Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1346347349351352581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @sfik @Dreamer Optimismus je opium lidstva, zdravý duch páchne blbostí, ať žije Havel :-)
  • Achileus napsal(a):

@sfik @Dreamer Optimismus je opium lidstva, zdravý duch páchne blbostí, ať žije Havel :-)

ach jo :roll:
  • @dreamer To bude tím, že já to používám v lehce upraveném kontextu. Nechci tím cokoliv zastupovat....

Viz:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mně už uprchlíci a politická korektnost stačí tak na měsíc dopředu =D
    Stejně jedna strana druhou nepřesvědčí, přičemž ovšem nemám pocit, že by Vena patřil mezi sluníčkáře, prostě nějaké skutečnosti vyhodnotil jinak než já. Budoucnost to rozhodne.
    @Vena Mimochodem, jestli jsem někde moc tlačil, tak se omlouvám, tyhle věci mě vždycky rozhicujou.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 10. ledna 2016
    @flanker.27
    Tak "vědu" od toho opravdu neočekávám, to je nesmyslný požadavek.
    My se tady ale bavime o lidskych zivotech. Proto si proste chci nastavit vysoky standard.
    Zatím jsi nijak nedokázal, co je v něm špatně.
    Mne proste uplne staci forma, jakou je to video natoceny. A potom se staci podivat na ostatni videa na tom youtube kanalu.
    Ale rozeberu tedy par citaci z toho videa.
    2:26: "Somalian rape victim, 13, stoned to death". Jeden somalsky pripad prece nereprezentuje mysleni vsech somalskych muslimu, a uz vubec ne tech z ostatnich zemi. Je to opakujici se argument, ale prijde mi, ze je proste dulezite jej drzet na pameti.
    3:10: "Sweden, which has enjoyed a rape rate rise of 1400 %". Toto je zavadejici. Definice znasilneni se ve Svedsku v poslednich letech zmenila. Zdroj.
    3:27: "Feminists...". Co maji feministky spolecneho s uprchliky jsem nikdy moc nepochopil. Podle me to vytahuje jenom, protoze je proti feministkam (viz jeho kanal).
    5:17: "German politicians hate the german people". Kde na to prisel? Dal potom pokracuje s neuveritelnym varenim z vody.
    5:30: Gregor Gysi. Jak jsem psal predtim, spatne prelozene video. Mas to napsane treba pod originalnim videem.
    5:50: "They even celebrate the possibility that muslim migrants will outnumber germans in major cities within 20 years". No dobre, ale tak snad jeden politik nevyjadruje nazor vsech politiku. Nasi politickou sferu taky nezstupuji pouze politici jako je Konvicka, Ransdorf nebo Klan.
    Mne se na tom videu nelibi vic veci, uz ciste jeho ton, za ktery by se nemusel stydet ani Hitler ( :-P ), mi prijde jako hlavni "red flag".
    Co s čím srovnáváš?
    Kriminalita puvodnich obyvatel vs kriminalita imigrantu. Nebo napriklad jak velky je problem terorismus v porovnani s poctem obeti na silnicich.
    Za prvně nechápu, co máš s Biblí vs. Koránem.
    Tys vytahl citace z Koranu, tak jsem ja vytahl citace z Bible, protoze jsem ti chtel poukazat na to, ze soudit lidi na zaklade toho co ctou uplne nemuzes.
    Pokud jde o lidi, kteří se prezentují jako bojovníci za rovnost a pak brání islám, který je v principu pravý opak, pak je někde problém, především v tom, že ti dotyční lidé na jednu stranu hlasitě odsuzují tzv. "rape culture", na druhou stranu ženská obřízka je pro ně výraz kulturní identity.
    Jsou to proste humanisti, kteri chteji, aby se meli vsichni stejne dobre. Ta posledni veta proste vubec neni pravda.
    tak dodej informace o jejich vzdělání, schopnosti zastávat práci, dodržovat zákony a platit daně a sociální pojištění.
    Dobre. Nedodam ti presne data o evropskych imigrantech (protoze zatim ani moc nemuzou existovat), ale data o ostatnich imigrantech:
    Jsou imigranti/uprchlici pritezi pro ekonomiku? Vyzkum ukazuje, ze ne, ne, a zase ne.
    Jsou imigranti/uprchlici dobri pro ekonomiku? Vyzkum naznacuje, ze ano a ano.
    Co se vzdelani tyce, vyzkum naznacuje, ze rozdil ve vzdelani puvodnich obyvatel a nekvalifikovanych imigrantu se uzavira uz u jejich deti. Zdroj.
    O to tě žádám přece od začátku
    Nevsiml jsem si. Zminku o zdrojich vidim poprve v predchozim prispevku.
    "There are no 1000 perpetrators. There is a group of 1000, from which several offences were committed" tak ta na věci nic nemění. Je jedno jestli tisíc lidí spáchá tisíc zločinů nebo jeden, stále jde o 1000 pachatelů.
    Kdyz ja se postavim na namesti, protoze je novy rok (a chci videt ohnostroje), a nekdo tam spacha zlocin, tak nejsem prece automaticky pachatel. Tech 1000 lidi, co tam bylo, ani nebyli imigranti.
    rozhovor. Ehm. Četl jsi knihu jak blufovat o PR? Je tam krásný příklad, jak smýt obvinění nesmyslným dotazem. Prostě si zaplatíš někoho, kdo se na tiskové konferenci zeptá Je vaše mléko radioaktivní? Přičemž můžeš samozřejmě velmi snadno dokázat nesmyslnost té otázky. A přesně tak jsou pokládané ty otázky v rozhovoru, přesně to je totiž ta otázka "Are you the devil?"
    To nejsou otazky, ktere by pokladal nejaky redaktor. To je v podstate diskuze, kde se jeden uprchlik rozhodl, ze odpovi na otazky ostatnich lidi, kteri navstevuji reddit. Kdokoliv se ho na neco mohl zeptat, ja, nebo treba ty. Ta otazka tam je, protoze se na ni nekdo holt zeptal.
    Tohle nemá se seriózním rozhovorem [...] nic společného
    Nema no, jak jsem psal vyse, ani to zadny seriozni rozhovor byt nema. Je to proste diskuze s nahodnym uprchlikem a je podle me zajimava, protoze dava beznemu cloveku moznost dozvedet se neco i primo od imigranta.
    Mně už uprchlíci a politická korektnost stačí tak na měsíc dopředu
    Mne taky :D ... Uz mne to nebavi, mame proste jine nazory, a to je v poradku. Popravde, uz na internetu diskutuji hodne dlouhou dobu, a mam pocit ze nikdy se mi nikoho nepovedlo o necem presvedict. Pokud si ten nazor jeden s diskutujicich nakonec zmeni, tak to bude dlouho po te diskuzi, nekdy v klidu u piva nebo pri cteni knizky mu to proste zacne stourat v hlave :) ... Tak je to vzdycky u me :)
    Nejhorsi je, ze s tou diskuzi je dost tezke prestat, kdyz na nejaky prispevek neodpovim (a vim jak na nej odpovedet), tak mi to proste prijde blbe :)
    Mimochodem, jestli jsem někde moc tlačil, tak se omlouvám, tyhle věci mě vždycky rozhicujou.
    Bez problemu. To naprosto chapu, o politice se proste diskutuje strasne spatne. Kdyby jsme se treba bavili o vede, tak je to mnohem jednodussi :)

