Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
17475777980581

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    svoa00 napsal(a):

@Branislav_Gepeto Já mám taky to období ráda. V prosinci mám dokonce narozeniny, takže prosinec je pro mě měsíc oslav. Vytáhnu kozačky a oblíbený svetříky, svařuju vínu, dovolím si beztrestně ujíždět na čokoládě, jednou za rok jdu do kostela (ne jako turistka)... Listopad, leden a únor jsou pro mě ale utrpení.

Takže Prosinec je pre teba taký poklad vo vrstve bolesti :D

Prečo nemáš rada November? Je to krásny sychravý mesiac...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @svoa00 Neboj. Připravíme reformu, podle níž bude v roce 104 dnů pracovního volna. Tyto dny se budou nazývat sobota a neděle.

Se zimou a zimní pohodou - no, když je všechno hotový a je klid, je to fajn. Jinak to ale mám asi jako Nohavica...

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Branislav_Gepeto Ty věříš v sedmičku co?
  • @Branislav_Gepeto Mám ráda sníh a nevadí mi mráz, ale nesnáším to období ledových dešťů a větru a v lednu a únoru zase oblevy. Působí to na mě strašně dekadentně, jako bych se ocitla v době války :D
  • A v Praze kalamita jak na sibiři
  • Napadlo tam 2 cm sněhu? :-)
  • @brbr Asi před třema rokama bylo v centru pomalu půl metru sněhu a bylo to v pohodě :D Tady v Bohnicích zrovna poprchává, takže ta kalamita je předpokládám trolování.
  • On sice ten sníh v Praze vydrží obvykle tak do druhého dne, ale i to stačí, aby si lidi stěžovali, jak je to hrozný.

Předloni takhle nečekaně napadlo a chvíli nejezdily tramvaje do Řep (údajně proto, že někde autobus blokoval koleje). Tak jsem místo čekání vyrazil z Motola pěšky a cestou narazím flankera, který na mě volá, že potřebuje pomoct - prý s pivem.

"Že na něj bylo moc studené?", říkám si... a on tam má hned dva soudky. Tak jsme vzali každý jeden a vyrazili dál. Nakonec jsme teda došli sotva na kraj Řep, než tramvajím uvolnili cestu, takže zbytek jsme se už svezli.

Druhý pěkný zážitek mám, když jsem jednou vyrazil kupovat stromeček. Po Řepích jsem na žádný pěkný nenatrefil, tak jsem nakonec došel až ke Globusu na Zličíně. Vybral jsem stromek, hodil ho přes rameno a šel zase zpátky.

Na silnici se mezitím vytvořil pořádný "štrůdl" nedosahující ani rychlosti chůze. Z aut na mě vykukovaly oběti předvánočního šílenství, obložené nákupními taškami, s vyčerpanými výrazy typu "tak je to konečně za námi", případně vystresovanými "kde to teď proboha seženu, když to neměli tady". Oplácel jsem jim pohledem "když vám to stojí za to..", a obtěžkán pouze kýženým stromkem jsem je nechával za sebou a pokračoval mrazivým večerem k domovu.
  • Vánoce jsou tady akorát svátky komerce. V práci největší špička, přesčasy, a do toho ještě vymýšlet dárky, péct cukroví, dort (na narozky), přechodit nachlazení...

Tchyně na vánoce říká: "Tak se jdeme podívat, co nám to Ježíšek naježil." Nejraději bych ji liskla, protože ač ateistka, trošku respektu k náboženským figurám by mít mohla alespoň na svátky. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jak o tom mluvíte, tak se na Vánoce těším čím dál tím víc. Pečení cukroví doma obstarávám já, strašně mě to baví a je to pro mě celkem "relax". Ale je pravda, že jsem počet druhů trochu omezila a každý má právo zvolit 1-2 druhy, ve výjimečných případech 3, které budu péci (je nás doma 6 + 2 pséci, kterým peču psí sušenky). Dárky jsme letos vyřešili tím, ež si dáme k Vánocům nová okna + nějakou drobnůstku pro radost, co koho cvrnkne přes nos a se širší rodinou jsme uzavřeli pakt o neútočení už dříve. Na Štědrý den máme již tradičně rozdělené funkce a harmonogram, takže se ani nepotřebujeme o tom hádat :)
  • Pre mna to budu prve Vianoce s pecenim, skusim nieco nenarocne, uvidim, ako to vypali. V rodine mame nepisane pravidlo limitu, takze darceky nikoho nezruinuju. Neviem, kolko vsehovsudy investujete do nich vy, ale u mna je to pre vsetkych tak do tych 300 eur a to sme pocetna rodina.
  • @Krisa Ak to nie je tajný recept, môžem sa spýtať, čo tým psom pečieš? V živote by ma to nenapadlo, a je to super nápad. :)
    upraveno 30. listopadu 2012
    Arutha2321 napsal(a):

