Ta linka s Yarou (Ashou) mi přišla trochu divná, takový filler prostě, ale jinak super epizoda. Nádherný Braavos, Mycroft jako bankéř je skvělý, sice je Stannisova linka trochu odlišná od knihy, ale chápu, že ho nemohli nechat dřepět celou sérii v Dragonstonu nebo ho nechat zmizet přes několik epizod. Divaci, kteří nečtou knihy, by na něj asi zapomněli. A všechny scény v Kings landing prostě úžasné - samozřejmě hlavně soud s Tyrionem, Peter Dinklage zase válí, ale i scény Oberyna, Varyse, Jaimeho a Tywina byly super. Závěrečná sekvence, kdy se Tyrion postaví svému otci je prostě lahůdka.
JInak, žádné velké kiksy a hodně dobře udělaných scén. Vedle Purple Wedding zatím asi nejlepší epizoda sezóny. Ostatně když se dá větší prostor Velké Trojce TTT (Tywin,Tyrion,Theon), tak to nemůže dopadnout jinak.
Přesně, Lannistři jsou prostě celkově strašně herecky silní. Fakt se nemůžu rozhodnout, jestli je lepší Waldau, Dinklage nebo Dance. A herečka Cersei taky není rozhodně špatná. Stejně tak Jack Gleeson, který hrál Joffreyho byl naprosto fantastický. Prostě casting Lannisterů se jim strašně povedl, ale obecně GoT má strašně silný casting, ze všech těch herců mi do role nepasuje snad jen Mance a herečka Dany myslím trochu přehrává, ale jinak jsou tam samí skvělí herci.
@Candy Já vždycky když vidím Dance, tak si říkám, jak to, že tenhle člověk ještě hraje v seriálech? V jakém opravdu dobrém filmu hrál? V Gosford Parku a pak? Přitom je to podle mě ještě lepší herec než takový Michael Caine, na kterého se už dekády pějí ódy (zaslouženě). To, že mu neleží u nohou všechna holywoodská studia, je mi fakt záhadou.
tak mne scéna s Ašou taky zpočátku přišla uplně zbytéčná, nicméně mi pozdějc došlo že ten jeden učel to mělo, a to ukazat že Theon je už regulerně psychicky odrovnanej ... navíc tam byla Myranda, takže i kdyby tam byla sebevětší scénová blbost, tak jim to odpustim. Jestli do ni doteď ještě nebyl Everett zamilovanej tak ted už určitě bude :-D
Mne sa Theonova scéna zdala v pohode. Vykreslili to že je načisto na dne a je na tom tak psychicky zle, že neverí nikomu a ničomu. Ani sám sebe a vo všetkom hľadá len ďalšie týranie. Vo filme nám nemôžu povedať ako premýšľa a takto bol stav jeho mysle vykreslený dokonale. Čo sa týka železných, tak nemuseli oboplávať celý kontinent. Držia predsa Cailinskú držbu, tak prešli po súši a na druhej strane ukradli loď. Tá Yara/Aša tam síce nesedí, lebo v knihe bola inde, ale v seriáli to má logiku a mne sa to páčilo. Časť bola skvelá a Tyrion exceloval. Aj Stanis v Bravose bol dobrý. Už sa teším na ďalší diel.
Komentáře
Oh, čo znamená, že úplne sa nezabudlo na Greyjovcov, jú.
Diel hodnotím pozitívne.
Nejlepší byly poslední minuty a výstup Petera Dinklagena.
uži si ;)
ale jeden řádek je blbě udělanej
Čo sa týka železných, tak nemuseli oboplávať celý kontinent. Držia predsa Cailinskú držbu, tak prešli po súši a na druhej strane ukradli loď. Tá Yara/Aša tam síce nesedí, lebo v knihe bola inde, ale v seriáli to má logiku a mne sa to páčilo. Časť bola skvelá a Tyrion exceloval. Aj Stanis v Bravose bol dobrý.
Už sa teším na ďalší diel.
"Jen nevím, proč předtím rozbije druhý kamínek na tom náhrdelníku." Co se ti na tom nezdá?