Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
13468916

Komentáře

• upraveno 15. května 2012
    No, já se zas tak nedivim, že tu neustále jsou autoři kritizováni, z některých komentářů mám pocit, že by byli kritizováni i za to, že nebe je modré, atp. - přeci jenomje jednoduché čekat na každé pondělí a těšit se, jak to zase pomluvim... - pokud jste to chtěli udělat jinak, líp, nic vám nebránilo sehnat peníze, štáb, mít nápad, domluvit se s GRRM a mohli jste to dělat vy...
    Nikde není psáno, že to bude doslovná adaptace knihy stránku po stránce, zaprvé je to seriál, který musí pochopit i(hlavně) nečtenář, takže lecos musej zkrátit, udělat jinak - s tím souvisí i to, že to musí vydělávat, ať se vám to líbí nebo ne - pokud nebudou výdělky, nebude tvorba; za druhé s s tím dal souhlas GRRM, takže to asi zas tak špatný nebude... - a to že vám to nesedí do osobních představ - jasně, při četbě si to každý představuje jinak, ale to by museli udělat milion verzí, minimálně...
    A za třetí - já jsem vlastně docela rád, že to není přesná adaptace, alespoň je tam pro mě prvek překvapení, důvod těšit se na to, jak to vyřeší... - např. třeba doufám, že Jon nebude jen dezertér a jsem zvědavej, jak to udělaj.. - a proč s ní putuje sám - no, ona mu toho docela dost řekla o názoru divokých na svět - že by to byl ten důvod...?!

Prostě je to adaptace na motivy knihy, nejde o to, dosáhnout stavu, že v pátém díle v čase 12:05 - 12:48 jde o stránku 128, potém do 13:15 následuje str.129.
    A pokud se vám ten seriál tak hrozně nelíbí, nebylo by jednodušší se na to nekoukat, nepsat jsem žlučovité názory a radši se z něčho radovat a prodloužit si tak život, hm?!
    Vynechají to. Nějaká čárka po seknutí, aby se neřeklo, že se mu nic nestalo. A bude to i snazší práce pro maskéry... :(
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. května 2012
    Stark z Hor: Takže to chápu tak, že ty každej film hodnotíš jako dokonalej, protože musíš ocenit práci tvůrců. I když je výsledek často diametrálně odlišnej od předlohy, kterou v tom někdy nelze poznat ani za pomoci lupy. Ne, nehodlám pouze přikyvovat a poskytovat "pozitivní konstruktivní kritiku."

Tak za prvé, jak už padlo několikrát, Martin žádný právo veta nemá, za druhý vzhled postav je to poslední co bych kritizoval, za třetí ne, v žádném případě neočekávám adaptaci doslovnou, v první sérii jsem jich dost sám obhajoval. Pouze žádám, aby to byla Píseň ledu a ohně, ne vykradenej námět, kterej se z důvodu ať už jakýchkoli (většinu změn v druhý sérii považuju za naprosto zbytečný, neopodstatněný, mnohdy nelogický a v porovnání s předlohou výrazně horší) vydává úplně vlastní cestou.
    Hildegarda: Aby to bylo politicky korektní? Udělají z té osoby černocha. :-)

Stark z hor: Probírají se tu hlavně věci, které jsou jinak, nebo nás nějakým způsobem zaujaly. Někteří řeší víc dějové změny oproti knize, jiní (třeba já) mají strach ze změn charakteru postav.
    Osobně nemám nic proti změnám, pokud v desátém díle (nebo dál) budou dávat smysl. Nesnáším slepé dějové linky, kterých jsou seriály plné.

