Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Musím napsat, že bavit se o rajčatech a cuketách mě baví mnohem víc než o kandidátech na prezidenta. Ta hysterie kolem toho je opravdu otravná:-)
Musím se pochlubit, že jsem začala pěstovat domácí česnek (je to poměrně nenáročné) a celkem se daří, takže kdo má rád česmu, doporučuji zkusit též.
Moje nejoblíbenější zahrádková zelenina je hrášek - není lepší věc, než čerstvě vylouskaný sladký hrášek :)
Fico príde na návštevu do škôlky.
-Kto z vás mi vie povedať príklad na TRAGÉDIU?
Prihlási sa prvý:
-Keby sa môj kamarát hral na ceste a zrazilo by ho auto, to by bola tragédia.
Fico na to:
-Nie, nie, toto voláme NEHODA. Niekto iný?
Prihlási sa druhý:
-Keby šiel autobus plný detí, havaroval by a všetky deti by zomreli, to by bola tragédia.
Fico znova:
-Žiaľ, to by bola VEĽKÁ STRATA.
Nikto dlho nič...
-Nikto z vás mi nevie povedať príklad na TRAGÉDIU?
Nesmelo sa prihlási tretí:
-Keby ste Vy, pán Fico, leteli lietadlom a to by vybuchlo, to by bola tragédia!
Fico sa usmeje:
-VÝBORNE! A vieš mi povedať aj prečo?
Škôlkar na to:
-Lebo by to podla mňa nebola nehoda a rozhodne ani žiadna veľká strata...
Tož ať už je sobota a máme zvolenou novou cuketu :-)
- Muž 20 let, nedodělal učnovské vzdělání, má tedy hotovou základní školu, buď je na pracáku nebo pracuje pod obcí jako VPP (veřejně prospěšné práce), okradl svého otce a byl vyhozen z domu, bydlel u prarodičů - opět dědovy ukradl peníze a kredit v telefonu. Barva pleti je bílá, národnost česká.
- Muž 50 let, celý život pracuje na jedné pozici v místním agrodružstvu, jako závozník, menší práce na dílně, řidič traktoru etc. Volí komunisty i přes to že jeho rodině vzali nejen obchod - masnu ale i statek a polnosti a oni skončily s holou prde*í.
Oba o sobě rádi prohlašují jací jsou Češi, jak se mají dobře, jak jsou chytří a prozíraví a jak vláda (pravice i levice, podle toho kdo momentálně vyhrál volby) je špatná a jak stát vedou do pr*ele. O EU prohlašují že nám nic nedala a jen bere i když 90 procent projektů pro obnovu obce je financováno z evropských peněz. Naprosto neznají historii ani státu ani obce, minulost kandidátů a ponětí o světě mají jen z Blesku a zpráv TV NOVA.
Mně to právě už přestává bavit, krom té nechutné kampaně Klausů mi přijde, že spousta lidí nerozlišuje, jaký to jsou volby. Že to nemá nic společnýho s vládou, že nevolíme nějakého vůdce národa, u kterého je žádoucí, aby to všem nandal a přechytračil je. Tohle nemůže přinést nic dobrého.
PS: Ale jinak je to IMO pořád lepší než minulá volba, tohle je zlatý a samotná volba mě baví.
Ještě že jsem to věděl předem, kdybych se to dověděl až při podání ruky, asi bych mu smích vyprskl do tváře. :-$
Máš jedinou možnost - snažit se zvýšit úroveň všeobecného vzdělání. Alternativou je pouze kastovní systém, kde právo rozhodovat mají pouze ti vyvolení - tohle se zkoušelo odjakživa, a časem to nevyhnutelně vede k degeneraci. O to první zas lidé v podstatě nestojí a systém jako je ten současný jim to nutit nebude.
Mimochodem, ten druhý týpek z tvého příkladu mi přijde rozhodně sympatičtější než lidé, kteří jsou ochotni podporovat lecjaká pochybná opatření, ovšem jen do chvíle, kdy by jich to mělo dotýkat osobně.