@Mellien
    Připadáš mi jako většina těch, kteří stále dokola opakují: "hlavně nesmíte spojovat útoky, nepokoje, zapalování stanů, znásilňování žen, házení kamenů, výbuchy..." s uprchlíky a nechtějí vidět opak.
    To nerikam. Jen rikam, ze situace je proste slozita.
    Proč je asi tak vysoké procento znásilnění například ve švédsku?
    Neni, viz http://www.bbc.com/news/magazine-19592372
    Mimochodem, "slunickar" nejsem, pokud teda chapu, co tim myslite. Argumenty nekterych lidi s radikalnimi nazory na spolecenske otazky mi prijdou stejne hloupe jako vam. Co se treba hodne lidi s pro-uprchlickymi nazory tyce, dost casto nejsou vubec schopni normalne diskutovat a kazdeho osobne napadaji, coz vede k uplne opacnemu vysledku, nez ktery asi ocekavaji.
    To ale neznamena, ze zaujmu (ciste kvuli teto hlasite minorite) opacny nazor. Jejich argumenty me casto docela dost vytaci, ale nenecham si tim ovlivnovat svuj vlastni nazor :)
    Navic, jak rikam, je to hlasita minorita, existuje mnoho lidi s podobnym nazorem, kteri jsou naprosto normalni. Neni treba je vsechny hazet do stejneho pytle.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Niekedy mi príde, že tie diskusie vyzerajú ako používať ,,Nemôžeme takto generalizovať čo sa stalo, bavíme sa tu o ľudských životoch" ako protiargument pre ,,Nemôžeme takto bagatelizovať čo sa stalo, bavíme sa tu o ľudských životoch".
    upraveno 10. ledna 2016
    @Vena Obávám se, že žádný z těch materiálů, dle zběžného prohlédnutí, naprosto nereprezentuje situaci, kdy v relativně krátké době (nikoli tedy např. v malých dávkách mezi lety 1985-1995 jako ty data z Dánska, či 500 ročně jako v Clevelandu) přijde na omezené území počet negramotných řádově v milionech (navíc co jsem zaznamenal, nešlo v uvedených případech jen či převážně o Muslimy z muslimských zemí, ale třeba o občany bývalé Jugoslávie - a tam třeba mezi Bosňákem a Egypťanem vnímám rozdíl minimálně co se vzdělání týče - nicméně pokusím se to pročíst podrobně, třeba tam závislosti najdu) tudíž mám vážné pochybnosti o jakékoli použitelnosti těchto dat na současnou situaci. Záležitosti ubytování, kulturních střetů, možnosti zaměstnání... V tom včerejším videu na DVTV Robejšek cituje údaje samotného německého ministerstva práce, kolik ze současných cca 300 000 evidovaných žadatelů o azyl je vůbec zaměstnatelných. Pokud si pamatuju, je to sotva třetina.

Pokud jde o popravy, čím to, že tři země s největším počtem popravených na počet obyvatel jsou právě muslimské země, Rovníková Guinea, Írán a Saúdská Arábie? Ty případy ukamenování jsou špička ledovce, i jeden případ provedený oficiálně je více než jsem ochoten tolerovat. jejich společnost proti tomu každopádně neprotestovala, tisíce lidí se na to v uvedených případech šly dívat.

