Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1347348350352353581

Komentáře

• upraveno 12. ledna 2016
    "jen bych ex-ante rád zabránil ghettům třeba v Praze" - Tak pravděpodobnost, že vznikne nějaký hustý ghetto v Praze je podle mne malá. Nejsem odborník na Ghetta, ale už jenom velikost a významnost Prahy hraje roli. Asi by stálo za to třeba porovnat s Vídní. A když už tak by vzniklo uprostřed Prahy, kde je nejvíce volných bytů :D Což mne tak napadá, že když srovnám historický centra hlavních měst, tak zrovna to pražské, hlavně s tím Václavkem, si moc dobře nestojí - uprchlík, neuprchlík v porovnání s jinými. :-?

"Nevím proč by slečna Květuše, nebo kterákoliv jiná žena/muž/transka, zkrátka kdokoliv když jde domů třeba z práce, měl použít nějaký obchvat, jenom protože jeho cesta vede přes nějaké podobné území smrti/urážek." - Tak ty jsi mluvil o tom, že by potřebovala někde protáhnout nějakou uličkou. Jenže ona se vyjadřuje, že neexistuje zatím náznak, že by něco ohrozilo její běžný život - nevyjadřuje se k tomu, že by ty rizika neznala.

Ještě k tomuhle "a hned potom si přečtu x důvodů, proč je fajn bejt multikoktejl a mít je tady a zachovat si humanistickou tvář." - já předpokládám, že když všichni tři hlavní státníci (nebo aspoň ta Merkelova) prohlásili, že multikulturalismus v Evropě selhal, že kalkulují do čeho jdou.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Mě jen fascinuje, že ti největší "humanisti" se vlastně dopouští rasismu - říkat, že se nemá chodit někam, kde jsou arabové nebo chodit kolem arabů obloukem, je rasismus jak blázen...
  • Nic lepšího tam nemáš? :D
  • @Amaroun Tak aspoň že přiznáš, že se tu snažíš vyhrát debilní rétorický souboj... bravo.
    @Amaroun Tobě to nepřijde fascinující? (A nemyslela jsem tím nikoho odtud, ale politické představitele.)

Já jsem humanista se sluníčkovými sklony (chci světový mír, konec hladomorů, vodu pro všechny a vlastně aby se všichni lidi na světě měli dobře a chovali k sobě, zvířatům, rostlinám, prostě celé planetě hezky), ale vyřešit současné útoky tím, že se někam nebude chodit a už vůbec ne žena sama a po tmě, to je pro mne naprosto nepřijatelné!
    @Krisa (A nemyslela jsem tím nikoho odtud, ale politické představitele.) - tak ono to vypadalo, že jsem to já, kdo je nakonec rasista. Představitelé nevím - já tohle automaticky netvrdím. Mně přijde vtipný i to, že by člověk měl mít na délku paže okolo sebe prostor - ale snažím se to brát s nadhledem. Moje rétorika není cílena na to primárně se vyhýbat Arabům na ulici, ale nechodit do míst, která vím, že jsou nebezpečná - kam například policie - pochůzka sama nevkročí. Nemyslím si, že by se měl někdo nějak zvlášť vyhýbat místům kudy chodí do školy nebo do práce (přece jenom už mi není těch 12 let kdy jsem si připadal bezmocný). Ale nějak nemám chuť už to do detailu rozebírat, protože se vzdaluji od toho co mi přišlo mimo a to:" Slečna Květuše se sice volně může pohybovat po Kolíně ale pro jistotu jí vezmeme do nějaké nebezpečné uličky, aby věděla zač je toho loket!"

