Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...

Číst celý článek zde
1235716

Komentáře

• upraveno 14. května 2012
    knedle napsal(a):

.. - sansa - ale jo, jen je škoda, že tu scénu nepřipravili předem - nebo tam bylo někdy řečeno "až budeš mít krvácení, staneš se Joffreyho ženou!" ? imho to tam nebylo - sice to řekli zpětně, ale už to nemělo ten náboj ...

Nevím, jak později, ale na konci první série (10. díl) Joffrey říká "... a jakmile dostaneš krvácení, obtěžkám tě synem.". Že si ho má pořád vzít tam taky někde bylo.
    edit: Ten samý díl o chvíli později: "Matka říká, že se s tebou mám stále oženit. Takže zůstaneš tady a budeš poslouchat."
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. května 2012
    Ugla: Tak Kraster byl dobrý ofrk i v knize, tam jsem to ještě skousla.

knedle: Joffrey jí vyhrožoval hned někdy ze začátku série, že jakmile toho bude schopná, tak ji obtěžká dítětem.
    Doplnění - aha, tak ono to bylo už v první sérii.
    Tywin je zdatný coby politik,ale jako otec totálně selhal.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. května 2012
    knedle napsal(a):

nejlepší scéna - redukování 13tky

Jsem si nejdřív říkal. "Cože, ona tam někde hraje Olivia Wilde?" než mi docvaklo, že asi nemáš na mysli třináctku z Dr. House. :D
    No táák, řekněte někdo, že můžu klidně spát... :D
    Montezuma3 napsal(a):

knedle napsal(a):

nejlepší scéna - redukování 13tky

Jsem si nejdřív říkal. "Cože, ona tam někde hraje Olivia Wilde?" než mi docvaklo, že asi nemáš na mysli třináctku z Dr. House. :D

:-DD taky me to napadlo.

Ja vam nevim, nadavani na berlicky... vsak jinak by to nectenari absolutne nepochopili. I ted s tim maji obcas dost problemy. Trochu by to chtelo brat v potaz, ze serial se opravdu netoci hlavne pro ctenare predlohy ale i pro lidi, co to necetli. Timhle stylem bych pak mohl setrit i knizku, kde jsou taky casto popisovany duvody jednani jednotlivych postav.
    7 dílů zpět je strašně dávno :/
    jsou odpovězeny tyto otázky:

- co sleduje XXDaxos ? jasně král, ale je to opravdu vše?
    - co sleduje tím furt opakovaným pozváním Pyat ?

a taktová doplnujici do budoucna
    - bude to z Qarthu útěk?
    nebudu opakovat, co už je tu psáno, jen mi nějak chybi Tyrionův řetěz, stavba věží a poslaní horalů napadat Stannise při pochodu lesem :(
    Skvělí díl...
    proč se na to koukáte, když si to neužívate? :D
    Některé změny mě sice mrzí, ale jelikož Martin má nad filmovým námětem nějaký dohled, tak mi to stačí. Tenhle díl se velmi povedl a postavy se chovají přesně podle toho, jak nám v seriálu byly představeny. Tohle prostě neni kniha.
    Já se taky na Petera Jacksona nezlobim, že vynechal, zpřeházel a pozměnil spoustu věcí (Faramir!!!)
  • upraveno 15. května 2012
    Břehomil Kýl: Ber to tak, že takhle se brblá u každý adaptace ;)
    Trochu lepší díl než minule, ale stejně už to ztrácí šťávu...
    - myslím, že Bran a spol. měli dost velkou šanci se vrátit na Zimohrad. To brblání o nedostatku jídla mi nepřišlo samoúčelné. A Theon ještě nezabil Luwina, s ním by se uprchlící měli rozloučit
    - neJeyne asi fakt nebude jen markytánka. Vylákala Roba do svýho doupátka a určitě se to tam ještě zamotá :)
    - jak chtějí tvůrci vybruslit z linie za zdí jsem fakt zvědavá. Každopádně Ygritte je super :)
    - řetěz asi nebude...
    - největší chyba dílu z mého pohledu - Cersei svěřijící se Skřetovi? Brečící před ním??? Připouštějící, že jeko matka u Joffa selhala??? Noooo...
    - linii Dany dávám druhou šanci, ten modrohubej čaroděj je fakt hustej! Strašně se těším na Dům Neumírajících.
    A ještě jsem zapomněla - moc mě potěšil Jaime. Momentálně jsem uprostřed čtení Hostiny, takže bylo fajn si zase připomenout jeho všemi pohrdající floutkovský období :) A Jaime je jedna z postav, která je naživo ještě lepší než na papíře. Naprostá špica!
    Alek napsal(a):

Nejhorší otec pod sluncem.

