Kdyby Západozemí vládl/a...

upraveno 24. dubna 2014 v Spekulace
Napadlo mě udělat topic, kde by se teorizovalo na téma: Co by se stalo, kdyby na Železném trůnu seděla tahle a tamta osoba. Začnu třeba Ramsaym Snow. Jak myslíte, že by jeho vláda vypadala? Byl by horší než Joffrey, nebo snad i Aerys II., the Mad King? Nebo by měl dobré politické názory? Názory pište do komentářů :)
2456710

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett_Young napsal(a):

A co takhle mít za královnu Ashu, jak to by se vám líbilo? :-P

Madr of Ajrón :D

Aša je skôr materiál na vodkyňu jedného kraja, než celého kráľovstvá. Jej by bol totiž osud ostatných výslovne uprdele. Dokonca viac ako inému Greyjoyovi, ktorý by sa snažil tie kraje aspoň riadne zneužiť, ale Aša mi príde ako niekto, koho by to nudilo a proste by sa len hrala.
  • Jay napsal(a):

@Slenjoy: To už snad radši Shagga, son of Dolf :o)

:D

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Nejlepší král by byl Tyrion
  • Ramsay na trůně by byl asi nepředvídatelný ale pochybuju že by se pokoušel o genocidu.
    Možná by zabíjel individuálně ale asi nikdy masově kdyby to nepovažoval za nutnost.
    Jinak by to s králi šlo asi takhle (Postavy co žijí)
    1.Tyrion
    2.Aegon Targaryen/Martell
    3.Jon Sníh
    4.Stannis kdyby u něl nebyla ta rudá děvka a měl normálního rádce.
    5.Varys
  • Myslím, že z Dorana Martella by byl dobrý král.
  • A vůbec, každý by byl rozhodně lepší než Robert (ne úplně každý, ale většina lidí).
  • @JoffreyWater Robert nemusel být špatný člověk, ale prostě ho naprosto zničilo to že přišel o jedinou ženu kterou kdy pořádně miloval (a ona jeho nejspíš ne). On pak už ani žít nechtěl, nejspíš se chtěl upít k smrti.
  • @Everett_Young Obávám se, že z Roberta by nebyl dobrý král ani s Lyannou po boku. Nebyl kdovíjaký lumen, prostě dobrý kamarád, válečník, ale ne král.
  • Jinak u Aeryse mi přijde že byl i celkem dobrý král než se z něho stal psychouš a paranoik.
  • A moje osobní tipy na dobré krále jsou Doran Martell, Tywin Lannister (ikdyž ten podle mě o vládnutí nestál, kdyby ano tak se posadil na trůn v momentě kdy dobyl KL, jenže to neudělal), z Tyriona by nemusel být špatný král, Aemon Targaryen(škoda že trůn odmítl), Stannis Baratheon, Renly Baratheon.
    JoffreyWater napsal(a):

A moje osobní tipy na dobré krále jsou Doran Martell, Tywin Lannister (ikdyž ten podle mě o vládnutí nestál, kdyby ano tak se posadil na trůn v momentě kdy dobyl KL, jenže to neudělal), z Tyriona by nemusel být špatný král, Aemon Targaryen(škoda že trůn odmítl), Stannis Baratheon, Renly Baratheon.

Vzhledem k Renlyho orientaci by se dědice nedočkal, takže by byl jen epizoda
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Achileus Zavrie oči, predstaví si tam Lorasa a donútia ho k tomu. Možno by mal len jedno dieťa (alebo deti kým nesplodí dediča), ktoré by namáhavo tvoril celú dekádu, ale tak zapretí ľudia ako Ollena by ho pokojne donútili. Byť na mieste toho, komu záleží na tom usporiadaní, tiež by som ho donútil, ak bysom tú dynastiu potreboval zachovať. Nebolo by to až tak ťažké a aj alkohol by pomohol. V najhoršom prípade by som Margaery oplodnil niekým iným a dieťa vydával za Renlyho.
    Gepeto napsal(a):

@Achileus Zavrie oči, predstaví si tam Lorasa a donútia ho k tomu. Možno by mal len jedno dieťa (alebo deti kým nesplodí dediča), ktoré by namáhavo tvoril celú dekádu, ale tak zapretí ľudia ako Ollena by ho pokojne donútili. Byť na mieste toho, komu záleží na tom usporiadaní, tiež by som ho donútil, ak bysom tú dynastiu potreboval zachovať. Nebolo by to až tak ťažké a aj alkohol by pomohol. V najhoršom prípade by som Margaery oplodnil niekým iným a dieťa vydával za Renlyho.

