Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...

Číst celý článek zde
1568101116

Komentáře

• upraveno 15. května 2012
    Oproti predchádzajúcemu dielu pre mňa dosť zlepšenie. Snáď zásluha B&W, ktorí prevzali scenaristicku štafetu? Nechce sa mi veriť že by to mohlo mať až taký vplyv.
    K tejto časti: - tiež ma trochu zaskočili Cerseine scény, ale celkom som sa s nimi vyrovnal. Scenaristi si pravdepodobne povedali, že nemôže sama znášať toľko antipatie s tak tú ťarchu byť najhusnejšími postavami rovným dielom rozdelili medzi ňu a Joffa (no možno nie rovným dielom, ale 40:60). Nie je to až také nelogické vzladom na to, že knižná Cersei je jednoducho až ťažko uveriteľne zlá. Do budúcna sa teším na súboj Theon/Jaime - čo sú podľa mňa herecky najvdačnejšie postavy a obe výborne obsadené. Zatiaľ vedie Theon - hlavne preto lebo má viac priestoru - takže ma teším, že na scénu priešiel aj Jaime (výborný ťah preniesť ho z 3. knihy). Naopak trochu zvláštne na mňa pôsobí Tywin. Našiel si nového domáceho miláčika - to je OK vzhladom na nedostatok inteligentných spoločníkov v okolí. Ale pri ňom, ktorý je predovšetkým hráč na istotu, mi nesedí, že si necháva v tesnej blízkosti niekoho tak záhadného a nevyspytateľného ako jeho "cup-bearer" :-) A ešte mi nedá nespomenúť Sneha - často sa o ňom hovorí ako o dezertérovi ... prečo? Stratil sa v cudzej krajine, zobral zajatca a teraz sa ním sám stane. Kde je tá dezercia? A na margo jeho nablblého opôsobenia - ponúka sa aj iné vysvetlenie (hoci neviem, či by kastingoví režiséri až tak zlyhali) - čo ak na to Kit jednoducho herecky nestačí?? V prvej sérii to pre neho nebolo také náročné, ale možno teraz už stráca dych... pozná niekto toho herca?
    No, konečne vieme, prečo má v seriáli Tywin tak blízko k Arye(pripomína mu Cersei). A prečo jej tie otázky dovoľuje(vie, že je urodzeného pôvodu). Podľa mňa to majú nejako vymyslené, že v správaní k nej je iný, asi tam bude mať nejaký plán, ktorý sa odhalí až neskôr.
    Inak, neviete, kao nafingujú obsadenie Harrenhalu Boltonom? Či to tam vôbec bude.
    A tiež: Už vieme, že Talisa je Jeyne(už je jedno, či jej zmenia meno alebo nie), tie informácie o Skalisku a potom zdráhanie sa ísť tam to vysvetľuje(len ktovie, ako do toho zakomponujú Korenárov, ktorí sú podstatné postavy).
    Musím se (poprvé) přidat do diskuse a napsat svůj POV ke změnám oproti knize, když už se ta diskuse tak rozvášnila :-) Pro mě osobně spočívá zklamání v tom, že je hrozná spousta věcí, který do seriálu mohli dát a byly by skvělý tak, jak je vymyslel Martin, ale místo toho to natahujou pro mě nudnýma scénama.. třeba Ygrittino nadržený žvástání a "dědkovskej" rozhovor Tywina s Aryou mě teda nebavil vůbec.. Někde jsem jednou četla, jak autoři seriálu smutněj nad omezeným rozpočtem, jak musej přemejšlet nad každou scénou, jak musej omezovat draky, vlky apod. a pak vyplácaj drahocenný minuty na zbyetčně zavádějící linie? Z tohoto pohledu mě to mrzí..
    Tak tenhle díl byl hodně povedený a už se těším na další, protože skončil tak, že se nemůžu dočkat dalšího. Ohař se mi moc líbil - má svůj styl. Ygritt měl celkem štvala se svými narážkami. Tywin a Arya opět dobře zahraní a jinak pohled na celý Harrenov byl dokonalý. A události v Quarthu se taky dobře vyvyjí.
    macrelka napsal(a):

Musím se (poprvé) přidat do diskuse a napsat svůj POV ke změnám oproti knize, když už se ta diskuse tak rozvášnila...

Amen!

Inak, ten chlap, čo hral Luwina ma svojím NO! na konci úplne dostal. A aj to, ako to odkryli(nechcem spoilerovať, lebo ak ste to ešte nevidelia nečítali, oplatí sa počkať a nevedieť, o čo ide). A Theon bol zahraný úplne geniálne.
    Jarla: Cersei v knize podstoupila potrat. "Tvůj Robert mě jednou obtěžkal dítětem, jamie našel nějakou bábu, která mě to ho zbavila." Zabít vlastní porozené dítě, jako to bylo v seriálu, je o dost drsnější.

