Kdyby Západozemí vládl/a...

upraveno 24. dubna 2014 v Spekulace
Napadlo mě udělat topic, kde by se teorizovalo na téma: Co by se stalo, kdyby na Železném trůnu seděla tahle a tamta osoba. Začnu třeba Ramsaym Snow. Jak myslíte, že by jeho vláda vypadala? Byl by horší než Joffrey, nebo snad i Aerys II., the Mad King? Nebo by měl dobré politické názory? Názory pište do komentářů :)
1356710

Komentáře

• Dobrý král by byl Ned a jako pobočník Tyrion. Ale když tak uvažuji mezi těmi, kdo se pokouší trůn získat, tak by mi tam seděl Aegon. Přece jen má právo i před Daenerys. Teď mě tak napadá, že pokud bude vládnout ona, tak Hra o trůny pro mě skončí, ale myslím, že to nehrozí. Dany je příšerný idealista, který všechno myslí dobře, a potom to pokazí.
  • To bylo řečeno výstižně. Mne tam Aegon modrá hlava sedí tiež a tá verzia Ned a Tyrion znie priam božsky.
    Inak, keď sme sa sťažovali, aký blb bol Joff, predstavte si, že Lysin Róbert by si sadol na Železný trón! To by sme už snáď tých Bielych chodcov zo zúfalstva i zavolali.
  • Mě by se na Železném trůnu určitě líbil Jon. Je to spravedlivý a inteligentní muž, který nepostrádá odvahu ale umí jednat i tvrdě a rozhodně, když není jiné cesty.

Tyrion se podle mě hodí spíše na pobočníka, než na krále. Tywin to samé, i když určitě by nebyl ani špatný král. I Stannis by byl dobrá volba, sice by ho lidé nemilovali, ale jako král by byl určit dobrý.

