Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...

Číst celý článek zde
1356716

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. května 2012
    Tenhle díl jsem ještě neviděla, ale Qhorin poučující starého Mormonta jako nějakého školáka, mi v minulém díle přišel dost trapný, i když dobře zahraný.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. května 2012
    Mno Mormont ale není žádný průzkumník. Určitě né tak dobrý jako Qhorin.
  • upraveno 14. května 2012
    Lord Gepeto napsal(a):

Z Oši spravila kravu, ktorá sa vyspala s Theonom a nie žeby ho zabila, ale radšej rýchlo zdrhla, zato Theonovho vojaka (jedného zrejme na celú chodbu, ktorý ani evidentne nestál pri Theonových dverách) zabila bezproblémovo.

Proč by měla být kráva? Vyspala se s ním jen proto, aby ho "zabavila" a pak utekla spolu s chlapci. Kdyby zabila Theona bylo by z toho poprask a je možné, že by jako trest byli zabiti všichni ze Zimohradu.
    Už je odpoledne, tak budu černit klasicky jen spoilery z dalších knížek, ne „překvapení“ tohoto dílu.

Sedmý díl je o něco lepší než předešlý, respektive na většinu průšvihů bylo zaděláno minule, takže už moc není co zkazit.

· Motto dílu: „You let a halfwit escape with a cripple?“ :D
    · Od Theona je velmi hezké, že si pamatuje, co Ned vždycky říkal. Škoda jen, že se to týká pouze obrany Zimohradu... :)
    · Zlovlci zůstávají tím nejlepším z druhé série. Opět se jen mihli, ale i to potěší.
    · Ygritte rejpalka. „Nemáte ženský? Takže každý s každým? Máte ovce?“ :D
    · Harrenov je vskutku půvabná ruina.
    · Nový Hora vůbec nepůsobí dojmem hory. Spíš mírného kopečku. :(
    · Lev bádá nad otravou vlčím morem a pod záminkou zájmu o správnou výživu a růst udělá z potenciálního taviče ochutnávače. Alespoň tak na mne působila pasáž Arya × Tywin.
    · Arya hloupne. Nechat ze sebe tak snadno tahat historii... Aspoň že historku o domově má obstojnou.
    · Postrádala jsem výraznější chemii mezi Ohařem a Sansou. Tahle dvojka je jedna z nejslabších částí tohoto dílu. Škoda, u vzpoury v KL jsem byla spokojená, u „záchrany“ Dontose taky... A Ohař se ani neozval, když ho Sansa oslovila „ser“! :-O
    · Chválím Ygrittino pohrdání při rozmluvě s Jonem a její podání veleslavného „You know nothing...“. Zdá se, že se jejich role v seriálu prohodí. Jon, jako má oblíbená literární postava stojí na obrazovce za prd (udělali z něj pořádného idiota), Ygritte, kterou jsem si při čtení nijak neoblíbila vypadá mnohem sympatičtěji.
    · Robb si už možná příště „zadělá“ na RW...
    · Nepostřehla jsem, co to Dagmer ukazoval Theonovi, když „objevil“ Brana s Rickonem?!
    · Takže Irri je mrtvá...
    · Štve mne, jak Daenerys pořád zametá s Jorahem. Ano, ani v knížce nebyla vždy vrchol dobrosrdečnosti, ale když to i vidím, jednu bych jí vrazila... ;)
    · Ještě jednou chvála na Ygritte- ten její přednes, když Jonovy vysvětlovala, co se mezi nimi „stalo“... :D „...but oh I did...!“
    · Znovu se pozastavím, nad dobrosrdečností Šae. Ta holka byla mrcha, malá vypočítavá sv*ně. Proč se tedy, sakra chová k Sanse tak mile???!!! To si připravují půdu pro její uškrcení, aby nám i jí bylo líto?! >:(
    · Vrchol tohoto dílu- scéna Sansa × Cersei. Výborně zahrané z obou stran.
    · Jaime vážně použil v rozhovoru o Barristanovi slovo "painter"? Strašlivý filmový zvyk- přirovnávat špičky ve svém oboru k malířovi. Teď se nezbavím představy Barristana v bílé zbroji s velkou štětkou v ruce, Primalexem u nohou a s novinovou čepičkou na hlavě. :-O
    · Pokud vím, Jaime má být jen „kinGslayer“, ne „kinslayer“. Zaškrtit Karstarče- ano, ale utlouct Altona jen aby upoutal pozornostmi přijde zbytečné, hloupé a (zbytečně hloupě) surové.
    · Ve scéně s Quaithe vypadá Jorah jak blonďatý medvěd. +1
    · Dav u lapeného Jaimeho chvílemi vypadá, jako by si nebyl jist, zda má kamenovat, nebo ne...
    · Slušný rozhovor Tyrion × Cersei. Tyrion bohůmdík lepší než minule. Cersei má opět pohár vína. >:)
    · Poslední promluva, zasluhující pochvalu je monolog Muže beze cti. „... honorable lord Eddard Stark fucked another woman...“ by se dalo poslouchat celý den.
    · Máte problémy se svým vzhledem? Trocha dehtu to spraví! Theon je vůl (a nejsilnější často ukazovaný charakter série). A myslím, že už to ví... :D

