Kdyby Západozemí vládl/a...

upraveno 24. dubna 2014 v Spekulace
Napadlo mě udělat topic, kde by se teorizovalo na téma: Co by se stalo, kdyby na Železném trůnu seděla tahle a tamta osoba. Začnu třeba Ramsaym Snow. Jak myslíte, že by jeho vláda vypadala? Byl by horší než Joffrey, nebo snad i Aerys II., the Mad King? Nebo by měl dobré politické názory? Názory pište do komentářů :)
1468910

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. července 2015
    @Achileus A? Za prvé o dvou potratech nevím, vím o tom, že se v jednu dobu myslelo, že je těhotná, což se později ukázalo jako falešné těhotenství. Za druhé, již potřetí připomínám, že se vdala, když jí bylo 37, slovy třicet sedm. Jestě jednou, 37, to je dosti rozhodující faktor i dneska, pravděpodobnost otěhotnění resp. donošení po 35. roce věku dost značně klesá i s dnešními možnostmi a tady mluvíme o počátku novověku. Takže nic, žádné důkazy o neplodnosti nemáme (BTW docela předpokládám, že její manžel Filip s ní sexuálně žil minimálně, takže těch příležitostí otěhotnět ani moc nebylo, ostatně i v době, kdy se předpokládalo, že těhotná je, o tom právě její manžel vyslovoval pochyby).
    Nu, "valyrijský" incest probíhal několik tisíc let
    On byl taky celkem často prokládán cizí krví (asi pro občerstvení), alespoň v Západozemí. Leč ano, Martin nejspíš tohle má podchycené jeho oblíbenou větou "it's fantasy".
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @flanker.27 Jestli byla plodná, nebo ne je jedno, protože Tudorovci skončili na smetišti dějin :-D Jinak vyčítal jsi Jindřichovi rozvody, co např Král železný a zlatý, nebo jeho děda?
    @Achileus To souhlasím, však proto jsem psal, že Jindřichovy čachry stejně vyšly naprázdno :)
    @flanker.27 Stejně by vymřely po meči, on Jindřich syna měl, ale v šestnácti umřel. Vlastně Tudorovci dopadli stejně jako Přemyslovci, jediný mužský příslušník umřel mladý a zbyly "jenom ženy" v důsledku toho se na trůn dostaly cizí dynastie Stuartovci a Lucemburkove
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Achileus napsal(a):

No podle toho co jsem četl měla celý život nepravidelnou menstruaci, takže nějaký problém s plodností měla. Alžběta byla holt nezodpovědný vládce

V čem nezodpovědný? Vždyť dokázala to, o co se marně snažila řada jejích předků. Nejen, že zachovala nezávislost Anglie, ale udělala z ní světovou velmoc. A to by se nejspíš nepodařilo, kdyby byla donucená uzavřít sňatek s některým ze evropských vladařských rodů.
    Dědice sice nezplodila, ale přesto ho zajistila. A to dokonce s Tudorovci pokrevně spojeného a navíc protestanta. Čímž zabránila chaosu a možné občanské válce po její smrti.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    No, vlastně každá panovnická linie vymře(la) dřív nebo později po meči.
    Jindřichovy "čachry" nevyšly naprázdno. Dosáhl přesně toho, co chtěl. Mužského potomka.
    @Nevada nezajistila syna, syn napůl Tudorovec by měl větší legitimitu než "cizí" Stuartovci.
    úplný protipól Alžběty je Eliška Přemyslovna, vdala se za Lucemburka a tím zajistila legitimitu Janovy vlády. Jana sice panstvo nepřijalo, byl to cizinec, ale jeho a Eliščiny syny už bez problémů uznalo.
  • upraveno 29. července 2015
    @flanker.27 Třeba Anna rakouská porodila taky tuším, že v 37 první dítě a o dva roky déle ještě jedno. Když s ní král náhodou po 20 letech manželství ulehl na lože

