Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Sedmý díl je o něco lepší než předešlý, respektive na většinu průšvihů bylo zaděláno minule, takže už moc není co zkazit.
· Motto dílu: „You let a halfwit escape with a cripple?“ :D
· Od Theona je velmi hezké, že si pamatuje, co Ned vždycky říkal. Škoda jen, že se to týká pouze obrany Zimohradu... :)
· Zlovlci zůstávají tím nejlepším z druhé série. Opět se jen mihli, ale i to potěší.
· Ygritte rejpalka. „Nemáte ženský? Takže každý s každým? Máte ovce?“ :D
· Harrenov je vskutku půvabná ruina.
· Nový Hora vůbec nepůsobí dojmem hory. Spíš mírného kopečku. :(
· Lev bádá nad otravou vlčím morem a pod záminkou zájmu o správnou výživu a růst udělá z potenciálního taviče ochutnávače. Alespoň tak na mne působila pasáž Arya × Tywin.
· Arya hloupne. Nechat ze sebe tak snadno tahat historii... Aspoň že historku o domově má obstojnou.
· Postrádala jsem výraznější chemii mezi Ohařem a Sansou. Tahle dvojka je jedna z nejslabších částí tohoto dílu. Škoda, u vzpoury v KL jsem byla spokojená, u „záchrany“ Dontose taky... A Ohař se ani neozval, když ho Sansa oslovila „ser“! :-O
· Chválím Ygrittino pohrdání při rozmluvě s Jonem a její podání veleslavného „You know nothing...“. Zdá se, že se jejich role v seriálu prohodí. Jon, jako má oblíbená literární postava stojí na obrazovce za prd (udělali z něj pořádného idiota), Ygritte, kterou jsem si při čtení nijak neoblíbila vypadá mnohem sympatičtěji.
· Robb si už možná příště „zadělá“ na RW...
· Nepostřehla jsem, co to Dagmer ukazoval Theonovi, když „objevil“ Brana s Rickonem?!
· Takže Irri je mrtvá...
· Štve mne, jak Daenerys pořád zametá s Jorahem. Ano, ani v knížce nebyla vždy vrchol dobrosrdečnosti, ale když to i vidím, jednu bych jí vrazila... ;)
· Ještě jednou chvála na Ygritte- ten její přednes, když Jonovy vysvětlovala, co se mezi nimi „stalo“... :D „...but oh I did...!“
· Znovu se pozastavím, nad dobrosrdečností Šae. Ta holka byla mrcha, malá vypočítavá sv*ně. Proč se tedy, sakra chová k Sanse tak mile???!!! To si připravují půdu pro její uškrcení, aby nám i jí bylo líto?! >:(
· Vrchol tohoto dílu- scéna Sansa × Cersei. Výborně zahrané z obou stran.
· Jaime vážně použil v rozhovoru o Barristanovi slovo "painter"? Strašlivý filmový zvyk- přirovnávat špičky ve svém oboru k malířovi. Teď se nezbavím představy Barristana v bílé zbroji s velkou štětkou v ruce, Primalexem u nohou a s novinovou čepičkou na hlavě. :-O
· Pokud vím, Jaime má být jen „kinGslayer“, ne „kinslayer“. Zaškrtit Karstarče- ano, ale utlouct Altona jen aby upoutal pozornostmi přijde zbytečné, hloupé a (zbytečně hloupě) surové.
· Ve scéně s Quaithe vypadá Jorah jak blonďatý medvěd. +1
· Dav u lapeného Jaimeho chvílemi vypadá, jako by si nebyl jist, zda má kamenovat, nebo ne...
· Slušný rozhovor Tyrion × Cersei. Tyrion bohůmdík lepší než minule. Cersei má opět pohár vína. >:)
· Poslední promluva, zasluhující pochvalu je monolog Muže beze cti. „... honorable lord Eddard Stark fucked another woman...“ by se dalo poslouchat celý den.
· Máte problémy se svým vzhledem? Trocha dehtu to spraví! Theon je vůl (a nejsilnější často ukazovaný charakter série). A myslím, že už to ví... :D
Soundtrack bude nářez. Strašlivě se těším na tu skladbu z konce dílu (a příjezdu na Štít ve dvojce).
Ale beztak... Taká príležitosť... A nevyužiť ju... :/ Už som si predstavoval Theona mŕtveho v kaluži krvy.. To by bola jediná dobrá odchýlka od knihy :D
Až si přečteš Tanec, budeš rád, že Theon přežil. ;)
Tak už chápu, proč patří mezi mé nejoblíbenější. :)
Což je právě ten paradox s determinismem - když někoho teď zabiješ, tak to není přdem dané, že ho zabiješ ? :-p :-D
To jsou dva úplně odlišní lidé.
V knize Cersei skutečně mluví se Sansou a říká jí, že Joff je komplikovaný, ale říká to s pýchou a láskou. Anení to nic divného. Všichni moji příbuzní pracující veškolství vám řeknou, že třídy jsou plné matek, které omlouvají u svých dětí brutální šikanu, týrání zvířat, krádeže, vandalismus... (on to tak nemyslí, klucijsou kluci,vždyť to byla jen legrace, berete to moc vážně...) Málokterá se zamyslí a řekne "hm, můj harant rozbil kočce hlavu rýčem, možná mám fakt problém...)