Hra o trůny 4x06 - Zákony bohů a lidí - Ice & Fire

upraveno 12. května 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x06 - Zákony bohů a lidí - Ice & Fire

Stannis a Davos vyplouvají s novou strategií, Daenerys přijímá prosebníky, Tyrion čelí svému otci. Šestou epizodu režíroval Alik Sakharov, scénář tentokrát obstaral Bryan Cogman.

Read the full story here

«13456789

Komentáře

• upraveno 12. května 2014
    youtube.com/watch?v=ygU32GP5Jgs
    Vypadá to, že
    Lysa Parašutistka
    bude už příště!
  • Objavila sa Yara zvaná knižne Osha, ak mi pamäť ešte slúži.
    Oh, čo znamená, že úplne sa nezabudlo na Greyjovcov, jú.
    Diel hodnotím pozitívne.
  • Nevíte někdo o titulcích k tomu dílu, prosím?
  • @Miya iba o anglických
    @Miya Můžeš kouknout na TV guru, obvykele jsou tam dřív než na edně.

Nejlepší byly poslední minuty a výstup Petera Dinklagena.
  • Ta linka s Yarou (Ashou) mi přišla trochu divná, takový filler prostě, ale jinak super epizoda. Nádherný Braavos, Mycroft jako bankéř je skvělý, sice je Stannisova linka trochu odlišná od knihy, ale chápu, že ho nemohli nechat dřepět celou sérii v Dragonstonu nebo ho nechat zmizet přes několik epizod. Divaci, kteří nečtou knihy, by na něj asi zapomněli. A všechny scény v Kings landing prostě úžasné - samozřejmě hlavně soud s Tyrionem, Peter Dinklage zase válí, ale i scény Oberyna, Varyse, Jaimeho a Tywina byly super. Závěrečná sekvence, kdy se Tyrion postaví svému otci je prostě lahůdka.
  • Díky, ale vypadá to, že se budu muset prozatím spokojit s těmi anglickými :-)
  • Candy napsal(a):

Ta linka s Yarou (Ashou) mi přišla trochu divná, takový filler prostě, ale jinak super epizoda. Nádherný Braavos, Mycroft jako bankéř je skvělý, sice je Stannisova linka trochu odlišná od knihy, ale chápu, že ho nemohli nechat dřepět celou sérii v Dragonstonu nebo ho nechat zmizet přes několik epizod. Divaci, kteří nečtou knihy, by na něj asi zapomněli. A všechny scény v Kings landing prostě úžasné - samozřejmě hlavně soud s Tyrionem, Peter Dinklage zase válí, ale i scény Oberyna, Varyse, Jaimeho a Tywina byly super. Závěrečná sekvence, kdy se Tyrion postaví svému otci je prostě lahůdka.

Premyslel jsem nad Stanisovou linkou a je dost mozne, ze i v knize se zastavil v Braavosu jen to tam nebylo zmineno (ten cas na to mel) a pak se objevil ten banker nahore jen tak? Ale samozrejme asi ne kazdopadne tato zmena je zrovna zmena k lepsimu divakovy to dava veci pochopeni toho co bude potom, protoze v knize je to bum bac a domysli si ctenari :) ale na to si clovek po nekolika knizkach uz zvikne :D

Tak shlédnuto a tenhle díl se jim vážně povedl. Taky mi nevadí Stannisova pozměněná linka, naopak jeho slyšení v bance bylo zajímavý, pro diváka určitě i působivější než samotný bankéř na severu, navíc jak už bylo řečeno, lepší než kdyby měl dřepět na Dračím kameni nebo tam nebyl vůbec (podobně jako mi nevadí pozměněná Branova linka, aspoň se něco dělo). Osha/Yara jen výplň, nic se nestalo, nenadchlo ani neurazilo. Danny dobrý, já ji teda nemusím v knize ani v seriálu, takže ji moc neřeším, aspoň že má ty draky :-). Zbytek v Králově přístavišti super, ostatně v Kingslanding máme zastoupeny nejlepší herce, jak zasedání rady, taky soud se velmi vyvedl a hlavně Tyrionův závěrečný výstup byl parádní.
    Jen na Mace mi nesedí, že by byl až takovej poskok ňouma (nevím, jak ho nazvat) a nechal sebou tak zametat, na druhou stranu to hraje dobře a kdykoliv promluví, musím se smát :-D
    můžete mi říct kde sebral velmistr Pycelle ten náhrdelník ?!?
    Na tvguru už jsou cz titulky
    ale jeden řádek je blbě udělanej
  • @JoeGyry Houby magic. Na začátku 3. epizody ho hodí Littlefinger do té loďky ve které je zastřelenej Dontos.
  • JInak, žádné velké kiksy a hodně dobře udělaných scén. Vedle Purple Wedding zatím asi nejlepší epizoda sezóny. Ostatně když se dá větší prostor Velké Trojce TTT (Tywin,Tyrion,Theon), tak to nemůže dopadnout jinak.
  • Jojo, přesně, Littlefinger ten náhrdelník hodil na tělo Dontose, takže hádám, že prostě našli celou tu loďku. Littlefinger ji beztak nechal někdo blízko břehu, protože chtěl, aby ji našli. Jo a jinak mám takovou hypotézu, co se týče toho dopisu, který napíše Tywin Dany (jak tam posílal při té poradě Maceho pro papír a pero). Myslím, že ji v tom dopise informuje o tom, že
    Jorah na ní špehoval a takhle se to Dany v seriálu dozví.
  • Jsem ráda, že Cogman+Sakharov zůstává moje oblíbené kombo. :-D 8/10

