Lampárna

upraveno 31. října 2015 v Rozličný pokec
Lampárna je instituce přijímající Vaše stížnosti.
Potřebujete si postěžovat? Na rodinu, politiku, oblíbený sportovní tým, domršený film, úřady či cokoliv jiného? Jděte s tím na Lampárnu :-)

Jste přetlakováni dojmy a chce se Vám říct: „To byste nevěřili, jaký jsem měl dneska den!“
Od toho je zde Lampárna. Vaše problémy a starosti to možná nevyřeší, ale uleví se Vám ;-)

Místo, kde si můžete svobodně zanadávat!

Náš malý Hyde park – bednu pod nohy s sebou :-D

1373840424364

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Dreamer napsal(a):

@Branislav_Gepeto taky léto nemusím, ale radši to neříkám nahlas, protože v mém okolí jsou samí milovníci veder, co se rádi dobrovolně smaží na slunci :anxious:

Tiež mám v okolí väčšinou ľudí, čo majú leto radi, odvšadiaľ znie Žijeme len raz (ktoré sa takmer stáva slovenskou hymnou leta)... A keď niekto povie, že nemá rád leto, už vidí také podivujúce sa pohľady... A pravidelne cez leto ma pochytáva akýsi druh depresie. Neviem čím to je, ale v posledné roky si všímam, že cez leto mám omnoho horšiu náladu ako v zime.

A leto je jeden z dôvodov, prečo som v Narnii fandil Jádis :twisted:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Branislav_Gepeto Tak já jsem jedním z létomilů. Nemám ráda zimu = chlad, mrznu do 15 stupňů, nesnáším sněhovou břečku ve městě, nesnáším oblíkání si 30 vrstev, šněrování zimních bot, nenávidím, když ze zimy vlezu do přetopené místnosti, nesnáším, že v zimě nemůžu jezdit na kole, nesnáším brzké stmívání, nesnáším dny bez sluníčka a po celou zimu bývám vždycky děsně nachcípaná.
  • upraveno 15. června 2013
    mne sa dosť čast, aj minule, opálili lýtka, a "spodné nohy, na hrebenovke v Západných Tatrách ;o ;D

@Branislav_Gepeto ..tak to by si asi nebol moc velkým fanušikom jedneho sveta :
    *..arid, desert planet Arrakis, also known as Dune.." :twisted: :onfire:

bwt., ešte som sa nedostal ju čítať/zkuknúť, -jaká je tá Narnia knihy / filmy - neco jako seria Might & Magic ? :P
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell Narnie je pohádka pro děti, takže mně se líbí, ale pokud nemáš rád pohádky, tak se ti to líbit nebude.
  • Narnie je jak šli všichni do nebíčka a pak už jen gengy ledních medvědů...s přestávkama jsem přetrpěla první díl :-p

Ad opalování - my jsme taky tvaroháčci, co se spaří jako prasátko, sloupou a spálí, sloupou a spálí - přímo úměrně počtu výlezů na slunko, takže léto mám nejraději ze zabedněného bytu :-p
    Jaro nesnáším kvůli břečce. Moje doba je podzim :-) Zima mi neva, protože větší počet vrstev mi nahrazuje absence shlukování uječených drben pod okny naproti u obchodu, imrvére řvoucí kosarky(co kosí trávu a nebo spíš jen řvou a smrdí, páč tráva tam už není) a hmyz cpoucí se mi do bytu. Oblékání je malá cena za ten klid :-))
    to mi už pripomína(te) ten starší vtip o polnohospodároch -ked sa ich pýtali, aké je pre nich najhoršie ročné obdobie - že "jaro, léto, jesen, a zima" ;p :-)
  • Chech - každý máme něco. Léto a jaro si rozeberte a nechte mi krásný dlouhý teplý podzim a zimu si přiberu na bonus :-)) Pokud tedy vypadá takto (i když toto je 1. duben :-p)
    image
    Já mám nejradši podzim a jaro, i s tou břečkou a mlhou :) k zimě mám neutrální vztah. V létě mám ráda bouřky :twisted: (samozřejmě teď nemyslím kroupy, přívalové srážky, tornáda a jiné smutné katastrofy), hlavně chvilku před tím než začne bouřit a lít, když se setmí, zvedne se vítr a vzduch voní vodou, když se v dálce ozve první zadunění.
  • Sedím přímo u těch balkónových dveří, takže ona nemovitost na zábradlí je necelé 2 metry ode mne a za týden na ní skrmím cirka 9kg slunečnice. Ale za odměnu mohu sledovat z bezprostřední vzdálenosti ornitologickou hitparádu, což je někdy úchvatná podívaná. Pro jistotu sypu i nyní (celoročně) a především za deště sem někteří jedinci chodí na přivýkrm pro své hladovité potomstvo. Z tohohle pohledu je pro mne zima obzvlášť krásná a zajímavá :-)
  • @Dreamer takže, taká *malá noční boure ? ;P ( :twisted:) 8-)
    vidím, že je nás tu viac takíchto romantikov /classic ;D :-D

