!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
15758606263243

Komentáře

• @Branislav_Gepeto dúfam že to tak bude.
  • @Stark z hor Tak zase Reed ako jediny s Eddom prežil tower of joy či ako sa to ta veža volala
  • Některé teorie mi připadají hodně nepravděpodobné (např. Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara nebo Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny), jiné zase považuji téměř za jisté (např. Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů - to je naprosto úchvatná představa i kvůli tomu jak si na něm sám pochutnával). U Jonova osudu doufám v život, ale nelíbí se mi oživování plamenem. Snad to Martin vyřeší jinak - zranění nebo přes Ducha. Rád bych přidal i novou teorii - myslím že dojde ke konfrontaci Sam vs. Lord Tarly a doufám, že Sam sebere koule a pořádně mu to vytmaví :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @demerit Já doufám, že Manderlyovský koláč není tak jistý, protože Lord Manderly mi byl sympatický a nechci, aby jedl lidi... Lidé, co jí lidi, mi nejsou moc sympatičtí (pomineme-li výjimečné případy jako zřícené letadlo v Andách apod.).
  • @Krisa Lord Manderly je mořský muž, takže by to aspoň nebyl kanibalismus. =D :twisted:
  • @demerit Myslím že ak by sa na to prišlo tak by si to Manderlydosť pokašľal čiže neviem.... ako čo bolo silnejšie. Túžba po pomste alebo stratégia?
  • Myslím, že i vzhledem k té pověsti o Krysokuchaři a k rozhovoru s Davosem se to nabízí. Samozřejmě pojídání lidí neschvaluji, ale Manderly má stále moje sympatie. Nabízí se například řešení že Freyové byli jen v částech koláče posypaných sezamem a jinde bylo vepřové apod...
  • @demerit Myslím, že až tak by se s tím nemělo cenu patlat. To mi připadá jako snaha upéct čtvrt pekáče šunkofleků bez vajíčka. Ať se snažíš jakkoli, vždycky se tam aspoň trochu dostane, takže je mnohem snazší to vzdát rovnou a pošmáknout si vědomě i na lasiččím. :D
  • upraveno 4. dubna 2013
    @MissUtahraptor Souhlasím. I proto má Manderly u mě palec nahoru. Z toho jde vidět 100% odhodlání. Moc by toho sice sám mečem nebo kopím nevybojoval, ale války se nevedou jen na bojištích...
  • Jak nám ukázal děda Tiwin.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    demerit napsal(a):

myslím že dojde ke konfrontaci Sam vs. Lord Tarly a doufám, že Sam sebere koule a pořádně mu to vytmaví :)

Ja sa modlím, aby bol GRRM aspoň natoľko milosrdný. Keby Tarly potrebuje z nejakého dôvodu ísť do Citadely, tam sa zhorzí, že uvidí svojho syna a syn sa postaví proti nemu. Alebo lepšie keby to Sam dotiahne až na dajakého najmladšieho veľmajstra :D
    Krisa napsal(a):

@demerit Já doufám, že Manderlyovský koláč není tak jistý, protože Lord Manderly mi byl sympatický a nechci, aby jedl lidi... Lidé, co jí lidi, mi nejsou moc sympatičtí (pomineme-li výjimečné případy jako zřícené letadlo v Andách apod.).

Nu, nie som si istý či by som sa odvážil jesť cudzieho človeka, ale v rámci stredovekého fantasy mi je Manderly sympatický tak či tak - ja nemám moc rád ľudí čo sa prežierajú už v základoch, ak to nie je súčasť nejakej choroby alebo sa s tým snažia bojovať a napriek tomu mi je Manderly sympatický. Ako sa (ne)hovorí, pomsta je najlepšie prepečená, teplá a v slanom koláčiku.
    demerit napsal(a):

@MissUtahraptor Souhlasím. I proto má Manderly u mě palec nahoru. Z toho jde vidět 100% odhodlání. Moc by toho sice sám mečem nebo kopím nevybojoval, ale války se nevedou jen na bojištích...