A dost královen rodilo o po 40 bez většího problému
    @p1e9t9r2 Otěhotnět v tom věku není (a nebylo) nemožné, jen obtížné či nepravděpodobné. A záleží na ženě, jejím zdraví, podmínkách atd. Zrovna Anna v mládí několikrát potratila, až ji skoro považovali za neplodnou, třeba stačilo jen na to "tolik netlačit" :)
  • @flanker.27 Tak většinou ty královna co přivedli na svět více než 10 dětí ty poslední měli po 40 a zas tak málo jich není a třeba jedna dcera Marie Terezie jich dokonce zvládla 18
  • @p1e9t9r2 Marie Terezie svojí dceři v tomto ohledu předala velmi dobré předpoklady, sama měla doma menší školku :)
    @p1e9t9r2 16, neprilepsuj jí
  • @Achileus Říkám její dcera.
    @p1e9t9r2 Jo tahle. Ta co nechtěla být Napoleonovou babičkou :-D
    Na druhou stranu to, že má někdo plodné rodiče neznamená, že je sám plodný
    @p1e9t9r2 Jistě že byly takové. Stejně tak byly takové, co to nezvládly po prvním či druhém (jako Jana Seymourová). To je strašně individuální a zvlášť tehdy i hodně závlislé na souhře spousty vnějších vlivů.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    p1e9t9r2 napsal(a):

Tak většinou ty královna co přivedli na svět více než 10 dětí ty poslední měli po 40 a zas tak málo jich není

No jo, jenže ono je z nějakého důvodu "jednodušší" mít několikáté dítě ve vyšším věku než to první.
    Asi se to nějak prošťouchne, nebo co... :-k
  • @Krisa To proštouchne zní hrozně :D
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@flanker.27 Tak většinou ty královna co přivedli na svět více než 10 dětí ty poslední měli po 40 a zas tak málo jich není a třeba jedna dcera Marie Terezie jich dokonce zvládla 18

Taky se často stává, že hrozně dlouho trvá než se ženě podaří poprvé otěhotnět a pak to jede jako pomásle. V krisovštině: "Prošťouchne se to!" :-D
    To byl případ Kateřiny Medicejské, té taky trvalo 11 let, než porodila první dítě a pak jich měla 10.
    @flanker.27 to byla ta co zosnoval a inspirací pro RW?
    @Achileus Ano, Bartolomějská noc se to jmenuje.
    @flanker.27 tam bylo asi taky veselí, nebo smutno. Záleželo na tom kdo byl katolík a kdo hugenot
  • K té biologii něco z rodinného archivu...naše příbuzná narozena v roce 1935 měla jediného sourozence, o 8 let staršího bratra (který byl z dvojčat, ale to druhé umřelo, oba měli přes tři kila!). Jejich mamince se těch 8 let nedařilo donosit miminko, nejspíš protože byla v těch důležitých partiích "vytahaná" a oslabená. To mi připomíná řetěz těhotenství Kateřiny Arag. a ve fiktivním světě královny Rhaelly
  • upraveno 30. července 2015
    @Jitka Ale ta jich několik donosila, ale umřeli během jednoho roku života tuším že u toho syna, před Viserysem se myslelo, že ho někdo otrávil. Ačkoliv je zajímavé takovéhle úmrtnost a neschopnost přivést dítě u nich v rodině ještě nebyla
  • Já mám své favority:
    1) Tyrion, ale spíš jako pobočník
    2)Olenna Tyrell, myslím, že ta nenatahne bačkory ještě dlouho
    3) Tywin, ale také jako pobočník, nebo protektor říše
    4) Doran Nymeros Martell
    5)Mladý Grif ,ale s pořáným pobočníkem a malou radou
    6)Ned Stark
    7) Jon Sníh
    8) Stannis, bez Melisandry
    9) Renly
    10) Robert Baratheon
    @elisamartin03 Stannise ani bez Melisandra natož s ní
  • @elisamartin03 renly? Proč ne rovnou horký koláč? :D jinak s výjimkou stannise, tywina a olenny naprostý souhlas
  • No možná i ten Jon je dost přitažený za vlasy...
  • Proč chcete všichni cpát Jona na trůn? On se na takovou pozic vůbec nehodí a hlavně by o to ani nestál! Jonův sen je Zimohrad a tam taky patří, bez ohledu na to, jestli je nebo není Targaryen.
    Jinak dobrý král by byl Ned a Doran. Z těch ucházejících pak Stannis a Tywin. Aegona zatím moc neznáme, ale mohl by být také dobrou volbou (obzvlášť pokud je Blackfyre :twisted: )
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.