Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Viz:
Stejně jedna strana druhou nepřesvědčí, přičemž ovšem nemám pocit, že by Vena patřil mezi sluníčkáře, prostě nějaké skutečnosti vyhodnotil jinak než já. Budoucnost to rozhodne.
@Vena Mimochodem, jestli jsem někde moc tlačil, tak se omlouvám, tyhle věci mě vždycky rozhicujou.
Ale rozeberu tedy par citaci z toho videa.
2:26: "Somalian rape victim, 13, stoned to death". Jeden somalsky pripad prece nereprezentuje mysleni vsech somalskych muslimu, a uz vubec ne tech z ostatnich zemi. Je to opakujici se argument, ale prijde mi, ze je proste dulezite jej drzet na pameti.
3:10: "Sweden, which has enjoyed a rape rate rise of 1400 %". Toto je zavadejici. Definice znasilneni se ve Svedsku v poslednich letech zmenila. Zdroj.
3:27: "Feminists...". Co maji feministky spolecneho s uprchliky jsem nikdy moc nepochopil. Podle me to vytahuje jenom, protoze je proti feministkam (viz jeho kanal).
5:17: "German politicians hate the german people". Kde na to prisel? Dal potom pokracuje s neuveritelnym varenim z vody.
5:30: Gregor Gysi. Jak jsem psal predtim, spatne prelozene video. Mas to napsane treba pod originalnim videem.
5:50: "They even celebrate the possibility that muslim migrants will outnumber germans in major cities within 20 years". No dobre, ale tak snad jeden politik nevyjadruje nazor vsech politiku. Nasi politickou sferu taky nezstupuji pouze politici jako je Konvicka, Ransdorf nebo Klan.
Mne se na tom videu nelibi vic veci, uz ciste jeho ton, za ktery by se nemusel stydet ani Hitler ( :-P ), mi prijde jako hlavni "red flag". Kriminalita puvodnich obyvatel vs kriminalita imigrantu. Nebo napriklad jak velky je problem terorismus v porovnani s poctem obeti na silnicich. Tys vytahl citace z Koranu, tak jsem ja vytahl citace z Bible, protoze jsem ti chtel poukazat na to, ze soudit lidi na zaklade toho co ctou uplne nemuzes. Jsou to proste humanisti, kteri chteji, aby se meli vsichni stejne dobre. Ta posledni veta proste vubec neni pravda. Dobre. Nedodam ti presne data o evropskych imigrantech (protoze zatim ani moc nemuzou existovat), ale data o ostatnich imigrantech:
Jsou imigranti/uprchlici pritezi pro ekonomiku? Vyzkum ukazuje, ze ne, ne, a zase ne.
Jsou imigranti/uprchlici dobri pro ekonomiku? Vyzkum naznacuje, ze ano a ano.
