Lady Catelyn Tully Stark
Při pročítání starých starých příspěvků mne docela vyvedlo z míry, kolik lidí nemá rádo, nemusí, nemá v oblibě či dokonce nenávidí Lady Cat.
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A asi jediné, co jsem si řekl při zmíněné scéně bylo: "Hm, ok..." Nezasáhlo mě to, protože si to na sebe přivolala víceméně sama, byla to v podstatě ona, kdo únosem Tyriona zahájil válku. To už jsem se skoro spíš rozbrečel při zabití té chlupaté Lady.
;)
Ked tak nad tym uvazujem. Narodilo sa mi nedavno dieta. Keby v tom case prisiel manzel z business tripu s malym uzlickom a s tym, ze sa nemam nic pytat, pritom okolo by si vsetci sepkali, tak moje vnutro by sa velmi branilo zahoriet laskou k novej bytosti. Stale by som mala pred ocami manzelovo zlyhanie a este dohady okolo, kto asi je jeho matka. Je krajsia? Miloval ju viac ako mna? Zije este? Moze sa k nej vratit? Hej, priznavam, som len slaba zena...
Catelyn nejednala svévolně a bez rozmyslu. Na Sever se vracela s manželovými pokyny, aby se jeho vazalové připravili na válku. Ta válka by byla, i bez uvěznění Tyriona. Jen možná o něco později, spouštěč by se našel velmi snadno. Vracela se potají, nikdo neměl vědět, že byla v hlavním městě, aby Lannisteři nepojali podezření, že kolem nich někdo čmuchá. Tyrion byl významným členem rodu, který pobočník krále podezříval ze spiknutí a vraždy svého předchůdce. Že neprávem, to nevěděl a nemohl tušit ani Eddard, ani Catelyn. A když už byla její cesta vyzrazená, pokusila se aspoň získat taktickou výhodu. Navíc teoreticky ospravedlnitelnou zákonem, protože ho obžalovala z pokusu o vraždu. Že to díky její šáhlé sestře nevyšlo, za to lady Catelyn nemůže a nemohla to opět ani předvídat.
CATELYN ROZHODNĚ NEROZPOUTALA OBČANSKOU VÁLKU! Když už chceš hledat viníka rozpoutání války, tak obrať pozornost na Casterlyovu skálu.
EDIT: Promiň, blbě čtu. Ale první věta platí. Po příjezdu na Orlí hnízdo si Tyriona přivlastnila Lysa a Catelyn neměla šanci její rozhodnutí měnit.
BTW když se tu rozebíraly některé neočekávané dopady něčích rozhodnutí, jen si vzpoměňte, jak miláček Tyrion málem nechtěně připravil o život Jona, když poslal na Zeď Janose Slynta :)
:-))))))
mj. já bych řekl, že to těžko rozseknem - to máš jako u Sansy, buď Ti sedí nebo nesedí a argumenty prosazující opak Ti vždycky budou připadat lichý, zatímco Tvoje budou pro Tebe neprůstřelný
;)
takže - abych to pro vás pro všechny definitivně a zejména nestranně :-)))) rozhodl - Catelyn je fuj.
;)
A potom: Ty nechceš? Ale veď si ubránil Riečne krajiny pred Tywinom. Nie, to, že to bolo logické riešenie nepustiť ho na naše územie a uspel si nie je podstatné. Totiž ja som ho chcel vylákať a preto si to územie brániť nemal. Ale nepovedal som ti to, lebo predsa si len pánom tretiny môjho územia. Nie si dosť významný, bay som sa o otm zmienil.
A frflat ako maly chlapec nie je vobec hodne hrdinu, akym chcel byt :)
Edmure mi je xkrat nesympatickejsi ako Catelyn.