Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...

Číst celý článek zde
1246716

Komentáře

• upraveno 14. května 2012
    Jaimie podle mne nakonec osobně zakroutí Cersei krkem - takže si myslím, že by Lannisterku zabil, ale to je jen můj odhad - proto nebrat vážně :-)

Jo výmluvu "jsou to jenom děti" mám taky nejraději :-D
    Nevada napsal(a):

Montezuma3 napsal(a):

Mno Mormont ale není žádný průzkumník. Určitě né tak dobrý jako Qhorin.

Mormont je lord velitel Noční hlídky. A žádný mlíčňák, který by potřeboval takovéto poučování. Ta scéna mi přišla stejně padlá na hlavu jako Tywinovo svěřování se Arye.

To sice Mormont je, ale neni to pruzkumnik, takze to, ze da na radu sveho nejzkusenejsiho pruzkumnika dava smysl.Nocni hlidka neni tak uplne vojenska jednotka s tak striktnima pravidlama. Qhorin poslouchat musi, ale svuj nazor projevit muze. A Mormont jako dobry velitel vi, ze v tomhle pripade je opravdu dobre poslechnout Qhorina.
    jinak zkratky v tomhle dile mi povetsinou ani nevadi, myslim, ze to funguje dobre. Az teda na Jonovu linku, tam jsem teda hodne zvedav jak to bude pokracovat. Zatim jsem spise skepticky. Jaime zabijejici pribuzneho.. no, tam rekneme priviram oci ale budiz. Ale zmena to je a asi zbytecna. Ostatni zkratky mi prijdou dobry a zatim s nima nemam problem.
    Cersei, že pochybuje o Joffovi? Absolutní nesmysl
    Když tedy pojedeme tuhle rovinu, tak souhlas. To je nesmysl. Hlavně se tím lehce popírají - viz scény Cersei a Joffa v první řadě. Ona tam z něj tu zrůdu dělá. Anebo je to záměr? Že by jí docvaklo, proto ty pochyby? Tady nevím - neměli jsme bohužel možnost vidět na začátku POV Cersei, Tywina ad. - těžko se mi tedy odsuzuje to, co s nimi dělají, když Martin dokázal přidáním POV danou postavu zcela převrátit a z nenávděné se stal hrdina v bílém plášti. Třeba Tywin se mi v seriálu nesmírně líbí - neexsituje snad postava, kterou bych v knize nenáviděl více (fakt ne, on je pro mě horší než ...dosa'dte si). Ale vím, že je to právě proto, že neměl POV.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. května 2012
    No nevim, u Cersei její POV nezměnily můj pohled ani o píď, byla přesně taková jak jsem si myslel, jen o něco hloupější a paranoidnější.
    No, nový hora je sice možná vzhledově spíš kopeček, ale ten herec má naprosto úžasnej hlas. Přesně takhle si představuji, že by chodící hora mluvila:-) A už se nemůžu dočkat Tance s draky, abych zjistila, proč je sakra tak moc důležitý, že B+R nezůstali tu chvilku ještě doma!
    flanker.27 napsal(a):

No nevim, u Cersei její POV nezměnily můj pohled ani o píď, byla přesně taková jak jsem si myslel, jen o něco hloupější a paranoidnější.

Já s ní právě docela soucítil, když jsme na ní nahlédli z POV. A dost podobný pocit navodila právě v dnešním díle s tyrionem.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. května 2012
    Možná její kapitola v Tanci, kde se trochu začíná zpytovat, ale v Hostině? Litovat? Tam se projevoval jako naprosto omezená, zlá a hlavně neskutečně paranoidní kráva.
    K tomuto dílu psal Martin scénář?
    zavinac napsal(a):

K Černovodě. Ta teprv bude.
    flanker.27 napsal(a):

Možná její kapitola v Tanci, kde se trochu začíná zpytovat, ale v Hostině? Litovat? Tam se projevoval jako naprosto omezená, zlá a hlavně neskutečně paranoidní kráva.

V Tanci začíná být "normální". V Hostině mi přišla v první řadě pološílená z Joffovy a Tywinovy smrti, což společně s výchovou "lvice" způsobilo, že se chovala jako "naprosto omezená, zlá a hlavně neskutečně paranoidní kráva".
    Souhlas s Flankerem,Cersei se chovala jako naprosta krava. Ta jeji schopnost vsude si nadelat plno nepratel naprosto zbytecne i ze spojencu me neprestavala fascinovat. :-) (pro jistotu zacerneno, nekomu vadi i takove naznaky)
    Miss Utahraptor napsal(a):

zavinac napsal(a):

Díky. A nevíš, ke kterému dílu psal v 1. sérii?
    Alek napsal(a):

Třeba Tywin se mi v seriálu nesmírně líbí - neexsituje snad postava, kterou bych v knize nenáviděl více (fakt ne, on je pro mě horší než ...dosa'dte si). Ale vím, že je to právě proto, že neměl POV.