Tywin je tragikomická postavička, jehož "otcovský přístup" bych přirovnal k holocaustu a jehož pokrytectví se vyrovnala snad jen jeho obludná všehoschopnost.
    Lewandule: No ztrácí šťávu... tvůrci mají na jednu stranu pochopitelnou tendenci Střet králů krátit a na druhou stranu jako by děj trochu zamrzal. Ale jak už jsem zmiňovala, na celkový hodnocení si počkám po desátým díle.
    Manžel nečtenář začíná mít se seriálem problém. Třeba nepochopil, proč si Cersei vylévá srdíčko před Tyrionem a haní Joffa, když ho celý seriál bránila? A Tyrion je najednou nejlepší kamarád?

Ještě je divná linka na Harrenově. Tywin dává najevo, že Arye ty historky o otci kameníkovi nebaští a směje se při tom pod strništěm. Z toho vyplývá, že ví víc. Možná už uhádl, kdo Arya je, a chce ji mít na očích? Pokud ji v minulém díle poznal Malíček...
    A co to provádí Arya? Má ještě jednoho žolíka, a tak když chce zapíchnout Tywina, proč ho nevyužije? Raději bude zkoušet štěstí příborovým nožem a riskovat kruté mučení? Nebo jsem ty její manévry s nožem špatně pochopila? :-)

Jon je v knížce opravdu větší sympaťák a v seriálu se chová divně. Je mu vysvětleno, že divokou nemohou zajmout ani propustit, jediná možnost je ji zabít, a on se ji rozhodne zajmout. Asi chtěl říct Qhorinovi, že na to nemá žaludek, ať ji zabije on? Ygritte je zase nějaká nadržená, jediné o čem je schopna mluvit, je sex. Chápu, že si s Jona dělá legraci a chce ho vyvést z rovnováhy (což se jí podaří provazem). Ženské v seriálu jsou nějaké apoštolky morálky. Nejprve Talissa poučuje Robba, teď zase Ygritte řeší územní spory.
    Tak pdle mě každý díl je lapší a lepší. Sice mě trochu znérvozňuje linka Jona, ale Ygritte je ještě lepší než v knížce a konečně věta you know nothing, Jon Snow! Dany a 13ka skvělá.ale dům neumírajících snat už příště! Dobrej byl brácha když tam byl ukázaný spálený Bran a Rickon - to nejsou oni že jo? že to nejsou oni? no tak řekni! Nevydržela jsem a řekla mu to, i když jsem ho nechala chvilku na pochybách XD a tu chvíli si užívala you know nothing, brother XD. A Tywin a Arya prostě dokonalý. Arya je správně drzá. Zbožňuju ji čím dál tím víc, víc už to snad ani nejde.
    heavy_head napsal(a):

Alek napsal(a):

Nejhorší otec pod sluncem.

Tywin je tragikomická postavička, jehož "otcovský přístup" bych přirovnal k holocaustu a jehož pokrytectví se vyrovnala snad jen jeho obludná všehoschopnost.
    Zase na druhou stranu, kolik dnešních otců jenom předstírá, že milují svého postiženého potomka? Nebo kolik otců by ve skrytu duše vyměnilo holku za vytouženého syna?
    Literární Tywin je pěkný suchar, zatímco seriálový Tywin je sympatický dědula. U Cersei je ale větší propast mezi charaktery.
    Ben Nevis: S tou scénou Cersei-Tyrion nemám problém. Už jsem si zvykla, že Cersei je v seriálu sympatičtější a chytřejší, takže mě ten její výlev nešokoval. Celou dobu Joffreyho bránila, ale událostech minulýho jí začíná být jasný, co je synáček zač. Říká se tomu vývoj postav. A ten konec scény jasně říká, jakej vztah spolu Cersei a Tyrion mají. Kritizovat by se daly jiný věci (konkrétně ta Jonova dějová linka), ale tohle?

