Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
edit: Ten samý díl o chvíli později: "Matka říká, že se s tebou mám stále oženit. Takže zůstaneš tady a budeš poslouchat."
knedle: Joffrey jí vyhrožoval hned někdy ze začátku série, že jakmile toho bude schopná, tak ji obtěžká dítětem.
Doplnění - aha, tak ono to bylo už v první sérii.
:-DD taky me to napadlo.
- co sleduje XXDaxos ? jasně král, ale je to opravdu vše?
- co sleduje tím furt opakovaným pozváním Pyat ?
a taktová doplnujici do budoucna
- bude to z Qarthu útěk?
Některé změny mě sice mrzí, ale jelikož Martin má nad filmovým námětem nějaký dohled, tak mi to stačí. Tenhle díl se velmi povedl a postavy se chovají přesně podle toho, jak nám v seriálu byly představeny. Tohle prostě neni kniha.
Já se taky na Petera Jacksona nezlobim, že vynechal, zpřeházel a pozměnil spoustu věcí (Faramir!!!)
- myslím, že Bran a spol. měli dost velkou šanci se vrátit na Zimohrad. To brblání o nedostatku jídla mi nepřišlo samoúčelné. A Theon ještě nezabil Luwina, s ním by se uprchlící měli rozloučit
- neJeyne asi fakt nebude jen markytánka. Vylákala Roba do svýho doupátka a určitě se to tam ještě zamotá :)
- jak chtějí tvůrci vybruslit z linie za zdí jsem fakt zvědavá. Každopádně Ygritte je super :)
- řetěz asi nebude...
- největší chyba dílu z mého pohledu - Cersei svěřijící se Skřetovi? Brečící před ním??? Připouštějící, že jeko matka u Joffa selhala??? Noooo...
- linii Dany dávám druhou šanci, ten modrohubej čaroděj je fakt hustej! Strašně se těším na Dům Neumírajících.
Tywin je tragikomická postavička, jehož "otcovský přístup" bych přirovnal k holocaustu a jehož pokrytectví se vyrovnala snad jen jeho obludná všehoschopnost.
Ještě je divná linka na Harrenově. Tywin dává najevo, že Arye ty historky o otci kameníkovi nebaští a směje se při tom pod strništěm. Z toho vyplývá, že ví víc. Možná už uhádl, kdo Arya je, a chce ji mít na očích? Pokud ji v minulém díle poznal Malíček...
A co to provádí Arya? Má ještě jednoho žolíka, a tak když chce zapíchnout Tywina, proč ho nevyužije? Raději bude zkoušet štěstí příborovým nožem a riskovat kruté mučení? Nebo jsem ty její manévry s nožem špatně pochopila? :-)
Jon je v knížce opravdu větší sympaťák a v seriálu se chová divně. Je mu vysvětleno, že divokou nemohou zajmout ani propustit, jediná možnost je ji zabít, a on se ji rozhodne zajmout. Asi chtěl říct Qhorinovi, že na to nemá žaludek, ať ji zabije on? Ygritte je zase nějaká nadržená, jediné o čem je schopna mluvit, je sex. Chápu, že si s Jona dělá legraci a chce ho vyvést z rovnováhy (což se jí podaří provazem). Ženské v seriálu jsou nějaké apoštolky morálky. Nejprve Talissa poučuje Robba, teď zase Ygritte řeší územní spory.
Literární Tywin je pěkný suchar, zatímco seriálový Tywin je sympatický dědula. U Cersei je ale větší propast mezi charaktery.
Jinak s tou Aryou mě to taky překvapuje. Takže ona mu je opravdu podezřelá, ale kam tím sakra mířej? S tím nožem si to mohli odpustit (popírá to fakt, že Arya nemá potřebu ho nechat zabít, protože k ní se chová mile), i když je milý vidět, že Arya začíná mít "poněkud" vražedný tendence.
Pro ni, jako postavu, vše začne vypadat líp- zbaví se opileckého manžela, kterého nenávidí, její (přehnaně) zbožňovaný synáček se stane králem, pomine bezprostřední nebezpečí z Nedovy stran a ona- vychovávaná v ambiciózní rodině- se konečně dostane k moci jako regentka.
A pak bác- přijde o Jaimeho; synáček neposlouchá a popraví Neda-rukojmí na výměnu (plus ten detail, že nemají ani Aryu); začne válka; její otec, kterého si váží pobíhá po bitevních polích; její nenáviděný bratr, kterého viní ze smrti matky má vládnout de facto za jejího syna a za ní; "seberou" jí jedinou dceru; vzpoura v KL- ani ona s Joffem a Tommenem-nejmladším dítětem- není v bezpečí; Stannis za branami a malá naděje na výhru...
Z Bouře a Hostiny stačí jenom smrt Joffa, Tywina a změna Jaimeho.
To by hnulo i se sebejistějším charakterem.
Chápu, že začne o všem pochybovat- i kdyby jen na kratičký okamžik. V seriálu vidíme líp, jak moc se Joffrey vymyká kontrole, v knížce to byla spíš spousta zmínek pěkně rozesetá, tady nám to servírují "naplno". Nejspíš se z toho ale hodně rychle vzpamatuje a v podstatných situacích bude stejná arogantní krá**, jakou všichni "máme rádi". ;D
Třeba když jsem porovnávala Pilíře země knížku a seriál, v seriálu skoro každá postava, co v knize zemřela přirozeně, byla zavražděna.
Tři díly do konce a nic moc a za celou dobu jen spousta fakt nechutnejch věcí,který mi kazí dojem ze seriálu, přijde mu jako by to upadalo...