Kdyby Západozemí vládl/a...

upraveno 24. dubna 2014 v Spekulace
Napadlo mě udělat topic, kde by se teorizovalo na téma: Co by se stalo, kdyby na Železném trůnu seděla tahle a tamta osoba. Začnu třeba Ramsaym Snow. Jak myslíte, že by jeho vláda vypadala? Byl by horší než Joffrey, nebo snad i Aerys II., the Mad King? Nebo by měl dobré politické názory? Názory pište do komentářů :)
«13456710

Komentáře

• tak šílený král lidi upaloval a ramsey by je stahoval z kůže...takže z bláta do louže podle mě :D
  • tywin by nemusel být špatný král..je dost pragmatický :)
  • nejlepší král by byl stejne dle meho Stannis, lid by ho sice nemiloval, but who cares ... o tyhle veci přece nejde
  • Jednoznačně Tyrion.
  • Stannis kraluje a Melisandra zatápí v Baleorově septu, úžasná představa :onfire: Pokud by ovšem z Melisandry udělal pochodeň a odeslal ji zpátky k R...blabla a asistoval by mu při vládě Davos, tak tohle na druhou stranu není zas tak špatná představa.
  • stejnak doufám že si tam dřepne Danny :)
  • no myslim že Mellisandra by byla novej Mistr našeptávačů, jisté nadání na to má :-D byt by se asi jako každý Mistr před ní musela spolehat i na ptáčky a navíc, jestli nejakeho kriminálníka za Stannise upalej, nebo za Joffa nabodnou hlavu na kopí už je prašt jako uhoď, navíc s Davosem jako pobočníkem a Tyrionem jako staronovým správcem pokladny ... :-)
  • stejnak je to jedno, chvíli by byl třeba lepší král, ale jak tam každej m*dá s každym, tak by se stejnak zachvíli narodil zase nakej šílenec :D :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tyrion by naozaj nebol zlý vládca. Síce má dosť často svoje chvílky a to najmä teraz v Tanci. Ale inak vie byť spravodlivý svojím spôsobom. Žiadna sláva, stále myslí najmä na svoje dobro a to nie sú skromné predstavy, ale dokáže myslieť aj na dobro ľudu. Takže také menšie zlo.
  • @Branislav_Gepeto To ti uz Tywin dostatocne nevysvetlil, ze spravodlivy kral, nie je dobry kral? :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Hildegarda Veď hovorím, že Tyrion má svoje chvíľky. Dal zabiť Striebrojazyka alebo ako sa volal. Bez mihnutia oka. Len mávol Bronnovi. To práve považujem za rozdiel Nedovej spravodlivosti a Tyrionovej. Ned je ten spravodlivý kráľ, ktorý yb neprežil, Tyrion by aspoň dlhšie vydržal, pretože vie byť spravodlivý, ale nebabre sa.
  • Tyrion je ovšem skvělá volba. Nejen že má empatie k chudým lidem, ale i smysl pro spravedlnost a navíc je vysoce inteligentní takže by mohl dělat i dobrá politická rozhodnutí. Už přece svůj smysl pro strategii a vynalézavost předvedl na Blackwater, nebo u vodního systému v Casterlyově Skále.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Tywin by byl skvělý král, obzvlášť měl-li by po svém boku Joanu která byla jeho lidskou částí. Tywin byl rozumný, praktický člověk, který držel Aeryse dlouho na uzdě a také se staral nejen o prospěch svůj, ale i o prospěch celého království. O kolika "králích" by se tohle dalo říct?
    @Ser_Tribun O něm mám jisté pochybnosti
  • A co kdybych se stal králem já :king: :twisted:
  • @Slenjoy: To už snad radši Shagga, son of Dolf :o)
  • @Everett_Young Tywinovi šlo o prospěch celého království, protože z toho měl prospěch. Ale asi by byl dobrý, i když si nejsem jistá, jestli by o to stál. Připadá mi, že je radši trochu v pozadí.
  • Tywin by byl určitě dobrou volbou, jen mi přijde, že je až moc zaujatý svou dinastií a nebál by se udělat cokoliv, aby si udržela dobrou pověst. Z toho by pak mohly pramenit i neracionální ukvapené činy. Navíc chtěl do vlády Casterlyovy skály dosadit Jamieho, muže bez špetky zájmu o politiku a mocenství, a odmítl Tyriona, který by byl pro tuhle pozici ideální volbou.
  • A co takhle Varys? Ten se taky dušoval, že by pro království udělal cokoliv :)
    @Henky Varys by nemusel být vůbec špatný.

A co takhle mít za královnu Ashu, jak to by se vám líbilo? :-P
  • Everett_Young napsal(a):

A co takhle mít za královnu Ashu, jak to by se vám líbilo? :-P

image
  • Celé Západozemí by asi Asha nezvládla, ale greyjoyvské území asi jo.
    @brbr Pořád lepší než někdo z výběru psychopat/kastrát/fanatik/buranský násilník :-D
  • @Everett_Young Z ženských postav by asi patřila k těm kvalitnějším adeptkám. Vlastně mne jiná lepší zrovna nenapadá.
  • co Brien z Tarthu?
  • @Ser_Tribun Myslím, že Brienne není absolutně vůdčí typ a ani nemá v tomhle ohledu nějaké ambice.
  • Tyrion by byl supr, když už ne král, rozhodně by měl být pobočníkem.
    A co Aegon? Minimálně podle Varyse je zcela dokonalým adeptem. Jen se mi zdá, že má sklony být trochu... snadno manipulovatelný.
  • Tak z ženských postav jednoznačně Olenna Redwine,... i když v jejím věku.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.