Lampárna

upraveno 31. října 2015 v Rozličný pokec
Lampárna je instituce přijímající Vaše stížnosti.
Potřebujete si postěžovat? Na rodinu, politiku, oblíbený sportovní tým, domršený film, úřady či cokoliv jiného? Jděte s tím na Lampárnu :-)

Jste přetlakováni dojmy a chce se Vám říct: „To byste nevěřili, jaký jsem měl dneska den!“
Od toho je zde Lampárna. Vaše problémy a starosti to možná nevyřeší, ale uleví se Vám ;-)

Místo, kde si můžete svobodně zanadávat!

Náš malý Hyde park – bednu pod nohy s sebou :-D

1404143454664

Komentáře

• Jestli se to nerozteklo do ostatních místností, tak to ještě dopadlo dobře..
  • @Ugla Nerozteklo - v koupelně je taky nestandardně vysoký práh :-) (popravdě tu je všechno nestandardní, když si tu bytovku stavěli svépomoc a jednou týdně na ně chodil juknout "pan Lorenc" :-)) Například eletryka je tahaná všude možně, že se člověk bojí vrtnout do zdi :-D Brachanec mi dával novou garnyž a ejhle - taky vrtnul do eletryky - co dělala nad oknem nikdo netuší (zvlášť ne ten brachanec, co vlastní stavební firmu :-D)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Začínam mať pocit, že bývate v Narnii :D Náš panelák vyzerá zatiaľ celkom v pohode...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    U nás s rozvody elektřiny a se zásuvkami poměrně šetřili, takže kam jsme potřebovali jsme si ji přivedli a též kudy jsme potřebovali :)
  • @Černá_Alison a jako "ustál na tejch vysokích štekloch, tech 220 v ? :twisted: nebol premet vzad =D nj, ja vím, trochu škodoradosti.. ešte nikoho :spike: :-)
  • @Branislav_Gepeto Ok, tak se podíváme co máme u nás (dvoupatrový zděný dům s byty pro 6 rodin): První patro - Byt č.1 - Rodina na sociální podpoře s šesti dětmi (k mému překvapení jsou všichni běloučcí jako padlý Sníh); byt č.2 - Důchodec, něco přes devadesát, po několika mrtvicích neustále chodí od bytu k bytu a chce pomoct; byt č.3 - bývalí zaměstnanec StB s rodinou, každou chvíli volá policii nebo bytové družstvo a podává stížnosti na všechny lidi okolo. Druhé patro - byt č.1 - vyhlášený opilec, také s rodinou, doma mají tzv. Itálii. Večer co večer zvoní na někoho ze sousedů aby se dostal domu protože manželka ho pořád vyhazuje (upřímně, asi by se ze mě stal taky opilec, mít něco takového doma) byt č.2 - vystudovaný inženýr který byt zdědil a teď se do něj jezdí jenom na léto rekreovat, popřípadě řešit stížnosti od pana z prvního patra. A pak tam bydlíme my v bytě č.3. Mám své sousedy rád, proto jim pravidelně dopřávám náležité hudební vzdělání kdy přes repráky nahlas pouštím death metal. Rád řeším spory nekonfliktně, proto když manželka souseda opilce odmítla vystěhovat nadměrné množství kytek z chodby (nařízení hasičů) tak jsem jí je prostě naházel přes střechu na balkon abych jí ušetřil námahu se stěhováním. A jelikož mám rád všechny děti, tak jako Michael Jackson tak svému sousedovi udavači rád daruji každou zimu kopu sněhu když ho odhazuji od své garáže přímo před tu jeho =D Nechceš se nastěhovat?
  • upraveno 25. června 2013
    @Everett_Young 8-O :dance: :-D
    njn, len ted si uvedomit, či si "součástí
    problému",
    anebo jeho "rešením :twisted:
    viz. "..nahlas pouštím death metal.." o,O =D

