Lady Catelyn Tully Stark

upraveno 18. října 2012 v Postavy a bytosti
Při pročítání starých starých příspěvků mne docela vyvedlo z míry, kolik lidí nemá rádo, nemusí, nemá v oblibě či dokonce nenávidí Lady Cat.
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
1679111218

Komentáře

• BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 22. října 2012
    stejně jako jisté prase z lesa.
  • upraveno 22. října 2012
    Chmur: Nevím, jestli úplně nejvíc, ale obě v sobě mají něco, co se mi moc líbí a pokládám za pro mě přitažlivé. Žena nemusí být krásná jak z plakátu a mít rozhozené nohy jako Arianne nebo Cersei, aby byla sexy, Chmure. :-)
    EY: Nikomu neberu jeho osobní preference. :-)
    Ale když má žena mozek a umí ho používat - ano, jednoznačně ji to v mých očích favorizuje.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. října 2012
    EY: Nikomu neberu jeho osobní preference. :-)
    Ale když má žena mozek a umí ho používat - ano, jednoznačně ji to v mých očích favorizuje.
    Jirkovi bys možná měl :)
    Ale mozek umí používat třeba právě Melisandra. Ta se ti nelíbí?
    Ano, Melisandra mi připadá taky hodně žhavá. Ale u ní to až hraničí s fanatismem.
    upraveno 22. října 2012
    Ano, Melisandra mi připadá taky hodně žhavá. Ale u ní to až hraničí s fanatismem.
    Tak vidíš že najdeme společnou řeč :)
    upraveno 22. října 2012
    dvojpříspěvek
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 22. října 2012
    jj ty nemám rád, jak všichni píšou rychlejc jak já
    Žena nemusí být krásná jak z plakátu a mít rozhozené nohy jako Arianne nebo Cersei, aby byla sexy, Chmure. :-)
    Otevřel jsi mi oči, díky...
    heavy_head napsal(a):

Catelyn má něco, co se mi na ženách líbí a co považuji za sexy věc. Charakter.

já taky hrozně obdivuji Matku Terezu, ale že by mi připadla zrovna nějak sexy...
    :-)))
    Matka Tereza mala super charakter, prestup na moju vieru alebo nedostaneš lieky!
  • upraveno 23. října 2012
    Matka Tereza mala super charakter, prestup na moju vieru alebo nedostaneš lieky!
    Byl jsi u toho nebo si to četl v Blesku?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. října 2012
    Stejně bych se mohl zeptat opačně, ale to by k ničemu nevedlo. Existuje o ní dost kritickej dokument Hell's Angel:
    kszzzchh...POZOR, POZOR, rezidence Pána světla v Dračím kameni vyhlašuje druhý stupeň nebezpečí náboženského off-topicu. Zachovejte klid, připravte si své kanystry s benzínem a vyčkejte, prosím, dalších pokynů. DĚKUJI, KONEC HLÁŠENÍ.

...To už přece všichni vědí, že je plná hrůz, to říkáme pokaždý...
    chhhíííííízzss
    Ugla: askoby si mi to zobal z ust.. naboženske veci sa riešia inde...
    Chmur napsal(a):

Byl jsi u toho nebo si to četl v Blesku?
    Nie, mam to od môjho bývalého profesora Geografie, ktorý žil v Kalkate 2 roky. A ľudia tam na ňu doteraz nespomínajú s láskou. A tvoj tvoj názor že je milá/dobrá pochádza z vlastných skúseností alebo z Nového Času? Ja ju neodsudzujem za to čo robila, chcela ich nie len vyliečiť ale aj spasiť ich dušu, tak ich trocha násilne nútila prestúpiť pretože verila že to ich zachráni.
    flanker.27 napsal(a):

Stejně bych se mohl zeptat opačně, ale to by k ničemu nevedlo. Existuje o ní dost kritickej dokument Hell's Angel:

O com neexistuje kriticky dokument? :)
    Nemozem na to kliknut, ale urcite sa tam pojednava o jej *kanibalistickych chutkach* :)
    medzi hviezdicky staci dosadit lubovolne :)
    upraveno 23. října 2012
    Měl bych respektovat varování před nebezpečím svaté války, takže si na youtube najdi:
    Hell's Angel: Mother Teresa by Christopher Hitchens
    Kritika (nejen ze strany onoho dokumentu) se dá shrnout zhruba do těchto bodů (zcela informativně vypočítávám, bez vlastního hodnocení, případné výhrady proto nesměřuj na mne):

Kontakty s některými diktátory - nikoli jen přijímání peněz na její aktivity, ale i jejich mediální podpora z její strany (např. haitský diktátor Jean-Claude Duvalier), a rovněž kontakty a obhajoba osob později usvědčených z finančních deliktů (např. Charlese Keatinga)