Co se vzdelani tyce, vyzkum naznacuje, ze rozdil ve vzdelani puvodnich obyvatel a nekvalifikovanych imigrantu se uzavira uz u jejich deti. Zdroj. Nevsiml jsem si. Zminku o zdrojich vidim poprve v predchozim prispevku. Kdyz ja se postavim na namesti, protoze je novy rok (a chci videt ohnostroje), a nekdo tam spacha zlocin, tak nejsem prece automaticky pachatel. Tech 1000 lidi, co tam bylo, ani nebyli imigranti. To nejsou otazky, ktere by pokladal nejaky redaktor. To je v podstate diskuze, kde se jeden uprchlik rozhodl, ze odpovi na otazky ostatnich lidi, kteri navstevuji reddit. Kdokoliv se ho na neco mohl zeptat, ja, nebo treba ty. Ta otazka tam je, protoze se na ni nekdo holt zeptal. Nema no, jak jsem psal vyse, ani to zadny seriozni rozhovor byt nema. Je to proste diskuze s nahodnym uprchlikem a je podle me zajimava, protoze dava beznemu cloveku moznost dozvedet se neco i primo od imigranta. Mne taky :D ... Uz mne to nebavi, mame proste jine nazory, a to je v poradku. Popravde, uz na internetu diskutuji hodne dlouhou dobu, a mam pocit ze nikdy se mi nikoho nepovedlo o necem presvedict. Pokud si ten nazor jeden s diskutujicich nakonec zmeni, tak to bude dlouho po te diskuzi, nekdy v klidu u piva nebo pri cteni knizky mu to proste zacne stourat v hlave :) ... Tak je to vzdycky u me :)
Nejhorsi je, ze s tou diskuzi je dost tezke prestat, kdyz na nejaky prispevek neodpovim (a vim jak na nej odpovedet), tak mi to proste prijde blbe :) Bez problemu. To naprosto chapu, o politice se proste diskutuje strasne spatne. Kdyby jsme se treba bavili o vede, tak je to mnohem jednodussi :)
@Mellien To nerikam. Jen rikam, ze situace je proste slozita. Neni, viz http://www.bbc.com/news/magazine-19592372
To ale neznamena, ze zaujmu (ciste kvuli teto hlasite minorite) opacny nazor. Jejich argumenty me casto docela dost vytaci, ale nenecham si tim ovlivnovat svuj vlastni nazor :)
Navic, jak rikam, je to hlasita minorita, existuje mnoho lidi s podobnym nazorem, kteri jsou naprosto normalni. Neni treba je vsechny hazet do stejneho pytle.
Pokud jde o popravy, čím to, že tři země s největším počtem popravených na počet obyvatel jsou právě muslimské země, Rovníková Guinea, Írán a Saúdská Arábie? Ty případy ukamenování jsou špička ledovce, i jeden případ provedený oficiálně je více než jsem ochoten tolerovat. jejich společnost proti tomu každopádně neprotestovala, tisíce lidí se na to v uvedených případech šly dívat.
Pokud jde o zdroje, napsal jsem např. "Takže teď co je tím nekvalitním zdrojem a co prokazuje, že nekvalitní je?"
Pokud jde o tu definici znásilnění a způsob evidence, to už jsem si včera vysvětloval s paulem, v tebou linkovaném článku, který mi včera linkoval i paul, se říká:
"But the major explanation is partly that people go to the police more often, but also the fact that in 2005 there has been reform in the sex crime legislation, which made the legal definition of rape much wider than before.
The change in law meant that cases where the victim was asleep or intoxicated are now included in the figures. Previously they'd been recorded as another category of crime."
K tomu jsem uvedl:
Jenže třeba v našem právu tohle je dávno. Český trestní zákoník říká:
Kdo jiného násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu styku, nebo kdo k takovému činu zneužije jeho bezbrannosti...
Bezbranností se myslí právě i stav, kdy je osoba pod vlivem alkoholu a nemůže vzdorovat. A to je v našem právu už pěkně dlouho a statistiky máme úplně jinde než Švédsko. Tvfrdím, že v tohle tedy příčina není. I v tom článku se opatrně píše:
"There might also be some increase in actual crime because of societal changes."
Vůči nám tedy nejde naprosto o žádný rozdíl, proto ne, tohle vysvětlení o změně legislativy neakceptuji jako hlavní a univerzální příčinu rozdílu v číslech.
Zbytek debaty ti případně ukáže paul :)
A pokud jde o ty otázky, tím, žer je to "součást debaty", je to celé ještě mnohem jednodušší, uvědom si, že na formě vůbec nezáleží, abys mohl tuhle demagogickou formu použít.
