Myslím, že ho to skôr naštvalo, než vystrašilo. Myslím, že nevidí dôvod zasahovať, dokým misia získania drakov a ich maminy nie je splnená. Myslím, že by sa mohol pokúsiť dostať tam/získať si ďalšiu figúrku, lebo jedna otrokyňa by na všetko vystačiť nemusela. Mohol by sa pokúsiť o zvierací atentát na Moqora? Videli sme ako si Mel získala Ducha, zvieratá by mohli byť neutralizované nejakou ohnivokňažskou aurou. Mohol by pri návrate použiť svojich čarodejníkov proti Moqorovi?
A, teorie, že je Krvevrán hlavní záporák opět ožívá :D
Je to rozhodně zajímavé, vztah k temnému umění měl už ve službách Targaryenů, takže proč ne.
Co se týče debaty o Černé rybě, moc možností nemá. V Mořské stráži jsou Freyové (Černý Walder), na Trojzubci jsou muži lorda Tarlyho, takže mu zbývá jenom Bratrstvo.
Co se týče Bloodravena a manipulace s Branem, Bloodraven se o temnou magii zajímal v časech kdy sloužil Targaryenům, podle toho co o něm víme, tak to byl zlý zmetek a manipulátor, minimálně Aeryse I. měl omotaného kolem prstu, opravdu si nemyslím, že by se za těch skoro 50 let co sedí po čarostromem změnil.
Neopomíjel bych ani, že Mel v Tanci viděla chlapce s vlčí hlavou, který má sloužit Velkému Jinému.
@Tyrion Lannister V tom mezi námi není sporu, ať už má Bloodraven s Branem jakékoliv záměry, klidně může jít o prachsprosté opatřování nového těla, tak z toho nekouká nic dobrého.
https://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/138171-why-did-the-others-awaken-now/ Rovnou bych začal s touhle diskuzí, proč teď, proč zrovna teď se Jiní probudili? Očividně byli aktivní už nějakou dobu před začátkem ságy a vzhledem ke Krasterovi už možná dokonce před Robertovou Rebélií? A proč najednou se začali takhl ukazovat a napadli Waymara Royce? Nemohli to být draci, protože Walkeři se probudili dřív než Dany si vzala Droga. Jaké jsou vaše nápady.
Hrozně se mi líbí teorie doplňování genofondu. Toho, že to nejsou monstra ale jen "jiní" lidé. Konec práva první noci, uzavření Snežné brány pod taktovkou Alysanne. Kraster tolerovaný hlídkou a obětování geneticky vadných potomků (geez, to zní strašně). P.S. Souhlasím s Prestonem, že je to hidden sci-fi
Je jasné, že nějakou dobu před začátkem knihy aktivní byli.
Tuším, že v úplně 1. kapitole Brana se mluví o tom, že Hlídka ztrácí podezřele často muže při průzkumných výpravách, a že přibývá dezertérů z ní.
Co je po 8000 letech spánku uvedlo do pohybu?
Podle mě tady může být shoda s Bloodravenovým příchodem za Zeď. Což mě přivádí k myšlence, jestli se ví jak dlouho se za Zdí pohybuje Kraster, respektive jak dlouho provozuje svůj obchod s Jinými?
@Edem Tvoje jasná odpověď bez Vichru to nikdy nebudeme vědět, kdybychom takhle na všechno odpovídali tak veškerá diskuze ztrácí smysl. Proto se ostatně tenhle topič jmenuje TEORIE
@Tyrion Lannister lenže ty proste znasilnujes celý got svet aby ti sedela nejaká vec čo ťa práve napadla. Trebars: Hviezda smrti bola kométa ktorú sme videli. Moja odpoveď je tiež súčasťou teórie nemohli sa jini zobudiť práve preto lebo ich Martin potreboval? Ako vies, že neboli zobudeny celý cas?
@Tyrion Lannister isteže ja to prehánam ja sa priznavam ale v tomto teoretizovani moje reakcie sú rovnocenné s vymýšľaním si neviditeľných jednorozcov čo menia celú podstatu vymysleného sveta.
@Edem Záleží doporučuji sledovat Prestona on tam má i výtahy z knih. Taky si musíme pamatovat, že Martin nepíše věci jasně, typický pro fialovou svatbu sám uvedl že chtěl věcí co nejvíce tajemné
@Nevada Tak samozřejmě nepochybuji, že takové tendence jsou (ostatně vidíme v nejdražší fanfikci v historii :twisted:) Ale v tomhle případě (a vím, že to není mířené na mne) jsem položil pouze otázku, proč se Jiní objevili zrovna teďka.
A ano souhlasím v knihách, (aspoň co si pamatuji) se nad tím nikdo nepozastavuje, ale je samozřejmě zajímavé pokoušet se na tu otázku odpovědět. Už jenom proto, že některé teorie na tohle téma (viz diskuze) jsou opravdu zajímavé. A co si budeme nalhávat je to v tuhle chvíli jediné, co se dá dělat.
