Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Osud Altona byl nečekaný a dobře tam zakomponovali Kastarkovu zlost na Jaimeho "collateral damage".
Linie Aryi není tak napínavá jako jiné linie, ale stejně jsem zvědavá, kolik toho Tywin ví.
Theon a ohořelé mrtvolky dětí... jeho krutost je hrůzu nahánějící a přitom se tváří jako pološílenec. Fanoušci Theona si připomněli, kam ten parchant byl schopen zajít. Může soutěžit s Jaimem v soutěži o největší počet (skoro) zabitých Starčat.
Poslední díl mi přišel zajímavější než předchozí, protože tam zakomponovali mraky cliffhangerů (co bude s Jonem, Jaimem...)
K tomu s Aryou, už se těším až bude Arya říkat: You know nothing, Tywin Lannister!! a Jaqen ho vyhazovat z té díry ve zdi co má v jídelně :D
njn nějak nemusim, když někdo už jen z principu kritizuje, ale chápu, že jsou zde i jiní, kteří na té kritice možná mají postavenou celou svojí seberealizaci...
A pokud někdo nepochopí, jaký je rozdíl mezi opodstatněnou kritikou, která je nejen ok, ale i nutná a bezúčelnou kritikou v rámci ukájení ega, tak je to smutný...
Kdybych nečetl ságu před začátkem druhé série, asi bych byl nadšený. Nicméně jako čtenář se postupem S02 nemůžu ubránit značnému rozčarování. Seriál je velice zajímavý, bohužel se ale dost odklání od předlohy. A to ne právě šťastným způsobem. Nečekal jsem, že bude seriál doslovně dělán podle knihy (byť by to bylo určitě famózní, ale také mnohem více nákladné). Nicméně přijde mi, že autoři a scénáristé to mění až moc násilně. Jasně, chápu, že některé zkratky jsou potřebné a třeba se i povedly. Některé se ale hodně nepovedly a hodně mi vadí výrazné změny charakterů postav. Další problém je, že některé výtečné scény a dialogy z knihy jsou vypuštěny a místo toho je tam nacpána naprosto zbytečná vata nebo je příběh úplně překroucen. Autoři/scénáristé seriálu asi chtějí původní dílo GRRM vylepšit a obávám se, že tím šlápli do pěkného hovna. Docela se děsím toho, že nebude např. řetěz, který pokud se pamatuji měl zcela zásadní vliv na výsledek bitvy. Nehodlám seriál zatracovat, jak už jsem zmínil, některé části jsou fakt skvělé, ty změny proti předloze mi ale fakt docela lezou krkem. Mám takový pocit, že autoři je udělali z důvodu, aby překvapili i čtenáře ságy. A to za každou cenu.
EDIT: možná je to detail, ale uvedu jeden příklad změny oproti knize. Proč třeba Renly neměl při setkání broskev? Naprostá malichernost, že? Ale právě podobné detaily to kazí.
Jarla: To nebylo na mě. ;-)
Pro Starka z hor: Seriál se mi líbí, je to moje oblíbená kratochvíle, budu ho sledovat dál, ALE některé změny se fakt nepovedly a dobré nejsou a dost pravděpodobně ani nebudou (nestahuji kalhoty, když je brod ještě daleko, ale obávám se, že z něčeho se už vybruslit nedá - a opravdu doufám, že mě tvůrci překvapí a já se jim budu moci velmi ráda veřejně omluvit).
P.s. Quaithe je stylová tatérka :) Zajímalo by mě co myslela tím, když Jorahovi řekla ať klidně tasí meč, že se ukáže k čemu mu bude. Škoda že to neudělal - ta ženská je parádní, doufám že jí ještě uvidíme :)
Ale vtípek se šunkou se povedl - skoro jako by byl určený Martinovi. :-)
Ještě by to chtělo něco na "Danaerys Stormborn" a "You know nothing".
A este k Boltonovi v seriali na mna zatial posobi asi ako Ilyn Payne tj vyzeraju obaja pekne trapne.