Ale osobně fandím Targaryenům, takže doufám že svou zadnicí plácne na trůn Aegon nebo Dany. A spíš Aegon, protože ten je plodný, může si vzít Arianne Martell a mít s ní kupu malých draků :D
  • upraveno 21. července 2015
    Jednoznačně Renly! Spravedlivý, mladý, inteligentní, lidem oblíbený král. Navíc s Robertovou krví určitě dokáže i slušně bojovat (bohužel jsme se o tom v knize moc nedozvěděli).
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 21. července 2015
    @undefined „Galantní, ano, a okouzlující a velmi čistotný. Věděl jak se oblékat a uměl se usmívat
    a taky koupat a česat a nějak si vzal do hlavy, že ho to činí zralým k tomu, aby se mohl stát králem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Možná nejlíp oblečený.
  • Kdyby byl Renly král, byl by v Králově přístavišti mejdan za mejdanem. Jen si neumím představit, kdo by za něj řešil důležité rozhování (na druhou stranu, ke konci už i Robert nechával rozhodování na ostatních, takže by se zase tolik nezměnilo). Kdyby vládl Stannis, byl by to zase druhý extrém (i když určitě lepší). Chtělo by to něco mezi nimi, tak snad se Aegon projeví.
  • A nikdo tu nezminil Asu? Pritom jeji rec na Kralovolbe byla skvostna
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. července 2015
    @biggris A nikdo se tu nepodíval na první stránku topiku?
  • @biggris Nj, klasické předvolební sliby :-P
  • NeyraNeyra Oheň, led a krev
    No, jak se to všude omílá pořád dokola, budeme nakonec rádi, když na tom trůně někdo sedět bude :D Já jsem pořád nevyloučila možnost, že se Sedm království zase rozkouskuje na víc než jen jedno, pokud nenastoupí Aegon nebo Dany... protože ty lidi dohromady udrží vážně asi jen nějakej drak :D
    Ale jinak bych byla pro Malíčka.. někde, ať už na trůně nebo spíš za ním, protože to je můj oblíbenec :D Každopádně Tyrion ani stará Tyrellová nezní špatně - hlavně aby to všechno nestálo na tom týpkovi s korunou na hlavě. Zachoveje Malou radu! :D
  • @Everett_Young No, popravde jsem si rikal, ze ta prvni stranka je nejaka kratka. Jsem asi omylem preskocil na druhou nejak driv:-D
  • @Neyra Ten konec s rozpadnutím Sedmi království jsem už kdysi nadhodila taky. Bylo by to vlastně v Martinově stylu a nemusí použít apokalypsu - ta říše, kterou se všichni tak moc snaží ovládnout, už nebude existovat. Maliček proč? Předvedl schopnost intrikování a manipulace, ne schopnost vládnout dobře pro kohokoliv kromě sebe.
  • @svoa00 taky nechápu ty stálé snahy cpát Malíčka na trůn, ani si nemyslím, že mu jde o ovládnutí celého Západozemí, chce si pro sebe možná urvat "jen" konkrétní část :-k
    @svoa00 @Dreamer No, však spíš za ním... třeba jen v té Malé radě :) Na krále to není nejlepší kandidát (z těch co tak nějak jsou bych tam totiž mimo Targaryenů asi dala Stannise, ale zastávám názor, že to nemusí být nikdo s "právem" na trůn), ale nějak by se toho účastnit měl... aby vládla neusnula na vavřínech :D
  • @Dreamer Zrovna o malíčkovi si myslím, že právě o to mu jde a sází na to. Myslí si, že má jedinou dědičku severu, pokud ji šikovně provdá v údolí (porodí tam dědice může zabít jejího manžela a skrz sansu by vládl i údolí) No a říční krajiny pokud bude Edmure stále vězeň a je tam nenávist vůči Lanisterům a Freyům by taky za ni mohli povstat (navíc jako dědička roba je princezna severu a trojzubce) tak má 3 ze 7 a nevíte co martin v 6 vymyslí, ale pokud by tam měli spolu válčit lanisterové a tyrelové on na tom bude nejlépe otázka je jestli počítá i s Daenerys a draky. No a na konci by si klidně mohl Sansu vzít stejně k ní chová nějaké zvrácené city.
  • @p1e9t9r2 pokud jde Malíčkovi o nějakou část Západozemí, pak bych si tipla, že to bude právě Sever kvůli bolístkám z dětství a jistému pocitu zadostiučinění, nevěřím, že má sám ambice se posadit na tu železnou židli, to už se spíž bude případně snažit podpořit někoho s kým půjde lehce manipulovat. Jeho samotného by nikdo ze starších rodů neuznával jako krále, takže by musel nejspíš počkat až vychcípají a pak dosadit nějakou svoji loutku s honosnou krví a tahat za nitky.
  • @Dreamer Však takhle jsem o tom uvažoval že k tomu využije Sansu a udělá z ní královnu dědička mocného a starého rodu na severu a od říčních krajin ji dělí její strýc a jeho nenarozené dítě. Pukud by si vzala dědice údolí měla sním 3 děti a on skonal tak by skrze ni mohl vládnou i údolí něco o co se pokoušel s lysou
  • Jn, a pak se Davos a Manderly vytasí s Rickonem a Malíček má po srandě :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Neyra napsal(a):

No, však spíš za ním... třeba jen v té Malé radě :) Na krále to není nejlepší kandidát (z těch co tak nějak jsou bych tam totiž mimo Targaryenů asi dala Stannise, ale zastávám názor, že to nemusí být nikdo s "právem" na trůn), ale nějak by se toho účastnit měl... aby vládla neusnula na vavřínech :D

Aby mohl dál okrádat říši, štvát rody proti sobě a podrazy a lhaním připravit o hlavu ty, kteří se mu nehodí do krámu? Jo, takového je fakt v malé radě třeba.
    @Nevada
    No, myslím, že když tohle neobstará Malíček, dřív nebo později se toho v "době míru" stejně ujme někdo jiný... Protože zatím to nevypadá, že by měl s jedním králem jen tak přijít klid :) Ale tak mě napadá, když má Petyr zatím takové štěstí (páč umem to asi všechno nebude), zvrtne se mu to a toho míru se už možná nedožije... ale to už je mimo :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Neyra
    Neyra napsal(a):

@Nevada
    No, myslím, že když tohle neobstará Malíček, dřív nebo později se toho v "době míru" stejně ujme někdo jiný... Protože zatím to nevypadá, že by měl s jedním králem jen tak přijít klid :) Ale tak mě napadá, když má Petyr zatím takové štěstí (páč umem to asi všechno nebude), zvrtne se mu to a toho míru se už možná nedožije... ale to už je mimo :)

Stále je tu šance, že mír ani na konci ságy nedostane a že se bude i na konci pořád bojovat.

• svoa00 napsal(a):

Maliček proč? Předvedl schopnost intrikování a manipulace, ne schopnost vládnout dobře pro kohokoliv kromě sebe.