(alebo mimo toho, ale to asi ted neni tento prípad)
  • @Everett_Young nj, a jak tak pozerám, na tú konšteláciu činžovníkov, pan "promovaný inženýr ten svuj byt asi jen tak neprenajme (jako mel asi nejspíš v úmyslu)

btw., zas sa netreba čudovať ani tej žene, že ho furt vyhazuje, mít doma notorického alkáča.. asi tým chce neco povedať, a inak nemá moc možností jako reagovať,/brániť sa/znášať svoju situaciu.. bývajú to dosť smutné, tažké a takmer nerešitelné prípady a situácie.. :roll: :-?
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Já nezpůsobuji většinu problémů v našem domě. Jen vždycky když někdo z nich udělá něco co se mi nelíbí, tak mu dám důvod k tomu aby to dělal. Viz soused práskač -> bezdůvodně podal stížnost na nadměrný hluk v domě (hromadná stížnost na všechny) tak jsem mu ten nadměrný hluk dopřál.
  • upraveno 25. června 2013
    @Everett_Young :oops: to som nekritizoval osobne, neber to jako výčitky na seba
    teda nechcel som aby to tak vyznelo jako kritika, (aspon ne tak moc ostrá)
    ...skor len taký povzdych :-D ;-)

.."..(hromadná stížnost na všechny)..doprál hlujk" - lol, tak to potom ano :twisted: :dance: =D
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Já to neberu jako kritiku, jen vysvětluji jak se situace má ;-)
  • @Černá_Alison a jako "ustál na tejch vysokích štekloch, tech 220 v ? :twisted: nebol premet vzad =D nj, ja vím, trochu škodoradosti.. ešte nikoho :spike: :-)

Jako profi stavař měl také veškeré profi vybavení - odizolovanou vrtačku například :-)) Když to rozjiskřilo byt, tak přestal vrtat :-))

@Everett_Young Tebe bych si pozvala dom :-) Harpyje nad námi mne taky udala na obci, že jí lezou do zahrádky z mého maliní (já budu chodit sbírat eventuelní slimáky z malin, když mi jsou putna, ne? Tak jsem obratem poslala žádost o přezkoumání sedmi černých staveb rodiny Škapovy :-p Ale na obci ztopili obě, aby nemuseli nic řešit :(
    Tatík pouští metal na plné kule s otevřenými okny jen když si nějaký debil o vánocích pustí koledy - na ty má tatík alergii - zaslechne je a aparatura dostane záhul :-D Už si je nikdo v okolí mnoho let nepustil :-p
    Já prostě nemám na tyhle žabomyší spory náladu :( Ve své podstatě jsem naprosto nekonfliktní a pakliže nejednám v afektu, kdy jsem schopna čehokoliv, tak vychladnu do flegmatické podoby :-) Jsem jak jaderný reaktor když vybuchnu, ale všechno je akumulováno do několika vteřin, pak je to pryč....
  • @Černá_Alison :-)
    "..sedmi černých staveb rodiny Škapovy.." - to znie, jako by boli najmenej oligarchovia, nejaké velkovily, občas továrna, obchodák.. :twisted: =D -alebo sú to len tie "škopky, búdy, budky, budečky" ? :-D
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Velké betonové jezero, altánek, skleník, dvě garáže (bez aut), a dílna (uďoky a kraličoky, pařaniště a další drobné černé stavby nepočítám a ty mimo náš pozemek taky nepočítám) :-p
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. června 2013
    Everett_Young napsal(a):

A jelikož mám rád všechny děti, tak jako Michael Jackson

Tohle bych raději nikde a nikdy neříkala... =D

@Černá_Alison To s těmi rozvody elektřtiny znám - děda mi jednou vyrobil skříňku na naušnice a podobné serepetičky a přidělával mi ji na zeď. Člověk by řekl, že drát od vypínače světla povede přímo nahorů od vypínače světla. Nevede. Děda vrtal asi 15 cm od pomyslné kolmice vypínač - strop a navrtal se :)