No, a teď jsem porušil to, co jsem slíbil, takže tohle bylo už opravdu poslední. Omlouvám se všem.
nejlepší je být v inkriminovanou dobu na místě (ideálně pokud sám neskončíš mezi okradenými). Ve finále stejně nemůžeš být na všech místech naráz. V mém původním příspěvku jsem se raději nějakým počtům vyhýbal, protože i v německých médiích zpočátku mnoho informací nebylo. Fakta v podobných případech ověříš jen těžko - jedna skupinka pachatelů bude mít na triku vícero přepadení. Můžeš pouze odhadovat, byť i to se dá dělat nějak kvalifikovaně. Ono právě až tak "senzační" nebylo, proto jsme na něj poukazovali. Celkem věcně a bez patosu vypíchlo podstatu problému. Jak rozsáhlý je nějaký fenomén z jednoho videa samozřejmě neurčíš nikdy. A jsme i nadále. Přesněji řečeno žádné důkazy o konkrétní vině jedné ze stran dosud nikdo nepředložil.
V tom Kolíně už bylo podáno přes 300 trestních oznámení, obdobné incidenty, byť zřejmě menšího rozsahu, jsou hlášené z dalších měst (Hamburg, Düsseldorf, dokonce rakouský Salzburg). A nemají je na svědomí našinci, zelení pidimužíčci z Marsu, ale právě ti "neškodní uprchlíci", o kterých je od počátku řeč. A všichni "vítači" se kroutí jak hadi na pekáči a vymýšlejí jeden krkolomnější argument za druhým, než aby přiznali, že obavy střizlivě uvažující většiny byly na místě. Velmi výstižně to tu napsala svoa00: Krom toho jsem už na začátku zdejší migrační debaty zdůrazňoval, že vidím mnohem závažnější rizika než terorismus či "běžná" kriminalita. Takže tyhle události z Německa můžeš brát jen jako takovou ochutnávku začleňování migrantů do naší kulturní zóny.
Ano, v Bibli jsou skutečně podobné dogmatické pasáže jako v Koránu, jenže jak už tu flanker opakoval mnohokrát, pro současnou podobu naší společnosti už dávno nejsou tím určujícím - náš hodnotový systém totiž nezamrznul na stavu z počátku 15. stol. (Zrovna jsem začal číst Vondruškovu Husitskou epopej, kde autor naší tehdejší společnost rozhodně nijak nešetří.)
Ještě před 150 lety u nás bylo nepřijatelné, aby vdaná žena chodila prostovlasá (bez čepce či šátku), nebo že by někdo nechodil do kostela, zejména na vesnici. Islámský svět prochází svojí reformací, některé myšlenky se tam uchytí dřív, jiné později, další třeba vůbec. Kuklturní "osvěta" tam navíc často přicházela zvenčí násilnou cestou, dřív než společnost ke změnám dozrála. Což bývá většinou spíš kontraproduktivní.
K uprchlikum. Jak rikam, nechce se mi uz moc pokracovat v diskuzi. Takze zareaguji jenom ve zkratce. V nekterych vecech s tebou souhlasim. Islam je problematicky. Uprchlici budou nadale delat problemy, a to ve vetsi mire, nez puvodni obyvatele. Asimilace bude slozita. Ja ale proste verim v nekolik veci, diky kterym jsem zaujmul pro-uprchlicky nazor:
- V sirsim kontextu nejsou a nebudou problemy, ktere imigranti zpusobuji, zas tak velky problem.
- Uprchlici se prizpusobi. Tlak spolecnosti je k tomu donuti. Vetsina lidi nema chut delat problemy. Kdyz vidim, jak rychle se zmenil nazor na homosexualitu v USA, relativne hodne krestanske zemi, verim, ze se toho da dosahnout i u muslimu.
- Z ekonomickeho hlediska imigrace nezpusobuje problemy, prave naopak. S timto souhlasi velka vetsina ekonomu.
- Kdyz ty imigranty posles zpet, jejich problemy tim nevyresis. Jediny rozdil bude v tom, ze budou problemy delat jinde, kde neexistuje legislativa, ktera by jim v tom branila.
