Některé teorie mi připadají hodně nepravděpodobné (např. Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara nebo Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny), jiné zase považuji téměř za jisté (např. Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů - to je naprosto úchvatná představa i kvůli tomu jak si na něm sám pochutnával). U Jonova osudu doufám v život, ale nelíbí se mi oživování plamenem. Snad to Martin vyřeší jinak - zranění nebo přes Ducha. Rád bych přidal i novou teorii - myslím že dojde ke konfrontaci Sam vs. Lord Tarly a doufám, že Sam sebere koule a pořádně mu to vytmaví :)
@demerit Já doufám, že Manderlyovský koláč není tak jistý, protože Lord Manderly mi byl sympatický a nechci, aby jedl lidi... Lidé, co jí lidi, mi nejsou moc sympatičtí (pomineme-li výjimečné případy jako zřícené letadlo v Andách apod.).
Myslím, že i vzhledem k té pověsti o Krysokuchaři a k rozhovoru s Davosem se to nabízí. Samozřejmě pojídání lidí neschvaluji, ale Manderly má stále moje sympatie. Nabízí se například řešení že Freyové byli jen v částech koláče posypaných sezamem a jinde bylo vepřové apod...
@demerit Myslím, že až tak by se s tím nemělo cenu patlat. To mi připadá jako snaha upéct čtvrt pekáče šunkofleků bez vajíčka. Ať se snažíš jakkoli, vždycky se tam aspoň trochu dostane, takže je mnohem snazší to vzdát rovnou a pošmáknout si vědomě i na lasiččím. :D
@MissUtahraptor Souhlasím. I proto má Manderly u mě palec nahoru. Z toho jde vidět 100% odhodlání. Moc by toho sice sám mečem nebo kopím nevybojoval, ale války se nevedou jen na bojištích...
Jíst lidi rozhodně není dobrý a sám bych to nechtěl zkusit, ale vzhledem k tomu že se bavíme o fantasy světě s draky a bílými chodci myslím že morálka je někde jinde. Navíc Freyové co způsobili Rudou svatbu si nezasloužili nic jiného než upéct se za živa.
@demerit Nebyli zrovna ti 2 koláčoví Freyové malí kluci? Ti s RW přece neměli nic společného. Wyman Manderly mi je sympatický, ale byla bych radši, kdyby je nejedl.
@Gorgloj Stevron byl docela dobrej a s Robbem bojoval věrně. Ten co Robbovi dělal panoše byl taky normální kluk a ještě několik jich z Dvojčat poslali pryč, protože chtěli otavřeně pokračovat na Robbově straně i když si vzal Jeyne.
@flanker.27 Ke vší smůle.. Ale byli posláni pryč, kdyby některý z nich byl až tak loajální vůči Robbovi, tak mu řekne co se chystá (Stevron umřel to ho omlouvá). Ani v dnešní době není tichá spoluúčast bez viny.
Všichni ve Dvojčatech to museli vědět, protože všichni věděli co mají dělat a taky to udělali - věděla to i mladá Tullyho nevěsta. To je řečeno přímo v knize.
Komentáře
Wyman Manderly mi je sympatický, ale byla bych radši, kdyby je nejedl.
Každopádně Vendetaje nesmysl.