@Černá_Alison no zima je velice fajn, najma v tom v prípade ak zrovna ty nemusíš odklízeť tie haldy snehu z chodníka a celeého dvora (nj.., barák y.. )
    - čo mi pripomenulo další vtip - ten o prestahovaní sa do divokej, nádhernej lesnatej prírody v Massachussetts..:twisted:
    a le ak ti odklízení snehov nevadí, o to lepšie ;)
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell A kdo myslíš, že házel všechen ten sníh? :-)) Včetně vjezdu pro auto.
    "Večer to odhážu
    namažu záda
    ráno se obudím
    a zas kurva padá"
    :-D :-D :-D
    Krisa napsal(a):

@Branislav_Gepeto Tak já jsem jedním z létomilů. Nemám ráda zimu = chlad, mrznu do 15 stupňů, nesnáším sněhovou břečku ve městě, nesnáším oblíkání si 30 vrstev, šněrování zimních bot, nenávidím, když ze zimy vlezu do přetopené místnosti, nesnáším, že v zimě nemůžu jezdit na kole, nesnáším brzké stmívání, nesnáším dny bez sluníčka a po celou zimu bývám vždycky děsně nachcípaná.

1) Zimu ani chlad nemám tiež moc v láske, ale doma sa kúri a vonku to radšej vydržím, ale nie často býva až taký chlad, ktorý by nejaká budna nevyriešila, inak mám zimný vánok rád.

2) Ja nemám rád roztopený sneh zmiešaný s blatom, ktorý je v spojení so zlými topánkami katastrofa, ale s dobrou obuvou vyhýbajúc sa poľu, chodiac len po chodníkoch - čo je pri venčení psa nemožné, ale psa venčím z donútenia, takže to zvaľovať na zimu nebudem -, sa to zvládnuť dá.

3) Pravda, cez leto stačí len prehodiť iné tričko a je to, ale ja som človek, ktorý sa hanbí aj za svoj vzhľad a preto preferujem jupku, budnu či tričko s dlhým rukávom, kapucňu alebo šiltovku a to sa akosi v lete nosiť nedá.

4) Ďalšia nepríjemná vec, keď má človek zmrznuté ruky - nemám rád rukavice - a v teple začne mať taký blbý pocit a v mojom prípade mi ešte v tejto sezóne mierne suchne a praská koža medzi hánkami až do krvi. Ale tie si viem zohriať dychom prechodne, aby to pre ne nebol taký šok.

5) Ja mám tmu rád. Ako zimu. Deti toľko neblbnú vonku, nie je okolo krik, už veľmi skoro je pokoj a vzduch nie je vo večerných hodinách - ktoré sa pod rúškom tmy objavujú veľmi skoro, čo je dobré - dusný, ale príjemne vlhký a studený a má taký zvláštny pach, ktorý milujem.

6) Obranyschopnosť treba. A rozhodne nie z Aktimelu. Ja nafasujem vždycky v jeseni chrípku, tú prekonám bez liekov a skoro po zvyčok celej zimy som v pohode.

Vo výsledku: Vo väčšine prípadov je to vlastne rovnaké, iba ty máš viac dôvodov prekonať dusno a spáleniny od slnka, pretože ostatok leta sa ti zdá skvelý zatiaľčo ja radšej prekonám popraskanú kožu a zdĺhavé obliekanie a vyzliekanie - a nedostatok suchých ponožiek, ktoré sú v tomto období náchylné sa často trhať, takže po chvíli treba úplne nové -, pretože je to stále lepšie než leto a hmyz :) Takže neboj sa, nie je to o tom, že by som rád zdolával mestské břečky, v krátkom tričku pobehoval v -10° alebo s ľahkosťou prekonával vlhko, len mi to príde lepšie než leto :)
    Dreamer napsal(a):

Já mám nejradši podzim a jaro, i s tou břečkou a mlhou :) k zimě mám neutrální vztah. V létě mám ráda bouřky :twisted: (samozřejmě teď nemyslím kroupy, přívalové srážky, tornáda a jiné smutné katastrofy), hlavně chvilku před tím než začne bouřit a lít, když se setmí, zvedne se vítr a vzduch voní vodou, když se v dálce ozve první zadunění.

+1000
    A tá atmosféra ako stichne celá ulica a každý beží domov :)
    Inu vzhledem k tomu, že mne už třetí týden bolí v krku a ten minulý jsem místo mluvení chroptěla, tak bych virózy nespecifikovala pro zimu. Naopak, jakmile klesne víc jak 5 pod nulu, tak chřipky vymizí, protože se viry přestanou šířit.