Heh, Tywina jsem vždy svým způsobem obdivoval. Jistě, já nemám tak krutou povahu a v tom se mi nelíbil, ale byla to dost možná nejsilnější osobnost ze všech, ke které vzhlíželi úplně všichni.
    Jinak nechápu myšlení lidí, kteří Theonovi přejí jeho osud, který ho v Tanci potkal. To co se mu stalo bych nepřál nikomu. Nechci se ho zastávat, udělal dost špatných věcí, ale celkově ten kluk prostě měl špatný osud, který si nevybral a doplatil na něj. Ta vražda dvou mlynářských chlapců byla práce vy víte koho :-ú) A říkejte si co chcete, ale na tom, že se obrátil proti Starkům mají největší podíl viny právě oni.
    Jen tak mimochodem, Bran, Rickon, Hodor a Oša se nakonec mohli vrátit na Zimohrad a skrýt se v kryptě. Oša pronesla, že cit: "we can't outrun hounds forever"... uvidíme v dalším díle
    zavinac napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

zavinac napsal(a):

Díky. A nevíš, ke kterému dílu psal v 1. sérii?
    Osmému- "The Pointy End".
    flanker.27 napsal(a):

To je obecně dojem z Hostiny a trochu Tance. Ale je to dávno, co jsem Hostinu čet, takže ti to nespecifikuju úplně přesně. Možná to bylo právě proto, že se začala chovat neskutečně hloupě a dělat strašný chyby - byla absolutně mimo, zlomená, neschopná řídit věci jako dřív... ale to už zabíháme moc od seriálu a zavání to spoilery :-)
    Heh, Tywina jsem vždy svým způsobem obdivoval. Jistě, já nemám tak krutou povahu a v tom se mi nelíbil, ale byla to dost možná nejsilnější osobnost ze všech, ke které vzhlíželi úplně všichni.
    Já ho nenáviděl pro to, co stvořil - Cersei a Jaime, Joff. Nejhorší otec pod sluncem. A že k němu vzhlíželi - to je jistě fajn, ale než takovouhle autoritu tak to bych radši neměl žádnou. To je čistý strach, žádný respekt. A tím opovrhuji. Bohužel neměl POV, takže se třeba šeredně mýlim - no, tohle už jsme tu mockrát rozebírali (zdravím Chmura).
    flanker.27 napsal(a):

Tímto dílem seriál definitivně sjíždí na špatnou cestu. Bran a Rickon opustili Zimohrad? To si zas podřezávaj větev do budoucna pro adaptaci Tance. Že Theonovým pokušitelem je Dagmer, no budiž, ale dost to oslabuje budoucí vnímání Ramseyho. Cersei se záchvaty špatného svědomí? Jaime, ať je jakej chce, takovejhle pokus o útěk? Proč se zas odchýlili od knihy, od Tyrionova plánu, zcela a naprosto pitomě? Cat sáhne u jaimeho pro meč ještě PŘED zprávami ze Zimohradu? Ale to vůbec nejhorší. Totálně domrvená Jonova linie. Okrást se tímhle způsobem o možná nejsilnější moment druhýho dílu? Vážně mi docházej slova, kterejma vyjádřit svoje zhnusení.

Ámen, navíc si Robb snad vážně vezme tu přimyšlenou ranhojičku z Volantisu a bude úplně hotovo
    Co, že Jaime zabil Lannistera... ale proč zrovna toho nejfešáčtějšího? :D
    Alek napsal(a):

Já ho nenáviděl pro to, co stvořil - Cersei a Jaime, Joff. Nejhorší otec pod sluncem. A že k němu vzhlíželi - to je jistě fajn, ale než takovouhle autoritu tak to bych radši neměl žádnou. To je čistý strach, žádný respekt. A tím opovrhuji. Bohužel neměl POV, takže se třeba šeredně mýlim - no, tohle už jsme tu mockrát rozebírali (zdravím Chmura).
    No nevím nevím, právě že žádný z potomků se Tywinovi nevyvedl tak jak by chtěl, takže je docela blbost že by je stvořil zrovna on.
    Jonovi pomůže vlk a nebo ta banda... Si teda myslím.. Vsázím na Ducha! Docela mrcha,myslel jsem,že roztáhne nohy a on jí pak nechá jít. :x
    Aha, dítko se nevyvede, chyba je v něm? Zvláštní úvaha, se kterou se asi nechci smířit :-)
    austin: Tak ona to podle všeho není ranhojička. Zajímavý je, že byla na pochybách, jestli s Robbem má jet na Skalisko. Uvidíme, co z toho vyleze - dozvíme se to podle všeho v příštím díle.