@svoa00 Ne já se nepovažuji za nějakou elitu. Já si tady tříbím svoje názory a jsem schopný uznat, že v něčem se můžu plést. Uznávám, že ty lidi by nějak kontrolovaný být měli. I když mne přijde málo pravděpodobné (vzhledem k počtu), že by dokázali odhalit všechny potencionální nebezpečné osoby, ale aspoň nějaká úspěšnost že jo. Ne a nějakou super radost z toho nemám, že se sem ty lidi tlačí, protože je to podle mne jenom začátek (studuji věci ohledně zavlažování, takže nějakou představu o tom co může přijít pokud bude blízký východ dál vysychat mám). :-s
    upraveno 12. ledna 2016
    Amaroun napsal(a):

tak ono to vypadalo, že jsem to já, kdo je nakonec rasista.

Chichi, já čekala, jestli se někdo bude cítit jako ta pověstná husa :P
    Amaroun napsal(a):

nechodit do míst, která vím, že jsou nebezpečná - kam například policie - pochůzka sama nevkročí

To je sice rozumné, ale není rozumné nechat vytvářet taková místa nová. Proč by se měl někdo bát jít do místa, kde jsou uprchlíci? Tak to asi nebude tak v pohodě a nebude to takové obohacení (ne všichni samozřejmě, aby mě někdo nechytal za slovo).
    Nejsem pro hromadné "vystřílení", ale zákony by měly platit jak pro domorodce, tak pro přistěhovalce a uprchlíky - všechny, které se dopustili sexuálního násilí by měli potrestat stejně podle platných zákonů dané země, ať už šlo o uprchlíka, nebo kdybych to udělala třeba já.

• Krisa sexuální násilník :twisted:
    @brbr Si piš, ty nejsi? :P
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @brbr you sweet summer child... to jsi ještě neviděla to nejhorší :twisted:
  • Já si tady tříbím svoje názory a jsem schopný uznat, že v něčem se můžu plést
    Víš, my primitivní plebejci máme drobnou výhodu, když se v konečném důsledku budeme plést my, tak budeme označení za nelidy, když se budete plést vy vítači nepřátelské kultury, tak to může mít následky mnohem více fatální :)
    Tak kdo nic nedělá, nic nezkazí, že jo :D A ti plebejci to vymyslel zase kdo? Pánvička?
  • Krisa napsal(a):

@brbr Si piš, ty nejsi? :P

Pššt! :-$ :anxious:
  • Amaroun napsal(a):

Tak kdo nic nedělá, nic nezkazí, že jo :D A ti plebejci to vymyslel zase kdo? Pánvička?

To jsi nejspíš říkali i Chamberlein a Daladier. A jak to dopadlo...
  • Nechceš se třeba vrátit někam dál? Co třeba ukřivděnost, že nás ovládali Habsburkové? Mne by docela zajímalo proč takové národy jako Nizozemci, kteří jsou s námi do velikosti srovnatelní a během historie si okusili taky kde co, necítí tolik ukřivděnosti jako Češi. O nás bez nás a uprchlíci - to je terno :D
    Amaroun napsal(a):

Mne by docela zajímalo proč takové národy jako Nizozemci, kteří jsou s námi do velikosti srovnatelní a během historie si okusili taky kde co, necítí tolik ukřivděnosti jako Češi.

Otázkou je kolik znáš Nizozemců :P
  • @Krisa A kolik Němců.. Pomalu ale jistě nahrává Angela na smeč nějakému šikovnému nacionalistovi...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik Čtvrtá říše? 8-O
  • Krisa napsal(a):

Amaroun napsal(a):

Mne by docela zajímalo proč takové národy jako Nizozemci, kteří jsou s námi do velikosti srovnatelní a během historie si okusili taky kde co, necítí tolik ukřivděnosti jako Češi.