Ale aj v kuchyni...
    MissUtahraptor napsal(a):

@Krisa Lord Manderly je mořský muž, takže by to aspoň nebyl kanibalismus. =D :twisted:

Já vím jedno: "Jíst lidi není dobrý" :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa Copak už jsi to ochutnala?
    @flanker.27 Upřímně doufám, že nikoli.
  • Jíst lidi rozhodně není dobrý a sám bych to nechtěl zkusit, ale vzhledem k tomu že se bavíme o fantasy světě s draky a bílými chodci myslím že morálka je někde jinde. Navíc Freyové co způsobili Rudou svatbu si nezasloužili nic jiného než upéct se za živa.
    @demerit Nebyli zrovna ti 2 koláčoví Freyové malí kluci? Ti s RW přece neměli nic společného.
    Wyman Manderly mi je sympatický, ale byla bych radši, kdyby je nejedl.
    Krisa napsal(a):

@demerit Nebyli zrovna ti 2 koláčoví Freyové malí kluci? Ti s RW přece neměli nic společného.

Nu, v Tanci vyzerali celkom dospelo, keď vyskakovali do Davosa...
    Branislav_Gepeto napsal(a):

Nu, v Tanci vyzerali celkom dospelo, keď vyskakovali do Davosa...

Jo? Já se právě ptám - já si myslela, že to jsou nějací mlaďáci...
  • Frey jako frey, jiný osud si nezaslouží
    @Gorgloj Děti nemohou za činy svých předků!
  • Ti co jeli v Tanci s Manderlym z Bílého přístavu byli na Rudé svatbě a ještě ji tam veřejně před Davosem popírali...do koláče s nima!
  • Zatím žádný frey, ani mladý ani starý mě nepřesvědčil o opaku
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Gorgloj Stevron byl docela dobrej a s Robbem bojoval věrně. Ten co Robbovi dělal panoše byl taky normální kluk a ještě několik jich z Dvojčat poslali pryč, protože chtěli otavřeně pokračovat na Robbově straně i když si vzal Jeyne.

Každopádně Vendetaje nesmysl.
    Krisa napsal(a):

@Gorgloj Děti nemohou za činy svých předků!

Za svoje slová áno. Nepripadali mi v Tanci ako príjemní ľudia, ktorí by nesúhlasili s RW.
  • Jak já to vidím, tak než dozní Píseň ledu a ohně, Freyové vymřou po meči.
    demerit napsal(a):

Jak já to vidím, tak než dozní Píseň ledu a ohně, Freyové vymřou po meči.

Freyové vymřou po kamenném srdci :twisted: Nový historický výraz
  • @flanker.27 Ke vší smůle.. Ale byli posláni pryč, kdyby některý z nich byl až tak loajální vůči Robbovi, tak mu řekne co se chystá (Stevron umřel to ho omlouvá). Ani v dnešní době není tichá spoluúčast bez viny.
  • @Gorgloj Jsi si jistý, že to všichni věděli? Kdyby to vědělo moc lidí, určitě by se provařilo někde.
  • Všichni ve Dvojčatech to museli vědět, protože všichni věděli co mají dělat a taky to udělali - věděla to i mladá Tullyho nevěsta. To je řečeno přímo v knize.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Krisa napsal(a):

Nebyli zrovna ti 2 koláčoví Freyové malí kluci? Ti s RW přece neměli nic společného.

A nepleteš si Jareda a Rhaegara Freye s těmi kluky, co byli původně na Zimohradu a pak si je na zácvik vzal ten odpad v lidské podobě Ramsay - Malý a Velký Walder?
    Mimochodem, těch ztracených Freyů bylo víc. Nebo aspoň v Bílém přístavu jich bylo víc - kolem deseti.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.