Hra o trůny 2x09 - Černovoda

upraveno 25. května 2012 v 2. řada
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.

Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall

Celou...

Číst celý článek zde
11819202123

Komentáře

• upraveno 3. června 2012
    macrelka napsal(a):

Alek napsal(a):

Moc to řešíte. Já jsem rád, že pro diváky neznalé předlohy dokázali aspoň ke konci řady vytvořit ten dojem, že to vedl Tyrion - takže bude v posledním dílu zřejmé jeho rozčarování.

ale mohli mu opravdu useknout nos :-(( rozhodně bych to brala víc než tu rozpůlenou hlavu v bitvě..
    To naprosto souhlasim, useknutá hlava a i noha byla trapárna a to malé škrábnutí na líčko asi ještě větší :-(
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. června 2012
    Malé škrábnutí? Pusť si to ještě jednou. Měl obličej rozseknutý od čela až po čelist na druhé straně hlavy. Uvidíme jak se s tím zraněním vypořádají dál.
  • upraveno 3. června 2012
    No moc to právě neukázali, tak jsem zvědavej, jak to bude vypadat teď.
  • upraveno 4. června 2012
    Lenže s nosom je problém, že ho musíte dať preč počítačom. Jazvu urobíte v maskérni, no vždy, keď by Tyrion bol v zábere, museli by to upravovať. Keďže nos vystupuje z tváre, nie je možné zamaskovať ho bez nejakých prostriedkov ako kopa obväzov alebo prilba. Takže touto formou zranenia si ušetrili námahu a možno aj peniaze.
    Já jsem moc ráda, že mu nechali nos. Ten herec (až na jeho velikost) je podle mě jeden z nejhezčích chlapů v seriálu, takže jsem ráda, že se na něj bude dát ještě koukat. Jizva teď vypadá ošklivě, ale třeba splaskne časem:)
    No a za chvilku budete totéž říkat o nejmenované pracce :-p Je rozkošné vidět, jak si všechno hezky omluvíte, že takhle je to lepší:-))
    Pracku by snad nikdo neomlouval! To by už byla PŘÍLIŠ příliš velká změna! :(
    Tak pacičku můžou schovat pod plášť nebo tak. To mi k té postavě sedělo i v knize, byla po zásluze potrestána a změnilo ji to. Proč sebral Martin Tyrionovi nos, to jsem ani v knize nepochopila. Nemyslím si, že by o něj s nosem Sansa stála víc. Stačí ty dvojbarevné oči a vous, vyboulené čelo, křivé nohy a mezi nohama bambule se spoustou velkých žil. Tyrion je zkrátka chudák hroznej otloukánek. To že přišel o nos jeho postavu podle mě tolik nezměnilo, jen si teď pořád stěžuje, že ho svědí.
    esed: U nás máme přísloví "na větší kupu se lepši sere" :-) Asi si Martin říkal, že tam už to nebude tolik vadit, zatímco pro Cersei by i beďár byla katastrofa hodná sebevraždy.

Co se týče pracky, tu bych klidně vynechala (nemám ráda sekání končetin). Třeba by nejmenovaný mohl přijít o koule, to není tak vidět. :-)
    Ben Nevis napsal(a):

... Třeba by nejmenovaný mohl přijít o koule, to není tak vidět. :-)

Zkus mu to navrhnout... ;D
    Zkus to navrhnout jakékoli osobě mužského pohlaví... :)
    (Krom Varyse a Neposkvrněných, ale tam by se o tom mužském dalo diskutovat... :)
    Ben Nevis napsal(a):

esed: U nás máme přísloví "na větší kupu se lepši sere" :-) Asi si Martin říkal, že tam už to nebude tolik vadit, zatímco pro Cersei by i beďár byla katastrofa hodná sebevraždy.

Co se týče pracky, tu bych klidně vynechala (nemám ráda sekání končetin). Třeba by nejmenovaný mohl přijít o koule, to není tak vidět. :-)

myslím, že absence Jaimeho koulí by neměla vliv na jeho šermířské schopnosti a o to tam jde :-)
    Miss Utahraptor napsal(a):

[Zkus mu to navrhnout... ;D
    Zkus to navrhnout jakékoli osobě mužského pohlaví... :)

Právě, to by bylo dilema, jestli se bude šermovat nebo koulovat. :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 4. června 2012
    Anglachel napsal(a):

Jasné, lebo Tyrionov význam v bitke bola malý, len naplánoval to s divokým ohňom, viedol výpad, ktorým odrazil útočníkov pri Blátivej bráne a vôbec velil celej obrane mesta. Bol to úplne nepodstatný človek :)

Ehm... Tyrion možno bojoval, no vyhraná bitka bola až vďaka Tywinovi a Tyrellom a tak sa na úbohého Tyriho zabudlo, to s tým divokým ohňom dal ako dobrý nápad Tywin Cersei, pretože ona im prikázala, aby ho začali robiť... Bol podstatný, ale nie v očiach ľudí... A v seriáli to tiež trochu minimalizovali...
    Montezuma3 napsal(a):