Cersei je namyšená, hloupá a krutá intrikánka. Což ji nijak zvlášť neodlišuje od některými přispěvateli fóra obdivovaných Malíčka, Tywina či lorda Boltona. nicméně tam chybí to klíčové "hloupý a neúspěšný..." a nikdo nechce být v týmu s lůzrem :-)

Anglachel napsal(a):

Inak, ten chlap, čo hral Luwina ma svojím NO! na konci úplne dostal. A aj to, ako to odkryli(nechcem spoilerovať, lebo ak ste to ešte nevidelia nečítali, oplatí sa počkať a nevedieť, o čo ide). A Theon bol zahraný úplne geniálne.

Jo, ale my naštěstí víme, že Luwin ví.. Na rozdíl od Jona, pač ten chudák už nic neví :-D
    Jo taky to hezky ukazovalo jaký je Jaimie zlaťoušek :-) Kosí bratři :-p Ani jednoho z těch dvou parchantů bych doma nechtěla :-)
    Bohuzial pomaly ale iste sa serial odklana od knihy.Popravde by mi ani tak nevadili zmeny v deji,ale strasne mi vadi zmena charakterov ako su vykreslene v knihe a kam smeruju v seriali.
    Deje sa presne to co som cakal,prvu seriu sa tvorcovia maximalne prisposobili predlohe,ale uspech je tu a tak si mozu dovolit zmeny.Nieco podobne sa udialo v LotR ,prvy diel este ako tak respektoval liniu Tolkiena,ale druhy uz prinasal zasadne zmeny.Casto ma u filmov stve to ak scenaristi upravia dejovu liniu filmu a pritom na to nieje ziaden dovod.Nevyzaduje si to ziadnu dalsiu postavu,ziadne specialne effekty...proste nic a napriek tomu sa snazia film "vylepsit" a v 99% -tach to je vyrazne horsie.
    Co povazujem za najvacsiu chybu tohto dielu(a bolo ich tu pozehnane)...je ze nedokazali pockat na spravu o "smrti" Brana a Rickona a zda sa ,ze lady Starka chce ospobodit Jaimiho len aby ho nepopravili Kastarkovia.No snad sa mylim este sa to prepustenie neuskutocnilo..uvidime.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. května 2012
    Tyna napsal(a):

Jarla: Cersei v knize podstoupila potrat. "Tvůj Robert mě jednou obtěžkal dítětem, jamie našel nějakou bábu, která mě to ho zbavila." Zabít vlastní porozené dítě, jako to bylo v seriálu, je o dost drsnější.

Počkat, Cersei v seriálu zabila svý narozený dítě? Já z toho rozhovoru s Cat pochopila, že bylo nemocné, umřelo a Cersei z toho byla smutná. Asi se na to musím znovu podívat...
    Právě - v seriálu Cersei hrozně truchlila a litovala Roberta, jak ten truchlil - ten o tom přece ani nevěděl!!! jak říkám - při tomhle jsem se u seriálu zvedla a řekla DOST! Teď mohu je s klidem sledovat jak se fanoušci rozladěně přou :-p
    Jarla - Cersei kecala. Chtěla Cat rozrušit, tak jí tohle řekla a schválně několikrát zdůraznila, že to děcko umřelo i když se hrozně moc modlila. A řekla bych, že se jí to povedlo.
    Ježiši, lidi, přestaňte fňukat. Chápu, že je sranda rozebírat svoje obavy, kam se to bude ubírat, ale stěžovat si můžete až na konci desátýho dílu.
    na stěžování má každý právo kdykoliv :-D
    500 můžu dokáže ubránit Zimohrad 10 tísícové přesile .. tak jakto, že 100 ozbrojenců a kdoví kolik obyvatel hradu nedokázalo zastavit nějakých 40 odrhnaců ???

jinak nezdá se vám, že v těch scénách je nějak málo lidí ??? takovéj hrad býval kdysi za měnší město, navíc je to centrum celého severu, mělo by tam být opravdu dost lidí a pod hradem je ještě jedno město ...

normálně bych se na ně vykašlal, vzal pobral řezníka, kováře, kameníka, pár chasníků a normálně je umlátil... dokonce i kdyby jen vypustili pánovy psy ... tak by je roztrhaly takovou stovku loveckých psů určitě Ned musel mít ...
    Krisa napsal(a):

Tyna napsal(a):

Počkat, Cersei v seriálu zabila svý narozený dítě? Já z toho rozhovoru s Cat pochopila, že bylo nemocné, umřelo a Cersei z toho byla smutná. Asi se na to musím znovu podívat...