Škoda toho nesmyslu s Yarou, takhle je to až moje druhá nejoblíbenější epizoda 4. řady (hned po dvojce)... Nebo vy jste pochopili, proč se Yara vláčela až na Hrůzov (asi?) a pak se otočila na podpatku, když jí Ramsay pohrozil pár psy? Já nevím, mohla Theona omráčit a odvléct a možná by to i stihli, včas utéct. Co ale fakt nedává smysl, proč je nechal Ramsay odejít? Úplně to odporuje jeho postavě i tomu dopisu, co Yara tak dramaticky četla.

Jinak se mi líbilo snad všechno ostatní. Gatissovo cameo potěšilo. :-)
    Daenerys se konečně vrací to, co si nadrobila. @Candy , taky mám ten pocit,
    že Tywin bude mít co do činění s Jorahovým prozrazením.

Celý soud vynikající. Všichni na twitteru vykřikují #EmmyDinklage... Jako nic proti, asi by si to zasloužil, ale ráda bych :applause: i Coster-Waldauovi, jeho herecký výraz je tak emocionální a přitom přirozený, že z něj nemůžu. :-)
  • a vypadá to, že v příštím díle bude Zimohrad ze sněhu... :-) :weirwood:
  • Přesně, Lannistři jsou prostě celkově strašně herecky silní. Fakt se nemůžu rozhodnout, jestli je lepší Waldau, Dinklage nebo Dance. A herečka Cersei taky není rozhodně špatná. Stejně tak Jack Gleeson, který hrál Joffreyho byl naprosto fantastický. Prostě casting Lannisterů se jim strašně povedl, ale obecně GoT má strašně silný casting, ze všech těch herců mi do role nepasuje snad jen Mance a herečka Dany myslím trochu přehrává, ale jinak jsou tam samí skvělí herci.
  • @Candy Já vždycky když vidím Dance, tak si říkám, jak to, že tenhle člověk ještě hraje v seriálech? V jakém opravdu dobrém filmu hrál? V Gosford Parku a pak? Přitom je to podle mě ještě lepší herec než takový Michael Caine, na kterého se už dekády pějí ódy (zaslouženě). To, že mu neleží u nohou všechna holywoodská studia, je mi fakt záhadou.
  • I want to see
    Lysa flyyy!!!
  • @Jitka: A kdo ne? :o) As High as Hodnor!
  • tak mne scéna s Ašou taky zpočátku přišla uplně zbytéčná, nicméně mi pozdějc došlo že ten jeden učel to mělo, a to ukazat že Theon je už regulerně psychicky odrovnanej ... navíc tam byla Myranda, takže i kdyby tam byla sebevětší scénová blbost, tak jim to odpustim. Jestli do ni doteď ještě nebyl Everett zamilovanej tak ted už určitě bude :-D
  • Co říkáte na Tyrionův speech? Asi zatím nejlepší hereckej výkon v GoT.. Dinklage se převtělil do Tyriona..

Já si právě myslel že v knížce Reek není až tak úplná troska, aby v seriálu nemohl odejít s vlastní sestrou, když pak
    dokázal utéct z Winterfellu ke Stannisovi..
    , proto mi to přijde trochu přitažené, ale hold museli vyřešit crossover z třetí řady, tak proč to neudělat nelogicky. Napřed jsem je chtěl sundat za to že na loďkách od moře pádlovali doprostřed kontinentu, ale u Hrůzova vážně řeka je a není tak ve vnitrozemí.. Tak je aspoň sundám za to že museli obeplout celý kontinent, aby se tam vůbec dostali, to je divný, ale železný jsou divní.

