Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
1235716

Komentáře

• upraveno 14. května 2012
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. května 2012
    Tywin je zdatný coby politik,ale jako otec totálně selhal.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. května 2012
    No táák, řekněte někdo, že můžu klidně spát... :D
    Ja vam nevim, nadavani na berlicky... vsak jinak by to nectenari absolutne nepochopili. I ted s tim maji obcas dost problemy. Trochu by to chtelo brat v potaz, ze serial se opravdu netoci hlavne pro ctenare predlohy ale i pro lidi, co to necetli. Timhle stylem bych pak mohl setrit i knizku, kde jsou taky casto popisovany duvody jednani jednotlivych postav.
    7 dílů zpět je strašně dávno :/
    jsou odpovězeny tyto otázky:

- co sleduje XXDaxos ? jasně král, ale je to opravdu vše?
    - co sleduje tím furt opakovaným pozváním Pyat ?

a taktová doplnujici do budoucna
    - bude to z Qarthu útěk?
    Skvělí díl...
    proč se na to koukáte, když si to neužívate? :D
    Některé změny mě sice mrzí, ale jelikož Martin má nad filmovým námětem nějaký dohled, tak mi to stačí. Tenhle díl se velmi povedl a postavy se chovají přesně podle toho, jak nám v seriálu byly představeny. Tohle prostě neni kniha.
    Já se taky na Petera Jacksona nezlobim, že vynechal, zpřeházel a pozměnil spoustu věcí (Faramir!!!)
  • upraveno 15. května 2012
    Břehomil Kýl: Ber to tak, že takhle se brblá u každý adaptace ;)
    Trochu lepší díl než minule, ale stejně už to ztrácí šťávu...
    - myslím, že Bran a spol. měli dost velkou šanci se vrátit na Zimohrad. To brblání o nedostatku jídla mi nepřišlo samoúčelné. A Theon ještě nezabil Luwina, s ním by se uprchlící měli rozloučit
    - neJeyne asi fakt nebude jen markytánka. Vylákala Roba do svýho doupátka a určitě se to tam ještě zamotá :)
    - jak chtějí tvůrci vybruslit z linie za zdí jsem fakt zvědavá. Každopádně Ygritte je super :)
    - řetěz asi nebude...
    - největší chyba dílu z mého pohledu - Cersei svěřijící se Skřetovi? Brečící před ním??? Připouštějící, že jeko matka u Joffa selhala??? Noooo...
    - linii Dany dávám druhou šanci, ten modrohubej čaroděj je fakt hustej! Strašně se těším na Dům Neumírajících.
    Lewandule: No ztrácí šťávu... tvůrci mají na jednu stranu pochopitelnou tendenci Střet králů krátit a na druhou stranu jako by děj trochu zamrzal. Ale jak už jsem zmiňovala, na celkový hodnocení si počkám po desátým díle.
    Manžel nečtenář začíná mít se seriálem problém. Třeba nepochopil, proč si Cersei vylévá srdíčko před Tyrionem a haní Joffa, když ho celý seriál bránila? A Tyrion je najednou nejlepší kamarád?

Ještě je divná linka na Harrenově. Tywin dává najevo, že Arye ty historky o otci kameníkovi nebaští a směje se při tom pod strništěm. Z toho vyplývá, že ví víc. Možná už uhádl, kdo Arya je, a chce ji mít na očích? Pokud ji v minulém díle poznal Malíček...
    A co to provádí Arya? Má ještě jednoho žolíka, a tak když chce zapíchnout Tywina, proč ho nevyužije? Raději bude zkoušet štěstí příborovým nožem a riskovat kruté mučení? Nebo jsem ty její manévry s nožem špatně pochopila? :-)

Jon je v knížce opravdu větší sympaťák a v seriálu se chová divně. Je mu vysvětleno, že divokou nemohou zajmout ani propustit, jediná možnost je ji zabít, a on se ji rozhodne zajmout. Asi chtěl říct Qhorinovi, že na to nemá žaludek, ať ji zabije on? Ygritte je zase nějaká nadržená, jediné o čem je schopna mluvit, je sex. Chápu, že si s Jona dělá legraci a chce ho vyvést z rovnováhy (což se jí podaří provazem). Ženské v seriálu jsou nějaké apoštolky morálky. Nejprve Talissa poučuje Robba, teď zase Ygritte řeší územní spory.
    Tak pdle mě každý díl je lapší a lepší. Sice mě trochu znérvozňuje linka Jona, ale Ygritte je ještě lepší než v knížce a konečně věta you know nothing, Jon Snow! Dany a 13ka skvělá.ale dům neumírajících snat už příště! Dobrej byl brácha když tam byl ukázaný spálený Bran a Rickon - to nejsou oni že jo? že to nejsou oni? no tak řekni! Nevydržela jsem a řekla mu to, i když jsem ho nechala chvilku na pochybách XD a tu chvíli si užívala you know nothing, brother XD. A Tywin a Arya prostě dokonalý. Arya je správně drzá. Zbožňuju ji čím dál tím víc, víc už to snad ani nejde.
    Ben Nevis: S tou scénou Cersei-Tyrion nemám problém. Už jsem si zvykla, že Cersei je v seriálu sympatičtější a chytřejší, takže mě ten její výlev nešokoval. Celou dobu Joffreyho bránila, ale událostech minulýho jí začíná být jasný, co je synáček zač. Říká se tomu vývoj postav. A ten konec scény jasně říká, jakej vztah spolu Cersei a Tyrion mají. Kritizovat by se daly jiný věci (konkrétně ta Jonova dějová linka), ale tohle?

Jinak s tou Aryou mě to taky překvapuje. Takže ona mu je opravdu podezřelá, ale kam tím sakra mířej? S tím nožem si to mohli odpustit (popírá to fakt, že Arya nemá potřebu ho nechat zabít, protože k ní se chová mile), i když je milý vidět, že Arya začíná mít "poněkud" vražedný tendence.
    ou a ještě úžasný pohled na Harenhall. konečně celý ve své kráse.
    Jo a Jaime je teď největší badass. Chudák Alton mu tam div nevyzná lásku a on po něm chce jeho smrt. V seriálu se vykašlali na prokletí kinslayerů a asi chtějí dohnat Borgias a podobné seriály. Čím víc vražd, tím víc reklamy.
    Třeba když jsem porovnávala Pilíře země knížku a seriál, v seriálu skoro každá postava, co v knize zemřela přirozeně, byla zavražděna.
    Ben Nevis: Obávám se, že s tímhle přístupem se ti seriál ani nemůže zavděčit. Ona mu neukazuje svoje slabosti záměrně, prostě to byla chvíle slabosti. Víc v tom nehledej. A zrovna ta příslušná vražda mi tak nevadila, ukazuje to, jakej zmetek Jaime je a že se zbaví kohokoliv, kdo mu stojí v cestě, jako obtížnýho hmyzu. Vyčítat násilný smrti postav seriálu, kterej se odehrává ve světě, kde se na stáří zrovna často neumírá, je plýtvání dechem.
    chalupar: Ehm, zabití dětí (není spoiler) je i v knížce. Tady se scénáristé drželi předlohy. :)
    a není to první vražda dětí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.