Hra o trůny 2x09 - Černovoda
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Co se týče pracky, tu bych klidně vynechala (nemám ráda sekání končetin). Třeba by nejmenovaný mohl přijít o koule, to není tak vidět. :-)
Zkus to navrhnout jakékoli osobě mužského pohlaví... :)
(Krom Varyse a Neposkvrněných, ale tam by se o tom mužském dalo diskutovat... :)
Na druhú stranu súhlasím, že ten useknutý nos tam asi nebude, možno že teraz ešte dajú Tyrionovu hlavu b obväzoch ako v knihe, ak tam bude v poslednej časti (ešte som ju nevidel), ale nemyslím si, že mu dajú preč aj nos.. Chvíľu mi trvalo, čo myslíš tým "pracce" :D Každopádne si myslím, že toto by nám producenti neurobili, aby tam dali tak zásadnú zmenu :/ Je to jeden z faktorov, ktorý poukazuje na jeho straty. Bronn, Horali, kreslo pobočníka, moc a ešte je z neho ešte väčšia príšera... Ale nemyslím si, že keď Martin nechá svoju postavu aj vykadiť sa, necháva tým ovplyvniť dej, prosto mu usekli nos, takže netreba premýšľať nad tým, že to zo seriálu vyhodia len preto, že tým nespôsobil apokalypsu svojím Ďábelským smrknutím... Chcem povedať, že nechápem tvojmu zamýšľaniu, že nechápeš, prečo mu ho usekol, ako keby každý krok musel niečo ovplyvniť :)
"But...we are too far from the gates...the wildfire...and archers...hundreds will die!"
Ten hlas tam udělal hooodně moc..
A nikdy jsem netvrdila, že mu v seriálu nos nechali proto, že by stejně nezpůsobil apokalypsu ďábelským smrknutím. Jen jsem říkala, že jsem ráda, že nos má, protože mi to v knížce hodně vadilo. Tyrion je jeden z mých oblíbenců a nemám ráda zbytečnou krutost. Třeba to, co se stane Robbovi a spol. nepokládám za zbytečné, jelikož to děj posune. I když je to kruté, tak se to tam hodí. Trpaslík s půlkou nosu ne, stejně dobře by posloužila ta jizva, jako má teď v seriálu.
mimochodom videl si slovenský dokumentárny film Ako sa varia dejiny/cooking history. podľa mňa nádherná vec - pohľad na vojenské konflikty očami vojenských kuchárov.
veeľmi odporúčam každému. ak niečo stojí za pozretie u nás, sú to dokumenty a tento je podľa mňa (a rôznych festivalov) kráľ.
http://www.kinema.sk/recenzia/31272/ako-sa-varia-dejiny-ako-sa-varia-dejiny.htm