na dílně, řidič traktoru etc. Volí komunisty i přes to že jeho rodině vzali nejen obchod - masnu ale i statek a polnosti a oni skončily s holou prde*í.

Oba o sobě rádi prohlašují jací jsou Češi, jak se mají dobře, jak jsou chytří a prozíraví a jak vláda (pravice i levice, podle toho kdo momentálně vyhrál volby) je špatná a jak stát vedou do pr*ele. O EU prohlašují že nám nic nedala a jen bere i když 90 procent projektů pro obnovu obce je financováno z evropských peněz. Naprosto neznají historii ani státu ani obce, minulost kandidátů a ponětí o světě mají jen z Blesku a zpráv TV NOVA.
  • alek napsal(a):

Chmur napsal(a):

Chápu, už i na mě toho je moc a to jsem politickej blázen. Týdenní odstup mezi volbami by stačil. Mně ani tak neva určitá hysterie (je přirozená, je to ohromnej střet absolutně jiných osobností, po letech zase ten střet pragmatický a politiky pravdy&lásky). Spíš mě zmohla ta hloupá národnostní kampaň, s tim si vůbec nevim rady…:-(

Tož ať už je sobota a máme zvolenou novou cuketu :-)
    Alek: Mne to například hodně baví, protože na rozdíl od voleb do poslanecké sněmovny je díky té individualitě vidět, jaké lidé mají postoje a kdo je jim bližší. Rozhodně je vidět, že více preferují osobnosti než stranickou příslušnost. Potom po volbě bych si chtěl přečíst něco o politické kultuře za První republiky a tak nějak si to porovnat, do jaký míry bylo to myšlení jiný... Asi si pak začnu nějakou literaturu shánět (BTW Mne třeba překvapilo, a moc nevím jak se to srovnávalo, že korupce za První republiky byla podle Erika větší než dnes)

To říká hodně historiků, že to bylo minimálně srovnatelný s dneškem a že to máme zidealizovaný.

Mně to právě už přestává bavit, krom té nechutné kampaně Klausů mi přijde, že spousta lidí nerozlišuje, jaký to jsou volby. Že to nemá nic společnýho s vládou, že nevolíme nějakého vůdce národa, u kterého je žádoucí, aby to všem nandal a přechytračil je. Tohle nemůže přinést nic dobrého.

PS: Ale jinak je to IMO pořád lepší než minulá volba, tohle je zlatý a samotná volba mě baví.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mě zas baví zjišťovat, jak to vypadá ve volebním štábu KS =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 22. ledna 2013
    Dneska jsem se setkal s pánem, který se jmenuje ****** Hustoles, to je prostě boží jméno. :-)
    Ještě že jsem to věděl předem, kdybych se to dověděl až při podání ruky, asi bych mu smích vyprskl do tváře. :-$
  • @flanker.27 Vypada to tam pekne, ved tam mate Slovenku :)
    @Hildegarda To mnohé vysvětluje :)
  • @flanker.27 Hehe, este vyhlas Zemana za Slovenku a pozeniem ta horami dolinami :)
    @Hildegarda Nene, je na to moc hezkej =D
  • upraveno 23. ledna 2013
    @Blackfish: Prostě to odpovídá jejich vidění světa. Je nesmysl očekávat, že každý člověk bude sečtělý, informovaný a navíc ochotný o věcech přemýšlet. Lidé, kteří jakž takž uživí sebe či rodinu, mají obvykle mnohem bezprostřednější starosti. Pohybuješ-li se v prostředí, kde je vyšší úroveň vzdělání a materiálního zabezpečení, máš logicky vyšší očekávání, ale "obyčejný" život vypadá jinak. Já také žiju "ve skleníku" (myšleno obrazně, nikoliv v cuketovo-rajčatovém kontextu), ale většina prostě ne.

Máš jedinou možnost - snažit se zvýšit úroveň všeobecného vzdělání. Alternativou je pouze kastovní systém, kde právo rozhodovat mají pouze ti vyvolení - tohle se zkoušelo odjakživa, a časem to nevyhnutelně vede k degeneraci. O to první zas lidé v podstatě nestojí a systém jako je ten současný jim to nutit nebude.

Mimochodem, ten druhý týpek z tvého příkladu mi přijde rozhodně sympatičtější než lidé, kteří jsou ochotni podporovat lecjaká pochybná opatření, ovšem jen do chvíle, kdy by jich to mělo dotýkat osobně.

@Amaroun: Zásadní rozdíl byl v tom, že za První republiky stále ještě 70% lidí dřelo na poli a politickém dění věděli kulový, protože většinu jejich životů tvořila soustavná práce. Kultura a úroveň lidí bohužel nezávisí ani tak na zřízení, jako spíš na tom, nakolik se o své výdobytky sami zasloužili (myslím oni osobně, ne jejich předkové). Proto to dnes s "vyspělým" světem vypadá, jak to vypadá.

Nedávno jsme se s mámou probírali nějakými věcmi ještě po pradědovi, dvacátá, třicátá léta, a člověk si bolestně uvědomuje, že čím méně toho lidé měli, tím víc si toho vážili a odráželo se to v každém ohledu jejich chování. Dobře to u nás řekl posledně Bartuška, "vypnout na 3-4 dny elektřinu a lidi okamžitě přestanou řešit nesmysly".

