Lady Catelyn Tully Stark

upraveno 18. října 2012 v Postavy a bytosti
Při pročítání starých starých příspěvků mne docela vyvedlo z míry, kolik lidí nemá rádo, nemusí, nemá v oblibě či dokonce nenávidí Lady Cat.
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
1246718

Komentáře

• upraveno 19. října 2012
    Ninkwen:
    1. Lysa měla velmi dobré důvody ke zmagoření a nevrhá na rod horší světlo než spousta jiných postav na ten svůj
    2. O tom, co Catelyn zpackala, jsem už psala výš a nebudu to opakovat. Dodám jenom, že se dopouští chyb jako všechny ostatní postavy.
    3. Ano, v seriálu obsadili sympatickými herci hlavně původně ne moc sympatické postavy.
    4. Tak to jsem žila v omylu, že o úbytek kladných postav by postarali hlavně někteří Lannisterové, Freyové, Malíček a Boltonové. Brienne žije. A jestli chce někdo brečet kvůli Podrickovi, tak by si měl vzpomenout na další postavy s podobným nefér osudem. Catelyn je ostatně jedna z nich.
    Ninkwen napsal(a):

Benji Stark napsal(a):

zajmave.Dostali jsme se od Cat pres psychyatra a moje zuby az k diete. Ja sem smutny, ze Young odhalil mou slabinu :) jinak, vratme se k tematu: co mate proti Pstruhům?

Asi nejhorší světlo na ně vrhá Lysa, ta je vážně divná. Catelyn zpacká, na co sáhne, což je opět vina (stejně jako u Daenerys) Martina, který se řídí očividně poučkou "cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly". Pro mne dělá hodně i představitelka v seriálu, která mi z nějakého důvodu není moc sympatická. Navíc měla nudné POV. A jako Kamenosrdce je už úplně marná, neboť se stará o úbytek již tak ohrožených kladných postav /tím nemyslím Freye/.
    Ale i u Lysy je to vina GRRM, prostě jí přeskočilo z toho, co prožila. Stále viděla svoje děti umírat, když se to stalo Cat, taky jí hráblo. Když Hoster umíral, byla jsem na ni naštvaná, že sedí na své hoře a nepomůže. Když jsem zjistila, proč si žádal její odpuštění, usoudila jsem, že to, co udělala, byla nejvyšší možná míra laskavosti, které byla v tu chvíli schopná. Kdybych byla na jejím místě přišla, přišla bych v čele svojí armády a řekla Lannisterům "nazdar chlapci, nepotřebujete píchnout?", což bych asi neudělala, takže bych prostě naštvaně seděla na zadku jako ona.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. října 2012
    Benji Stark napsal(a):

co mate proti Pstruhům?

NIc, když jsou na másle.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 19. října 2012
    kanibale
    upraveno 19. října 2012
    Benji Stark napsal(a):

kanibale

Krisa není ryba!
    upraveno 19. října 2012
    aha. no BENJI taky neni krysa/krisa. A poledne se blizi
    Krisa napsal(a):

Benji Stark napsal(a):

co mate proti Pstruhům?

NIc, když jsou na másle.
    Nebo v alobalu na ohni, pěkně kořeněný...
    upraveno 19. října 2012
    ja radeji lasicky
    ja pstruhy ne.. raději mam květák ;)
    Gardien napsal(a):

ja pstruhy ne.. raději mam květák ;)

Květák hrozně ráda chroustám syrovej. :-)
    upraveno 19. října 2012
    Tyna napsal(a):

Krisa napsal(a):

Benji Stark napsal(a):

co mate proti Pstruhům?

NIc, když jsou na másle.
    Nebo v alobalu na ohni, pěkně kořeněný...
    Citron a bylinky (co se najde na zahradě)
    GRRM ma zjavne problem s matkami. Existuje v Piesni nejaka, ktora sa nezblazni, nie je sadisticka mrcha, vypocitava svina, nepredava svoju dveru, ma krasny vztah so svojimi detmi alebo nezomrie krutou a predcasnou smrtou ci aspon sa dozije vnucat od svojich deti?
    Ked sa tak na to terazndivam... Chudak GRRM...
    Odkedy mi odmietaju zabit v Tescu pstruha, tak nekupujem
    Hildegarda: Eeee? No.. Vlastně...

je pravda, že pro GRRM je to u ženy základní motivace k čemukoliv (mateřství) :-) na druhou stranu, málokdy je tomu v reálném světě jinak.
    Hilda: Co třeba Olenna? :-)
    Hildegarda napsal(a):

GRRM ma zjavne problem s matkami. Existuje v Piesni nejaka, ktora sa nezblazni, nie je sadisticka mrcha, vypocitava svina, nepredava svoju dveru, ma krasny vztah so svojimi detmi alebo nezomrie krutou a predcasnou smrtou ci aspon sa dozije vnucat od svojich deti?
    Ked sa tak na to terazndivam... Chudak GRRM...

