Lampárna
Lampárna je instituce přijímající Vaše stížnosti.
Potřebujete si postěžovat? Na rodinu, politiku, oblíbený sportovní tým, domršený film, úřady či cokoliv jiného? Jděte s tím na Lampárnu :-)
Jste přetlakováni dojmy a chce se Vám říct: „To byste nevěřili, jaký jsem měl dneska den!“
Od toho je zde Lampárna. Vaše problémy a starosti to možná nevyřeší, ale uleví se Vám ;-)
Místo, kde si můžete svobodně zanadávat!
Náš malý Hyde park – bednu pod nohy s sebou :-D
Potřebujete si postěžovat? Na rodinu, politiku, oblíbený sportovní tým, domršený film, úřady či cokoliv jiného? Jděte s tím na Lampárnu :-)
Jste přetlakováni dojmy a chce se Vám říct: „To byste nevěřili, jaký jsem měl dneska den!“
Od toho je zde Lampárna. Vaše problémy a starosti to možná nevyřeší, ale uleví se Vám ;-)
Místo, kde si můžete svobodně zanadávat!
Náš malý Hyde park – bednu pod nohy s sebou :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A leto je jeden z dôvodov, prečo som v Narnii fandil Jádis :twisted:
@Branislav_Gepeto ..tak to by si asi nebol moc velkým fanušikom jedneho sveta :
*..arid, desert planet Arrakis, also known as Dune.." :twisted: :onfire:
bwt., ešte som sa nedostal ju čítať/zkuknúť, -jaká je tá Narnia knihy / filmy - neco jako seria Might & Magic ? :P
Ad opalování - my jsme taky tvaroháčci, co se spaří jako prasátko, sloupou a spálí, sloupou a spálí - přímo úměrně počtu výlezů na slunko, takže léto mám nejraději ze zabedněného bytu :-p
Jaro nesnáším kvůli břečce. Moje doba je podzim :-) Zima mi neva, protože větší počet vrstev mi nahrazuje absence shlukování uječených drben pod okny naproti u obchodu, imrvére řvoucí kosarky(co kosí trávu a nebo spíš jen řvou a smrdí, páč tráva tam už není) a hmyz cpoucí se mi do bytu. Oblékání je malá cena za ten klid :-))
vidím, že je nás tu viac takíchto romantikov /classic ;D :-D
@Černá_Alison no zima je velice fajn, najma v tom v prípade ak zrovna ty nemusíš odklízeť tie haldy snehu z chodníka a celeého dvora (nj.., barák y.. )
- čo mi pripomenulo další vtip - ten o prestahovaní sa do divokej, nádhernej lesnatej prírody v Massachussetts..:twisted:
a le ak ti odklízení snehov nevadí, o to lepšie ;)
"Večer to odhážu
namažu záda
ráno se obudím
a zas kurva padá"
:-D :-D :-D
2) Ja nemám rád roztopený sneh zmiešaný s blatom, ktorý je v spojení so zlými topánkami katastrofa, ale s dobrou obuvou vyhýbajúc sa poľu, chodiac len po chodníkoch - čo je pri venčení psa nemožné, ale psa venčím z donútenia, takže to zvaľovať na zimu nebudem -, sa to zvládnuť dá.
3) Pravda, cez leto stačí len prehodiť iné tričko a je to, ale ja som človek, ktorý sa hanbí aj za svoj vzhľad a preto preferujem jupku, budnu či tričko s dlhým rukávom, kapucňu alebo šiltovku a to sa akosi v lete nosiť nedá.
4) Ďalšia nepríjemná vec, keď má človek zmrznuté ruky - nemám rád rukavice - a v teple začne mať taký blbý pocit a v mojom prípade mi ešte v tejto sezóne mierne suchne a praská koža medzi hánkami až do krvi. Ale tie si viem zohriať dychom prechodne, aby to pre ne nebol taký šok.
5) Ja mám tmu rád. Ako zimu. Deti toľko neblbnú vonku, nie je okolo krik, už veľmi skoro je pokoj a vzduch nie je vo večerných hodinách - ktoré sa pod rúškom tmy objavujú veľmi skoro, čo je dobré - dusný, ale príjemne vlhký a studený a má taký zvláštny pach, ktorý milujem.
6) Obranyschopnosť treba. A rozhodne nie z Aktimelu. Ja nafasujem vždycky v jeseni chrípku, tú prekonám bez liekov a skoro po zvyčok celej zimy som v pohode.
Vo výsledku: Vo väčšine prípadov je to vlastne rovnaké, iba ty máš viac dôvodov prekonať dusno a spáleniny od slnka, pretože ostatok leta sa ti zdá skvelý zatiaľčo ja radšej prekonám popraskanú kožu a zdĺhavé obliekanie a vyzliekanie - a nedostatok suchých ponožiek, ktoré sú v tomto období náchylné sa často trhať, takže po chvíli treba úplne nové -, pretože je to stále lepšie než leto a hmyz :) Takže neboj sa, nie je to o tom, že by som rád zdolával mestské břečky, v krátkom tričku pobehoval v -10° alebo s ľahkosťou prekonával vlhko, len mi to príde lepšie než leto :)
A tá atmosféra ako stichne celá ulica a každý beží domov :)
Uznávám, že ve městech, kde sypou solí je zlo vyjít v botách, protože to likviduje boty, šasi a co nejhorší psí tlapky, které praskají do krve a kolikrát jsme museli utrácet psy, kteří měli tyto hluboké rány chronické po celou zimu a nepřesvědčíte psa, aby prostě nechodil. Sůl je koncentrované zlo!
Ale my jsme v CHKO, takže žádná sůl. Jezdit se dá autem i na půl metru uježděného neposypaného sněhu - jde jen o zvyk :-) Narozdíl od měst tu nemají autobusu nikdy zpoždění kvůli sněhu ;-)
Ale Brane...neviem si ťa predstaviť v jupke :-D
našla jsem tři obrázky a veru nie :-D
Vynálezce Panthenolu by si zasloužil nobelovku!
Aj našemu psovi praskali, dokonca sme sa mu snažili na to nejako narvať vydlabanú ponožku, ale blbo sa mu v tom chodilo a aj tak mu to padalo. Tak sme mu tie packy vždy rýchlo umývali, keď sme prišli domov. U mňa utrpel kúsok topánky, kde sa vytvorila diera, ale bol som príliš lenivý, ísť si kúpiť nové a zrovna tieto boli perfektné, vysoké a sedeli mi, takže som tú malú škárku pretrpel, aj keď za obeť padlo pár ponožiek.
Jupka používa moja babka, človek to pochytí a ťažko sa toho zbaví. Je to výraz pre mikynu. :)
@Branislav_Gepeto jach tak :-) My doma zas pravíme "kvikina", tak si z toho nic nedělej :-) Jen mne to skutečně zaujalo. Neboj, naša babi se taky občas vytasí s pojmenováním dobovým :-)
Jen to teď budu mít před očima - Bran v jupce :-))
Mňa max. navliekli do kroja, keď sme na základke hrali z dramatického krúžku predstavenie Klinko a Kompit kráľ. Ale z toho fotky nemám a nie je to taká krátka jupka, bol to celý kroj.
U nás v Bytči asi tiež kroje neboli. Tu boli akurát tak bažiny, kým sa sem niekto uráčil. Vtedy sa to myslím volalo Veľká Bytča...