K Mezulánovi - doufám, že z toho měl podobnou srandu jako můj brácha, když byl malý (on si pouštěl lodičky a měl hroznou radost, že plují po celé koupelně) :D
  • @Krisa ty rozvody elektřiny jsou vtipné, ale babička mi část objasnila - záleželo, jak dlouhý drát ucvikli - když byl kratší, tak se to táhlo, co byla vůle, když byl delší - přece ho nebudou zkracovat - tak ho táhli cikcak! Stejně jako bylo škoda vyhodit nadbytečný štuk a tak se tím nahodila v ložnici zeď, v důsledku čehož byla u spoda o víc jak 7 cm hrubší!, ale metr a půl nad zemí štuk došel a je normální....tak to osekal chudák malíř před čtyřmi lety (kdy jsme si pozvala profi malíře, který je sousedem mých rodičů) a tento dům viděl profi malíře prvně :-p Chudák - dva dny osekával nadbytečné vrstvy :-)
    Takže na jednu stranu je tu děláno všechno hrozně poctivě a nic není ošizené, ale na druhou stranu se tu ta "svépomoc" akce Z projevuje na každém kroku :-D

Můj bratřík svého času (4 roky) zase vyčabral mnoho litrů vody z hajzlu, kterou vylíval do předsíně na zem, protože chtěl zjistit, kolik jí v záchodě vlastně je! Mamka si četla v kuchyni, já v pokoji a jeho alotrium nám přišli oznámit susedi zespoda, kterým valila voda po stěnách...
    @Černá_Alison Profi ma-co? To neznám :D
    U nás se taky dělá všechno svépomoc - na elektřtinu bych si netroufla, ale aspoň díky tomu umím oškrábat, opravit (stěnosprav, případně sádra) a vymalovat zeď, pokládat venkovní dlažbu (na písku) + vykopat na ní základy a troufla bych si asi i na plovoucí podlahu (u té jsem teda jenom pomáhala a sama ji nedělala, ale když by se mi to podařilo uříznout správně, tak bych to nejspíš zvládla - teda aspoň myslím :D )
  • Krisa napsal(a):

Everett_Young napsal(a):