Taky řešení :-D
  • Mne sa dokonca zdá, že i niekedy v našich dejinách bolo také riešenie použité.
  • A čo by ste povedali na kráľa Victariona? Nie že by to bol ľudomil a taktiež vyzerá, že viac ho baví boj než vláda, ale čisto teoreticky, ako by tá jeho vláda asi vyzerala?
    Aviv napsal(a):

Mne sa dokonca zdá, že i niekedy v našich dejinách bolo také riešenie použité.

Myslíš Ludvíka XIII.?

• Tywin má řadu předpokladů, být dobrým králem. Podle mě, však jeho přílišné sklouzávání k jednoduchým násilným řešením v podobě Hory, by mu časem vytvořilo silnou opozici. Všechny situace, které v sáze řešil, řešil tvrdou rukou. Loajalitu si kupuje penězi nebo strachem, ale neumí dávat diplomatické „nic“. Myslím tím, medová slovíčka, co nic nestojí, ale mohou toho hodně koupit.
  • @Achileus Tak z uherských králů nevím, z těch českých se leccos říká o Václavovi IV. Ten byl ženatý dvakrát a děti žádné (neví se ani o nemanželských). To ale nemusí nic znamenat, pozdní Lucemburkové často neměli žádné děti nebo třeba jenom jedno, možná měli nějakou predispozici k neplodnosti. A jak to tak bývá, celkem to zahýbalo historií, že malá lucemburčátka neměli Václav IV., anglická královna Anna, římský král Jošt a že jediný potomek Zikmunda měl chromozomy XX a ne XY.

Slavně kronikáři drbají o homosexualitě nebo bisexualitě u tipnu si tak třetiny anglických panovníků (Richard Lví srdce, Eduard II., Richard II., Jakub I., Anna Stuartovna) =D
  • Já myslím, že spousta lidí by bylo relativně dobrými panovníky. Umí si udržet pořádek a mají politické schopnosi. Určitě bych souhlasil s Tywinem a Doranem. Z žen bych dal na první místo Olennu a možná i její vnučku.
    svoa00 napsal(a):

@Achileus Tak z uherských králů nevím, z těch českých se leccos říká o Václavovi IV. Ten byl ženatý dvakrát a děti žádné (neví se ani o nemanželských). To ale nemusí nic znamenat, pozdní Lucemburkové často neměli žádné děti nebo třeba jenom jedno, možná měli nějakou predispozici k neplodnosti. A jak to tak bývá, celkem to zahýbalo historií, že malá lucemburčátka neměli Václav IV., anglická královna Anna, římský král Jošt a že jediný potomek Zikmunda měl chromozomy XX a ne XY.

Slavně kronikáři drbají o homosexualitě nebo bisexualitě u tipnu si tak třetiny anglických panovníků (Richard Lví srdce, Eduard II., Richard II., Jakub I., Anna Stuartovna) =D

U EdvardaII: se to ví, myslel jsem Ludvíka XIII. Francouzského

• Achileus napsal(a):

Aviv napsal(a):

Mne sa dokonca zdá, že i niekedy v našich dejinách bolo také riešenie použité.

Myslíš Ludvíka XIII.?

Nikoho konkrétneho som si nevedela vybaviť, ale ak si o niečom takom v spojení s Ľudovítom trinástym počul, môže to byť pravda.

Chmur napsal(a):

Já myslím, že spousta lidí by bylo relativně dobrými panovníky. Umí si udržet pořádek a mají politické schopnosi. Určitě bych souhlasil s Tywinem a Doranem. Z žen bych dal na první místo Olennu a možná i její vnučku.

Podle mě by byl dobrým králem Mladý gryf, nebo Tyrion

• V Conningtonovho chránenca dúfam aj ja.
  • S Tyrionem souhlasím. Mladý Gryf se zatím příliš neprojevil.
    Chmur napsal(a):

S Tyrionem souhlasím. Mladý Gryf se zatím příliš neprojevil.

Pochybuju, že by to byl magor, navíc podle toho co říkal Varys v epilogu, a jak se projevoval v Tanci vypadá docela dobře

• Uvidíme. Ještě se nedostal do pořádné krizové situace. Zatím za něj většinu rozhodnutí dělali jiní.
  • Tyrion by byl skvělý pobočník, jako král by ho dolu táhlo jeho znetvoření. Obyčejný lid často o svém panovníkovi ví jen, jak vypadá.
  • No tak v Doctor Who sa vyskytol jeden vesmírny imperátor, ktorý bol trpaslík a nevšimla som si, že by mu to uberalo na rešpekte.
  • @Aviv akože porovnávať Doctor Who a ASOIAF je dosť odvážne :D
  • No to sice jo, ale když to šlo jednou, proč by to nešlo podruhé a trochu jinak? :D Ale je fakt, že niekto impozantne vyzerajúci by si rešpekt získal skôr než Tyrion. Myslím, že on by to s trochou šťastia mohol napokon zvládnuť tiež, ale měl by s tím víc práce.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.