Pokud jde o zdroje, napsal jsem např. "Takže teď co je tím nekvalitním zdrojem a co prokazuje, že nekvalitní je?"

Pokud jde o tu definici znásilnění a způsob evidence, to už jsem si včera vysvětloval s paulem, v tebou linkovaném článku, který mi včera linkoval i paul, se říká:

"But the major explanation is partly that people go to the police more often, but also the fact that in 2005 there has been reform in the sex crime legislation, which made the legal definition of rape much wider than before.

The change in law meant that cases where the victim was asleep or intoxicated are now included in the figures. Previously they'd been recorded as another category of crime."

K tomu jsem uvedl:

Jenže třeba v našem právu tohle je dávno. Český trestní zákoník říká:
    Kdo jiného násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu styku, nebo kdo k takovému činu zneužije jeho bezbrannosti...

Bezbranností se myslí právě i stav, kdy je osoba pod vlivem alkoholu a nemůže vzdorovat. A to je v našem právu už pěkně dlouho a statistiky máme úplně jinde než Švédsko. Tvfrdím, že v tohle tedy příčina není. I v tom článku se opatrně píše:
    "There might also be some increase in actual crime because of societal changes."

Vůči nám tedy nejde naprosto o žádný rozdíl, proto ne, tohle vysvětlení o změně legislativy neakceptuji jako hlavní a univerzální příčinu rozdílu v číslech.

Zbytek debaty ti případně ukáže paul :)

A pokud jde o ty otázky, tím, žer je to "součást debaty", je to celé ještě mnohem jednodušší, uvědom si, že na formě vůbec nezáleží, abys mohl tuhle demagogickou formu použít.

No, a teď jsem porušil to, co jsem slíbil, takže tohle bylo už opravdu poslední. Omlouvám se všem.
  • Vena napsal(a):

Co jsem to provedl :D ... Jesteze jsem zrovna dopsal diplomku a mam cas :)

To je těch pár týdnů před státnicemi, které se dají dokonale proflákat. Pamatuju si, jak jsem si sliboval, že si dám týden pauzu a pak se začnu učit. Jenže pak se udělalo hezky (začátek června) a na učení tak ve finále zbylo pár dní :D
    Vena napsal(a):

A kdyz rikam zdroj, tak mam na mysli nejakou dobrou publikaci. Vytvaret zavery o normach chovani vyzaduje vic nez jeden obrazek.

Publikace můžou být zrovna tak tendenční a nepřesné jako jakékoliv jiné zdroje. V podstatě jediný spolehlivý způsob jak nějakou kulturu poznat je někde pár let žít, a to musíš pořád brát v potaz ty regionální rozdíly, které zmiňuješ jinde.
    Vena napsal(a):

Nevime ani, jaky meli motiv, nekde jsem cetl, ze duvodem bylo ty zeny okrast. V takovem pripade to o jejich nazoru na postaveni zen moc nevypovida.

Vypovídá to především o celkovém přístupu k zákonu. Okrádat ženy je akorát méně rizikové než okrádat muže. Z jejich pohledu jsou navíc nezahalené ženy coury, na kterých je možné se beztrestně vybíjet.
    Vena napsal(a):

Zadne tisice. Toto je ta "krastna" vec na moderni novinarine, nikdo si neoveruje fakta. A lidi to nedelaji uz vubec. Pritom dost casto staci napsat par slov do Googlu.

To nestačí, ještě je potřeba číst. A čím více, tím je obrázek úplnější. Samozřejmě
    nejlepší je být v inkriminovanou dobu na místě (ideálně pokud sám neskončíš mezi okradenými). Ve finále stejně nemůžeš být na všech místech naráz. V mém původním příspěvku jsem se raději nějakým počtům vyhýbal, protože i v německých médiích zpočátku mnoho informací nebylo. Fakta v podobných případech ověříš jen těžko - jedna skupinka pachatelů bude mít na triku vícero přepadení. Můžeš pouze odhadovat, byť i to se dá dělat nějak kvalifikovaně.
    Vena napsal(a):

..Jaky je ve skutecnosti nazor tech lidi, kdyz nemluvi pred kamerou? Jak se v realite chovaji? Co si ve skutecnosti mysli? Jaky byl kontext? Kolik lidi museli navstivit, nez nasli ty "spravne" adepty pro senzacni video?

Ono právě až tak "senzační" nebylo, proto jsme na něj poukazovali. Celkem věcně a bez patosu vypíchlo podstatu problému. Jak rozsáhlý je nějaký fenomén z jednoho videa samozřejmě neurčíš nikdy.
    Vena napsal(a):

nejakou dobou diskutovalo o sestreleni MH17, tak myslim ze ty nebo Ugla jste byli dost skepticti vuci ruznym dukazum.

A jsme i nadále. Přesněji řečeno žádné důkazy o konkrétní vině jedné ze stran dosud nikdo nepředložil.

