Kdyby Západozemí vládl/a...
Napadlo mě udělat topic, kde by se teorizovalo na téma: Co by se stalo, kdyby na Železném trůnu seděla tahle a tamta osoba. Začnu třeba Ramsaym Snow. Jak myslíte, že by jeho vláda vypadala? Byl by horší než Joffrey, nebo snad i Aerys II., the Mad King? Nebo by měl dobré politické názory? Názory pište do komentářů :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
O čemž mimochodem stále nevíme, jak to bylo a troufám si říct, že ať už Lyanna cítila cokoli takhle blbá nebyla, a když už by chtěla s Rhaegarem jít dobrovolně, neudělala by to gtakhle pitomě, aby jediné, co si její otec a btratři mohli myslet, bylo: "ten nafoukaný princ mi unesl dceru kdovíkam, já o ní nic nevím a nevím co s ní udělal, prosím vrať mi dceru králi." Nějak mi prostě uchází u Rhaegárkových obhájců ta neschopnost vidět to z tohoto pohledu.
Sezdáni mohli být snadno, mluví se tam o tom dost často, že co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi (incest, na Severu právo první noci,... to že se to nevyužívá neznamená, že to právo neplatí).
Ano, únos by byl debilní řešení (a je o dost víc debilnějších - znásilněním počínaje, únosem Cersei konče), ale prostě nemůžeš prokázat že šlo o únos. Rhaegarovu motivaci neznáme, mohla to být láska, chtíč nebo víra ve věštbu, Lyanninu motivaci neznáme. Jestli bylo rozhodnutí "zmizet" chybný úsudek nevíme - kdo ví, jak by R+L přijal Aerys (magor, který věřil, že jej Rhaegar chce připravit o trůn), takže možná to až tak blbé rozhodnutí nebylo. První naprostý debil - Brandon Stark, který přijede do KL, a začne vyřvávat, že chce Rhaegarovu smrt (to prostě král nemůže nechat plavat), druhý naprostý debil Aerys, který je místo soudu povraždí a požaduje i hlavy zbytku rodů. Sorry, ale tento vývoj událostí nemohl Rhaegar, Elia ani Lya předpokládat, ani ovlivnit. Každopádně souhlasím, že únos Lyanny by Rhaegara ze seznamu potenciálně dobrých vládců vylučoval (ne že v myšlení ptákem by v takovém případě byl osamocen...), nicméně já osobně v únos nevěřím.
@Achileus Lucemburkové no tam zikmund byl kapitola sama pro sebe vezme si manželku první umře a druhá tu viděl jednou za uherský rok takže výsledek jedna dcera, ačkoliv jeho vnučce se říká matka králů
@svoa00 No tak kateřina Aragonská taky neoplývala schopností přivádět na svět životaschopné potomky 3 synové brzo po porodu zemřeli a 2 potraty je taky zajímavé
@Achileus O tom, že by neplodná byla Marie nevíme. Víme že se provdala až v příliš pozdním věku, provdat se jako mladá, mohlo to být trochu jinak a nemusela nakonec ani proslout coby "krvavá Marie".
Od puberty nepravidelné menstruace
Její matka pětkrát potratila.
Jinak vycitas Jindřichovi rozvody, ale on se snažil zajistit mužského následníka trůnu. Podobný případ byl i u nás, když se Přemysl Otakar II. nechal rozvést s Markétou Babenberskou a místo ní si vzal Kunhutu, to že mu syna porodila až deset let po svatbě je věc jiná.