Jinak jsem se podívala na sedmej díl podruhý a musím říct, že nejsem ani zklamaná, ani nadšená. Ta nepřítomnost Ducha u Jona nejspíš už zaráží i nečtenáře. Syn lorda Karstarka by jako šlechtic těžko dostal úkol hlídat vězně. Ale došlo mi, proč nejspíš Catelyn osvobodí Jaimeho - snad všichni ho už chtěj zabít a to ohrožuje život jejích dcer. Ono, chtěli mít v tomhle díle cliffhanger, ale je to další změna, která není k lepšímu.

Když zauvažuju dopředu, doufám, že s Bouří mečů si poradí líp, když chtějí ve třetí sérii zadaptovat asi jenom první zhruba půlku knížky. Nebude třeba tolik krátit. A hlavně doufám, že se tvůrci seriálu poučí z připomínek většiny fanoušků.
    Alek napsal(a):

Aha, dítko se nevyvede, chyba je v něm? Zvláštní úvaha, se kterou se asi nechci smířit :-)

Jistě, třeba Jaime přes všechnu tu pyšnou Lannisterskou výchovu byl lehkomyslný, arogantní a dal se ke gardě, i když otec byl výhradně proti. Na dítě působí tisíce dalších vlivů než jen rodiče.
    Na Tyriona otcův přístup třeba zapůsobil tak, že se začal paktovat s vyvrheli. Ano, je to důležitý fragment, ale celá jeho osobnost to vážně není.
    Nevada napsal(a):

Mormont je lord velitel Noční hlídky. A žádný mlíčňák, který by potřeboval takovéto poučování.

Qhorin to vysvětluje samozřejmě pro diváky (zastoupené na place Mormontovými "mlaďasy"). Mormont čeká na doplňující informace, položí dotaz, pak se ptá zas Jon a Qhorin vysvětluje dál. Mohlo to být udělané líp, s nějakými střihy do tváří Jona a Sama, pak by to vypadalo, že je to hlavně pro ně. Vztah k Mormontovi uvádí vzápětí na pravou míru sám Qhorin, když se ohrazuje proti titulu "Lord".
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. května 2012
    Já pochopila, že je to pro diváky. Ale prostě mi to připadlo pitomé. Dalo se to přitom obejít právě tak, že by to Q. vysvětloval jen zelenáči Sněhovi.

A celkově mi tyhle berličky v seriálu silně vadí. Je to dělané jak pro blbce. Takový seriál si to nezaslouží.
    Sedmičku jsem ještě neviděla, ale co čtu diskuze... Né, řekněte že Bran nezemře, plíííííz ;;-((( xD
    Berliček je škoda, ale bojím se, že na některé jiné věci nebudou stačit ani berle jak pro Hodora. Co se dění za Zdí týče, víc mi zatím vadil Kraster - jeho navážení do Mormonta mi přišlo dost samoúčelné. Na Ygritte a Jona si snad radši ještě chvíli počkám..
    pár již klasických poznámek

- Jon - proč??? na bruslení na tomto rybníčku jsem fakt zvědavej, zatím se bojím, že votřískají led a ještě se pod nimi propadne
    - Qarth - pěkné! že by první mrtvý "král" na cestě khalesi?
    - sansa - ale jo, jen je škoda, že tu scénu nepřipravili předem - nebo tam bylo někdy řečeno "až budeš mít krvácení, staneš se Joffreyho ženou!" ? imho to tam nebylo - sice to řekli zpětně, ale už to nemělo ten náboj
    - ohař - pěkné přiznání!
    - tywin a arya ochutnávačka - ty scény jejich jsou parádní
    - jaime - proč ne
    - catelyn - nevím nevím, zda tam dokáží dát dostatečný důvod, mrtví ze zimohradu imho budou chybět - ačkoli se Cat bude určitě vykecávat...

nejlepší scéna - redukování 13tky
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.