Mě se jednou zdálo, že jsem na fesťáku u nějakého rybníka. Potkal Sophie Turner s Jackem Gleesonem. Přijeli do Čech si zapařit. Jsem s nimi hodil řeč. (I když anglicky neumím). A Pak jsem se už bohužel vzbudil. :-/

Lenže ja sa z toho pocitového sna nemôžem zobudiť :D
    Miss Utahraptor napsal(a):

Ne-e.
    Sakra, čím se cpete, že vidíte tak zajímavé věci? Já chci taky! :D

:D Ja neviem, občas segedín, ale teraz sme mali zeleninovú polievku, neviem, čo do nej mama hodila :D
    Anglachel napsal(a):

Lenže s nosom je problém, že ho musíte dať preč počítačom. Jazvu urobíte v maskérni, no vždy, keď by Tyrion bol v zábere, museli by to upravovať. Keďže nos vystupuje z tváre, nie je možné zamaskovať ho bez nejakých prostriedkov ako kopa obväzov alebo prilba. Takže touto formou zranenia si ušetrili námahu a možno aj peniaze.

A ja som si až doteraz myslel, že Voldemortovi fakt usekli nos a nebolo to robené počítačom!

Na druhú stranu súhlasím, že ten useknutý nos tam asi nebude, možno že teraz ešte dajú Tyrionovu hlavu b obväzoch ako v knihe, ak tam bude v poslednej časti (ešte som ju nevidel), ale nemyslím si, že mu dajú preč aj nos..
    Jarla napsal(a):

No a za chvilku budete totéž říkat o nejmenované pracce :-p Je rozkošné vidět, jak si všechno hezky omluvíte, že takhle je to lepší:-))

Chvíľu mi trvalo, čo myslíš tým "pracce" :D Každopádne si myslím, že toto by nám producenti neurobili, aby tam dali tak zásadnú zmenu :/
    esed napsal(a):

Tak pacičku můžou schovat pod plášť nebo tak. To mi k té postavě sedělo i v knize, byla po zásluze potrestána a změnilo ji to. Proč sebral Martin Tyrionovi nos, to jsem ani v knize nepochopila. Nemyslím si, že by o něj s nosem Sansa stála víc. Stačí ty dvojbarevné oči a vous, vyboulené čelo, křivé nohy a mezi nohama bambule se spoustou velkých žil. Tyrion je zkrátka chudák hroznej otloukánek. To že přišel o nos jeho postavu podle mě tolik nezměnilo, jen si teď pořád stěžuje, že ho svědí.

Je to jeden z faktorov, ktorý poukazuje na jeho straty. Bronn, Horali, kreslo pobočníka, moc a ešte je z neho ešte väčšia príšera... Ale nemyslím si, že keď Martin nechá svoju postavu aj vykadiť sa, necháva tým ovplyvniť dej, prosto mu usekli nos, takže netreba premýšľať nad tým, že to zo seriálu vyhodia len preto, že tým nespôsobil apokalypsu svojím Ďábelským smrknutím... Chcem povedať, že nechápem tvojmu zamýšľaniu, že nechápeš, prečo mu ho usekol, ako keby každý krok musel niečo ovplyvniť :)
    Alek : To naprosto souhlasim, useknutá hlava a i noha byla trapárna
    No právě že v knize se píše jak Tyrion takhle usekne někomu hlavu , v seriálu sice Stannis , ale pořád to v knize je i když seriálový zpracování je trochu k smíchu :D
    Víte jaká scéna mi připadala nejemotivnější?

"But...we are too far from the gates...the wildfire...and archers...hundreds will die!"

Ten hlas tam udělal hooodně moc..
    Lord Gepeto Illar: no, já Martina podezírám už od druhé knihy z toho, že má vše přesně promyšlené, a když už jsi u toho kadění, tak minimálně Tywinovo důležité bylo :-D Takže si myslím, že vše, co se těm postavám stane, má nějaký důvod a ne že prostě jen tak z rozmaru někomu něco ufikne. Vem si HoU, to bylo ve druhé knize a spousta vizí vysvětlených ještě nebyla (jsem asi v 1/3 Tance). Takže to promyšlené má, minimálně u hlavních postav a snad mi nechceš říct, že Tyrion není jedna z nich :-) To bys mě ranil...
    A nikdy jsem netvrdila, že mu v seriálu nos nechali proto, že by stejně nezpůsobil apokalypsu ďábelským smrknutím. Jen jsem říkala, že jsem ráda, že nos má, protože mi to v knížce hodně vadilo. Tyrion je jeden z mých oblíbenců a nemám ráda zbytečnou krutost. Třeba to, co se stane Robbovi a spol. nepokládám za zbytečné, jelikož to děj posune. I když je to kruté, tak se to tam hodí. Trpaslík s půlkou nosu ne, stejně dobře by posloužila ta jizva, jako má teď v seriálu.
    upraveno 4. června 2012
    No mne pomohla tá jazva pri lepšiej predstave Tyrionovej ohavnosti, keďže som videl najskôr seriál a až potom čítal Hru, celé tri knihy som ovplyvňovaný jeho vzhľadom aj keď som na internet našeil zaujímavý fanart, čo mi pomohol :)
    Lord Gepeto Illar: No jediná vada Dinklage je v tom, že divačky asi moc nechápou, proč by ho žádná ženská nemohla milovat. Budu si namlouvat, že to je jeden z důvodů změny jeho vztahu s Šae ;)
    Jo asi to je problém. Já taky napřed viděla seriál, takže v knížkách ignoruji popisy jeho hnusnosti a vesele si představuji Dinklage :) Je pravda, že z knížky by mi nebyl ani z poloviny tak sympatický, v seriálu je mimo vzhled i daleko vtipnější
    Arianus napsal(a):