Každopádně Yara jen tak neutekla, prostě se stáhla
    musí tam někde zůstat poblíž aby padla do rukou Stannimu, navíc si myslím že možná zabije tu Ramsayho sadistickou šlapku, aby jí vyřadili ze seriálu a nefigurovala pak u možného Ramsayho sňatku s falešnou Starkovou nebo jí zabije sadista sám (spekulace)

K epizodě dál:
    + maličký a bezmocný Stannis, proti moci Železné banky - super
    + Davosovo naléhání, bál jsem se že budou přemlouvat nějakými trapno argumenty, ale tohle bylo dobrý!
    + peněženka pro Salladhora (vážně to musím napsat), bojím se že si jí budeme muset pořídit až nám zavedou euro
    + soud soud soud, nikdy jsem moc nepochopil proč vlastně knižní Tyrion řekl Jaimemu že Joffreyho zabil, takhle to bylo skvělý
    + Varys, super postava, i nečtenář by mohl odhadnout
    že je pořád na Tyrionově straně s tím že svůj příchod do Zápodozemí říká jen "těm co věří", taky jeho pohled na železný trůn, může někomu napovědět že ho chce pro sebe, ale "my víme" :) vážně mám tu postavu rád

+ Daenerys seje vítr, sklízí bouři, snad to těm jejím milovníkům dojde, že je to kráva :D

Takže se mi všechno líbilo, krom té Yary, nebylo to vyloženě špatný, jen takový vachrlatý...
  • Mne sa Theonova scéna zdala v pohode. Vykreslili to že je načisto na dne a je na tom tak psychicky zle, že neverí nikomu a ničomu. Ani sám sebe a vo všetkom hľadá len ďalšie týranie. Vo filme nám nemôžu povedať ako premýšľa a takto bol stav jeho mysle vykreslený dokonale.
    Čo sa týka železných, tak nemuseli oboplávať celý kontinent. Držia predsa Cailinskú držbu, tak prešli po súši a na druhej strane ukradli loď. Tá Yara/Aša tam síce nesedí, lebo v knihe bola inde, ale v seriáli to má logiku a mne sa to páčilo. Časť bola skvelá a Tyrion exceloval. Aj Stanis v Bravose bol dobrý.
    Už sa teším na ďalší diel.
  • Nitpicker napsal(a):

@JoeGyry Houby magic. Na začátku 3. epizody ho hodí Littlefinger do té loďky ve které je zastřelenej Dontos.

Jen nevím, proč předtím rozbije druhý kamínek na tom náhrdelníku.

Díl dobréj, linka se železnýma se mi ale nelíbila, to dost nevychytali.

:king:
  • @Rybba
    "Jen nevím, proč předtím rozbije druhý kamínek na tom náhrdelníku." Co se ti na tom nezdá?
  • Leci napsal(a):

Mne sa Theonova scéna zdala v pohode. Vykreslili to že je načisto na dne a je na tom tak psychicky zle, že neverí nikomu a ničomu. Ani sám sebe a vo všetkom hľadá len ďalšie týranie. Vo filme nám nemôžu povedať ako premýšľa a takto bol stav jeho mysle vykreslený dokonale.
    Čo sa týka železných, tak nemuseli oboplávať celý kontinent. Držia predsa Cailinskú držbu, tak prešli po súši a na druhej strane ukradli loď. Tá Yara/Aša tam síce nesedí, lebo v knihe bola inde, ale v seriáli to má logiku a mne sa to páčilo. Časť bola skvelá a Tyrion exceloval. Aj Stanis v Bravose bol dobrý.
    Už sa teším na ďalší diel.

To už spíš používají teleport železní a né Stannis. :king:

Ještě se mi osobně nelíbil herecký výkon od Šae (Sibel Kekilli), ale to je o vkusu.
  • Nitpicker napsal(a):

@Rybba
    "Jen nevím, proč předtím rozbije druhý kamínek na tom náhrdelníku." Co se ti na tom nezdá?

No proč to udělá? Jeden na něm už chyběl a druhý jen tak rozbil dýkou a nic k tomu neřekl, takže Sansa z toho přece nemohla vyvodit, že je v něm jed. Pokud tím teda nechtěl ukázat, že to je jen cetka, která nemá žádnou hodnotu. Což asi tím bylo myšleno. ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.