V tom Kolíně už bylo podáno přes 300 trestních oznámení, obdobné incidenty, byť zřejmě menšího rozsahu, jsou hlášené z dalších měst (Hamburg, Düsseldorf, dokonce rakouský Salzburg). A nemají je na svědomí našinci, zelení pidimužíčci z Marsu, ale právě ti "neškodní uprchlíci", o kterých je od počátku řeč. A všichni "vítači" se kroutí jak hadi na pekáči a vymýšlejí jeden krkolomnější argument za druhým, než aby přiznali, že obavy střizlivě uvažující většiny byly na místě. Velmi výstižně to tu napsala svoa00:
    svoa00 napsal(a):

Obávám se navíc, že předpověď skeptiků, že tohle bude přesně ta kariéra, které se budou ti nezdokumentovaní ilegálové zabývat, tímhle jenom dostala reálné obrysy. Další věc je, že kdyby se tenhle průšvih stal v Řecku, Británii nebo třeba u nás, tak by to rozhodně nezůstalo jenom u stěžování si médiím.

Co se týče německé revize přístupu, tak silně pochybuju, že někdo přizná, že vítací politika byla chyba. Přiznali snad kritici Orbána, že ten plot zafungoval? Německo z toho milionu žádostí o azyl přijme tak polovinu. Tenhle rok možná taky. Ale uvidíš, že až šéfové německého průmyslu budou mít dost potencionální levné pracovní síly, tak zazní "promiňte, už nemůžeme, nepřijmene už vůbec nikoho". Jsem si jistá, že Řekové se budou snažit lifrovat přivandrovalce i dál, ale i tak se "uprchlická" trasa rychle zhroutí jako domeček z karet. Co se týče nátlaku - jak už poznamenalo víc lidí, tak Němci mají problém respektovat sousedy a tudíž i jejich jiný pohled na věc. Pořád nějak nemůžou pochopit, že loajalita Čechů nebo Slováků k politických stranám a politikům je skoro nulová, takže politici pořád ještě musejí (aspoň většinou) dělat to, co si veřejnost přeje. Čili demokracii, o které by zaostalce z "postkomunistického" východu chtěli pořád poučovat.

Krom toho jsem už na začátku zdejší migrační debaty zdůrazňoval, že vidím mnohem závažnější rizika než terorismus či "běžná" kriminalita. Takže tyhle události z Německa můžeš brát jen jako takovou ochutnávku začleňování migrantů do naší kulturní zóny.

Ano, v Bibli jsou skutečně podobné dogmatické pasáže jako v Koránu, jenže jak už tu flanker opakoval mnohokrát, pro současnou podobu naší společnosti už dávno nejsou tím určujícím - náš hodnotový systém totiž nezamrznul na stavu z počátku 15. stol. (Zrovna jsem začal číst Vondruškovu Husitskou epopej, kde autor naší tehdejší společnost rozhodně nijak nešetří.)

Ještě před 150 lety u nás bylo nepřijatelné, aby vdaná žena chodila prostovlasá (bez čepce či šátku), nebo že by někdo nechodil do kostela, zejména na vesnici. Islámský svět prochází svojí reformací, některé myšlenky se tam uchytí dřív, jiné později, další třeba vůbec. Kuklturní "osvěta" tam navíc často přicházela zvenčí násilnou cestou, dřív než společnost ke změnám dozrála. Což bývá většinou spíš kontraproduktivní.
    upraveno 10. ledna 2016
    @flanker.27 Nechci uz moc rozpoutavat diskuzi, protoze uz me to taky moc nebavi, tak zareaguju jen na jednu vec. Co se te defince znasilneni ve Svedsku tyce, nejdulezitejsi je podle me tento kousek:
    So, for instance, when a woman comes to the police and she says my husband or my fiance raped me almost every day during the last year, the police have to record each of these events, which might be more than 300 events. In many other countries it would just be one record - one victim, one type of crime, one record.
    A tento kousek:
    But the major explanation is partly that people go to the police more often [...]
    @Ugla No ja si na to uceni radej vezmu 2 tydny dovolene a poradne je vyuziju, nechci nic ponechat nahode :)
    K uprchlikum. Jak rikam, nechce se mi uz moc pokracovat v diskuzi. Takze zareaguji jenom ve zkratce. V nekterych vecech s tebou souhlasim. Islam je problematicky. Uprchlici budou nadale delat problemy, a to ve vetsi mire, nez puvodni obyvatele. Asimilace bude slozita. Ja ale proste verim v nekolik veci, diky kterym jsem zaujmul pro-uprchlicky nazor:
    - V sirsim kontextu nejsou a nebudou problemy, ktere imigranti zpusobuji, zas tak velky problem.
    - Uprchlici se prizpusobi. Tlak spolecnosti je k tomu donuti. Vetsina lidi nema chut delat problemy. Kdyz vidim, jak rychle se zmenil nazor na homosexualitu v USA, relativne hodne krestanske zemi, verim, ze se toho da dosahnout i u muslimu.
    - Z ekonomickeho hlediska imigrace nezpusobuje problemy, prave naopak. S timto souhlasi velka vetsina ekonomu.
    - Kdyz ty imigranty posles zpet, jejich problemy tim nevyresis. Jediny rozdil bude v tom, ze budou problemy delat jinde, kde neexistuje legislativa, ktera by jim v tom branila.
    Dale je rozhodne pravda, ze googleni zdroju nestaci, je treba si je cist a hodnotit, pouzivat kriticke mysleni. Dulezite podle me je se aspon trosku zajimat o opacny nazor, a podivat se na jeho argumenty. Malokdy je intuitivni reseni to nejlepsi reseni. Svet je slozity :)
    Já vim, já vim, už nebudu, ale když se mi chcezakřičet: jak může bejt někdo tak neskutečně pitomej?
    http://zpravy.idnes.cz/francouzka-prchla-ze-sparu-islamistu-dwv-/zahranicni.aspx?c=A160110_154621_zahranicni_ert
    :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
  • upraveno 10. ledna 2016
    Vena napsal(a):