Jinak hodně zdaru u zkoušky a snad zůstane i nějaký ten týden zaslouženého volna!
  • @Hildegarda super vtip, ten jsem neznala. :-)

@Blackfish Je logické, že chudí budou volit levici, ale nesouhlasím s paušalizováním, že "zabedněnci" se nechají ovlivnit zrovna MZ. Klidně mohou volit KS, protože jsou zfamfrnění jeho šlechtictvím, kteréžto může působit jako mandát na vládnutí. :-)
    i když 90 procent projektů pro obnovu obce je financováno z evropských peněz
    Které se generují někde ze vzduchu :) Ostatně podle toho jak to s Evropou hospodářsky vvypadá bych se tomu ani nedivil. Ale celkově toho co do EU my jako ČR vložíme a co zní zase vypadne je zhruba stejně.

JInak když jsem narážel na "volební štáb", bylo to proto, že to tak bvážně vypadá - neřeší se vlastně věcná stránka, koho volit je jaksi samozřejmě dáno, řeší se samotná strategie jak to vyšpekulovat, aby "náš" (tedy spíš váš :) ) uspěl a co má dělat druhý kandidát aby uspěl ten náš. Nemálo mi to připomíná debakl Japonců v bitve u Midway. Též v bitevních plánech počítali jen s tím, že nepřítel udělá přesně to co ONI po něm chtějí, aby zapadlo do jejich vlastního plánu vítězství. Vůbec přitomnebyli schopni tak jako vy chápat záměry a motivy nepřítele, přisuzovali mu svoje vlastní představy.

@Hildegarda Pfuj to jsem se pflek :)
  • Montezuma3 napsal(a):

Dneska jsem se setkal s pánem, který se jmenuje ****** Hustoles, to je prostě boží jméno. :-)
    Ještě že jsem to věděl předem, kdybych se to dověděl až při podání ruky, asi bych mu smích vyprskl do tváře. :-$

:-D

to je jak jméno jak z Písně...
    ;)

já jsem kdysi jednal s jednim týpkem, co se jmenoval Ripl a byl(je) právník - a představil se mi jako "právník Ripl" - a to mi fakt silně cukaly koutky...
    ;)
    (zkuste si to "právník Ripl" vyslovit)
    Nás učil v Pardubicích Základy práva právník Rohr a chudák ráčkoval - to je pak jméno i povolání skoro za trest.
  • (zkuste si to "právník Ripl" vyslovit)
    Asi si raději říkal advokát, co? :-)

To mi připomíná, jak byl kdysi hit internetu, že kdo chce vidět živou kundu, ať jde na jistou www stránku, kde byla profesorka s tímto jménem.

Anebo chudák tento chlápek:
    image
  • @flanker.27 By ma velmi pobavilo, ak by Cesko nebolo cistym prijemcom penazi z unie, presne ako Slovensko. Nepatrime k statom, ktore davaju rovnako ako beru. Vzdy dostavame viac.
    http://byznys.lidovky.cz/cesko-ziskalo-z-eu-o-temer-7-miliard-vice-nez-zaplatilo-pf4-/statni-pokladna.asp?c=A120813_145427_statni-pokladna_rka
    @Hildegarda Dobrý zdroj, ale nejsem si zcela jist jeho spolehlivostí, protože na počátku členství si pamatuju na zveřejňování údajů, podle kterých jsme měli dostávat jen asi 90 % toho co jsme vkládali (což nmeobhájím, protože zdroj už nenajdu).
  • upraveno 23. ledna 2013
    JInak když jsem narážel na "volební štáb", bylo to proto, že to tak bvážně vypadá - neřeší se vlastně věcná stránka, koho volit je jaksi samozřejmě dáno, řeší se samotná strategie jak to vyšpekulovat, aby "náš" (tedy spíš váš ) uspěl a co má dělat druhý kandidát aby uspěl ten náš. Nemálo mi to připomíná debakl Japonců v bitve u Midway. Též v bitevních plánech počítali jen s tím, že nepřítel udělá přesně to co ONI po něm chtějí, aby zapadlo do jejich vlastního plánu vítězství. Vůbec přitomnebyli schopni tak jako vy chápat záměry a motivy nepřítele, přisuzovali mu svoje vlastní představy.
    Nechápu to o tom štábu a přisuzování vlastních představ už vůbec ne. MZ hraje s tak otevřenýma kartama, že už to asi víc nejde - alespoň v oblasti, která je pro mě u prezidenta klíčová. Natvrdo říká, že se bude montovat tvrdě do vlády, natvrdo říká, že si na Hradě nechá Klausovi lidi atd.

To, že kolem něj jsou podivní lidé, to je stará známá věc a sám přiznává, že personálie nezvládá (Olovo, vražda Slonkové, Svoboda, Palas atd.) - ale pro mě je u prezidenta mnohem více podstatná osobnost toho konkrétního člověka, schopnost a snaha dohodnout se a spojovat, schopnost reprezentovat na úrovni, transparentně jednat, schopnost přijít s nepopulárním vyjádřením, schopnost komunikovat (neuzavírat se před médií).

Je to stále o tom samém, oba mají máslo na hlavě a podezřelé kauzy (Zemanova vláda možná momentálně víc, ale Nečasova-Schw. vláda to třeba ještě dožene až to po letech vybublá na povrch). Důvodů proč nevolit ani jednoho je hafo. Proto by to IMO spíš mělo být o hledání těch pozitivních důvodů ve smyslu postavení role prezidenta v našem systému. Zeman je zrozen svými lidskými vlastnostmi k roli vůdce, premiéra - Schwarzenberg by byl zřejmě slabý premiér. U prezidenta to však vidím přesně opačně.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.