Soundtrack bude nářez. Strašlivě se těším na tu skladbu z konce dílu (a příjezdu na Štít ve dvojce).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 14. května 2012
    Katy napsal(a):

Lord Gepeto napsal(a):

Z Oši spravila kravu, ktorá sa vyspala s Theonom a nie žeby ho zabila, ale radšej rýchlo zdrhla, zato Theonovho vojaka (jedného zrejme na celú chodbu, ktorý ani evidentne nestál pri Theonových dverách) zabila bezproblémovo.

Proč by měla být kráva? Vyspala se s ním jen proto, aby ho "zabavila" a pak utekla spolu s chlapci. Kdyby zabila Theona bylo by z toho poprask a je možné, že by jako trest byli zabiti všichni ze Zimohradu.
    Tak ako v knihe je zdôrazňované, že Theon tak veľa mužov nemá, tí mierne schaotizujú, keď sa zistí, že je mŕtvy, ľudia sa vzbúria a je to - neviem, prečo by mali byť zabití, Theon mal len malú silu. A prečo by železní muži kvôli magorovi Theonovi trestali? Zas taký rešpekt v ňom nemali. A Oša to síce spravila, aby ho zabavila, ale bola to šanca, ktorý by každý normálny človek využil...
    sederik napsal(a):

Já prostě budu nekompromisní, jde to díl od dílu, do háje (slušně řečeno). Upřímě závidím...

Ona první řáda měla mnohem jednodušší dějovou linku, míň postav i lokací a tvůrcum se tak lépe točila. Je pravda, že první řada měla větší šmrnc, ale neházel bych flintu do žita.
    Lord Gepeto napsal(a):

Tak ako v knihe je zdôrazňované, že Theon tak veľa mužov nemá, tí mierne schaotizujú, keď sa zistí, že je mŕtvy, ľudia sa vzbúria a je to - neviem, prečo by mali byť zabití, Theon mal len malú silu. A prečo by železní muži kvôli magorovi Theonovi trestali? Zas taký rešpekt v ňom nemali. A Oša to síce spravila, aby ho zabavila, ale bola to šanca, ktorý by každý normálny človek využil...

Kvůli zabití magora-Theona by nikoho netrestali. Kvůli zabití Theona-přece-jen-je-Železný-i-když-nestojí-za-nic by Strarčata a starkovce nejspíš podřezali. Nebo by se o to pokusili dřív, než by se Zimohradští vzbouřili.
    upraveno 14. května 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Lord Gepeto napsal(a):

Kvůli zabití magora-Theona by nikoho netrestali. Kvůli zabití Theona-přece-jen-je-Železný-i-když-nestojí-za-nic by Strarčata a starkovce nejspíš podřezali. Nebo by se o to pokusili dřív, než by se Zimohradští vzbouřili.
    Áno, ale aj to by podľa mňa čakali, čo povie Balon, či vôbec Balon bude chcieť Starkv potrestať alebo im poslať kvetiny :D

Ale beztak... Taká príležitosť... A nevyužiť ju... :/ Už som si predstavoval Theona mŕtveho v kaluži krvy.. To by bola jediná dobrá odchýlka od knihy :D
    Lord Gepeto napsal(a):

Áno, ale aj to by podľa mňa čakali, čo povie Balon, či vôbec Balon bude chcieť Starkv potrestať alebo im poslať kvetiny :D

Ale beztak... Taká príležitosť... A nevyužiť ju... :/ Už som si predstavoval Theona mŕtveho v kaluži krvy.. To by bola jediná dobrá odchýlka od knihy :D

Nemyslím, že by čekali na posílání květin. Jsou to Železní-vypalovat, podřezávat, krást. Neumím si představit, že by třeba jednali s Robbem o "náhradě" za Theona a výkupném za B+R. Železní neobchodují, Železní si berou.