Otázkou je kolik znáš Nizozemců :P
    To je dobrá otázka - ze studia nějaký jo - ale pravda, že tam co jsem studoval jsem se spíše bavil s ostatními zahraničními studenty. Ale tak tak tipuji z mé zkušenosti, tak by na mne koukali jako na blba, proč řeším takové otázky. :D

• AvivAviv
    upraveno 13. ledna 2016
    Amaroun napsal(a):

Nechceš se třeba vrátit někam dál? Co třeba ukřivděnost, že nás ovládali Habsburkové? Mne by docela zajímalo proč takové národy jako Nizozemci, kteří jsou s námi do velikosti srovnatelní a během historie si okusili taky kde co, necítí tolik ukřivděnosti jako Češi. O nás bez nás a uprchlíci - to je terno :D

Jestli je to reakce na mně, ja som ani tak nemyslela na smutný osud Československý, ale na Európu ako celok. Keby boli ochotní povedať jasné "nie" Nemeckému porušovaniu Versailskej dohody (Vstup na demilitarizovanú zónu? Klídek... Anexia Rakúska? Klídek...) skôr, mohlo sa predísť mnohým veciam.
    Použila by som aj iný príklad, ale tí dvaja mi napadli prví, lebo to teraz berieme na dejepise.
  • upraveno 13. ledna 2016
    @Amaroun Čili navrhuješ o Mnichovské dohodě už nikdy nemluvit, protože je to přece výraz ukřivděnosti a fňukání. A sudetští Němci přece nic takového nedělají, že ne... Když vidíš dokument, ve kterém vypráví přeživší z koncentráku a je znát, že ho ty události pořád bolí, je to fňukání a má radši mlčet, aby nekazil náladu a "družbu mezi národy"... Jenže právě teď by si měli západní politici měnící (zatím jenom drobně) styl života svých zemí, i když prý nebudou teroristům ustupovat, připomenout politiku appeasementu a jak je úspěšná.

Jinak snad každý, kdo se trochu zajímá o historii evropských zemí, ví, že Češi to sice neměli snadný - hladomory, politická emigrace, nutnost národního obrození, střídání režimů v moderní době a dvě okupace - ale nejhorší ne. Slováci byli permanentně pod tlakem maďarizace. Ukrajinci měli taky drsnou jízdu historií. Polsko v moderní době převálcoval kde kdo a permanentně měnilo hranice. A to nemluvím o balkánských státech, které několik set let bojovaly s Osmanskou říší, zatímco země západní Evropy plundrovaly kolonie.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @svoa00 Který národ to neměl v minulosti těžké? Celé dějiny jsou lemované potoky krve a slz
  • AvivAviv
    upraveno 13. ledna 2016
    To je fakt, ale je tu zopár takých, čo sú buchnátované tvrdšie a častejšie.
    @Aviv To se dá těžko posoudit
  • No tak taký Žid, ten bol na vine vždy, keď sa niečo prihodilo, naprieč obomi tisícročiami, čierna ovca no matter what. Boli obvinení ešte aj z Čiernej smrti. Africké národy majú neprtržite trable odkedy si ich Európania všimli. Ale uznávam, že žiadne etnikum nie je bez viny a ani bez krivdy.
    Aviv napsal(a):

Africké národy majú neprtržite trable odkedy si ich Európania všimli..

Africké národy měly trable už dávno předtím. Zapojovaly se do prodeje otroků Arabům a vedly spolu na férovku války. Nesnáším tu představu, že kdyby nepřišel bílý muž, tak Afričani dodnes strojí kolem ohníčku, drží se za ruce a zpívají kumbaya.

Jinak se sice žádná země nevyhnula občanským válkám, epidemiím nebo okupacím, ale některé z toho vyvázly bez větších propadů. Rakousko třeba (neptejte se mě jak), do určité míry skandinávské země.
    @svoa00
    připomenout politiku appeasementu a jak je úspěšná.
    Přesně, i svatý Václav s appeasementem došel akorát tak do Boleslavi :twisted: :D
    @sfik Tak on Václav žádný pacifista být nemohl, jednoduše proto, že by ho ostatní zničili
    @Aviv Židi národ nejsou to je náboženská skupina a Afričané, ti se řezali dávno před Evropany.
    Jinak, kdybych měl říct svého kandidáta tak je to Rusko a Francie
  • sfik napsal(a):

Přesně, i svatý Václav s appeasementem došel akorát tak do Boleslavi :twisted: :D

;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.