Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...

Číst celý článek zde
1679111216

Komentáře

• upraveno 15. května 2012
    Ale jo, to byla jen reakce na jeden mírně mimózní komentář z hor. ;-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. května 2012
    Ach jo. Tak jsem tu "nádheru" viděla. A protože tady už většina námitek padla, tak je tentokrát nebudu opakovat. Ale souhlasím snad se všemi kritikami.
  • upraveno 16. května 2012
    Pravda, chtělo by to i nějakou chválu. Ten seriál není takový hrozný, jak by to z diskuze mohlo vypadat. Mně přišla scéna s Ygritte vtipná, jak si ho pubertálně dobírala ("hehe, tobě se postavil"). Na to fakt Jon neměl obranu.
    Osud Altona byl nečekaný a dobře tam zakomponovali Kastarkovu zlost na Jaimeho "collateral damage".
    Linie Aryi není tak napínavá jako jiné linie, ale stejně jsem zvědavá, kolik toho Tywin ví.
    Theon a ohořelé mrtvolky dětí... jeho krutost je hrůzu nahánějící a přitom se tváří jako pološílenec. Fanoušci Theona si připomněli, kam ten parchant byl schopen zajít. Může soutěžit s Jaimem v soutěži o největší počet (skoro) zabitých Starčat.

Poslední díl mi přišel zajímavější než předchozí, protože tam zakomponovali mraky cliffhangerů (co bude s Jonem, Jaimem...)
    Mno Podla mna je serial pekny m spestrenim knihy :) a samozrejme skvela reklama !!! o knihe som nevedel pokial som nevidel serial :) hned ako som pozrel 1. seriu tak som si precital knihy teda zatial len dve :D a musim povedat ze niektore zmeny v serialy su fakt mimo mojho chapania ale ! jedno velek ale , nemozete to brat zasa tak kriticky :) kamarat ktori necital knihy tak ten je do serialu zazraty a nevie vydrzat z casti na cast :D takze myslim ze HBO dosiahlo tym co chcelo :) a este posledna vec ktym zmenam , niektore su super :) ozivuju casti knihy ktore ma az tak nebrali alebo pekne ulahcuju dej aby to pochopil aj necitatel . Takze by som ho neodsudzoval :)
    Ben Nevis napsal(a):

Osud Altona byl nečekaný a dobře tam zakomponovali Kastarkovu zlost na Jaimeho "collateral damage".
    Linie Aryi není tak napínavá jako jiné linie, ale stejně jsem zvědavá, kolik toho Tywin ví.

S Altonem, pokud je tedy Alton Cleos Frey, kdo bude doprovázet Jaimeho a Brianne?

K tomu s Aryou, už se těším až bude Arya říkat: You know nothing, Tywin Lannister!! a Jaqen ho vyhazovat z té díry ve zdi co má v jídelně :D
    heavy_head napsal(a):

Ale jo, to byla jen reakce na jeden mírně mimózní komentář z hor. ;-)

:-)
    njn nějak nemusim, když někdo už jen z principu kritizuje, ale chápu, že jsou zde i jiní, kteří na té kritice možná mají postavenou celou svojí seberealizaci...
    A pokud někdo nepochopí, jaký je rozdíl mezi opodstatněnou kritikou, která je nejen ok, ale i nutná a bezúčelnou kritikou v rámci ukájení ega, tak je to smutný...
    Sedmý díl docela pěkný. Některé scény parádní (např. pohled na Harenhall, Karstark) některé části ale fakt asi průšvih (Jon, odchod Boltona ze stanu, lítostivá Cersei...). Uvidíme, jak z toho chtějí vybruslit...

Kdybych nečetl ságu před začátkem druhé série, asi bych byl nadšený. Nicméně jako čtenář se postupem S02 nemůžu ubránit značnému rozčarování. Seriál je velice zajímavý, bohužel se ale dost odklání od předlohy. A to ne právě šťastným způsobem. Nečekal jsem, že bude seriál doslovně dělán podle knihy (byť by to bylo určitě famózní, ale také mnohem více nákladné). Nicméně přijde mi, že autoři a scénáristé to mění až moc násilně. Jasně, chápu, že některé zkratky jsou potřebné a třeba se i povedly. Některé se ale hodně nepovedly a hodně mi vadí výrazné změny charakterů postav. Další problém je, že některé výtečné scény a dialogy z knihy jsou vypuštěny a místo toho je tam nacpána naprosto zbytečná vata nebo je příběh úplně překroucen. Autoři/scénáristé seriálu asi chtějí původní dílo GRRM vylepšit a obávám se, že tím šlápli do pěkného hovna. Docela se děsím toho, že nebude např. řetěz, který pokud se pamatuji měl zcela zásadní vliv na výsledek bitvy. Nehodlám seriál zatracovat, jak už jsem zmínil, některé části jsou fakt skvělé, ty změny proti předloze mi ale fakt docela lezou krkem. Mám takový pocit, že autoři je udělali z důvodu, aby překvapili i čtenáře ságy. A to za každou cenu.