Mimochodem, "slunickar" nejsem, pokud teda chapu, co tim myslite. Argumenty nekterych lidi s radikalnimi nazory na spolecenske otazky mi prijdou stejne hloupe jako vam. Co se treba hodne lidi s pro-uprchlickymi nazory tyce, dost casto nejsou vubec schopni normalne diskutovat a kazdeho osobne napadaji, coz vede k uplne opacnemu vysledku, nez ktery asi ocekavaji.
    To ale neznamena, ze zaujmu (ciste kvuli teto hlasite minorite) opacny nazor. Jejich argumenty me casto docela dost vytaci, ale nenecham si tim ovlivnovat svuj vlastni nazor :)
    Navic, jak rikam, je to hlasita minorita, existuje mnoho lidi s podobnym nazorem, kteri jsou naprosto normalni. Neni treba je vsechny hazet do stejneho pytle.

Jo tvoje zkušenost se mi líbí.. Já byl ze začátku intuitivně na straně Merkelové, ale něco se mi nelíbilo, tak jsem se nějak výslovně nestavil ani na jednu stranu a tak dva měsíce studoval názory obou stran. Prošel jsem všechny možný Robejšky, Cílky, Tomský, Fríborty, Kurase atd. Ty názory, které jsou proti ale nejsou totálně mimo jako předvádí Zeman, Konvička, Veleba. Spousta té kritiky je relevantní, ale nakonec mi stejně přišlo, že i s těmi problémy tu první vlnu uprchlíku je třeba přijmout. A s určitým kritickým nadhledem jsem na straně Merkelové.

Mimochodem procházel jsem si knihu Střet Civilizací a je zajímavé kolik toho Huntington věděl v době vydání. Dost mne překvapilo, že "předpověděl" rozpad Ukrajiny na pro-západní a na pro-ruskou. Taky to, že Krym se vrátí Rusku. Dá se tam najít spoustu názoru, jenž se nějak kolidují ze současnou krizí. Teď jsem rozečetl Fergusona - Civilization: The West and the Rest ( Civilizace : Západ a zbytek světa - Niall Ferguson), tak jsem zvědaví jak to bude tam. :-) Takový Marek Vácha či Cílek to hrozně chválili...
  • Vena napsal(a):

V sirsim kontextu nejsou a nebudou problemy, ktere imigranti zpusobuji, zas tak velky problem.

V širším kontextu není podstatná existence lidské rasy jako takové. Země si poradí i bez nás. Nevidím ovšem jediný důvod, proč bych se takovým kontextem měl zabývat. To zmiňoval opakovaně ten Robejšek - lidi zpravidla zajímá jejich život tady a teď, ne království nebeské či rovnováha všehomíra.
    Vena napsal(a):

Uprchlici se prizpusobi. Tlak spolecnosti je k tomu donuti.

Jednak bych se bál toho, co ten "tlak" bude obnášet, a především nevím, proč bychom to proboha měli vůbec podstupovat.
    Vena napsal(a):

Vetsina lidi nema chut delat problemy.

Omyl, většina lidí nestojí o to mít problémy. Způsobovat je jiným netrápí zdaleka každého.
    Vena napsal(a):

Z ekonomickeho hlediska imigrace nezpusobuje problemy, prave naopak. S timto souhlasi velka vetsina ekonomu.

Jenže politická rozhodnutí mají vycházet z vůle většiny občanů, nikoliv přání ekonomů, lékařů, vojáků, nebo jakékoliv jiné skupiny. Většina národa je tu prostě nechce a nějaká ne/výhodnost v tom nehraje až takovou roli. Mimochodem, mám tomu rozumět tak, že průměrný Američan si polepší, zatímco dělník s nízkou kvalifikací si výrazně pohorší? Zajímalo by mě, zda v tom průzkumu pracují s 90% negramotností, kterou zmiňuje Robejšek s odkazem na německé ministerstvo práce a sociálních věcí :-#
    Vena napsal(a):

Kdyz ty imigranty posles zpet, jejich problemy tim nevyresis.

Ani nemám pocit, že je to mým úkolem.
    Ugla napsal(a):

To zmiňoval opakovaně ten Robejšek - lidi zpravidla zajímá jejich život tady a teď, ne království nebeské či rovnováha všehomíra.

Život tady a teď se zatím zas tak moc nemění podle některých lidí
    @Amaroun Taky ten Robejšek říkal, že všechny hlavy pomazané, evropské řeší problémy ex post. Takže co kdybychom vyslyšeli výjimečně tu histerii už teď, dokud nám několik (dosaďte číslo až bude známé) násilníků z východu znásilnilo, ošahávalo a obtěžovalo několik (dosaďte číslo až bude známé) žen a pokusili se předejít tomu, že to bude v některých metropolích a v některých jejich zatím neexistujících ghettech uličkách po desáté hodině norma.. Mimochodem, slečna Květuše by asi potřebovala protáhnout nějakými uličkami :)

Kdyby tu bylo nějaké sluníčko (taky si nemyslím že Vena je sluníčko), jistě mi řekne že se taková věc nemůže stát, ghetta, znásilňování, apod. Ale když před časem krize začínala, a lidé vyjadřovali obavy že se vůbec nějaké to znásilnění může stát, byly rázem kamenováni a nálepkováni jako rasisti/xenofobové apod. Nyní si přiznejme že se to může stát, tak můžeme zkusit předejít zhoršování.