Uznávám, že ve městech, kde sypou solí je zlo vyjít v botách, protože to likviduje boty, šasi a co nejhorší psí tlapky, které praskají do krve a kolikrát jsme museli utrácet psy, kteří měli tyto hluboké rány chronické po celou zimu a nepřesvědčíte psa, aby prostě nechodil. Sůl je koncentrované zlo!
    Ale my jsme v CHKO, takže žádná sůl. Jezdit se dá autem i na půl metru uježděného neposypaného sněhu - jde jen o zvyk :-) Narozdíl od měst tu nemají autobusu nikdy zpoždění kvůli sněhu ;-)

Ale Brane...neviem si ťa predstaviť v jupke :-D
    našla jsem tři obrázky a veru nie :-D
    image
    image
    image
    Tak jsem se dneska poctivě mazala opalovacím krémem a byla pod slunečníkem...a už nemůžu ani zvednout ruce :onfire:
    Vynálezce Panthenolu by si zasloužil nobelovku!
  • Mi stačilo nevytáhnout čumák z baráku :-p (akorát teď jsem byla zalít kaktusy na balkoně - můj geniální tah -na parapet i do truhlíků narvat kaktusy :-D vánoční a velikonoční v první řadě - ty jsou převislé a ostatní v druhé řadě...a nemusí se to zalívat denně :-p)
    @Černá_Alison Když já jsem, kráva jedna blbá, hrozně hodná a slíbila jsem pomoc na závodech. Takže jsem neměla na výběr...
    Alison:
    Aj našemu psovi praskali, dokonca sme sa mu snažili na to nejako narvať vydlabanú ponožku, ale blbo sa mu v tom chodilo a aj tak mu to padalo. Tak sme mu tie packy vždy rýchlo umývali, keď sme prišli domov. U mňa utrpel kúsok topánky, kde sa vytvorila diera, ale bol som príliš lenivý, ísť si kúpiť nové a zrovna tieto boli perfektné, vysoké a sedeli mi, takže som tú malú škárku pretrpel, aj keď za obeť padlo pár ponožiek.

Jupka používa moja babka, človek to pochytí a ťažko sa toho zbaví. Je to výraz pre mikynu. :)
  • @Branislav_Gepeto A nemáš doma nějakou pravou, moc bych chtěla vidět fotečku tebe v tamté tradiční věci. Prosím prosím prosím :-)
  • @Krisa Dobré skutky bývají tvrdě trestány :-)

@Branislav_Gepeto jach tak :-) My doma zas pravíme "kvikina", tak si z toho nic nedělej :-) Jen mne to skutečně zaujalo. Neboj, naša babi se taky občas vytasí s pojmenováním dobovým :-)
    Jen to teď budu mít před očima - Bran v jupce :-))
    Lady_Seans napsal(a):

@Branislav_Gepeto A nemáš doma nějakou pravou, moc bych chtěla vidět fotečku tebe v tamté tradiční věci. Prosím prosím prosím :-)

Ja také veci už nenosím - nedávno to vyšlo z módy :D
    Mňa max. navliekli do kroja, keď sme na základke hrali z dramatického krúžku predstavenie Klinko a Kompit kráľ. Ale z toho fotky nemám a nie je to taká krátka jupka, bol to celý kroj.
  • @Branislav_Gepeto Já chci fotku vašeho kroje! Prosím prosím :-) (U nás žádné nejsou a nebyly :( )
    Ani neviem či to bol nejaký špecifický bytčinsky kroj, skôr len taký kroj. Bolo to viac menej čistobiele, maximálne nejaké tie dekorácie prišité. Ale inak obyčajná krojová košeľa :D
    U nás v Bytči asi tiež kroje neboli. Tu boli akurát tak bažiny, kým sa sem niekto uráčil. Vtedy sa to myslím volalo Veľká Bytča...
  • upraveno 16. června 2013
    ...špatné vlákno :anxious:
  • Takže jste vypadali asi jako Tublatanka ? :-))
  • upraveno 16. června 2013
    Ach jo, půl dne čekám na film a nakonec zjistím, že je to francouzsky, haúúú :'-(
  • @Dreamer Francouzština je přece boží krásný ušlechtilý vznešený a hlavně neuchrochtaný jazyk! Já bych se na filmy ve FJ dívala od rána do večera :twisted:
    Lady_Seans napsal(a):

@Dreamer Francouzština je přece boží krásný ušlechtilý vznešený a hlavně neuchrochtaný jazyk! Já bych se na filmy ve FJ dívala od rána do večera :twisted:

Francúžština znie ako prechádzka údolím nožov. Pchejf.
  • Francouzština záleží na nářečí :-) Některé chrochtavé mlaskavé jsou děsuplné, některé příšerně brebentivé jsou šílené, ale některé jsou libozvučné. Fakt záleží na přízvuku :-)
  • Mně Francouzština trhá uši za všech okolností :D je jen pár filmů, kde jsem ochotna ji přežít (Amelie z Montmartru, Nedotknutelní) u ostatních raději volím dabing.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.