Kdyby Západozemí vládl/a...

upraveno 24. dubna 2014 v Spekulace
Napadlo mě udělat topic, kde by se teorizovalo na téma: Co by se stalo, kdyby na Železném trůnu seděla tahle a tamta osoba. Začnu třeba Ramsaym Snow. Jak myslíte, že by jeho vláda vypadala? Byl by horší než Joffrey, nebo snad i Aerys II., the Mad King? Nebo by měl dobré politické názory? Názory pište do komentářů :)
1456810

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

Achileus napsal(a):

@Gepeto Jo chtěl ho upálit. Už jenom ta zrůdnost, že chtěl upálit DEVÍTILETÉHO kluka.

Říká fanoušek Lannisterů, ta ironie :D
    image

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tyrion Lannister napsal(a):

Upálit jednoho, aby zachránil miliony, jo to by byl teda král. :roll:

Myslím, že ten kluk by na to měl trochu jiný názor :P

Stannise jako člověka ráda nemám - je to extrémní psí čumák, který mi nesedí.
    Ale je pragmatik (teda aspoň v knížce), který by pravděpodobně byl dobrým panovníkem. A po Robertovi nárok na trůn z mého pohledu měl a basta.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @svoa00 Lvů jsem se zřekl :-D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@svoa00 Lvů jsem se zřekl :-D

Krom jednoho, navždy. :-D
    @Tyrion Lannister krom dvou :-D
  • @Krisa Ale to by se muselo uznat, že robert nemá legitimního potomka a musel by získat podporu lordů a ani jedno neměl
  • Všeho všudy, v jistém zmysle za celou válečnou šarádu je vinen Ned. Robert jasně řekl, že korunu odevzdáva Joffovi, ale Ned tam pak dumal nad tou závětí a nakonec napsal "právoplatní dědic" a tady je zaděláno na pohromu. Holt, tahle volba mu nevyšla.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jakoby Stannis, Renly i Balon čekali, až se Ned vymáčkne...
  • Na Balona niet spoľahnutia, ale keby zvyšok tímu držal hubu a krok s legitímnou poslednou voľou, tak by Balon dopadol tak, ako pred 10 či koľkými rokmi. Vlastne by ani nemal dôvod opäť vyskakovať.
    Stannis znal pravdu o Joffreyovi jako první, už když žil Jon Arryn. Z Králova přístaviště utekl hned po smrti Arryna. Ten by Joffreyho vládnout nenechal ani omylem. Renly pro změnu prchl z města ještě před Robertovou smrtí a měl za to, že králem bude Joffrey. Ned mu o tom neřekl. A Balon byl prostě Balon. Chování kterého z nich tedy ovlivnil Ned tou nepřesnou závětí? ;)
  • @Nevada mě spíš přijde divné, že Stannis utekl. Od něj bych spíše očekával, že půjde rovnou za Robertem ať to kouká řešit. Útěk k němu prostě nesedí, obzvlášť s přihlédnutím k faktu že nechal svého bratra v hnízdě zmijí a nechal projít něco co je v sedmi královstvích označováno za velezradu. Později je Stannis popsán tak, že by se takového jednání nedopustil. Tady mi to spíš připadá tak, že Martin pro něj neměl během psaní prvního dílu připravenou tu osobnost kterou dostal když se poprvé objevil na scéně.
    upraveno 22. listopadu 2015
    Robert ho neměl rád (nikdo ho neměl rád) a nemusel by mu věřit. Tak na to původně šel přes Arryna, kterému by naopak Robert naslouchal hned. Jenže Arryn zemřel krátce poté, co mu o tom Stannis řekl. A protože to Stannis považoval za dílo Cersei, tak se rozhodl nedat jí příležitost otrávit i jeho, a odjel na Dračí kámen, aby si rozmyslel co a jak (aspoň tak jsem to pochopila já). Jeho osobnost popsal Malíček Nedovi ve Hře o trůny naprosto dokonale.
    Mně je spíš záhadou, jak tak moudrý muž, jak byl popsán Jon Arryn, mohl nechat tolik věcí zajít tak daleko. Ale dejme tomu, že se to dá hodit na jeho vysoký věk.
  • @Nevada Já jsem myslela, že na to přišel Jon Arryn, a až od něj se to dozvěděl Stannis. Ale je fakt, že v tom případě to Arryn těžce nezvládl.
  • Třeba to zjistili nezávisle na sobě v tom samým čase... Ale spíš ne. Pycelle hovoril, že knižky si požičiaval pobočník - Arryn a nie Stannis.
  • Uvědomte si, co byl Robert za krále. Kdyby se dozvěděl, co Cersei udělala, hned by byla o hlavu kratší (ano, škoda že to neudělal) a neváhal by ani napadnout Lannistery = válka. Nemůžete tedy klást Stannisovi ani Jonovi za vinu, že tomu chtěli předejít. Myslím, že jí to dokonce Jon řekl, předtím než umřel. Prostě byli oba moc čestní stejně jako Ned...
  • Což mě zase jednou vede k otázke, jak by Západozemí vypadalo, kdyby Ned v den dobytí Králova přístaviště udělal těch pár krúčku a sednul si na tu železnou židli. Jako vím, že nechtěl, ale kdyby to jen udělal, tomuhle všemu bychom se vyhli.
  • OslicekCZ napsal(a):

Uvědomte si, co byl Robert za krále. Kdyby se dozvěděl, co Cersei udělala, hned by byla o hlavu kratší (ano, škoda že to neudělal) a neváhal by ani napadnout Lannistery = válka. Nemůžete tedy klást Stannisovi ani Jonovi za vinu, že tomu chtěli předejít. Myslím, že jí to dokonce Jon řekl, předtím než umřel. Prostě byli oba moc čestní stejně jako Ned...