Víte jaká scéna mi připadala nejemotivnější?

"But...we are too far from the gates...the wildfire...and archers...hundreds will die!"

Ten hlas tam udělal hooodně moc..

inu vojak... by ma zaujímalo ako sa pozeráš na vojenské film typu Black Hawk Dawn, vojak Ryan a tak. mám na mysli, že tie scény sú kruté a silné pre každého, ale ak niekto pozná niečo podobné na vlastnej koži, tak to asi cíti ešte silnejšie.

mimochodom videl si slovenský dokumentárny film Ako sa varia dejiny/cooking history. podľa mňa nádherná vec - pohľad na vojenské konflikty očami vojenských kuchárov.

veeľmi odporúčam každému. ak niečo stojí za pozretie u nás, sú to dokumenty a tento je podľa mňa (a rôznych festivalov) kráľ.

http://www.kinema.sk/recenzia/31272/ako-sa-varia-dejiny-ako-sa-varia-dejiny.htm
    upraveno 4. června 2012
    svoa00 napsal(a):

Lord Gepeto Illar: No jediná vada Dinklage je v tom, že divačky asi moc nechápou, proč by ho žádná ženská nemohla milovat. Budu si namlouvat, že to je jeden z důvodů změny jeho vztahu s Šae ;)

Prečo myslíš, že zmenili jeho vzťah s Šae? V jednej scéne trocha zaváhala, keď jej povedal, že je len jeho a tak si už servírujú scénu z trojky Alebo som zle pochopil?

svoa00 napsal(a):

Prečo myslíš, že zmenili jeho vzťah s Šae? V jednej scéne trocha zaváhala, keď jej povedal, že je len jeho a tak si už servírujú scénu z trojky Alebo som zle pochopil?
    No v seriálu se mi nezdá, že by city k němu jenom předstírala... ale možná je to tím, že sám Tyrion to na několika místech zpochybňuje.
    Jarla napsal(a):

To je podstatné pre dej, to, že Tyrion prišiel o nos nie je dôležité(ak teda niekde Martin neplánuje, že sa dostane do blízkosti sopky a keďže už nemá malé chľpky, ktoré zachytávajú malé čiastočky, tak sa udusí prachom).
    No právě že v knize se píše jak Tyrion takhle usekne někomu hlavu , v seriálu sice Stannis , ale pořád to v knize je i když seriálový zpracování je trochu k smíchu :D
    No právě... jak jsem tu už kolikrát říkal, prvotní je pro mě funkčnost seriálu, ne věrnost adaptace.
    upraveno 5. června 2012
    svoa00 napsal(a):

svoa00 napsal(a):

No v seriálu se mi nezdá, že by city k němu jenom předstírala... ale možná je to tím, že sám Tyrion to na několika místech zpochybňuje.
    Yops, až teraz som včera videl poslednú časť a musím povedať, že tam už to trocha prehnali... :/ Teraz som zvedavý, čo spravia s tým ďalej, je to dosť divné, že vyzerá naozaj zamilovaná a v ďalších častiach ho ľahko predá
  • upraveno 5. června 2012
    Lord Gepeto Illar: To bude jenom další ze sbírky zrad, kterých se postavy dopouštěj ;)
    upraveno 5. června 2012
    Mňa napríklad prekvapil aj Varysov postoj. Už keď hovoril, že nebude kráľovne klamať a aj vtedy, keď si celý usvedčujúci materiál pripravil mi to prišlo trocha divné, že by bol až taká sviňa.. Nu, asi má radšj svoj život.. :)
    Varys už musel být pěkná sviňka za Aeryse. Prozatím každý jeho důvěrník skončil špatně, a tak doufám, že i na Ross dojde.
    No, co vím, tak malý muž tak špatně nedopadl :D
    no čo sa týka Šae, fakt je, že si domýšľame čo sa stalo a ako sa stalo. my vlastne vôbec nevieme, čo sa udialo po Tyrionov uväznení a ako sa dostala k Tywinovi. nechcem ju glorifikovať ani nič podobné, ale tvrdenie, že "ľahko ho predá" je nadnesené. možno sa chcela sexom zachrániť, možno proste prijala ďalšieho ochrancu.... myslím tým teda, že mohla Tyriona "takmer ľúbiť", ale keď sa jej zrútil svet tak jednoducho pragmaticky urobila čo bolo pre ňu dobré
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.