Nepopírám, že občas vymýšlím věci přitažené za vlasy (i když je zajímavé, že někteří si myslí, že to je dobrý nápad :twisted:) na druhou stranu berte to z mé strany spíše jako (po x letech již zoufalý) pokus začít debatovat na nějaké nové téma. Pro to jsem tolik rád z Prestona a ty lidi, co píšou ty články, co postovala Aviv, protože mají poměrně dost zajímavé nápady ohledně toho, co se v sáze stalo a stane.
@Ziriath No, to je zas další taková "teorie" typu "sice to tam není, ale mohlo by." Nicméně na tohle by mohl odpovědět druhý díl Ohně a krve. Resp. na to, zda Černý žár Bloodraven získal či nikoliv. Osobně silně pochybuju, že by kdyby ho získal během Bittersteelova zajetí při Třetí Černožárově vzpouře, že by si ho taky nechal jen tak pro sebe a neodevzdal králi. Nechce se mi zdát, že by měl oba meče a jako bastard věrný Targareynům si je jen tak nechal, když Černý žár je považován tradičně za čepel králů. Vždyť by jeho odevzdáním jen podpořil Aerysovu pozici, přičemž většinu dospělého života před odchodem k Noční hlídce strávil správou království ve prospěch a udržení Targaryenů na trůně.
Pokud odněkud nevyveštil, že to s nima pojede dolu vodou meč nemeč, že by ta věcička mohla přijít k úhoně, nebo se stát nedostupnou jinak a k Jonovi by se nedostala. Což je asi málo pravděpodobné, ale dôvod by to byť mohol.
Komentáře
Je to rozhodně zajímavé, vztah k temnému umění měl už ve službách Targaryenů, takže proč ne.
Co se týče debaty o Černé rybě, moc možností nemá. V Mořské stráži jsou Freyové (Černý Walder), na Trojzubci jsou muži lorda Tarlyho, takže mu zbývá jenom Bratrstvo.
Neopomíjel bych ani, že Mel v Tanci viděla chlapce s vlčí hlavou, který má sloužit Velkému Jinému.
Rovnou bych začal s touhle diskuzí, proč teď, proč zrovna teď se Jiní probudili? Očividně byli aktivní už nějakou dobu před začátkem ságy a vzhledem ke Krasterovi už možná dokonce před Robertovou Rebélií? A proč najednou se začali takhl ukazovat a napadli Waymara Royce? Nemohli to být draci, protože Walkeři se probudili dřív než Dany si vzala Droga. Jaké jsou vaše nápady.
P.S. Souhlasím s Prestonem, že je to hidden sci-fi
Tuším, že v úplně 1. kapitole Brana se mluví o tom, že Hlídka ztrácí podezřele často muže při průzkumných výpravách, a že přibývá dezertérů z ní.
Co je po 8000 letech spánku uvedlo do pohybu?
Podle mě tady může být shoda s Bloodravenovým příchodem za Zeď. Což mě přivádí k myšlence, jestli se ví jak dlouho se za Zdí pohybuje Kraster, respektive jak dlouho provozuje svůj obchod s Jinými?
Jsi dobrej :) Co se s tím srát.
A ano souhlasím v knihách, (aspoň co si pamatuji) se nad tím nikdo nepozastavuje, ale je samozřejmě zajímavé pokoušet se na tu otázku odpovědět. Už jenom proto, že některé teorie na tohle téma (viz diskuze) jsou opravdu zajímavé. A co si budeme nalhávat je to v tuhle chvíli jediné, co se dá dělat.
Nepopírám, že občas vymýšlím věci přitažené za vlasy (i když je zajímavé, že někteří si myslí, že to je dobrý nápad :twisted:) na druhou stranu berte to z mé strany spíše jako (po x letech již zoufalý) pokus začít debatovat na nějaké nové téma. Pro to jsem tolik rád z Prestona a ty lidi, co píšou ty články, co postovala Aviv, protože mají poměrně dost zajímavé nápady ohledně toho, co se v sáze stalo a stane.
Osobně silně pochybuju, že by kdyby ho získal během Bittersteelova zajetí při Třetí Černožárově vzpouře, že by si ho taky nechal jen tak pro sebe a neodevzdal králi. Nechce se mi zdát, že by měl oba meče a jako bastard věrný Targareynům si je jen tak nechal, když Černý žár je považován tradičně za čepel králů. Vždyť by jeho odevzdáním jen podpořil Aerysovu pozici, přičemž většinu dospělého života před odchodem k Noční hlídce strávil správou království ve prospěch a udržení Targaryenů na trůně.
Což je asi málo pravděpodobné, ale dôvod by to byť mohol.