Arryn pobočníkoval v podstate od začiatku a prerod Roberta energického bojovníka v Roberta zatrpknutého nezodpovedného kráľa nejakú dobu trval. Predpoklady tam samozrejme boli, ale Arryn si ho mohol podchytiť a ukorigovať, kým bol čas. Takhle rok před Robertovou smrti už toho asi opravdu moc udělat nemohl.

@Aviv A Tywin s Varysem by si ho dali k snídani :-D
    @Aviv No Ned ve Hře vzpomínal, že Robert si vždycky dělal co chtěl, taková obdoba Václava IV. Nechal vládnout svoje rádce a sám si užíval života
  • Dej mu klukovi šanci. Podle mně je Eddard chytřejší, rozvážnejší a zodpovědnejší než Robert, což by království prospělo. Taky Tywin si vzal křeslo, myslím, proto, že Cersei se stala královnou, ale tady Ned by už královnu měl - Cat. To by spíš Brynden šel strašit do Králova přístaviště. Co se týče Varysa... Well, to je enigma a já nejsem britskej genius. Zato Petyr by mohol hrať hru trochu inak, než hral.
    Ano, a co víc, naslouchat jiným se mu taky moc nechtělo. Měl táhnout k žoldákum, tak je říkal, že chtěl.
    @Aviv Petyr byl pořád blázen do Cat :twisted: Ned prostě patřil na Zimohrad, navíc neměl na trůn žádný nárok.
  • AvivAviv
    S tým rátam. Ale zatiaľ čo v canon štval proti sebe Starkov a Lannisterov čo by dva rovnocenné rody, tentokrát by rod, ktorý ho pripravil o Cat, bol vládnucim rodom. Navyše by ako minister financií bol s Catelyn - kráľovnou žijúcou v KP častejšie. Skrátka by tá hra vyzerala o hodně inak.
    Jak to že neměl?
    @Aviv Starkové nebyli s Targaryeny, na rozdíl od Baratheonů, nijak spřízněni
    Kde bereš tu jistotu, že by se Malíček stal správcem pokladny? Starkové od svých služebníků čekají, že budou tak čestní jako oni. Pro lidi jako Varys, Malíček a Tywin je čest sprosté slovo. Nehledě na to, že Ned na trůně znamená Jaime na Zeď, což znamená naštvaný Tywin.
  • Takže Roberta posadili na železnou židli protože měl nejblíž k právě sesazenému rodu?
    @Aviv Asi tak
  • Ach jó... Když ta Cersei zněla tak přesvědčivě. Vím, je to Cersei, ale stejně. Ta představa jak Ned vejde do sálu, mrtvej Aerys se válí na zakrvácený dlažbě, na tróně se rozvaluje Jaime, zvedne zrak, vidí Neda jít a nějak se tVářit a pak prostě musí, skrátka musí vstát a uvolnit místo a Ned nám chviličku postojí, zapřemýšlí a pak se rozjede znovu a na ten trón se posadí a kamera jede dozadu pomalu zabírajíc celý trunný sál a vypadá to hodně jako na konci Riddicka - Kroniky temna. :D
  • Achileus napsal(a):

@Aviv Starkové nebyli s Targaryeny, na rozdíl od Baratheonů, nijak spřízněni
    Kde bereš tu jistotu, že by se Malíček stal správcem pokladny? Starkové od svých služebníků čekají, že budou tak čestní jako oni. Pro lidi jako Varys, Malíček a Tywin je čest sprosté slovo. Nehledě na to, že Ned na trůně znamená Jaime na Zeď, což znamená naštvaný Tywin.

Správcem pokladny ho udělal Arryn a myslím, že i v téhle verzi by byl Arryn pobočníkem.
    Jaime na Zeď zni pravděpodobně, ikdyž možná by se nějak vyjednávalo a dopadlo by to jinak, ale spíš by to byla Zeď. Tak se Tyw zlobí a co? Udělá další rebélii? Těžko.

@Aviv Jenže Tywin je Strážce západu, může do pole poslat desítky tisíc mužů a má zlato Casterlyovy skály. Může podplácet, slibovat a vyhrožovat. Opravdu si myslíš, že TYWIN LANNISTER by seděl v CasterlyověCasterlyově skále a díval se jak JEHO syna posílají na Zeď? Dovol, abych ti připomněl, že TENHLE ČLOVĚK vyvolal válku, protože jeho nejméně milovaný potomek byl zajat a vězněn. Kvůli Tyrionovi šel do války, co by udělal kvůli Jaimemu?
  • Já myslím, že Jaime i Tyrion, ač oba stíhani, byli v jaksi rozdílne situaci. Když byl Tyrion o pár knížek později obviněn z vraždy krále, tak byla Zeď to nejlepší, co mohl očekávat (na druhou stranu zabitej byl vnuk a ne dračí nemezis). A taky válka pro Tyriona je po 15 letech míru, kdežto Jaime by byl posílan možná pár měsícu po jedné pěkně ošklivé občanské válce. Ale chápu kam mířiš. Nenechal by to tak.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.