Evropská komise dokáže po nálehání lékařů v mžiku změnit vyhlášky o transmastných kyselinách ve ztužených tucích, ale nechce nedokáže spíchnout legislativu, jak minimálně problémové transportovat pryč, nebo nedejbože lustrovat kvalitně ty příchozí..

Už vůbec nechápu, že jsme tak moc tolerantní, že řešíme fakt že nám hrozí nějaké násilí.. Mě přijde už neakceptovatelné třeba toto:

Takže co je to za společnost, když se jejich ženy domáhají práva nosit na sobě nějakej pytel, ale pak plivou na člověka s jarmulkou...

nebo toto:

• upraveno 11. ledna 2016
    Já s tebou souhlasím, že těmhle problémům by se mělo předcházet. Ale! 1) První problém vidím v tom, že Češi si nejsou schopní uvědomit, že nakumulování tak velkého počtu lidí co jdou z rozvrácené země (zemí) na jednom místě způsobí problém ( v každý skupině se najde někdo kdo dělá problémy a to jsou zřejmě ty co byli na nádraží). Já kdybych byl absolutní monarcha Evropské civilizace, tak ten milion uprchlíku (nebo aspoň ty Syřany) rozdistribuuji od Palerma, Dublinu, po Tallinn až buhvíkde. ČR má problém přijmout nějakých 1300 uprchlíků a místo toho se staví na hlavu. Jinak je zajímavé jak mluvíš v první osobě množného čísla - to mne přivádí k tomu, že problém Německa považuješ i za svůj problém. 2) Ghetta vždycky existovala a budou existovat pokud se lidská společnost nějakým zázračným způsobem nezbaví městského života. Existovala už před uprchlíky (Londýn, Paříž, Antický Řím etc) a bude existovat i bez uprchlíků ( Je zajímavé, že polovina zadržených v těch nepokojích v Londýně, kdy se rabovalo, byla etnických angličanů) - je podstatné proti nim bojovat, ale nechápu proč by slečna Květuše měla do těch uliček ghett chodit? To je jako kdyby jsi mi řekl ať si zajdu na kávu místo na Manhattan do některých částí Bronxu. Jestli má rozum, tak se vyhne místům, které jsou pro ní nebezpečné.

Jako já se budu jednou fakt bavit, až někde na území Ruska vznikne nějaká obdoba Islámského státu jen s atomovkama, protože Inguši, Turkmeni a Čečenci mají mladých mužů schopných bojovat dost a proti nim se postaví tak akorát německy mluvicí společnost Syřanů a Turků. :D Češi se svou demografickou situací se tak akorát tak budou moc prohánět na kriplkárách po turistických stezkách aneb poznej naší kulturu dokud nezmizí. :D Schopnost si jí udržet je minimální, schopnost budovat něco nového taky... :/
    @Amaroun tvl a proč by ta řenská tam neměla chodit ? je krásně vidět že jsi něco podobného nezažil :) naše základka byla hned vedle cikánského ghetta a cestou ze školy jsme zažívali férovku 6 na 3 a podobně ale předpokládám že jsme neměli chodi do školy
  • No na slušnosti projevu ti to moc nepřidalo. Já zažil férovku 6 Čechů na jednoho Čecha a od té doby jsem do školy chodil jinými ulicemi... Pokud si teda chceš poměřovat pindíky, ale zkus říkat něco ŽENĚ o férovce - moc žen, který by na tebe nevykulili oči neznám :roll:
    tady jde o to že říkat že tam tudy chodit nemá je blbost a tys to zažil jednou my jsme to tak měli 5 let let
  • A co by tam asi tak dělala když ta oblast nezahrnuje aktivity jejího běžného života? Až se vyjádří, že její běžný život je ohrožen v oblastech kde nakupuje, sportuje, baví se s přáteli etc. tak začnu "hysterčit". Ale zatím nemám pocit, že by nebezpečí číhalo na každým rohu...
  • @Amaroun Víš co, budu hodná, protože z tvojeho tónu je znát, že jsi ještě hodně mladý. Svým postojem se asi snažíš patřit k elitě a ne plebejcům a shoduješ se asi s petiční výzvou napádající veřejnost k otevřenosti, o názorech většiny mluvíš s despektem a používáš znevažující termíny. Problémy bys řešil, až by vyskytnuly, protože nemá cenu "hysterčit". Wir shaffen es. Je to přesně ten nebezpečný přístup, který mě znepokojuje. Jenom doufám, že se nikdy nebudeš věnovat politice.
    @Amaroun aha, takže je v pohodě, že jsou čtvrti, kde je ženská vnímaná jako kus masa? Dokud to není na mým dvoře neměla bych se tedy asi znepokojovat... Já jsem taky nikdy nebyla zásadně proti přijímání uprchlíků (= lidí, kteří jsou ve svojí původní domovině v ohrožení života a utíkají, aby se zachránili, také bych nechtěla žít ve válečné zóně). Přijímat ale všechny migranty bez jakéhokoliv řádu nebo identifikace, je značný risk. Brala bych jim otisky prstů, klidně i vzorky DNA, já bych svoje také se skřípáním zubů poskytla, pokud by to bylo plošně uzákoněno kvůli přílivu migrantů. Je zřejmé, že slovu o původu nelze u každého věřit, tedy lepší je prověřit všechny než nikoho. Hlavně pokud je znát, že někteří z přistěhovalců (neříkám většina ani menšina, ale jednotlivci, které by bylo možno spočítat na prstech jedné ruky to zjevně nebudou) má o některých evropských zákonech a svobodách poněkud zkreslené informace. Nedovedu si představit, že by se tady běžně muži chovali takto nechutně a bez zábran, tenhle postoj k ženám není kulturní perla, která by měla požívat ochrany svobody slova a náboženského vyznání.
    Je snad jasné, že v jiných částech světa (severní Afrika, Blízký východ) mají lidé odlišné hodnotové žebříčky a kulturní zázemí než v Evropě. Je nesmysl myslet si, že po příletu sem budou všichni migranti umět zacházet s nově získanou svobodou a možnostmi, je blbost jim hned dát peníze, ubytování a nechat je v tom plavat a čekat, že budou vděční a poslušní a začlení se do společnosti, které vůbec nerozumí. Na demokracii je autoritářské režimy v jejich domovinách rozhodně nijak skvěle nepřipravili.
  • @Amaroun: Zajímavé je, jak se pořád někdo stará o Rusko, místo aby řešil záležitosti u sebe doma :D
    Amaroun napsal(a):