Mnoho finančních zdrojů poskytnutých nadaci na dobročinné účely bylo ve skutečnosti užito nikoli na zdravotní a jinou dobročinnou péči, ale na misijní činnost

Zdravotní péče poskytovaná v jejích zařízeních měla být poměrně pochybná, nedostatky v hygieně, neoddělování infekčních pacientů od ostatních, odmítání tišení bolesti (bolestí se prý přibližujeme Ježíši Kristu)

V kontrastu k tomu se sama během života podrobila několika náročným lékařským zákrokům za peníze nadace

Nucené křtění zejména umírajících pacientů bez ohledu na jejich projev vůle

Velmi katolicky konzervativní postoj k interrupci, antikoncepci a plánovanému rodičovství (přičemž při obdržení nobelovy ceny prohlásila potrat za "the greatest destroyer of peace today"). Ve svých prohlášeních navíc plánované rodičovství a antikoncepci kladla prakticky na stejnou úroveň s potratem

Tolik tedy k hlavním bodům kritiky, které v dokumentu zaznívají. Jak se k tomu kdo postaví, ať souhlasí či nikoli, je na něm, nejlépe je jako obvykle si informace vyhledat.
    Skoro mi to pripomina unicef :)
    A "melo byt" neni "bylo"
    Kazda velka postava ma svoju sien kontroverzie, vid Cat, ale to nemeni nic na vysledkoch ich prace :)
    A to, ze sa stykala s buduci defraudantom - no to asi vsetci :)))
    A jej nadacia nebola iba o uzdravovani, takze nevidim problem, ak sa peniaze vyuzivali aj na ine ciele, ktore povazovali za dobre
    upraveno 23. října 2012
    "mělo být" je zjemnění, které jsem užil já, nikoli kritici, ti mluví (a poměrně přesvědčivě na základě osobních zkušeností) o "bylo". Jen pro informaci, že nejde o "jedna paní povídala".
    K ostatnímu, to je právě věc relevantních informací a u některých zjevně též "osobní zanícenosti" :))
    "Osobne zaniceni" su aj zjavne tvorci dokumentu :))
    upraveno 23. října 2012
    Do debaty mimo prostou informaci o obsahu dokumentu se pouštět nehodlám, takže se jen zeptám: Které části varování o náboženském off-topicu nerozumíš? :))
    O Matku Terezu jsem se nikdy nezajímala, ale dokument byl zajímavý. Problém spíš vidím v tom, že z prosté jeptišky udělala média politickou osobu, která využívá popularity a naopak je přísně sledována.
    Lidé potřebují ikonu světice a média jím ji vytvořila. Který státník by si pak nechtěl potřást ruku s živoucím andělem, aby se i o něj otřela pověst humanisty?
    Takže Hitchens kritizuje akorát to, že měla moc říkat své osobní názory do mikrofonu.
    Uz si sa pustil, takze tiez nechapem :)
    flanker.27 napsal(a):

Nucené křtění zejména umírajících pacientů bez ohledu na jejich projev vůle

Tak tohle by mi přišlo dost zarážející, je rozdíl mezi posledním pomazáním a násilnou konverzí. Ale jelikož je téměř každá významná osoba když se na ni potom filmaři OBJEKTIVNĚ zaměří kontroverzní, není proč se zlobit. Princezna Diana asi taky nebyla takový andílek jak se o ní stále píše a mluví. To je prostě tak. Proto jakoukoliv adoraci jakékoliv osobnosti beru s úsměvem a odmávnutím.
    upraveno 23. října 2012
    Vážně se nechci bavit na úrovni "udělal jsi to" - "neudělal", páč tím celou debatu jen natáhnu. Ustupuji tudíž do předem připravených pozic předpokládaného nesouhlasu... :)
    A tvoj tvoj názor že je milá/dobrá pochádza z vlastných skúseností alebo z Nového Času?
    Tohle je můj názor? Opravdu? Jak jsi na to přišel?
  • Lady Thaeresa napsal(a):

Já ji jako teenager zbožňuju a například moje mamka ji moc nemusí (ale ta má vůbec scestné názory co se ASOAIF týče).

A aké sú jej scestné názory? Teda, ak to nie je príliš osobná otázka...

• Jedno jej uprieť nemôžme. Chovala sa podľa rodového hesla - Rodina, povinnosť, česť.
  • To je vlastne dobrý námet na novú diskusiu! Kto sa choval najviac a najmenej Tullyjsky?

Hoster Tully
    Brynden Tully
    Edmure Tully
    Catelyn Tully Stark
    Lysa Tully Arryn
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.