Jinak s tou Aryou mě to taky překvapuje. Takže ona mu je opravdu podezřelá, ale kam tím sakra mířej? S tím nožem si to mohli odpustit (popírá to fakt, že Arya nemá potřebu ho nechat zabít, protože k ní se chová mile), i když je milý vidět, že Arya začíná mít "poněkud" vražedný tendence.
    Kachítos: Moje sestra uhádla hned, kdo ti dva kluci byli, liška jedna podšitá :D
    Lewandule napsal(a):

... - největší chyba dílu z mého pohledu - Cersei svěřijící se Skřetovi? Brečící před ním??? Připouštějící, že jeko matka u Joffa selhala??? Noooo... ...

Taky mi to přišlo krapet podivné. Na konci to chvíli vypadá, jako by váhali, jestli se vzít v gestu útěchy za ruku... Brala jsem to ale jako dobře zahranou scénu (jak je napsaná už je jiná otázka). A Cersei beru trochu s rezervou- jak je často zmiňováno, POV má až od Hostiny a většinou jsme ji viděli jen z pohledu jejích "nepřátel".
    Pro ni, jako postavu, vše začne vypadat líp- zbaví se opileckého manžela, kterého nenávidí, její (přehnaně) zbožňovaný synáček se stane králem, pomine bezprostřední nebezpečí z Nedovy stran a ona- vychovávaná v ambiciózní rodině- se konečně dostane k moci jako regentka.
    A pak bác- přijde o Jaimeho; synáček neposlouchá a popraví Neda-rukojmí na výměnu (plus ten detail, že nemají ani Aryu); začne válka; její otec, kterého si váží pobíhá po bitevních polích; její nenáviděný bratr, kterého viní ze smrti matky má vládnout de facto za jejího syna a za ní; "seberou" jí jedinou dceru; vzpoura v KL- ani ona s Joffem a Tommenem-nejmladším dítětem- není v bezpečí; Stannis za branami a malá naděje na výhru...
    Z Bouře a Hostiny stačí jenom smrt Joffa, Tywina a změna Jaimeho.
    To by hnulo i se sebejistějším charakterem.
    Chápu, že začne o všem pochybovat- i kdyby jen na kratičký okamžik. V seriálu vidíme líp, jak moc se Joffrey vymyká kontrole, v knížce to byla spíš spousta zmínek pěkně rozesetá, tady nám to servírují "naplno". Nejspíš se z toho ale hodně rychle vzpamatuje a v podstatných situacích bude stejná arogantní krá**, jakou všichni "máme rádi". ;D
    ou a ještě úžasný pohled na Harenhall. konečně celý ve své kráse.
    Nevadí mi ani tak, že se přestala zastávat Joffa - tam je opravdu posun osobnosti, Joffrey se už stačil vybarvit a taky matince vyhrožoval, že skončí jako Ned. Větší problém je Tyrion. Z jejího POV se dozvíme, že ho považuje za největšího nepřítele kvůli věštbě. Obává se Valonquara. Chápu, že na to v tomto období asi nemyslí, ale stále Tyrion je nepovedený bratr, kterého v dětství týrala, a který jí odvezl její milovanou dceru a vládne místo ní. Nemá důvod mu ukazovat svoje slabosti.
    Jo a Jaime je teď největší badass. Chudák Alton mu tam div nevyzná lásku a on po něm chce jeho smrt. V seriálu se vykašlali na prokletí kinslayerů a asi chtějí dohnat Borgias a podobné seriály. Čím víc vražd, tím víc reklamy.
    Třeba když jsem porovnávala Pilíře země knížku a seriál, v seriálu skoro každá postava, co v knize zemřela přirozeně, byla zavražděna.
    Ben Nevis: Obávám se, že s tímhle přístupem se ti seriál ani nemůže zavděčit. Ona mu neukazuje svoje slabosti záměrně, prostě to byla chvíle slabosti. Víc v tom nehledej. A zrovna ta příslušná vražda mi tak nevadila, ukazuje to, jakej zmetek Jaime je a že se zbaví kohokoliv, kdo mu stojí v cestě, jako obtížnýho hmyzu. Vyčítat násilný smrti postav seriálu, kterej se odehrává ve světě, kde se na stáří zrovna často neumírá, je plýtvání dechem.
    Díl od dílu horší a zabití dětí to je vážně hnus.
    Tři díly do konce a nic moc a za celou dobu jen spousta fakt nechutnejch věcí,který mi kazí dojem ze seriálu, přijde mu jako by to upadalo...
    chalupar: Ehm, zabití dětí (není spoiler) je i v knížce. Tady se scénáristé drželi předlohy. :)
    a není to první vražda dětí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.