Jako já se budu jednou fakt bavit, až někde na území Ruska vznikne nějaká obdoba Islámského státu jen s atomovkama, protože Inguši, Turkmeni a Čečenci mají mladých mužů schopných bojovat dost a proti nim se postaví tak akorát německy mluvicí společnost Syřanů a Turků. :D

Putin dal několikrát celkem jednoznačně najevo, kde jsou hranice "svobody vyznání". Pro ty nedůvtipné tu byla první čečenská válka a třeba současné ruské angažmá v Sýrii. Tohle jasné stanovení mantinelů Evropa zatím nedokázala. Obáváš-li se toho, že by se islamisté zmocnili jaderného arzenálu RF, tak věz, že ten má i Francie, kterou zřejmě vidíš na vymření, chápu-li tu poslední větu dobře.
    Amaroun napsal(a):

Češi se svou demografickou situací se tak akorát tak budou moc prohánět na kriplkárách po turistických stezkách aneb poznej naší kulturu dokud nezmizí. :D Schopnost si jí udržet je minimální, schopnost budovat něco nového taky... :/

Demografická situace se průběžně mění. Ten proces má samozřejmě určitou setrvačnost a slabé ročníky musejí vždy počítat s určitým poklesem životní úrovně, pokud nechtějí své rodiče nechat venku na mrazu. Ale rozhodně to není proces nevratný. Mimochodem, řešit sociální problémy neustálým navyšování populace je akorát vyhánění čerta ďáblem. A její nevyšování importem zvenčí je blbost na kvadrát.

Uvidíš, jak se na to budeš koukat za pár let. Vybudovat si k něčemu vztah chce čas a nemá cenu to lámat přes koleno. Přičemž není nutné, aby ta věc byla perfektní. Já se možná dřív také na některé věci díval zbytečně s despektem, viz. co ti psala svoa00.
    Ještě teda viz ta demografická situace Česka. Z hororové úrovně kolem přelomu tisíciletí se podle ČSÚ loni dostala na hodnotu 1,53 dětí na ženu (což se nezdá jako nic extra, ale je to pořád nejlepší číslo ve střední Evropě). Zdá se, že u Čechů není nízká porodnost pomalu kulturní záležitost jako v Německu, ale že pokud stoupají platy a je nízká nezaměstnanost, tak Češi dají státu víc budoucích daňových poplatníků. To není jaderná fyzika. Pro tenhle rok staťák předpokládá ještě o něco lepší číslo, takže není třeba být škarohlíd. V případě nutnosti legalizujeme všechny ilegální bratry z Ukrajiny a/nebo snížíme slovenskou nezaměstnanosti a pár procentních bodů =D
    upraveno 11. ledna 2016
    Mě hlavně baví ta představa, jak budou mladí muslimové z Evropy (kteří už jednou z války prostě zdrhli) bojovat za evropský hodnotový odkaz =D

Jinak k debatě:
    A: Skupina XY nezpůsobuje problémy.
    B: Příslušníci skupiny XY způsobili problémy 1, 2.
    A: To byla výjimka, kterou nelze vztahovat na celou populaci, a vůbec nemá co do činění s jejich neschopností přijmout hodnoty hostitelské země.
    B: Chování příslušníků skupiny XY je takové konzistentně, viz reakce v testu.
    A: Ale ty reakce jsou důsledkem provokace, nemá provokovat.