Dale je rozhodne pravda, ze googleni zdroju nestaci, je treba si je cist a hodnotit, pouzivat kriticke mysleni. Dulezite podle me je se aspon trosku zajimat o opacny nazor, a podivat se na jeho argumenty. Malokdy je intuitivni reseni to nejlepsi reseni. Svet je slozity :)
http://zpravy.idnes.cz/francouzka-prchla-ze-sparu-islamistu-dwv-/zahranicni.aspx?c=A160110_154621_zahranicni_ert
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
Mimochodem procházel jsem si knihu Střet Civilizací a je zajímavé kolik toho Huntington věděl v době vydání. Dost mne překvapilo, že "předpověděl" rozpad Ukrajiny na pro-západní a na pro-ruskou. Taky to, že Krym se vrátí Rusku. Dá se tam najít spoustu názoru, jenž se nějak kolidují ze současnou krizí. Teď jsem rozečetl Fergusona - Civilization: The West and the Rest ( Civilizace : Západ a zbytek světa - Niall Ferguson), tak jsem zvědaví jak to bude tam. :-) Takový Marek Vácha či Cílek to hrozně chválili...
zatím neexistujících ghettechuličkách po desáté hodině norma.. Mimochodem, slečna Květuše by asi potřebovala protáhnout nějakými uličkami :)Kdyby tu bylo nějaké sluníčko (taky si nemyslím že Vena je sluníčko), jistě mi řekne že se taková věc nemůže stát, ghetta, znásilňování, apod. Ale když před časem krize začínala, a lidé vyjadřovali obavy že se vůbec nějaké to znásilnění může stát, byly rázem kamenováni a nálepkováni jako rasisti/xenofobové apod. Nyní si přiznejme že se to může stát, tak můžeme zkusit předejít zhoršování.
Evropská komise dokáže po nálehání lékařů v mžiku změnit vyhlášky o transmastných kyselinách ve ztužených tucích, ale
nechcenedokáže spíchnout legislativu, jak minimálně problémové transportovat pryč, nebo nedejbože lustrovat kvalitně ty příchozí..Už vůbec nechápu, že jsme tak moc tolerantní, že řešíme fakt že nám hrozí nějaké násilí.. Mě přijde už neakceptovatelné třeba toto:
Takže co je to za společnost, když se jejich ženy domáhají práva nosit na sobě nějakej pytel, ale pak plivou na člověka s jarmulkou...
nebo toto:
ghettchodit? To je jako kdyby jsi mi řekl ať si zajdu na kávu místo na Manhattan do některých částí Bronxu. Jestli má rozum, tak se vyhne místům, které jsou pro ní nebezpečné.Jako já se budu jednou fakt bavit, až někde na území Ruska vznikne nějaká obdoba Islámského státu jen s atomovkama, protože Inguši, Turkmeni a Čečenci mají mladých mužů schopných bojovat dost a proti nim se postaví tak akorát německy mluvicí společnost Syřanů a Turků. :D Češi se svou demografickou situací se tak akorát tak budou moc prohánět na kriplkárách po turistických stezkách aneb poznej naší kulturu dokud nezmizí. :D Schopnost si jí udržet je minimální, schopnost budovat něco nového taky... :/
Je snad jasné, že v jiných částech světa (severní Afrika, Blízký východ) mají lidé odlišné hodnotové žebříčky a kulturní zázemí než v Evropě. Je nesmysl myslet si, že po příletu sem budou všichni migranti umět zacházet s nově získanou svobodou a možnostmi, je blbost jim hned dát peníze, ubytování a nechat je v tom plavat a čekat, že budou vděční a poslušní a začlení se do společnosti, které vůbec nerozumí. Na demokracii je autoritářské režimy v jejich domovinách rozhodně nijak skvěle nepřipravili.
Uvidíš, jak se na to budeš koukat za pár let. Vybudovat si k něčemu vztah chce čas a nemá cenu to lámat přes koleno. Přičemž není nutné, aby ta věc byla perfektní. Já se možná dřív také na některé věci díval zbytečně s despektem, viz. co ti psala svoa00.
Jinak k debatě:
A: Skupina XY nezpůsobuje problémy.