Nejvíce mi vadí, že jsem nejprve četla knížky a až pak viděla seriál. Být to naopak, chrochtám blahem.
    jo některé změny vadí některé ne. já jsem na jednu stranu rádá, můžu sedět před tv s otevřenou pusou, nevědět a být natěšená na příště jak to bude pokračovat a kam to povede.
    Upřímně řečeno se mi hodně líbí, co v seriálu udělali z několika Daenerysiných kapitol ze Střetu králů. Líbí se mi interakce Tywina a Aryi, i když sakra doufám, že vysvětlej, co má znamenat to, že Tywinovi je podezřelá, ale vůbec nic s tím nedělá. Líbí se mi i to, že ze seriálový Cersei se mi aspoň nechce blít. Líbí se mi, že nás nechávají hádat, co je ta Robbova ženská zač. Doufám ale, že pro třetí sérii se poučí z reakcí fanoušků a nebudou se chovat jako iniciativní blbci i v dějových liniích, který to nepotřebujou..
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. května 2012
    Seriál je to parádní (o tom žádná - skvělí herci, božská výprava...), přesnou adaptaci taky nečekám (což jsem už několikrát zmínila)...ALE Jon prostě není dementní a Cersei není milá, hodná, moudrá! Prostě NE! Doufám, že z toho tvůrci vyjdou nakonec "podle předlohy" a se ctí. Moc by mě to zklamalo.
    Nicméně Alfie Allen je úžasný herec, druhá série mne v tomto přesvědčení jenom utvrdila (poslední pohled - geniální). Zabírám si post nástěnkáře v jeho fanklubu :)
    flanker: Jsme se asi úplně nepochopili - já nejsem proti diskusi jako takový, ale přijde mi divný, že když se ten seriál někomu delší dobu nelíbí, tak proč koukaj na další a další díly, aby tu od pondělka mohli kritizovat.
    Pokud někdo na to kouká a jen rozumně zmíní, co se nelíbí a proč, tak ok, ale takový to - "seriál je hroznej, každej díl horší, nedá se na to koukat, ale..." je asi projev nějakých komplexů nebo nevím...
    Takže asi tak..
    Cersei je v seriálu uvěřitelnější postava než ta sbírka špatných vlastností z předlohy, ale tak trochu doufám, že její proměna v tu mrchu a krávu, jak jí známe, bude souviset s vývojem postavy. To samý u Jona. Jinak si neumím vysvětlit, proč ho v seriálu nechaj dělat tolik blbostí.

S tím hodnocením, jak moc nebude seriál podle předlohy, bych si vážně počkala na konec série. Jako k seriálu mám ke GoT jenom málo výtek. Jednak pár scénáristických úletů, jako jsou otázky na Bratrstvo, o kterým předtím nepadla ani zmínka. A pak taky to, že průměrní režiséři, co měli na starost posledních několik dílu, nepředvedli nic světobornýho. Když si vzpomenu, jak si Alan Taylor poradil s kometou nebo scénou s Robbem, Jaimem a Šedým větrem...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. května 2012
    oni přeobsadili Horu ??
    Přeobsadili a vyhladověli
    Tywine a Arya - skvěle zahrané, dobře napsané. Na Aryi byl krásně vidět vnitřní boj ohledně zabití Tywine (podobně jako v knížce). Tywine z ní udělá ochutnávačku. Ale stejně mi tam vázne, že na ni není víc zvědav, když jí očividně nevěří. To že se k ní chová mile mi nevadí. V seriálu spolu tráví dost času, a je těžké se nesblížit s někým kdo je s Vámi pořád a je Vám sympatický.
    Tyrion a Cersei - zpytování Cersei je sice divné, ale kdo ví, je to furt intrikánka, takže věřit jí něco? :-)
    Jinak Tyrion byl skvěle napsán tím jaký k ní měl odstup. Obejmul bych tě, ale jsi Cersei..
    Theon - vážně jsem nevěřil, že ty děcka vystaví na hradbách. Tož mají odvahu..
    Jaime - monolog "Tolik přísah.." prokládaný urážkami Brienne byl prostě skvělý
    zklamáním je Jonova linka příběhu, a také i Robbova. Představa, že by významný vazal jakým je Roose Bolton odešel z králova stanu jen kvůli "zlému" pohledu nějaké ranhojičky je hodně, ale hodně přehnaný. Navíc, když tento Ser má chutě stahovat lidi z kůže..
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 15. května 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 15. května 2012
    Najviac som sa tešil na časť dialógu
    ,,Jak se ten bastard jmenuje?"
    ,,Brienne!"
    ,,Né, tak se nejmenuje..."
    :D
    Kolikokoli: No ať už je ženská kdokoliv, špionka to není. Nebo by byla sakra pitomá špionka, když v minulej epizodě psala Tywinovi dopis uprostřed seveřanskýho tábora :D Mě spíš zaujalo, že se jí na Skalisko moc nechce. Co je tohle za kulišárnu?
    svoa00: Bojí se, že bude odhalen její skutečný původ (nakonec přece jen Westerling) a bude zajata a využita jako potenciální rukojmí, místo toho, aby mohla obíhat trpící a hojit jejich rány... ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.