Čímž zároveň A přiznává, že takové reakce jsou a vnímá je, ale na vině je netolerance nikoli skupiny XY, ale vůči skupině XY... Trochu mi to připomíná dobu, kdy byla vyhlášena fatwa nad Salmanem Rushdiem a mnoho západních "intelektuálů" a i křesťanských (katolických i protestantských) se k tomu vyjádřila tak, že je to vlastně pochopitelné, protože šlo o útok na víru.

Jen tak mimochodem, k tomu tutlání:
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/391489-kolin-strhl-lavinu-svedska-policie-pres-rok-tutlala-osahavani-nezletilych-divek-na-festivalu.html
  • @flanker.27 pár ojedinělých incidentů, s tím přece holka musí počítat, když jde na koncert sama nebo jen s kamarádkama, všichni to přežili, žádný problém.
    flanker.27 napsal(a):

Mě hlavně baví ta představa, jak budou mladí muslimové z Evropy (kteří už jednou z války prostě zdrhli) bojovat za evropský hodnotový odkaz =D

"První útok proběhl 11. března v Toulouse, jeho obětí byl francouzský muslimský voják sloužící u výsadkářů." Mám pocit, že spousta z nich už slouží - nevím jestli za francouzský hodnotový odkaz, ale nepřipadalo by mi to divné. Kultura nemusí být konzistentní.

@Dreamer Ne to si nemyslím ( má cenu proti tomu bojovat), ale taky si nemyslím, že nemá cenu si namlouvat, že ghetta jen tak prostě jednoduše zmizí. Je to o systému a ten nikdy nebude dokonalý.
    @Amaroun Ale to mi neříkáš nic nového. Ostatně jeden z policistů, kteří byli zabiti loni v lednu při útoku na Charlie Hebdo (ten, co byl natočen), byl rovněž přistěhovalec.
    Jen nevím, jestli poukaz na to, že tato kultura likviduje vlastní členy, kteří ji opouštějí (tak jako ty ženy, které musí žít v anonymitě), zrovna zapadá do obrazu mírumilovných inženýrů a doktorů, které máme vítat s otevřenou náručí, aniž bychom jakkoli prověřovali, co jsou zač a jakou mají minulost.
  • upraveno 12. ledna 2016
    @Amaroun mě je jasné že ghetta z evropských metropolí nezmizí, jen bych ex-ante rád zabránil ghettům třeba v Praze (kdyby to záleželo na mě a nebyl jeden z výše zmíněných plebejců, který křičí na těch internetech), tak to dávám najevo alespoň svým názorem a doufám že politická garnitura mé volání vyslyší :)

Nevím proč by slečna Květuše, nebo kterákoliv jiná žena/muž/transka, zkrátka kdokoliv když jde domů třeba z práce, měl použít nějaký obchvat, jenom protože jeho cesta vede přes nějaké podobné území smrti/urážek. Je to proboha městská část, nikoliv minové pole či válečná zóna. V těch videích je to snadno propojitelné s muslimskou komunitou, která sem leze, protože očekáváme že mají hodnoty jako my, ale ono to tak není, ostatně ten pán v tom videu z Událostí říká "až tady bude zavedeno islámské právo..". TOHLE sem jedou dělat, možná že ne většina, ale až tady začnou potíže, útoky se vystupňují (jakože se vystupňují), tak ti co sem přijeli za lepším životem na to stejně neřeknou ani slovo, protože budou dál mlčet, stejně jako mlčí teď, když jejich vlastní lidi napadají čistokrevné árijské ženy v evropských městech.

Celá tahle debata by byla úplně bezpředmětná, pokud by si sluníčka sundala klapky z očí a přiznala, že Evropa je děravá, že se sem dostávají i nebezpeční lidi. Že mezi nimi JSOU teroristi, že cesta do Evropy je drahá a že nikdo neví kde ti "chudí uprchlíci" berou peníze na cestu, koho kvůli penězům mohli zabít, v lepším případě okrást. A protože zastávám názor košile bližší než kabát (navíc kabát z předaleké galaxie), tak si sem bereme tuhle svoloč, a světově nejstarší komunity křesťanů jsou tam masakrovány, systematicky likvidovány a my řešíme jestli se náhodou nechováme nemorálně, když se bráníme vlastní kulturní likvidaci naprosto netolerantním náboženstvím, který neprošlo během svých násilných dějin žádnou obrodou, renesancí či čímkoliv jiným.

Omlouvám se za trochu roztěkaný text, jen mě totálně nasere, když si přečtu odkaz od flankera o tom že švédská policie (určitě v dobré víře, aby ochránili ty ukřivděný chudáčky přes pogromem) tutlá znásilňování nezletilých nějakými bestiemi z tramtádistánu............ a hned potom si přečtu x důvodů, proč je fajn bejt multikoktejl a mít je tady a zachovat si humanistickou tvář.
  • AvivAviv
    upraveno 12. ledna 2016
    Multikoktejl je bezva, vážně, zahŕňa uplatňovanie svojich práv a svojej kultúry. Takže by sme sakra mali uplatňovať svoje práva a chrániť svoju kultúru, keď nám ju iná kultúra ohrozuje. To súčasné multikulti je spackané a vlastne vôbec nerobí česť pôvodnej idee o symbiotickom spolužití a vzájomnom obohacovaní kultúr. Zatiaľ jej nedostáli návštevníci z juhovýchodu a vlastne ani my, lebo ten náš spôsob života nechávame napospas.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.