A stara medvedica?
    brbr napsal(a):

Neviem sa rozhodnut medzi chlievikom "vypocitava mrcha" a "sadisticka svina" :)
    Gardien: okrem toho, ze GRRM sa o nej zmienuje velmi sporadicky, vnucat od Dacey sa uz nedozije
    Hildegarda napsal(a):

brbr napsal(a):

Neviem sa rozhodnut medzi chlievikom "vypocitava mrcha" a "sadisticka svina" :)
    Co třeba "babička, která má starost o vnoučátka"?
    Ta moja tiez mala starost o vnoucatka, ale vrazdu jej nikto prisit nemohol :). Mam pocit, ze v knihe sa pise, ze ona vladne celemu klanu a nie pre svoje modre oci. Keby to bola babicka Bozeny Nemcovej, asi by nepotrebovala Laveho a Praveho :)
    Nemám Cat rád a ano, kvůli jejímu přístupu k Jonovi. On sám nemůže za to, co je a takové jednání si nezaslouží. Jak by se vám líbilo, kdyby vás někdo nenáviděl za to, co nemůžete ovlivnit? O tomhle by mohli hodně povyprávět třeba židé... A stejně tak si myslím, že by si její kárání nezasloužil ani Eddard. V době, kdy odcházel do války se znali teprve krátce a sezdáni byli jen z politických důvodů. Očekávala snad, že k ní Edd okamžitě zahoří obrovskou láskou a nikdy se na jinou ženskou nepodívá? V tom případě musela být stejně hloupá a naivní husa jako Sansa. Chápal bych její naštvání, kdyby se Ned po válce choval jako Robert a udělal si bastardy po celém Zimohradu, i kdyby třeba jen jednoho jediného, v tom případě bych stál na její straně, ale vzhledem k Jonovi, ona je ta špatná.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. října 2012
    No, ne že bych se chtěl pouštět do rasově náboženských disputací, ale Ž/židé nejsou nejlepší příklad.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 19. října 2012
    Nechtěl jsem to napsat jako první ale hned mě to praštilo do očí.
    Snažil jsem se zvolit nejvýraznější příměr, který by i těm největším ignorantům osvětlil, že na daný případ se nelze dívat jen z pohledu matky, ale i z pohledu dítěte, které daným stavem bude trpět určitě víc. Uznávám, že se může zdát kontroverzní, ale v žádném případě nebyl záměr pouštět se do rasově náboženských disputací a doufal jsem, že nikdo nebude mít potřebu rozebírat zrovna tuhle frázi...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. října 2012
    No, on není ten příměr ani tak kontroverzní, on je nesprávný. Ale nebudeme to rozebírat u lady Stark.
    upraveno 20. října 2012
    to bortas: precti si mou uvodni řeč i knihu. Ne Cat není ta špatná. Být na jejím místě např. Cersei, Jon by se nedožil ani pěti let.
  • upraveno 20. října 2012
    Ono by to pro něj bylo možná i lepší, Cersei by se tím projevila jako laskavější a ušetřila by ho ponižování a odstrkování, které se mu dostalo od Cat.

Mimochodem, knihu jsem přečetl vícekrát, tvou úvodní řeč taky, protože jsem tomu nemohl uvěřit. Každopádně jsem si pozorně přečetl i celé vlákno ze kterého se dá zjistit i to, že jsi absolutně nekritický obdivovatel Cat a netoleruješ jakoukoliv negatitní kritiku, tudíž se s tebou nedá rozumně diskutovat.
  • upraveno 20. října 2012
    Benji: snažit se podpořit tvrzení, že Cat je dobrá, argumentem, že je lepší než Cercei, není zrovna bomba podpora
    :-D
    upraveno 20. října 2012
    hele, když jsem četl GOT poprvé, taky jsem si řikal: copak nevidíš že je Jon správnej? teď ji ale chápu. jen se mi zdá špatný, aby někdo při jisté scéně říkal: konečně je ta mrcha mrtvá, to máš za Jona. EDIT: to s tou Cerseí nemůžeš myslet vážně
    upraveno 20. října 2012
    Stark z hor napsal(a):

Benji: snažit se podpořit tvrzení, že Cat je dobrá, argumentem, že je lepší než Cercei, není zrovna bomba podpora
    :-D

ja jen reagoval na ono bortasovu "laskavost cersei vuči Jonovi"
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.