B: Příslušníci skupiny XY způsobili problémy 1, 2.
A: To byla výjimka, kterou nelze vztahovat na celou populaci, a vůbec nemá co do činění s jejich neschopností přijmout hodnoty hostitelské země.
B: Chování příslušníků skupiny XY je takové konzistentně, viz reakce v testu.
A: Ale ty reakce jsou důsledkem provokace, nemá provokovat.
Čímž zároveň A přiznává, že takové reakce jsou a vnímá je, ale na vině je netolerance nikoli skupiny XY, ale vůči skupině XY... Trochu mi to připomíná dobu, kdy byla vyhlášena fatwa nad Salmanem Rushdiem a mnoho západních "intelektuálů" a i křesťanských (katolických i protestantských) se k tomu vyjádřila tak, že je to vlastně pochopitelné, protože šlo o útok na víru.
Jen tak mimochodem, k tomu tutlání:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/391489-kolin-strhl-lavinu-svedska-policie-pres-rok-tutlala-osahavani-nezletilych-divek-na-festivalu.html
@Dreamer Ne to si nemyslím ( má cenu proti tomu bojovat), ale taky si nemyslím, že nemá cenu si namlouvat, že ghetta jen tak prostě jednoduše zmizí. Je to o systému a ten nikdy nebude dokonalý.
Jen nevím, jestli poukaz na to, že tato kultura likviduje vlastní členy, kteří ji opouštějí (tak jako ty ženy, které musí žít v anonymitě), zrovna zapadá do obrazu mírumilovných inženýrů a doktorů, které máme vítat s otevřenou náručí, aniž bychom jakkoli prověřovali, co jsou zač a jakou mají minulost.
Nevím proč by slečna Květuše, nebo kterákoliv jiná žena/muž/transka, zkrátka kdokoliv když jde domů třeba z práce, měl použít nějaký obchvat, jenom protože jeho cesta vede přes nějaké podobné území smrti/urážek. Je to proboha městská část, nikoliv minové pole či válečná zóna. V těch videích je to snadno propojitelné s muslimskou komunitou, která sem leze, protože očekáváme že mají hodnoty jako my, ale ono to tak není, ostatně ten pán v tom videu z Událostí říká "až tady bude zavedeno islámské právo..". TOHLE sem jedou dělat, možná že ne většina, ale až tady začnou potíže, útoky se vystupňují (jakože se vystupňují), tak ti co sem přijeli za lepším životem na to stejně neřeknou ani slovo, protože budou dál mlčet, stejně jako mlčí teď, když jejich vlastní lidi napadají čistokrevné árijské ženy v evropských městech.
Celá tahle debata by byla úplně bezpředmětná, pokud by si sluníčka sundala klapky z očí a přiznala, že Evropa je děravá, že se sem dostávají i nebezpeční lidi. Že mezi nimi JSOU teroristi, že cesta do Evropy je drahá a že nikdo neví kde ti "chudí uprchlíci" berou peníze na cestu, koho kvůli penězům mohli zabít, v lepším případě okrást. A protože zastávám názor košile bližší než kabát (navíc kabát z předaleké galaxie), tak si sem bereme tuhle svoloč, a světově nejstarší komunity křesťanů jsou tam masakrovány, systematicky likvidovány a my řešíme jestli se náhodou nechováme nemorálně, když se bráníme vlastní kulturní likvidaci naprosto netolerantním náboženstvím, který neprošlo během svých násilných dějin žádnou obrodou, renesancí či čímkoliv jiným.
Omlouvám se za trochu roztěkaný text, jen mě totálně nasere, když si přečtu odkaz od flankera o tom že švédská policie (určitě v dobré víře, aby ochránili ty ukřivděný chudáčky přes pogromem) tutlá znásilňování nezletilých nějakými bestiemi z tramtádistánu............ a hned potom si přečtu x důvodů, proč je fajn bejt multikoktejl a mít je tady a zachovat si humanistickou tvář.