@Krisa Ak to nie je tajný recept, môžem sa spýtať, čo tým psom pečieš? V živote by ma to nenapadlo, a je to super nápad. :)

Jsou to psí sušenky z knížky o pečení v domácí pekárně. Jdu najít recept :)

Suroviny:
    1 hrnek teplého kuřecího vývoaru (21 - 28 stupňů - odhaduju aby to bylo chladnější než já)
    2 lžíce sušeného polotučného mléka
    2 lžíce olivového oleje (klidně normální)
    1/2 lžičky soli
    1 rozšlehané vejce
    2 hrnky hladké mouky
    1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky (když není, dávám hrubou)
    1 lžička droždí (sušené v pytlíčku)

Postup:
    Podle pořadí do pekárny a dát program na těsto (bez pekárny uhňácat a dát vykynout)
    Vyválet asi 1 cm silný plát (píšou 1,3 cm, ale pravítko si neberu)
    Vykrájet různé tvary (nebo jenom nakrájet na čtverečky)
    Nechat vykrájené 20 minut odpočinout (nechávám, než se rozehřeje trouba)
    Péct na 200 stupňů 10 minut, pak snížit teplotu na 150 a ještě 10 - 15 minut (upečené se nafouknou a mají "zlatou" barvu).
    A pak ládovat do stvůr :)
  • mam dotaz proč se na Vánoce staví a zdobí strom(jestli to někdo ví bez použití googlu)
  • @Hildegarda zkus perníčky, budeš mít pro malou svačinu ještě nadlouho a nejsou těžké.
  • @Krisa Ďakujem moc, určite vyskúšam. :)
    @Arutha2321 Vyzkoušej a pak dej vědět, co na to pséci :)
  • @Krisa Taky zkusím. Cukroví nepeču (krom perníků), ale co bych pro ty své bestie neudělala... :D
    Montezuma3 napsal(a):

@Branislav_Gepeto Ty věříš v sedmičku co?

Nie, v Chlórového rohlíka :)
    svoa00 napsal(a):

@Branislav_Gepeto Mám ráda sníh a nevadí mi mráz, ale nesnáším to období ledových dešťů a větru a v lednu a únoru zase oblevy. Působí to na mě strašně dekadentně, jako bych se ocitla v době války :D

:D To sa mi práveže páči.. Také zmočené ulice alebo zasnežené polia.. Dramatické
    M1on napsal(a):

mam dotaz proč se na Vánoce staví a zdobí strom(jestli to někdo ví bez použití googlu)

netuším... žeby niečo so slnovratom?
  • Brali si do domu vetvičku zo stromu aby im to pripomínalo že príde jar, čas obrodenia, nová nádej, znova bude pôda plodiť etc. A prečo teraz pcháme do domu celý strom tak to neviem.
    Inak, ešte jedna vec k Tywinovi.

Chmur obdivuje Tywina za jeho pragmatickosť. Neschvaľuje jeho činy, ale obdivuje, že to, čo robil, robil zo svojich dôvodov. Napr. aby pomohol rodu. Tyrion mal síce rôzne dôvody na zabitie Tywina, ale v podstate teda nesmie Tyrionov akt vraždy Twina odsudzovať, ale obdivovať ho - Tyrion tým získal eso v rukáve, ak sa pred Daenerys vychváli, že ju zbavil nepriateľa. Je diskutabilné, či mu to momentálne pomôže, no beztak, jeho čin bol absolútne logický a pre jeho osobné plány správny. :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Náš pes při výjimečných příležitostech očekává syrové hovězí :)
    A co se týče cukroví, tak jsem v týdnu naloustal ořechy. Blíží se to...

Jen k těm soudkům piva, o kterých se zmiňoval ugla, dodávám, že jsem je dostal v práci od kolegy, kterého jsem vytáhl z maléru, a vybral jsem si ten nejhorší den pro jejich transport :)
  • upraveno 30. listopadu 2012
    Tak co.Myslíte, že bude teaser tuto neděli a co od něj očekáváte?
  • brbr napsal(a):

@Hildegarda zkus perníčky, budeš mít pro malou svačinu ještě nadlouho a nejsou těžké.

este som ziadne nerobila a nemam recept, posli pls :)
  • @M1on
    Video bude, ale myslím, že spíš něco z natáčení (jako loni).
  • M1on napsal(a):

Tak co.Myslíte, že bude teaser tuto neděli a co od něj očekáváte?

myslíš pred finále BE. je to možné, ale nečakám to. nejak je ticho.
  • sveva napsal(a):

@M1on
    Video bude, ale myslím, že spíš něco z natáčení (jako loni).

a to bylo co ? to jsem asi propás
  • @sveva Ba, už si vzpomínám
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.