@Amaroun: Zásadní rozdíl byl v tom, že za První republiky stále ještě 70% lidí dřelo na poli a politickém dění věděli kulový, protože většinu jejich životů tvořila soustavná práce. Kultura a úroveň lidí bohužel nezávisí ani tak na zřízení, jako spíš na tom, nakolik se o své výdobytky sami zasloužili (myslím oni osobně, ne jejich předkové). Proto to dnes s "vyspělým" světem vypadá, jak to vypadá.
Nedávno jsme se s mámou probírali nějakými věcmi ještě po pradědovi, dvacátá, třicátá léta, a člověk si bolestně uvědomuje, že čím méně toho lidé měli, tím víc si toho vážili a odráželo se to v každém ohledu jejich chování. Dobře to u nás řekl posledně Bartuška, "vypnout na 3-4 dny elektřinu a lidi okamžitě přestanou řešit nesmysly".
Jinak hodně zdaru u zkoušky a snad zůstane i nějaký ten týden zaslouženého volna!
@Blackfish Je logické, že chudí budou volit levici, ale nesouhlasím s paušalizováním, že "zabedněnci" se nechají ovlivnit zrovna MZ. Klidně mohou volit KS, protože jsou zfamfrnění jeho šlechtictvím, kteréžto může působit jako mandát na vládnutí. :-)
JInak když jsem narážel na "volební štáb", bylo to proto, že to tak bvážně vypadá - neřeší se vlastně věcná stránka, koho volit je jaksi samozřejmě dáno, řeší se samotná strategie jak to vyšpekulovat, aby "náš" (tedy spíš váš :) ) uspěl a co má dělat druhý kandidát aby uspěl ten náš. Nemálo mi to připomíná debakl Japonců v bitve u Midway. Též v bitevních plánech počítali jen s tím, že nepřítel udělá přesně to co ONI po něm chtějí, aby zapadlo do jejich vlastního plánu vítězství. Vůbec přitomnebyli schopni tak jako vy chápat záměry a motivy nepřítele, přisuzovali mu svoje vlastní představy.
@Hildegarda Pfuj to jsem se pflek :)
to je jak jméno jak z Písně...
;)
já jsem kdysi jednal s jednim týpkem, co se jmenoval Ripl a byl(je) právník - a představil se mi jako "právník Ripl" - a to mi fakt silně cukaly koutky...
;)
(zkuste si to "právník Ripl" vyslovit)
To mi připomíná, jak byl kdysi hit internetu, že kdo chce vidět živou kundu, ať jde na jistou www stránku, kde byla profesorka s tímto jménem.
Anebo chudák tento chlápek:
http://byznys.lidovky.cz/cesko-ziskalo-z-eu-o-temer-7-miliard-vice-nez-zaplatilo-pf4-/statni-pokladna.asp?c=A120813_145427_statni-pokladna_rka
To, že kolem něj jsou podivní lidé, to je stará známá věc a sám přiznává, že personálie nezvládá (Olovo, vražda Slonkové, Svoboda, Palas atd.) - ale pro mě je u prezidenta mnohem více podstatná osobnost toho konkrétního člověka, schopnost a snaha dohodnout se a spojovat, schopnost reprezentovat na úrovni, transparentně jednat, schopnost přijít s nepopulárním vyjádřením, schopnost komunikovat (neuzavírat se před médií).
Je to stále o tom samém, oba mají máslo na hlavě a podezřelé kauzy (Zemanova vláda možná momentálně víc, ale Nečasova-Schw. vláda to třeba ještě dožene až to po letech vybublá na povrch). Důvodů proč nevolit ani jednoho je hafo. Proto by to IMO spíš mělo být o hledání těch pozitivních důvodů ve smyslu postavení role prezidenta v našem systému. Zeman je zrozen svými lidskými vlastnostmi k roli vůdce, premiéra - Schwarzenberg by byl zřejmě slabý premiér. U prezidenta to však vidím přesně opačně.