Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
K tejto časti: - tiež ma trochu zaskočili Cerseine scény, ale celkom som sa s nimi vyrovnal. Scenaristi si pravdepodobne povedali, že nemôže sama znášať toľko antipatie s tak tú ťarchu byť najhusnejšími postavami rovným dielom rozdelili medzi ňu a Joffa (no možno nie rovným dielom, ale 40:60). Nie je to až také nelogické vzladom na to, že knižná Cersei je jednoducho až ťažko uveriteľne zlá. Do budúcna sa teším na súboj Theon/Jaime - čo sú podľa mňa herecky najvdačnejšie postavy a obe výborne obsadené. Zatiaľ vedie Theon - hlavne preto lebo má viac priestoru - takže ma teším, že na scénu priešiel aj Jaime (výborný ťah preniesť ho z 3. knihy). Naopak trochu zvláštne na mňa pôsobí Tywin. Našiel si nového domáceho miláčika - to je OK vzhladom na nedostatok inteligentných spoločníkov v okolí. Ale pri ňom, ktorý je predovšetkým hráč na istotu, mi nesedí, že si necháva v tesnej blízkosti niekoho tak záhadného a nevyspytateľného ako jeho "cup-bearer" :-) A ešte mi nedá nespomenúť Sneha - často sa o ňom hovorí ako o dezertérovi ... prečo? Stratil sa v cudzej krajine, zobral zajatca a teraz sa ním sám stane. Kde je tá dezercia? A na margo jeho nablblého opôsobenia - ponúka sa aj iné vysvetlenie (hoci neviem, či by kastingoví režiséri až tak zlyhali) - čo ak na to Kit jednoducho herecky nestačí?? V prvej sérii to pre neho nebolo také náročné, ale možno teraz už stráca dych... pozná niekto toho herca?
Inak, neviete, kao nafingujú obsadenie Harrenhalu Boltonom? Či to tam vôbec bude.
Cersei je namyšená, hloupá a krutá intrikánka. Což ji nijak zvlášť neodlišuje od některými přispěvateli fóra obdivovaných Malíčka, Tywina či lorda Boltona. nicméně tam chybí to klíčové "hloupý a neúspěšný..." a nikdo nechce být v týmu s lůzrem :-)
Deje sa presne to co som cakal,prvu seriu sa tvorcovia maximalne prisposobili predlohe,ale uspech je tu a tak si mozu dovolit zmeny.Nieco podobne sa udialo v LotR ,prvy diel este ako tak respektoval liniu Tolkiena,ale druhy uz prinasal zasadne zmeny.Casto ma u filmov stve to ak scenaristi upravia dejovu liniu filmu a pritom na to nieje ziaden dovod.Nevyzaduje si to ziadnu dalsiu postavu,ziadne specialne effekty...proste nic a napriek tomu sa snazia film "vylepsit" a v 99% -tach to je vyrazne horsie.
Co povazujem za najvacsiu chybu tohto dielu(a bolo ich tu pozehnane)...je ze nedokazali pockat na spravu o "smrti" Brana a Rickona a zda sa ,ze lady Starka chce ospobodit Jaimiho len aby ho nepopravili Kastarkovia.No snad sa mylim este sa to prepustenie neuskutocnilo..uvidime.
jinak nezdá se vám, že v těch scénách je nějak málo lidí ??? takovéj hrad býval kdysi za měnší město, navíc je to centrum celého severu, mělo by tam být opravdu dost lidí a pod hradem je ještě jedno město ...
normálně bych se na ně vykašlal, vzal pobral řezníka, kováře, kameníka, pár chasníků a normálně je umlátil... dokonce i kdyby jen vypustili pánovy psy ... tak by je roztrhaly takovou stovku loveckých psů určitě Ned musel mít ...
Ona nezabila novorozené dítě ..... ona jak zjistila že je těhotná, tak běžela za nějakou babou aby jí dala napít nějakého dryáku a potratila ... to se dělalo kdysi i u nás ...
Osobne ale za hlavne pozitiva serialu povazujem,ze sa meno G.R.R. Martin dostalo trosku do povedomia citatelov a ludia siahli po jeho knihach.A hlavne ten uspech serialu snad toho stareho paprdu podnieti k dokonceniu celej serie ;)
Já být Theonem, tak jdu napřed a otevřu brány...
Co mě ale prudí hodně je Sansa a Ohař: v knížce je do ní Ohař prostě blázen, city se v něm perou, neví co s tím a tak to řeší po svým (chlast a brutalita). Jejich scénky jsem si četla 3x. A tady? Jenom nějací 2 lidi, co se potkali a vyměnili si pár slov. Ohařův proslov o tom, jak miluje zabíjení byl zbytečnej, na to chce Sansu zbalit? (chápejte, jsem romantička, rozervané duše, to je moje..)
A kde je sakra Tyrionův MISTRNÝ plán obrany králova přístaviště ? Snad by nebylo tak drahý zanimovat 1 řetěz - krom toho já teda půlku knížky přemýšlela na co ten řetěz sakra chce ???