Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jo výmluvu "jsou to jenom děti" mám taky nejraději :-D
To sice Mormont je, ale neni to pruzkumnik, takze to, ze da na radu sveho nejzkusenejsiho pruzkumnika dava smysl.Nocni hlidka neni tak uplne vojenska jednotka s tak striktnima pravidlama. Qhorin poslouchat musi, ale svuj nazor projevit muze. A Mormont jako dobry velitel vi, ze v tomhle pripade je opravdu dobre poslechnout Qhorina.
Jinak nechápu myšlení lidí, kteří Theonovi přejí jeho osud, který ho v Tanci potkal. To co se mu stalo bych nepřál nikomu. Nechci se ho zastávat, udělal dost špatných věcí, ale celkově ten kluk prostě měl špatný osud, který si nevybral a doplatil na něj. Ta vražda dvou mlynářských chlapců byla práce vy víte koho :-ú) A říkejte si co chcete, ale na tom, že se obrátil proti Starkům mají největší podíl viny právě oni.
Jinak jsem se podívala na sedmej díl podruhý a musím říct, že nejsem ani zklamaná, ani nadšená. Ta nepřítomnost Ducha u Jona nejspíš už zaráží i nečtenáře. Syn lorda Karstarka by jako šlechtic těžko dostal úkol hlídat vězně. Ale došlo mi, proč nejspíš Catelyn osvobodí Jaimeho - snad všichni ho už chtěj zabít a to ohrožuje život jejích dcer. Ono, chtěli mít v tomhle díle cliffhanger, ale je to další změna, která není k lepšímu.
Když zauvažuju dopředu, doufám, že s Bouří mečů si poradí líp, když chtějí ve třetí sérii zadaptovat asi jenom první zhruba půlku knížky. Nebude třeba tolik krátit. A hlavně doufám, že se tvůrci seriálu poučí z připomínek většiny fanoušků.
Na Tyriona otcův přístup třeba zapůsobil tak, že se začal paktovat s vyvrheli. Ano, je to důležitý fragment, ale celá jeho osobnost to vážně není.
A celkově mi tyhle berličky v seriálu silně vadí. Je to dělané jak pro blbce. Takový seriál si to nezaslouží.
- Jon - proč??? na bruslení na tomto rybníčku jsem fakt zvědavej, zatím se bojím, že votřískají led a ještě se pod nimi propadne
- Qarth - pěkné! že by první mrtvý "král" na cestě khalesi?
- sansa - ale jo, jen je škoda, že tu scénu nepřipravili předem - nebo tam bylo někdy řečeno "až budeš mít krvácení, staneš se Joffreyho ženou!" ? imho to tam nebylo - sice to řekli zpětně, ale už to nemělo ten náboj
- ohař - pěkné přiznání!
- tywin a arya ochutnávačka - ty scény jejich jsou parádní
- jaime - proč ne
- catelyn - nevím nevím, zda tam dokáží dát dostatečný důvod, mrtví ze zimohradu imho budou chybět - ačkoli se Cat bude určitě vykecávat...
nejlepší scéna - redukování 13tky