Jsi proti Malíčkovi strašně zaujatá - že se snaží "poškodit" své nepřátele je přece normální - dělal to Tywin, Robert, Robb, dělal to Ned i sympaťák jako Oberyn. Akorát každý používá trochu jiné prostředky - jeden zlato, druhý sílu paží, jiný hlavu. Údolí zatím administruje celkem dobře... co já vím, dost možná je pro Údolí lepší perspektivou, než byl Robb pro Sever (a to Robba v podstatě učili vládnout odmala a nemusel se potýkat s neloajalitou nižších lordů (vyjma Boltona... :o))))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. července 2015
    Řekl bych, že to je "zaujatost" vůči tomu, kdo nepřátelství vyvolává. Malíček není ten, kdo se brání akcím jiných, ale ten, kdo nepřátelství vyvolává pro vlastní zisk.
  • A nejvíc nepřátelství vyvolal beztak "únos" Lyanny, což bylo vlastně taky hrozně sobecké gesto... :o)Hmm, jo, zřejmě mám v oblibě hajzly a sobce... Náhodou Rhaegar mohl být dobrý král (a i když vím, že půlka Targaryenů je šílená, on snad ne. Stejně jako Kopílam mohl být výjimečně dobrým králem).
    Dneska holt je taková doba, že jsou sobci kůl a rovina chlapi Vinnetou a Olda Šetrnej jsou nudní :)
    Co se Rhaegárka týče, byl především už ženatý, takže i když možná netušil, co bude následovat ( což ovšem záleží na tom, co se ještě dozvíme), tak vůči Elii to bylo mimořádně hnusné.
  • JayJay
    upraveno 28. července 2015
    @flanker.27: Tak to je ovšem spekulace, kterou nemůžeš podložit,... vzhledem k proroctví o Princi mohla být úplně klidně Elia tak trochu náboženská fanatička, která jej při své neplodnosti dokopala k tomu, aby si spíchl třetí hlavu draka někde jinde (připomenu, že to proroctví mluví o pokrevní linii Aeryse II a je spojeno s "jeho bude píseň ledu a ohně", takže Lyanna byla sakra dobrá volba).
    Jediný, kdo mluvil o tom, že spolu nebyli R+E šťastni byl Viserys, který to beztak říkal, jen aby mohl tyranizovat sestřičku.
    Ostatně, to, že měl manželku u Targaryenů až tak moc neznamenalo - více než jedna manželka tam byl tak trochu standard...
  • @Jay Jaké schopnosti předvedl za doby míru? Jediné, o čem víme že dokázal, je že pomohl opilému flákačovi rozkrást to málo co on nestihl utratit a zakamuflovat to tak, aby to vypadalo jako další královské výdaje. To dokázal i Standa Gross, a dobrého premiéra to z něj nedělalo.
    @Jay To je spíš spekulace, kterou musíš dokládat ty :)
    Ostatně chudinka Rhaegárek že neměl třetí hlavičku dráčka co si vysnil v drogovém deliriu, mno cfhudinka, on byl k té nevěře tou hnusnou manželkou, co mu nechtěla dát třetí dráčátko, vlastně donucen... :applause:
  • @Everett_Young: Trochu přeceňuješ jeho možnosti - nejprve byl správce pokladnice v Údolí, myslím, že se mluví o tom, že v obchodním centru (tuším Gulltown) zvedl obrat či zisky z daní na desetinásobek. Lord Arryn jej dotáhl do KL, kde se stal Mistrem mincí (spíše obdoba ministra financí) a i tam se říká, že zvedl příjmy pokladny na desetinásobek proti stavu před válkou. Ohledně výdajové stránky rozpočtu rozhodoval ovšem někdo trochu jiný. Přirovnej Malíčka ke Kalouskovi a máš pravdu. :o) Jinak pokud vím, neexistuje důkaz, že by Gross něco ukradl ze státního - to, že si přišel na poněkud větší peníze může spíš být z úplatků... Malíček proti tomu měl slušný byznys s nemravností... a to, že by jeho bohatství bylo nějaké enormní (tj. v zásadním nepoměru k jeho příjmům) se mi nezdá. Každopádně jako Mistr mincí jen skákal jak jiní (opilec a jeho starý kamarád) pískali... a to stylem, že když se mu řeklo skoč, on se zeptal "Jak vysoko?".
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.