Hm ten útok mužů z Hlídky beru spíš tak, že to udělali z povinnosti k Hlídce a přísaze přes osobní sympatie k Jonovi. Udělali, co museli a udělali to veřejně - tajně by to nemělo smysl. Byla to poprava - veřejná. Ale proto, že měli Jona rádi a soucítili s ním, tak jim to bylo líto a nehledělai na to, že je každý vidí a bude je to zřejmě taky stát krk. Útok na Wun wuna byl podle mne úmyslný a rytíř to vyprovokoval schválně jako zastírací manévr něčeho a nebo z nějaké debilní představy, že zachraňuje lidstvo a nebo aby byl obrobijcem či jiná taková capina. Tak se na to dívám já, i když je to jen subjektivní pocit :-)
jj útok hlídky na Jona taky zcela chápu - oni se nemaj ničeho účastnit a on se začal motat do politiky... (bez ohledu na to, že Jon je fajn)
ten obr - podle mě se chtěl ten rytíř dostat k Val a tak trochu se nechal chytit ;)
ad plavba - to se mi nezdá, že by to bylo tak jednoduchý.. - vem si, že se všichni plavěj na východ... - asi tam je něco, co je odrazuje, podobně jako Valyrie...
Targaryeni jsou degenerovaní příbuzenskými sňatky - retardovaný Hodor je adekvátní :-) Brienne by byla spíš vnučka a logicky její sourozenci by měli být taky potomky, ale všichni tři jsou mrtví.... A s tou věrností...šlechtici nebyli věrní ani za mák a šlechtičny...stejně, jen se víc bály, že s ena to přijde, protože v klasické patriarchální společnosti je nevěra muže přijatelná, zatímco nevěra ženy nepřípustná, ale ruku na srdce - s kým by ti muži asi tak byli nevěrní ? :-)) takže je zjevné, že lord Hvězdopadu (pravděpodobněji než jeho choť, poněvač na jeho sídle byl Duncanův starý štít) byl synem Duncana. Co je na tom divného ?
Něříkám, že tomu tak je, ale nic nehovoří proti. Když tam tedy pobíhají v "současnosti" 4 Duncanovi potomci - tak kteří ? :-))
Anebo Duncan prohrál svoji zbroj v nějakém turnaji a tak se jeho štít dostal k jinému šlechtici. :-)
Moje dohady jsou víc střízlivé v tom, že každý důležitý je geneticky spojen s jiným důležitým. :-) Takže podle mě Hodor slouží jenom jako nástroj Branovi a Brienne je velká a silná, aby nevypadalo blbě, že je bojovnice.
nemusí zrovna spát s nějakou šlechtickou ale třeba s dcerou obchodníka, děvečkou, dcerou sedláka ....
jinak ono existuje víc důvodů proč být velký, ne jen velký po rodičích - dobrá výživa, dobré podmínky, genetická vada, mutace, nemoc ... syndrom takzvaného supermuže
Nie je nepodstatné kto je koho predok? Este sa dočitame že nejaky strateny draČik splodil karstarkov alebo podobne info... Ja vam neviem... ale tak Naša Iron maiden pôsobý ako logicky potomok ak ma mať pov. Alebo ja neviem eŠte kapitan straži?
Nemají mít děti lesa tři prsty na ruce? Podle mě jsou to buď ufoni nebo jsou lidi ufoni a oni původní rasa. GRRM rád píše scifi. :-) Třeba nad planetou lítá klonovací loď z Tufova dobrodružství a Tuf se snaží naklonovat nazpět draky. :-)
Komentáře
Útok na Wun wuna byl podle mne úmyslný a rytíř to vyprovokoval schválně jako zastírací manévr něčeho a nebo z nějaké debilní představy, že zachraňuje lidstvo a nebo aby byl obrobijcem či jiná taková capina.
Tak se na to dívám já, i když je to jen subjektivní pocit :-)
(bez ohledu na to, že Jon je fajn)
ten obr - podle mě se chtěl ten rytíř dostat k Val a tak trochu se nechal chytit
;)
ad plavba - to se mi nezdá, že by to bylo tak jednoduchý.. - vem si, že se všichni plavěj na východ... - asi tam je něco, co je odrazuje, podobně jako Valyrie...
Brienne by byla spíš vnučka a logicky její sourozenci by měli být taky potomky, ale všichni tři jsou mrtví....
A s tou věrností...šlechtici nebyli věrní ani za mák a šlechtičny...stejně, jen se víc bály, že s ena to přijde, protože v klasické patriarchální společnosti je nevěra muže přijatelná, zatímco nevěra ženy nepřípustná, ale ruku na srdce - s kým by ti muži asi tak byli nevěrní ? :-)) takže je zjevné, že lord Hvězdopadu (pravděpodobněji než jeho choť, poněvač na jeho sídle byl Duncanův starý štít) byl synem Duncana. Co je na tom divného ?
Něříkám, že tomu tak je, ale nic nehovoří proti.
Když tam tedy pobíhají v "současnosti" 4 Duncanovi potomci - tak kteří ? :-))
Moje dohady jsou víc střízlivé v tom, že každý důležitý je geneticky spojen s jiným důležitým. :-) Takže podle mě Hodor slouží jenom jako nástroj Branovi a Brienne je velká a silná, aby nevypadalo blbě, že je bojovnice.
jinak ono existuje víc důvodů proč být velký, ne jen velký po rodičích - dobrá výživa, dobré podmínky, genetická vada, mutace, nemoc ... syndrom takzvaného supermuže