Ona nezabila novorozené dítě ..... ona jak zjistila že je těhotná, tak běžela za nějakou babou aby jí dala napít nějakého dryáku a potratila ... to se dělalo kdysi i u nás ...
    Ygrrite má za You don't know nothing a její sexuální výslech v této episodě 100 z 10! :D
    Ji-ti napsal(a):

Krisa napsal(a):

Ona nezabila novorozené dítě ..... ona jak zjistila že je těhotná, tak běžela za nějakou babou aby jí dala napít nějakého dryáku a potratila ... to se dělalo kdysi i u nás ...
    V seriálu nikam neběhala (zatím).
    svoa00 : Na stazovanie sa nemusim cakat 10 dielov.Je pravda ze ja som na zadok nepadal ani s prvej serie,ale v prvej serii som aspon tvorcom nemohol upriet snahu o vernu adaptaciu knihy.Pocnuc 2 seriou je tu ale vyrazny odklon od predlohy.Nepaci sa mi to,ale serial nezatracujem a budem ho sledovat.
    Osobne ale za hlavne pozitiva serialu povazujem,ze sa meno G.R.R. Martin dostalo trosku do povedomia citatelov a ludia siahli po jeho knihach.A hlavne ten uspech serialu snad toho stareho paprdu podnieti k dokonceniu celej serie ;)
    "500 můžu dokáže ubránit Zimohrad 10 tísícové přesile .. tak jakto, že 100 ozbrojenců a kdoví kolik obyvatel hradu nedokázalo zastavit nějakých 40 odrhnaců ??? "
    Já být Theonem, tak jdu napřed a otevřu brány...

No, vzhledem k tomu, že jsem z knihy věděla o potratu a vztahu Cersei k Robertovi, předpokládala jsem, žeCat kecá a dítko nějak umořila.
    upraveno 15. května 2012
    Miss Utahraptor právě získává post hlavního mluvčího :)))
    100 ozbrojenců a kdoví kolik obyvatel hradu nedokázalo zastavit nějakých 40 odrhnaců ???
    no v písničce Byl to Shane tyranizuje pět ozbrojených týpků celé městečko... :-) )to mě vždycky fascinovalo :-)
    Tyna napsal(a):

No, vzhledem k tomu, že jsem z knihy věděla o potratu a vztahu Cersei k Robertovi, předpokládala jsem, žeCat kecá a dítko nějak umořila.
    Já bych spíš věřila tomu, že kecá úplně a žádné nikdy nebylo. Ostatně Catelyn taky říká, že to nevěděla.
    upraveno 15. května 2012
    Tyna: Jo takhle, to mě vůbec nenapadlo. Taky to z knihy vím, ale v seriálu o tom nemluvila (tudíž jsem seriálovou Cersei z vyvolání potratu/zabití dítěte nevinila)
    Jinak seriál je zajímavý - přiznejte si , byla by to trochu nuda, kdyby to bylo stejný jako v knížce..
    Co mě ale prudí hodně je Sansa a Ohař: v knížce je do ní Ohař prostě blázen, city se v něm perou, neví co s tím a tak to řeší po svým (chlast a brutalita). Jejich scénky jsem si četla 3x. A tady? Jenom nějací 2 lidi, co se potkali a vyměnili si pár slov. Ohařův proslov o tom, jak miluje zabíjení byl zbytečnej, na to chce Sansu zbalit? (chápejte, jsem romantička, rozervané duše, to je moje..)
    A kde je sakra Tyrionův MISTRNÝ plán obrany králova přístaviště ? Snad by nebylo tak drahý zanimovat 1 řetěz - krom toho já teda půlku knížky přemýšlela na co ten řetěz sakra chce ???
    upraveno 15. května 2012
    Phoebea: Ten řetěz tam bude, potvrdí to i 9 Sarvenů z 10-ti.
    heavy_head napsal(a):

Já myslím, že kdyby každý, co se mu seriál líbí, psal o tom, co se mu líbí, a každý, komu se seriál nelíbí - a sleduje ho - o tom, co se mu nelíbí, a ti, co už to zabalili, jenom tak občas kibicovali, tak by to bylo v takové rovnováze. ;-)

A ono není? Loni se tu kritizovalo, jak jsou ty diskuze nekritické a teď mi přijde, že začla převládat právě kritika seriálu, tak se začali ozývat i ti, co se jinak nevyjadřují. Souhlas s tím, že bych byl raději, aby to bylo věcné a nesnažili jsme se vysvětlovat si navzájem, jak jsme mimo :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.