A jelikož mám rád všechny děti, tak jako Michael Jackson

Tohle bych raději nikde a nikdy neříkala... =D

@Blackfish Přiznám se, že tyhle bych k tomu Majklovi snad i šoupla (i když mi je jasný, že jeho zaměření bylo spíš na malé chlapečky).
  • @Krisa u nás se taky maluje vždycky svépomoc. Jenže tady těch 50 let vrstev - to bylo jak u archeologů a navíc ty nerovné stěny kvůli tomu štuku, co bylo škoda vyhodit....a taky ty malby pod tím!!! Dřív to tu maloval mumie (manžel harpyje zhora) a to bylo horší než bestiální vrah Hamouzek! Co srnky a hvězdičky a košíčky...tohle byl jiný kalibr. Mamka chtěla v sedmnácti pokoj jednobarvený a dostala stěny - žlutou, modrou, růžovou a zelenou - každou s kontrastním válečkem, všechny hrany byly 30 cm od rohů otrženy hrubými černými pruhy a rohy tak byly hnědé a na stropě byl obrovský černý kosočtverec, protilehlé trojůhelníky byly modré a žluté, válečkované byly červeně a ten kosočtverec uprostřed byl sice bílý, ale na tom byly růže! Když tam mamka vešla, tak začala ječet tak, že škapa sletěl ze štaflí. Odmítla tam bydlet a přestěhovala se na čtyři roky do obyváku (do svatby). Proč ten magor neudělal ještě černou čáru doprostřed kosočtverce nevíme.
    A takto bylo vymalováno vše, včetně chodby a co naše balkóny a plot!!! A lavečky - kolik barev bylo, tolik se použilo a odstíny přimíchaly!
    A teď je vám doufám jasné, že to nepřemalujete - ty černé klikaté zubaté (úmyslně) čáry...a že to furt zpod malby vylízalo!
    Tak jsme se rozhodla, že to chce malíře, co to oseká a odborně přemaluje.
    Z valné části to pomohlo, ale ne dokonale. Třeba tady před sebou mám zeď, kde jsem nezadala váleček a hned tu na mne čumí dvě černé čáry...a tmavozelený strop stále prosvítá skrz bílou....
    @Černá_Alison To se musí oškrábat, což je teda pekelnej vopruz, ale nic jinýho nepomůže. Když jsme se přestěhovali a začali malovat, tak jsme v jednom pokoji servali tapetu a pod tím byla sytá tmavá zelená barva - nejdřív jsme málem omdleli a pak pečlivě škrábali...od té doby se tomu pokoji říká "superzelený"
  • Nojo, malíř oškrábal většinu, ale zbytek by snad musel sekat až na cihlu...takže něco přece jen zůstalo :( A to nemám žádné stěny bílé! A většinu mám i válečkovanou leskem v odstínu, aby na tom to prosvítání vypadalo jeko sem tam stín nenápadný. Ale holt na neválečkované stěně to vynikne.
    Ad zelená...to se naši kdysi (bylo mi rok a půl) nastěhovali do 2+1, kterou prve obýval terarista ornitolog. Kuchyň byla taky tmavozelená a původně na zdi byly desítky klecí (jedna vedle druhé). Stěny byly pokryty guanem a ta zelená barvila na dotek, jako by to byl suchý pastel....zbavili se toho jedině tak, že se přestěhovali :-D
  • @Krisa "..a měl hroznou radost, že plují po celé koupelně.." - tak keby dal tomu ešte viac času, a vačší prietok z kohutika, tak by mal vody aj na celú regatu - po celom byte ;P :twisted: :-D
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell Na to máme jiné experty - naši expračku a maminku =D
    @Everett_Young
    =D
    Ty si skoro ako Neighbours from Hell

Ako reagovala susedka na tie kvetináče?
    Everett_Young napsal(a):

@Rolandzee-Zafira-Winterfell Já nezpůsobuji většinu problémů v našem domě. Jen vždycky když někdo z nich udělá něco co se mi nelíbí, tak mu dám důvod k tomu aby to dělal. Viz soused práskač -> bezdůvodně podal stížnost na nadměrný hluk v domě (hromadná stížnost na všechny) tak jsem mu ten nadměrný hluk dopřál.

Ako bolo na FB:
    ,,When someone hates you for no reason... Give that bitch the reason..."
    :D

• @Černá_Alison No, u vás bych taky chtěl bydlet :D Ale neboj, nejsi v tom sama. U nás zítra přijde můj děda a jeho kámoši z práce (všichni tak 15 let v důchodu) vyměňovat radiátory. Ne že by to kdy v životě dělali, ale na tom nemůže přece být nic tak složitého :roll: :D
  • @Everett_Young Sokoli a Orli, co? :-))
    (zima poměrně daleko...do listopadu budeš trénovaný :-D)
  • @Černá_Alison Spíš se obávám abychom vodou z radiátorů nevytopili sousedy. Navíc oni to chtějí povolovat jakýmsi metr a půl dlouhým klíčem na jednotlivé články radiátoru kterým to "zaručeně půjde".
  • @Everett_Young To půjde :-D
    Mi připomíná, jak se tu už deset let mluví o opravě chodníků...materiál netřeba kupovat, vždyť máme 4 sudy nehašeného vápna ještě odstavby (to nevědí, že já se toho našeho přiděleného sudu již před třemi lety zbavila). Jen mi není jasné, jak tím chtějí opravit chodník? Posypou tím chodníky a počkají až bude pršet ?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.