!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.
Tady je pár dalších známých teorií:
zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven
Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností
Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana
Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse
Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny
Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington
Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.
Jaime je valonqar
Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové
Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem
roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy
Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova
Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane
Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra
Septa Lemore je Ashara Dayne
Zelená Milost je Harpyje
Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)
Dany se nikdy nedostane do Západozemí
Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených
Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)
Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka
Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse
Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem
Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara
Syrio Forel je/není mrtvý
Muži bez tváře způsobili konec Valyrie
Dračí ocel je/není Valyrijská ocel
mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu
Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů
Benjen je/není mrtvý
Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg
Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony
Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla
můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)
Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám
Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
Tady je pár dalších známých teorií:
zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven
Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností
Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana
Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse
Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny
Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington
Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.
Jaime je valonqar
Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové
Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem
roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy
Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova
Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane
Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra
Septa Lemore je Ashara Dayne
Zelená Milost je Harpyje
Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)
Dany se nikdy nedostane do Západozemí
Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených
Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)
Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka
Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem
Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara
Syrio Forel je/není mrtvý
Muži bez tváře způsobili konec Valyrie
Dračí ocel je/není Valyrijská ocel
mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu
Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů
Benjen je/není mrtvý
Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg
Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony
Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla
můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)
Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám
Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
:-)
jinak rozhodně nesouhlasim s každou teorií, aby nedošlo k omylu - jen jsem z ang.fór sebral nejčastější teorie
;)
Z čeho vyvozuješ tuhle svoji poslední?
Útok na Wun wuna byl podle mne úmyslný a rytíř to vyprovokoval schválně jako zastírací manévr něčeho a nebo z nějaké debilní představy, že zachraňuje lidstvo a nebo aby byl obrobijcem či jiná taková capina.
Tak se na to dívám já, i když je to jen subjektivní pocit :-)
nebyl to ten rytíř co chtěl tu Val ... beztak tam za ní šel aby .... a obr ho nechtěl pustit...
Navíc neměly by alespoň šlechtičny být věrné svým manželům a nespat s každým potulným rytířem? :-) Cersei je v tomhle superštětka.
A Hodor neměl být napůl obr?
(bez ohledu na to, že Jon je fajn)
ten obr - podle mě se chtěl ten rytíř dostat k Val a tak trochu se nechal chytit
;)
ad plavba - to se mi nezdá, že by to bylo tak jednoduchý.. - vem si, že se všichni plavěj na východ... - asi tam je něco, co je odrazuje, podobně jako Valyrie...
Brienne by byla spíš vnučka a logicky její sourozenci by měli být taky potomky, ale všichni tři jsou mrtví....
A s tou věrností...šlechtici nebyli věrní ani za mák a šlechtičny...stejně, jen se víc bály, že s ena to přijde, protože v klasické patriarchální společnosti je nevěra muže přijatelná, zatímco nevěra ženy nepřípustná, ale ruku na srdce - s kým by ti muži asi tak byli nevěrní ? :-)) takže je zjevné, že lord Hvězdopadu (pravděpodobněji než jeho choť, poněvač na jeho sídle byl Duncanův starý štít) byl synem Duncana. Co je na tom divného ?
Něříkám, že tomu tak je, ale nic nehovoří proti.
Když tam tedy pobíhají v "současnosti" 4 Duncanovi potomci - tak kteří ? :-))
Tak si taky tipnu- Brienne, Hodor, Pravý a Levý.
Moje dohady jsou víc střízlivé v tom, že každý důležitý je geneticky spojen s jiným důležitým. :-) Takže podle mě Hodor slouží jenom jako nástroj Branovi a Brienne je velká a silná, aby nevypadalo blbě, že je bojovnice.
Ha!
A náhodou tam byl Duncan asi před 30 lety několikrát na návštěvě :D
jinak ono existuje víc důvodů proč být velký, ne jen velký po rodičích - dobrá výživa, dobré podmínky, genetická vada, mutace, nemoc ... syndrom takzvaného supermuže
Z těch dalších bych si tipla taky na Pravého a Levého ze stráže lady Olenny. Pravděpodobně jsou z Roviny, kde se odehrává The Sworn Sword, a kde taky žila ta lady Rohanna Webber (oba jsou stejně jako ona zrzaví - můžou to být její /pra/vnuci)... Možná za ní Dunk někdy později zaskočil na návštěvu. :-) Cože, to už i Hodor je skrytý Targaryen?! :D
Robb k Branovi: "Vidíš, říkal jsem Ti, že už senilní!"
Chůva mi vždycky podle popisu připadala jako normální člověk. Akorát je hold dost stará. A proč ne, když se Aemon o pár líg na sever dožil víc jak stovky...
Anglicky normálně Left and Right, jménem Arryk a Erryk.