Až si přečteš Tanec, budeš rád, že Theon přežil. ;)
    upraveno 14. května 2012
    MU: Keď myslíš ./ No budem rád asi len kvôli tomu týraniu :D
    No Theon je takový Glum, ale Gandalfův názor nesdílím :-D
    Milášek! :D

Tak už chápu, proč patří mezi mé nejoblíbenější. :)
    upraveno 14. května 2012
    Gandalf? čo? V hre o tróny? žeby ďalšia zmena Vanessi Taylor ? :D
    Vanesa z pralesa je mi uloupena :-)) Spíš jsem narážela na determinismus :-)
    upraveno 14. května 2012
    Deter... Čo? :D
    No že je "osud" předem daný :-)) A kdybys někoho zabil teď tak by nemohl učinit nějaký úžasný čin v budoucnu a spasit svět :-p

Což je právě ten paradox s determinismem - když někoho teď zabiješ, tak to není přdem dané, že ho zabiješ ? :-p :-D
    upraveno 14. května 2012
    Ak niekoho zabijem teraz tak je logické, že nespraví nič významné v budúcnu, nie? :D
    A co když někdo nezabil mě, abych v budoucnu mohla zabít někoho, koho díky téhle teorii zabít nebudu chtít? :D
    upraveno 14. května 2012
    :D Takže Oša bola zabitá v minulosti, aby nemohla zabiť Theona? :D A kto nezabil v minulom živote Waldera?!
    A kto nezabil v minulom živote Waldera?!
    ať se hlásí na místní četnické stanici :-D
    upraveno 14. května 2012
    Jarla napsal(a):

A kto nezabil v minulom živote Waldera?!
    ať se hlásí na místní četnické stanici :-D
    :D :D Toho zabijeme my.... Bude to znamenať ale, že nebude môcť zabiť Waldera? To je dilema.. Za chvíľu budem premýšľať aj nad prišliapnutím mravca, či som tým nespôsobil anarchiu v nejkom mravenisku .D
    Jo efekt motýlích křídel :-)
    upraveno 14. května 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Mno Mormont ale není žádný průzkumník. Určitě né tak dobrý jako Qhorin.

Mormont je lord velitel Noční hlídky. A žádný mlíčňák, který by potřeboval takovéto poučování. Ta scéna mi přišla stejně padlá na hlavu jako Tywinovo svěřování se Arye.
    No jedného slnečného dňa prišla lady Vanessa z rodu Taylorovcov a povedala si, že knihu GRRM prepíše.
    Sna nevěříte, že by za to mohla VT...? Ta než se k psaní scénáře dostala, tak měla jasně nalajnováno, co bude psát. A lajnování - rozvržení do dílů, základní dějové linky - dělají primárně Benioff, Weiss a Cogman. Pak to dostane GRRM, vybere si kterou epizodu bude psát on. A pak teprve dostanou něco ostatní, ale ti už rozhodně nemůžou dělat nějaký radikální změny, jestli vůbec nějaký.
    upraveno 14. května 2012
    Tak potom sa Vanesse Taylor hlboko ospravedlňujem...
    upraveno 14. května 2012
    Já ne. Pořád napsala zatím to nejhorší ze druhé série (2x07 jsem pořád neviděla). Ale je možné, že to na ni ti dva všiváci šikovně narafičili.
    Jamie zavraždil vlastního příbuzného, aby mohl utéct? Cersei pochybující o joffreyovi? To je moc.

Cersei, že pochybuje o Joffovi? Absolutní nesmysl :-) To není změna děje, ale změna charakteru :-p
    A Jamie by jiného Lannistera taky nezabil :-(
    To jsou dva úplně odlišní lidé.

V knize Cersei skutečně mluví se Sansou a říká jí, že Joff je komplikovaný, ale říká to s pýchou a láskou. Anení to nic divného. Všichni moji příbuzní pracující veškolství vám řeknou, že třídy jsou plné matek, které omlouvají u svých dětí brutální šikanu, týrání zvířat, krádeže, vandalismus... (on to tak nemyslí, klucijsou kluci,vždyť to byla jen legrace, berete to moc vážně...) Málokterá se zamyslí a řekne "hm, můj harant rozbil kočce hlavu rýčem, možná mám fakt problém...)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. května 2012
    Ale tak Cersei už se takhle odvíjí od první série, takže to mě nepřekvapilo, ale Jaime, tam ulítli hodně.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.