EDIT: možná je to detail, ale uvedu jeden příklad změny oproti knize. Proč třeba Renly neměl při setkání broskev? Naprostá malichernost, že? Ale právě podobné detaily to kazí.
    no Dr. Heavy - že se nestydíš si tu ukájet ego - no fuj! Před desátou večer :-D
    Stark z hor: :-) OK.
    Jarla: To nebylo na mě. ;-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 16. května 2012
    Jak jsem nad tím přemýšlela, tam mi asi změna u Robba vadí víc, než dementní Jon (a to je fakt dost co říci). Jak mi má být takhle líto Robba a zároveň obdivovat jeho smysl pro čest, když "do toho vlítne s první amputářkou, kterou potká"???
    Pro Starka z hor: Seriál se mi líbí, je to moje oblíbená kratochvíle, budu ho sledovat dál, ALE některé změny se fakt nepovedly a dobré nejsou a dost pravděpodobně ani nebudou (nestahuji kalhoty, když je brod ještě daleko, ale obávám se, že z něčeho se už vybruslit nedá - a opravdu doufám, že mě tvůrci překvapí a já se jim budu moci velmi ráda veřejně omluvit).
    baltim napsal(a):

... EDIT: možná je to detail, ale uvedu jeden příklad změny oproti knize. Proč třeba Renly neměl při setkání broskev? Naprostá malichernost, že? Ale právě podobné detaily to kazí.

Tohle vadí snad všem. Detail, který by tvůrce rozhodně nezabil (klidně bych jim tu broskev zaplatila, jestli jim nevyšel rozpočet :).
    Fruitless
    Heavy - v tom případě to bylo varování :-D
    Tuhle scénu v seriálu oslabil zbytečně apelační tón Renlyho hlasu, v knize Renly dokáže Stannise vytočit právě svojí naprostou nenuceností, jejíž vrcholem je ta broskev.
    upraveno 16. května 2012
    Ale zas se mi líbil vtípek se slaninou (či šunkou nebo co to bylo) - abychom jenom nehanili :)
    Šunka! Nikdy bych nečekala, že mi aspoň nakrátko přijde Stannis k sežrání... :D
    Krisa napsal(a):

Jak jsem nad tím přemýšlela, tam mi asi změna u Robba vadí víc, než dementní Jon (a to je fakt dost co říci). Jak mi má být takhle líto Robba a zároveň obdivovat jeho smysl pro čest, když "do toho vlítne s první amputářkou, kterou potká"??? .

Mě by hodně nas..o, jestli zmínili Skalisko a nechaj tam Robba dokonce opravdu odejít a ukáže se, že ošetřovatelka Talisa je opravdu jenom ošetřovatelka. To by už opravdu bylo, jako když čtenáře mlátěj rukovicí po ksichtě.
    upraveno 16. května 2012
    svoa00: Mě by to zas celkem potěšilo, za předpokladu, že by tam byla opravdová Jeyne Westerling :)
    Tak coby čtenářovi se mi změny v ději líbí hodně asi jenom u Daenerys. Celkově ten Quarth oproti knihám nějak ožil, Dany vlastně začala s revolucema na východě jen o jedno město dřív, než v knížkách, kde kosila vládnoucí až v Astoporu a zálivu otrokárů a pak města opouštěla ve zmatku a nejistotě Akorát ten Xaro mě mate, tím že se spojil s Pyatem Pree se vlastně podílel na krádeži draků a postavil se tak proti Dany? A to se mi zdá divný, má bejt její spojenec nejen ve Střetu Králů ale pak i v Tanci

P.s. Quaithe je stylová tatérka :) Zajímalo by mě co myslela tím, když Jorahovi řekla ať klidně tasí meč, že se ukáže k čemu mu bude. Škoda že to neudělal - ta ženská je parádní, doufám že jí ještě uvidíme :)
    Vidíte, já si broskev vůbec nepamatuji. Četla jsem to jenom jednou a už to vypadlo z hlavy.
    Ale vtípek se šunkou se povedl - skoro jako by byl určený Martinovi. :-)
    Ještě by to chtělo něco na "Danaerys Stormborn" a "You know nothing".
    Krisa napsal(a):

svoa00: Mě by to zas celkem potěšilo, za předpokladu, že by tam byla opravdová Jeyne Westerling :)

Holky si daj "high five", Jana Západovcová to odteď přebírá :D
    Holky si daj "high five", Jana Západovcová to odteď přebírá :D

Úplně o vidím :-)
    Tohle vadí snad všem. Detail, který by tvůrce rozhodně nezabil (klidně bych jim tu broskev zaplatila, jestli jim nevyšel rozpočet :).
    Mně obecně vadí detaily jinak povedených scén z knihy. To, že Myrcella a Tommen nadšeně nevítali Tyriona, to že Myrcella při odjezdu z Králova přístaviště plakala, kdyžv knize je zdůrazněno, že neplakala a byla "pravá Lannisterka", plakal Tommen...
    jestli je Talisa Jeyne, tak fakt nechápu Robbovo nutkání k "čestnému řešení", šlechtična která v ležení plné vojáků ošetřuje rány, žádnou čest optikou tehdejší společnosti (nebo i dnešní, směrem na blízký východ :-) nemá...
    tak tak..Myrcella a Tommen,broskyna a dalsie...serial sa priam hemzi detailami ktore nevyzadovali extra snahu a mohlo to byt pekne podla knihy..skoda.
    A este k Boltonovi v seriali na mna zatial posobi asi ako Ilyn Payne tj vyzeraju obaja pekne trapne.
    Ďábel je v detailech.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 16. května 2012
    :D Slová GRRM
    Někdy si připadám jako jeho dvouvaječné dvojče. :-)
    Akorát mladší a hezčí ? :-))
    Jsi off-topic. :-)
    citiz napsal(a):

Chci se zeptat na situaci z dnešního dílu. Konkrétně teda na scénu z Winterfellu. Kdy na konci Theon nechal vytáhnout ta 2 ohořelá dětská těla. Patřila opravdu Branovi a Rickonovi? Nebo to oni nebyli.

neboj urcite ne, nebot Bran ma jednu z hlavnich dejovych roli v pribehu, pochybuju ze by ho jen tak odstavili. navic Theon to udelal schvalne :-) i v knizce, jen aby zlomil vsechny obyvatele Zimohradu
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.